- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
dezz
nagyúr
Amúgy láttátok a feliratot az egérben lévő elemen/akkun? "Dot Not Open". Akkor nem csak magyarul nem tudnak...
-
N-vidi-A
őstag
Ilyen fogyasztással tényleg veszélyes lesz, bár lehet ajándék nagy teljesítményű akksi is jár a proci mellé majd...
-
-
FRENK1988
veterán
Kemény lesz. De ezért mégsem i7
-
Az i5-ös chipset mobil verziója fogja kiszolgálni őket (ha nevezhetjük így a Calpella chipsetjét), természetesen egész más foglalata lesz, mint a penryneké, márcsak a beépített memvezérlő miatt is.
A foglalattal amúgy itt nem kell annyira játszaniuk, mert a felhasználók elenyésző kisebbsége cserélgeti a procit a notijában, nem tudnak senkit rákényszeríteni, hogy "vegyen külön lapot" ha procit akar fejleszteni. - Másik dolog, hogy notiba nem hiszem, hogy csinálnának 3csatornás memóriavezérlést, bár a legtöbb gépben elférne 3 modul +a memók nem sokat zavarnak fogyasztás terén se.
-
bartucc
addikt
Félreértettelek, elnézésed kérném. (a szmájli a tipikus "én igy tudom, de nem hátha tudsz okosabbat mondani a tudásomnál" lenne)
Közben felötlött egy kérdés bennem, gondolom ehhez új chipkészletek fognak jönni..., meg új foglalat. Itt vajon különválasztják a csúcskategóriát az átlagos felhasználóknak szánttól?(mint az asztali gépeknél, Core i7/i5-nél)
-
-
Észrevettük - legalábbis papíron ez a célja, csak a specifikácókból nekem nem világos, hogy mennyivel tud ez többet teljesíteni, mint egy 25W-ot fogyasztó P9700, vagy neadjisten egy 45W-os, de 2.5GHz-es QX9300.
Én az innovációt hiányolom a dologból, ha megoldották volna, hogy ez is legalább 2.5GHz-es legyen, és ne fogyasszon többet - neadjisten a 4magos mobilprocik bevezetésének lassacskán második évében nem 1000$-ba kerülne, akkor értékelném, de ebben nincs semmi új, SzVSz egy asztali core i7 sem eszik többet, ha downclockoljuk 2GHz alá.
-
Borgi
aktív tag
hi
Emberek vegyétek már észre hogy mire van ez a proci kitalálva:
MOBILMUNKAÁLLOMÁS. nyilván nem a hordozhatóság és a vonaton való filmezés a célja, hanem hogy van egy hordozható géped ( amit szinte mindíg tápról használsz és az akksi az kb szünetmentes szerepet jáccik) amivel komolyabb munkafolyamatokat pl CAD, vagy 3D renderelés tudsz megvalósítani és amit esetenként prezentálni kell valahol így nem árt ha ott is elfut valamin az adott program v project értelmes részletességgel és gyorsasággal. Nem egy ilyen kategóriába tartozó notebook létezik de ez most az új generáció lelkét akarja megalapozni. Illetve másik nagy előnye hogy a jó munkás ember nem kényszerül rá hogy bent az irodában húzzon le még 5 óra túlórát ha csúszásban van hanem otthon kényelmesen az idejét úgy beosztva ahogy neki tetszik megoldja pl hétvégén amikor van egy kis fölös ideje.üdv,
Borgi -
dezz
nagyúr
Csak két dologra reagálnék röviden, hogy ne offoljunk túl sokat.
Az AMD is a TDP-t adja meg desktop és mobil prociknál (még akkor is, ha ez pl. amúgy azonos valós fogyasztás mellett magasabb, mint az Inteles szám), az ACP-t szerver prociknál alkalmazza.
Az már nagyon rég volt, amikor az AMD konfigok jóval többet fogyasztottak, mint az Intelesek. Aztán ez épp az ellenkezőjére fordult a P4 vs. Athlon64, ill. P-D vs. X2 (K8) korszakban, főleg ami a Prescottot illeti. Most nagyjából egálban vannak.
Számodra nyilvánvaló, amit írtál, de sokak számára nem, ezért szokták jelezni a cikkekben, hogy a TDP adatról van szó.
-
bteebi
veterán
Lehet, hogy csak nekem furcsa - de talán azért is, mert nem szokták ebben a formában használni.
"A TDP Intelnél nem a maximális fogyasztás!"
Nagyon szigorúan véve másnál se. De lazábban értelmezve annak szokták venni.
Az AMD (amennyire tudom) inkább az ACP-t szereti megadni, mint a TDP-t (mert az kisebb szám), már csak amiatt is, mert az Intel másképp értelmezi a TDP-t. Ennek ellenére az Intel processzorral szerelt gépek (azonos órajelen) kevesebbet szoktak (volt) fogyasztani (legalábbis a számítógép teljes fogyasztását figyelembe véve - azt mondjuk nem tudom, hogy az alaplapok fogyasztása között mekkora különbség van).
Igen, TDP osztályokat szoktak megadni, pl. 35, 45, 65, 95, 130 W. Az szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy 2 eltérő órajelfrekvenciájú processzor nem ugyanannyit fog fogyasztani, hiába ugyanabba az osztályba tartoznak. A fogyasztás (TDP) szerintem egész jó ötlet.
Példa: Az E5200 (2,5 GHz, 800-as FSB) és az E8400 (3 GHz, 1333-as FSB) is a 65 W-os TDP-osztályba tartozik, de nyilván van eltérés a fogyasztásukban.
"LCD monitor... SMS üzenet... A logikád szerint ilyeneket sem szabadna leírni."
Na ez végképp nem igaz. Szabad, csak nincs értelme
. Abban szerintem egyetérthetünk azért, hogy ezek nem csak az én lodikám szerint helytelenek. Attól még, mert elterjedten használnak bizonyos kifejezéseket (mint pl. a La Manche csatorna, meg sok más dolog még), lehetnek nyelvtanilag helytelenek (még akkor is, ha a köznyelvben elfogadottá váltak). Az SMS üzenet helyett javaslom simán az SMS, esetleg a szöveges üzenet használatát. Az LCD monitor is helytelen szigorúan véve, bár azt én is úgy szoktam mondani
.
-
dezz
nagyúr
Szerintem csak neked... Pl. a hangfrekvenciát is egybe írjuk, ahol a hang frekvenciájáról van szó. Szerintem onnan jön a zavar, hogy az órajelet ekvivalensnek vetted a frekvenciával. Pedig nem, az órajel csak a jel típusa. (Azt persze ettől még lehet mondani, hogy pl. "3 GHz-es órajelen".)
A TDP Intelnél nem a maximális fogyasztás! Hanem a különféle hétköznapi alkalmazásokkal mért fogyasztások szórásának felfelé súlyozott átlaga, tehát a programok egy kisebb részénél több is lehet.
AMD-nél sem feltétlenül az adott proci max. fogyasztása, hanem csak a TDP osztály megjelölése, ahová a procit sorolták (tehát több az illető proci max. fogyasztása, mint az eggyel alacsonyabb osztály TDP értéke, de nem feltétlenül éri el az adott osztályra megadott maximumot).
Tényleg furcsa kicsit a "TDP fogyasztás", de jobbat nem tudok, ami kifejezné, amiről szó van... Esetleg "fogyasztás (TDP)".
LCD monitor... SMS üzenet... A logikád szerint ilyeneket sem szabadna leírni.
-
bteebi
veterán
Válasz részben priviben is megy.
Az órajelfrekvenciával végülis igazad van, de így egyben írva - legalábbis nekem - mindenképp hülyén hangzik. Úgy még elviselhető, hogy a processzor órajelének frekvenciája, de egyben írva nagyon furcsa. Legalábbis nekem.
A TDP fogyasztás viszont mindenképp hülyeség. Ugyan konkrétan a TDP-ben (thermal design power) nem szerepel a fogyasztás szó (consumption), de mivel a TDP amúgy a (gyári) maximális fogyasztást adja meg, ezért elég hülyén hangzana az szerintem, hogy maximális fogyasztás fogyasztás. Szóval vagy azt kellene írni, hogy maximális fogyasztás, vagy azt, hogy TDP. Amúgy szerintem elég kevesen nem tudják, hogy mi az a TDP. De ha már gondot jelent ennyi angol, akkor beszélhetnénk központi vezérlőegységről, merevlemezes meghajtóról, kompakt lemezekről meg tollmeghajtókról is (stbstb.), de nem lenne értelme. Aki meg nem tudja, hogy mijaza TDP, az tanulja meg
.
-
_Oscar
tag
Asztali verzióban jobban el tudnám képzelni ezt a procit.
-
dezz
nagyúr
Egy másik topikban már írtam, de úgy tűnik, nem nagyon követed tovább azokat a topikokat, amikhez hozzászólsz...
(De pl. a 45-öst is láthatóan úgy írtad, hogy az előtte lévő néhány hsz-t sem olvastad...)
Szal, nincs azzal az órajelfrekvenciával semmi baj! -> Minek a frekvenciája? Az órajelé. // Az órajel milye? Frekvenciája. (Az órajel nem mértékegység, hanem egy jeltípus.)
A "TDP fogyasztás" meg azt jelenti, hogy nem feltétlenül ennyi a pontos fogyasztás, hanem a gyártó ezt a TDP értéket adta meg. (De ha azt írná a cikk, hogy "xy TDP-vel rendelkezik", akkor nem biztos, hogy mindenki tudná, miről van szó.)
-
bteebi
veterán
Szerintem is így praktikus. Notebook-ot fejleszteni nem olyan egyszerű, és drágább mulatság is, és azért mindig is jóval kisebb teljesítményűek lesznek az asztali gépeknél (persze ez érthető, sőt alapvetően így is van rendjén), és a tuning is jóval macerásabb.
Forest: A pazar és luxus igen erős túlzás. 100-150 ezer körül (inkább utóbbi
) már egész jó, munkára (meg netezésre, filmnézésre) bőven megfelelő notikat lehet kapni. 150-200 ezerért (monitor nélkül - de az meg úgyis van az előző asztali gép maradványaként
) pedig elég jó asztali gépet lehet venni, ami tuninggal azért viszonylag sokáig elég lehet. Ez a laptopról nem igazán mondható el. Azt effektíve csak egyben tudod eladni (jó, azért nem egészen), és ráadásul egy igazán komoly teljesítményű (ami még mindig gyengébb, mint egy közepes teljesítményű asztali gép), kiváló minőségű laptop árából vehetsz egy asztali gépet is, meg egy középszerű laptopot. Szerintem.
-
-
Forest
tag
válasz
t72killer #55 üzenetére
Jaja, a jo kis Intel P9700 a jelenlegi legjobb mobil proci, ami csak 25Watt -ot eszik, ugyanakkor 2.8GHz -et tud 6MB L2 Cache tarsasagaval
.
bteebi:
Csupan azért, mert nincs kedvem meg egy desktopot is tartani, ket gep egyszeruen pazar és luxus. Na meg a hordozhatosag... -
Devid_81
félisten
Nos ez azért elég keményen fogyaszt szvsz
-
Átlagos felhasználónak még egy atom is elég, GMA950-nel - najó, legyen AMD Neo, alap integrált ATI grafikával.
Nálam az a helyzet, hogy a noti a főgépem, nem vettem külön asztalit - így szükség van azért a teljesítményre. Azon játszom, ki-be tömörítek, dolgozom, stb - szóval örömmel látom, hogy lesznek mobil négymagosok, csak nem hiszem, hogy egy 1000$-os, 2GHz-es - ráadásul 55W-ot fogyasztó szörny annyira otthagyná teljesítményben a 2.8GHz-es P9700-at, ami ráadásul csak 348$ (és már most kapható)...
-
Dr. Akula
félisten
55W egy notiba tényleg sok. A tizede pont megfelelő lenne.
-
bteebi
veterán
válasz
t72killer #47 üzenetére
Azért 4 magot még nagyon kevés program használ ki, és azt feltételezve, hogy egy notit a neki szánt célra - munkára (esetleg filmnézésre) -, netezésre használnak, és nem renderelésre, filmkódolásra vagy játékra, akkor bőven felesleges egy ilyen processzor. Még egy 1080p-s HD video lejátszásához se kell 4 mag... A mostani 2 magos procikkal szerelt laptopok teljesítménye szerintem bőven megfelelő, és egy 4 magos, alacsonyabb órajelű processzor többnyire nem hogy javít, hanem inkább ront a teljesítményen, de cserébe jóval többet fogyaszt... ami laptopnál pláne neveztehő hátránynak.
Normál irodai használathoz meg (remélem) soha nem lesz szükség 4 mag erejére
. Előbb-utóbb eljön majd az az idő is, amikor már majd a netbookok-ban is 6-8 magos procik lesznek
.
#52: Akkor te egyike vagy a kevés kivételnek, ráadásul még értelmes célra is használnád a plusz 2 magot
. Bár még mindig nem értem, hogy miért laptopon kellene videot szerkeszteni (okés, szélsőséges helyzetben lehet rá szükség, de nem máskor).
-
-
Bennem is a notiba rakott Prescottok korát idézi... Akkoriban 60W körül égetett egy "mobilproci" (a mobil Athlonok detto), úgy látszik, sikerül visszafejlődnünk 6évet...
Már a csúcs GPU-k se mind fogyasztanak ennyit - és akkor kifújt egy noti komolyabb energiafelhasználóinak listája.
-
Depression
veterán
Ismerősöm Kanadában 60W-os égővel melegíti a kocsi motorját, hogy ne fagyjon meg. Ez pedig egy notiban egy vid.karival jóval többet fog fűteni. Élmény lehet majd ölben tartani.
-
Metalfan
senior tag
Borzalmas a fogyasztása ennek a procinak, nem hinném, hogy egy memóriavezérlő ennyivel megdobja a fentebb is említett procikhoz képest a fogyasztást
Lassan ott járunk majd, hogy notikba is sima asztali procit raknak, mint anno a P4-esek idején, jó nagy fogyasztással, tojássütésre is alkalmas géppel és turbina-jellegű hangerővel. Ha ez átlag 55 Wattot fogyaszt, akkor mennyi a felső értéke? És mi lesz a következő mobilproci? 75-80 Watt TDP? Nem jó ez így...
-
Nem olyan nevetséges az - gondolj bele, hányan mondták ugyanezt a 2magosok hajnalán, minek notiba 2mag, rengeteget fogyaszt, stb.
Az 55W engemis meglepett, főleg, hogy van már az intelnek 4magos mobilprocija, 2,26GHz-en, ez 45W-ot fogyaszt... - sőt, az EXTRÉM QX9300, a maga 2.53GHz-ével sem eszik többet., Ilyen sokkal többet zabálna a core7
? És ráadásul amilyen árakon jön majd, SzVSz nem hiszem, hogy sokan építenék a notijukba.
-
bteebi
veterán
válasz
WilliamGhost #42 üzenetére
Nevetséges... notiba 4 magos procit...
Biztos jobban fut majd rajta az oOo meg az Adobe Reader.
Gamer notiba is hülyeség, akkor már inkább egy nagyobb órajelű 2 magos, feleekkora fogyasztással. Renderelni meg nem laptopon szoktak. Még ha valami 4 magos ULV lenne... akkor se lenne túl sok értelme, de legalább nem fogyasztana ennyit. A 22 nm-es gyártástechnológia eljövetele előtt szerintem nincs értelme egy 4 magos mobil procinak, több okból se (amikre most nem térnék ki) - bár később se lesz sokkal több ráció bennük, esetleg nagyon fejlett energiagazdálkodás mellett.
Lassan már majd a laptopoknál is előtérbe fog kerülni a tuning, és majd lehet arra élvezkedni, hogy a 2 db 6 magos szarrá tuningolt, szilárd hélium hűtéses procin hány óráig fut hiba nélkül az Orthos
-
tpmportal
tag
válasz
venember83 #41 üzenetére
Hát igen, ezt nem arra tervezték hogy az ember az ölében az ágybanhasználja , vagy (isten óvja az emberiséget tőle) ide-oda hurcolássza. Viszont ehhez képest máris nem tűnik az az 55W olyan elképzelhetetlen és lehűthetetlen dolognak, akkumlátorról meg hát ilyesmit használni szerintem elvetemült ötlet.
Amúgy nekem volt Prescottmagos mobilP4-es notim (88W),és annyira azért nem volt tragédia, pedig az mégiscsak másfélszer annyi watt, és a szivárgó áram Inteléknél akkor még sokkal komlyabb gond volt.
-
WilliamGhost
tag
uhh 55W??? Notebook? ...visszafejlődik a világ...
-
-
bteebi
veterán
Nem hiszem el... órajelfrekvencia, TDP fogyasztás
Figyeljetek oda jobban srácok, azért ez mégis csak egy szakmai fórum...
-
Forest
tag
55 Watt...pff az rengeteg
. Egyaltalán hogy lehet lehűteni laptopban? A mostani T9400 asom 35 Watt -os, de ez is jelentős hőt termel ha munkába lát, igy tervezem lecsrélni egy P9700 asra ami 25 Wattos.
-
twollah
nagyúr
Izgalmasnak tunik a cucc.
-
venember83
nagyúr
Ez alá kár 9 cellát rakni. 6 cella bőven elég, úgyis csak rövid ideig kell majd akksiról használni, úgyis valszeg 15 coll körüli notikba pakolják majd, vagy nagyobbakba, már csak a hűtés könnyebb megoldása miatt is.
Jim Tonic: Nem egy olyan program van, amelyik procit használ grafikai számításokra is.
-
^Clown
addikt
Ez alá a 9 cellás akksi is kevéske lesz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jack O'Neill #17 üzenetére
Láttad már az új AMD procik adatait, vagy csak improvizálsz?
-
nkmedve
őstag
Bármennyire is kell a teljesitmény, 2 GHz-en az 55W rengeteg, vannak asztali Core2Q-k amik magasabb órajelüek és 65W TDP-jük van. Mobil változatokról ne is beszéljünk (QX9300, 2533 MHz, 12 MB L2, 45 W)
És ez milyen fajta TDP, az amit sose ér el, vagy átlagos maximum terheltség? Olvastam elég ellentmondásos cikkeket arról, hogy mit jelent a TDP Intelnél és AMD-nél.
Mintha Abu úgy mondta, hogy Intelnél van az átlag de nem vagyok biztos benne. Ebben az esetben még durvább a helyzet.
-
Ste
addikt
Az utolsó mondat alapján mehetett volna bele asztali proci is
-
Ez most egy se ide, se oda nem jó platform?
-
kokyt
senior tag
Ez sem mutat új csapásirányt a notebook processzorok fejlesztése terén, csupán egy bizonyos felhasználói réteg igényeit elégíti ki amellett, hogy egyben egy erődemonstráció az intel részéről. Nem készülnek ők sem arra, hogy ezzel terítsék a piacot, csupán az "ezt is tudjuk" vonalat erősíti.
-
Esmein
nagyúr
Miközben egy 2 gb-os filet másolok WiFi-n keresztül egy másik gépről.
Ha lehet hinni egy szoftveres mérésnek, akkor kb 22.5 wattot.
ez egy 2 ghzes C2D amúgy 1 mb cache-el, 667-es fsbvel, dedikált 9300gs videokártyával. Akkuról futva visszaveszi a frekit 1ghz-re, amennyiben nem éri el a magok terhelése a 90%-ot.
-
törölt tag
Rettenet sok ez az 55 watt. Rendben, hogy mobil munkaállomás, de aggasztó csapásirányt sejtet.
-
törölt tag
Mielőtt arra jutnál hogy erre nincs igény, elmondanám hogy a fenti dolog csak egy példa volt ahogy külön meg is jegyeztem. Mondhattam volna nagyobb alkatrészszámot vagy egészen más, számításigényesebb feladatot is... a példa lényege azon volt hogy vannak olyan feladatok, helyzetek amikor szükséges hogy minél nagyobb teljesítménye legyen egy laptopnak, még a hordozhatóság rovására is.
-
Kinder
senior tag
És mennyit fogyaszt egy mai átlagos core 2 dual magos noti? Mármint az egész gép.
-
Jack O'Neill
tag
Sztem az 55Wattos a sima 4magos Clarksfield végülis IGP nélkül, csak a diagramm szól az Arrandale-ről, ami így kicsit nekem zavaró.
U.I: Azért azt is megnézném hogy az asztali Phenom hol fogja ennek a teljesítményét hozni: Sehol...
Ahol kell a több mag ereje ott a Nehalem eddig is brutálisan erős volt, ahol nem kell ott meg a Turbo feltolja az órajelét a maradék magoknak, mert tuti nagyon fejlett energiamenedzsmentel készül és azzal veri el.
OK...én aláírom hogy az 55Watt nem kevés, de ahogy elöttem is írták, ahová ezt a monstrumot szánják nem ez a szempont...tervező laptoba tökéletes. És normál használat közben biztos jóval alacsonyabb ez az érték. Reméljük a PH majd tesztel nekünk!!! -
shabbarulez
őstag
Eddig is egy szűk és pénzes rétegnek, mobil munkaállomásoknak készültek a 4 magos mobil eszközök. Ez a jővőben sem nagyon fog változni. Ahhoz hogy a 4 magos gépek mainstream termékek legyenek ahhoz véleményem szerint kell legalább 3 év. Úgy a 22nm-es változatokra már mind a magméret miatt árban, mind hőtermelésben lehet realítása hogy átvegyék a jelenlegi 2 magosok piacát, de addig csak egy nagyon lassú átmenet lesz.
-
válasz
Jack O'Neill #13 üzenetére
Az IGP jó ha fogyaszt 3 wattot, és a Phenom II-ben is van IMC - nade kérem, az utóbbi egy asztali processzor!
-
Szenvedés... Amíg a VIA kis gyártóként lekörözte az Atom-ot, az AMD meg szép csendben belopózik a piacra, az Intel jobbat nem tudott kiötölni, mint egy nagyobb fogyasztású procit. Pedig az Atom kis fogyasztása bizakodásra adott okot. Ezek után az AMD-k átlag 25 W-os TDP-je nem is sok.
-
Jack O'Neill
tag
válasz
#65675776 #11 üzenetére
Csak én látom rosszul, vagy azon a szerencsétlen blokkdiagrammon rajta virít az IGP is???...HA azzal együtt értendő az 55Watt, akkor nem is olyan rossz ez a proci, különösen ...hogy ott virít mellette az IMC is...és mikor teker 100%-on egy proci? Az esetek 1%-ban..nagyrészt idle csücsül a seggén...
Mod: Vagy ha külön csak a 4magos clarksfieldről van szó akkor sem rossz az, de akkor meg a hír nem pontos egészen mert a blokkdiagramm nem vág össze a hírrel egészen akkor -
55 watt? Hirtelen a prescott procis notik jutottak eszembe.
akosf:
Amíg a réginek jobb fogyasztása ugyanakkora teljesítménynél, addig nincs sok létjogosultsága az újnak.
-
törölt tag
"Szvsz ezzel teljesen elvesztik a hordozhatóságukat a notik, nem tudom mi értelme van ennek, mondjuk egy szűk réteg biztosan megveszi..."
Csak egy példa:
Előfordul hogy az ember elmegy valamelyik ügyfélhez tervegyeztetésre ahol mondjuk több ezer alkatrészből álló 3D-s összeállítást akarsz megmutatni és kell ugyanaz a teljesítményt mint ami az asztali gépben van. Ilyen esetben ugyan csak percekig kell a teljesítmény, de nagyon jó ha van és nem azt jegyzi meg az ügyfél hogy nem vagy felkészülve...
-
Killing
addikt
Bocs,nem vettem észre hogy notebookról beszélünk.
Ki tudhatja manapság Inteléknél?
laci06:Hát én nem tartozom abba a szűk rétegbe.Egyébként meg tényleg semmi értelme nincs,mert ha utazol pl.:vonaton akkor fel a gamer headsetet,joystick,meg a rák tudja micsoda aztán hadd szójon a krázisz? -
gfefe
őstag
ne az alá már kelleni fog a bika aksi....
de majd írják, hogy 2 mag mellé 40 cellás akut javasolnak -
laci06
senior tag
PC-be nem falánk, de ha belegondolsz, akkor egy ilyen proci alá gondolom nem gyenge vas fog kerülni... Tehát ha meg lesz dolgoztatva, akkor egy 6, de lehet, hogy egy átlagos 9 cellás aksit is 1 óra vagy akár 45 perc alatt le fog meríteni... Ha nem valami integrált vga lesz hozzá, akkor pedig biztosan....
Szvsz ezzel teljesen elvesztik a hordozhatóságukat a notik, nem tudom mi értelme van ennek, mondjuk egy szűk réteg biztosan megveszi...
Az árából egyébként össze lehetne hozni egy teljesítményben erősebb PC-t, és egy max 30%-al gyengébb notit, ami viszont lehet, hogy bírna 2 órát is egy nyavalyás aksiról... -
Killing
addikt
Mit nem adnék érte hogy ha az X2-m 55W-ot fogyasztana.
Ez egyátalán nem falánk.És milyen socketbe fognak passzolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest