Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Lehet, hogy csak nekem furcsa - de talán azért is, mert nem szokták ebben a formában használni.
"A TDP Intelnél nem a maximális fogyasztás!"
Nagyon szigorúan véve másnál se. De lazábban értelmezve annak szokták venni.
Az AMD (amennyire tudom) inkább az ACP-t szereti megadni, mint a TDP-t (mert az kisebb szám), már csak amiatt is, mert az Intel másképp értelmezi a TDP-t. Ennek ellenére az Intel processzorral szerelt gépek (azonos órajelen) kevesebbet szoktak (volt) fogyasztani (legalábbis a számítógép teljes fogyasztását figyelembe véve - azt mondjuk nem tudom, hogy az alaplapok fogyasztása között mekkora különbség van).
Igen, TDP osztályokat szoktak megadni, pl. 35, 45, 65, 95, 130 W. Az szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy 2 eltérő órajelfrekvenciájú processzor nem ugyanannyit fog fogyasztani, hiába ugyanabba az osztályba tartoznak. A fogyasztás (TDP) szerintem egész jó ötlet.
Példa: Az E5200 (2,5 GHz, 800-as FSB) és az E8400 (3 GHz, 1333-as FSB) is a 65 W-os TDP-osztályba tartozik, de nyilván van eltérés a fogyasztásukban.
"LCD monitor... SMS üzenet... A logikád szerint ilyeneket sem szabadna leírni."
Na ez végképp nem igaz. Szabad, csak nincs értelme
. Abban szerintem egyetérthetünk azért, hogy ezek nem csak az én lodikám szerint helytelenek. Attól még, mert elterjedten használnak bizonyos kifejezéseket (mint pl. a La Manche csatorna, meg sok más dolog még), lehetnek nyelvtanilag helytelenek (még akkor is, ha a köznyelvben elfogadottá váltak). Az SMS üzenet helyett javaslom simán az SMS, esetleg a szöveges üzenet használatát. Az LCD monitor is helytelen szigorúan véve, bár azt én is úgy szoktam mondani
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Abban szerintem egyetérthetünk azért, hogy ezek nem csak az én lodikám szerint helytelenek. Attól még, mert elterjedten használnak bizonyos kifejezéseket (mint pl. a La Manche csatorna, meg sok más dolog még), lehetnek nyelvtanilag helytelenek (még akkor is, ha a köznyelvben elfogadottá váltak). Az SMS üzenet helyett javaslom simán az SMS, esetleg a szöveges üzenet használatát. Az LCD monitor is helytelen szigorúan véve, bár azt én is úgy szoktam mondani
.