- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bartucc
addikt
Félreértettelek, elnézésed kérném. (a szmájli a tipikus "én igy tudom, de nem hátha tudsz okosabbat mondani a tudásomnál" lenne)
Közben felötlött egy kérdés bennem, gondolom ehhez új chipkészletek fognak jönni..., meg új foglalat. Itt vajon különválasztják a csúcskategóriát az átlagos felhasználóknak szánttól?(mint az asztali gépeknél, Core i7/i5-nél)
-
bteebi
veterán
Lehet, hogy csak nekem furcsa - de talán azért is, mert nem szokták ebben a formában használni.
"A TDP Intelnél nem a maximális fogyasztás!"
Nagyon szigorúan véve másnál se. De lazábban értelmezve annak szokták venni.
Az AMD (amennyire tudom) inkább az ACP-t szereti megadni, mint a TDP-t (mert az kisebb szám), már csak amiatt is, mert az Intel másképp értelmezi a TDP-t. Ennek ellenére az Intel processzorral szerelt gépek (azonos órajelen) kevesebbet szoktak (volt) fogyasztani (legalábbis a számítógép teljes fogyasztását figyelembe véve - azt mondjuk nem tudom, hogy az alaplapok fogyasztása között mekkora különbség van).
Igen, TDP osztályokat szoktak megadni, pl. 35, 45, 65, 95, 130 W. Az szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy 2 eltérő órajelfrekvenciájú processzor nem ugyanannyit fog fogyasztani, hiába ugyanabba az osztályba tartoznak. A fogyasztás (TDP) szerintem egész jó ötlet.
Példa: Az E5200 (2,5 GHz, 800-as FSB) és az E8400 (3 GHz, 1333-as FSB) is a 65 W-os TDP-osztályba tartozik, de nyilván van eltérés a fogyasztásukban.
"LCD monitor... SMS üzenet... A logikád szerint ilyeneket sem szabadna leírni."
Na ez végképp nem igaz. Szabad, csak nincs értelme
. Abban szerintem egyetérthetünk azért, hogy ezek nem csak az én lodikám szerint helytelenek. Attól még, mert elterjedten használnak bizonyos kifejezéseket (mint pl. a La Manche csatorna, meg sok más dolog még), lehetnek nyelvtanilag helytelenek (még akkor is, ha a köznyelvben elfogadottá váltak). Az SMS üzenet helyett javaslom simán az SMS, esetleg a szöveges üzenet használatát. Az LCD monitor is helytelen szigorúan véve, bár azt én is úgy szoktam mondani
.
-
bteebi
veterán
Válasz részben priviben is megy.
Az órajelfrekvenciával végülis igazad van, de így egyben írva - legalábbis nekem - mindenképp hülyén hangzik. Úgy még elviselhető, hogy a processzor órajelének frekvenciája, de egyben írva nagyon furcsa. Legalábbis nekem.
A TDP fogyasztás viszont mindenképp hülyeség. Ugyan konkrétan a TDP-ben (thermal design power) nem szerepel a fogyasztás szó (consumption), de mivel a TDP amúgy a (gyári) maximális fogyasztást adja meg, ezért elég hülyén hangzana az szerintem, hogy maximális fogyasztás fogyasztás. Szóval vagy azt kellene írni, hogy maximális fogyasztás, vagy azt, hogy TDP. Amúgy szerintem elég kevesen nem tudják, hogy mi az a TDP. De ha már gondot jelent ennyi angol, akkor beszélhetnénk központi vezérlőegységről, merevlemezes meghajtóról, kompakt lemezekről meg tollmeghajtókról is (stbstb.), de nem lenne értelme. Aki meg nem tudja, hogy mijaza TDP, az tanulja meg
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Hálózati / IP kamera
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Metal topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- További aktív témák...
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest