- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Nálam ez egymagában nem jött be, de ez után megcsináltam amit Chriss745 írt:
"1. Telefon lehúz autóról, Waze nem fut
2. Telefon beállításai->Alkalmazások->Google alkalmazás->Frissítések eltávolítása majd összes adat törlése
3. Play áruház->Keresés->Google, azt fogja mondani, hogy telepítve van->... a jobb felső sarokban->Automatikus frissítésnél kivenni a pipát."
És a kettő együtt jó eredményt hozott. Igaz, én nem waze csak sima google térképpel navigálok. -
Chriss745
tag
-
Chriss745
tag
Nekem sikerült megoldani a magyarul diktálást Waze-n keresztül Android Autóval. Amíg Google asszisztens nem tanul meg magyarul, ez lehet egy alternatíva.
1. Telefon lehúz autóról, Waze nem fut
2. Telefon beállításai->Alkalmazások->Google alkalmazás->Frissítések eltávolítása majd összes adat törlése
3. Play áruház->Keresés->Google, azt fogja mondani, hogy telepítve van->... a jobb felső sarokban->Automatikus frissítésnél kivenni a pipát.Ennyi, nekem ezután Xiaomi Mi 9-el legfrissebb gyári ROM-mal keres és beszél is magyarul, és úgy is marad.
-
kelly416
veterán
Én is ezzel küzdök, így jutottam ide olvasni, és köszi a tippet, kipróbálom. Bár én a google térképét használom, nem waze-ezek, de hátha...
Egyébként meg az a bosszantó, hogy ameddig itthon nem volt elérhető hivatalosan az AA, akkor is használtam, akkor is értett magyarul, meg amikor hivatalosan elérhető lett, akkor is sokáig. Viszont pár hete kellett volna nagyon sürgősen diktálni valamit, akkor már "sorry, i dont understand you" válasz fogadott. Ez gatya volt, mert balesethez igyekeztem ki, jól jött volna. Nem értem, miért csesznek el valamit, ami egyébként jó volt.
-
BullZeye
veterán
Hangutasítás a google térképpel működik rendesen, Waze pedig hát nem.
Magyar kiejtéssel "Sorry something went wrong"Mint mezei halandó hol tudom megnézni, hogy mégis mi baja lehet? Waze-t töröltem már, google frissítéseket eltávolítottam, de ez a hiba megmaradt.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
tgeri
tag
Az nekem is működött valóban korábban. Viszont: totál letiltani nem tudtam és a telefon rövid úton visszatelepíti a problémát okozót. Akkor van szerencséd, ha a telefonod gyári ROM-jában egy olyan régi verzió van, ami még "nem tudta az asszisztenst AA-val", így a kocsi az adott progi felé küldte a hangot (pl Waze) a mikrofon ikonnal és nem a szaros magyarul nem tudó asszisztens felé. Amint visszatelepül egy frissítés, megint elhal, plusz amúgy meg értékes dolgok is vannak a Google App frissítéseiben, szóval én meg szívesen tartanám frissen más miatt...
-
room303
tag
válasz supershape #433 üzenetére
Azt hiszem a kulcs user01 hsz-ában az volt, hogy törölte a Google app _frissítéseit_ (nem a cache-t). Pont ezen filóztam ma, valamelyik nap kipróbálom
-
user01
aktív tag
válasz supershape #429 üzenetére
Mi nincs, Google app?
-
tgeri
tag
Á!. Köszi!
Én ide úgy jutok, hogy telefon BEÁLLÍTÁSOK, Alkalmazások, Android Auto és azon belül van egy fogaskerék!
Kipróbálom, köszi!
TG
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
A magyar diktálás nálam a következőképpen megy a kocsi Android autó Waze programjában:
A kocsi motorja jár, álló helyzet, a telefon kábelen keresztül kapcsolódik a kocsihoz. Nálam az Android autó automatikusan elindul a kábel csatlakozása után. Ez előtt a telefon Bluetooth-on kapcsolódik az autóhoz.Tehát járó motor, álló helyzet, és a kocsi kijelzőjén a "Keresés..."-re kattintok a Waze-ban. Ekkor ott megjelenik a billentyűzet. Ezzel párhuzamosan a telefonon is megjelenik a billentyűzet (csak a kocsi álló helyzetében jelenik meg).
A telefonon Gboard billentyűzetet használok. És itt a lényeg, mert ott található egy "mikrofon" ikon! Ha azt megnyomom, akkor ott magyarul tudok diktálni és az már megjelenik a kocsi kijelzőjén is. Ezzel a módszerrel érti és értelmezi a magyar szavakat, betűket.
Így tudok neki magyarul diktálni!
A lényeg az, hogy a Google asszisztens "Vezetés közben" ki legyen kapcsolva.
Ennek kikapcsolásához a telefon Android autó app elindítása után lehet kikapcsolni (A kocsi nélkül, attól távol, csak a telefonon elindítva). App elindít, majd bal felül létra ikon (3 vízszintes vonal). Utána Beállítások, majd "Az Ok Google érzékelése" menüpont. Ott "Vezetés közben" és "Hey Google" kikapcsolása.
Nálam az Android autó verziója: 7.5.621344-release (a Play áruházból telepítve, frissítve).
Én így tudom használni magyar diktálással a Waze-t. Igen tudom, hogy egy kicsit macerás, de legalább nálam most működik.
Jó lenne, ha a "Google asszisztens" is menne magyarul! Talán majd valamikor lesz...
Remélem tudtam segíteni.
-
user01
aktív tag
válasz supershape #424 üzenetére
Google app / Jobbra fent a profil ikonra kattintva / Beállítások / Hang / Voice Match
Xiaomi telefon MIUI 12. rendszer.
Lehet, hogy egyéb márkáknál máshogy érhető el.Nem az AA beállításaiban!
[ Szerkesztve ]
-
lacentos
tag
válasz supershape #424 üzenetére
Az AA beállításaiban keresd.
-
user01
aktív tag
Nálam is jól működött a diktálás magyarul, aztán egyszer csak már nem értette, amit mondok.
Akkor töröltem a Google app frissítését, és újra értett...
Közben olvastam valahol, hogy a Google app / Beállítások / Hang / Voice Match lehetőségnél ki kell kapcsolni, hogy Vezetés közben Android Auto szolgáltatásban ne működjön, mivel az asszisztens nem ért magyarul. Lehet, hogy a frissítés törlésével ez az opció kikapcsolódott és azért értett újra...
Ezután megint frissítettem a Google appot, és kikapcsoltam az előbb leírtakat. Azóta rendben érti, amit mondok. A telefon egy Xiaomi MI 9T. -
tgeri
tag
Ahogy mondod! A dühítő, hogy egy akárnegy vadiúj 20m-os kocsival + 500e Ft-os Samsung zászlóshajó telefonnal is ez van, közben meg amúgy az Android szövegfelismerője és a Waze keresője rohad jó AA nélkül! Kb mindent is elsőre megtalál. És régebben működött!! Amikor ezt a kocsit kezdtem használni, hosszú hónapokig ment, de aztán kijött az Android apphoz egy frissítés...
-
tgeri
tag
Én is egy kisebb összeggel jutalmaznám, aki erre megoldás találna...
Iszonyú bosszantó. Persze a hiper biztonságosság miatt nálam (automata váltós Sportage) ha a váltó nem P-ben van, nem enged gépelni egyáltalán. Tehát mondjuk 30-al gurulva sem a parkolóban...
Bezzeg a semmire sem jó gyári TomTom-nak tudnék gépelni képernyő billentyűzettel akár 130-nál is...
Én iramban azt szoktam csinálni, hogy lehúzom az usb kábelt a telefonról, indítom Waze-t, diktálok, elindítom a navigációt, visszaadom a kábelt és elindítom az autón az AA-t. Akkor szinte mindig a már beállított navigációt hozza az autó is és nem kell semmit nyomni.
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom esetleg valakinek hátha van valami ötlete én sajnos már kifogytam! Van egy Poco M3 Pro és egy media nav (clio 4) rá teszem usb-re a készléket és annyit csinál, hogy elindul a töltés illetve irja, hogy files átvitel/android auto a csatlakozás, majd lecsatlakozik és ezt ismételgeti. Poco X3 NFC tökéleteses működik. Affelé hajlok, hogy nem támogatja a készűléket a fej egység
Amit felleltem a neten azokat kipróbálgattam de sajnos nem sikerül elindítani az M3 Pro-t.
Köszi a válaszokat!
Üdv DCS
-
BullZeye
veterán
Octavia IV-hez megjött a firmware frissítés amivel AA működik Android 12-vel vezeték nélkül is.
Most meg a Waze szarakszik, magyar kiejtéssel olvassa fel az angol szöveget, hogy "sorry...."
(töröltem a google frissítéseket)Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
user01
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel, a HERE WeGo BETA már működik az Android Auto-val!
[link] -
HopeckoR
aktív tag
válasz energomatt #408 üzenetére
Egyenlőre megoldottuk azzal, hogy a telóba beléptünk a saját profilomba teljes reset után leszedtük az appot. Ezután az én profilomat töröltük a telóról és átléptünk Apuméba így az app megy neki. Storeban továbbra sem látja ha rákeres csak ha az appos linket megnyitja, de így is azt írja neki hogy nem érhető el az app. Így már csak az a kérdés, hogy fog e neki frissülni de ez majd kiderül.
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok,
Van egy régebbi Samsung S8 plus telefonom a probléma a következő:
Elméletileg az android auto támogatja a telefont.Ha a saját gmail fiókommal lépek be a telefonba teljes nullázás után akkor a play áruházban látom és fel is tudom telepíteni az appot.
Amennyiben Apum gmail fiókjával lépek be a telefonon teljes nullázás után úgy az applikáció nem látszik, amennyiben linkről nyitom be azt írja, hogy ebben a régióban az appliáció nem elérhető.Ami csavar a dologban:
Ha a saját fiókommal lépek be teljes nullázás után, és hozzá adom Apum gmail fiókját is úgy már az enyémbe vissza váltva már én sem látom az Android Auto appot.Erre van bárminek bármilyen ötlete? Elmletileg mind a két gmail fiók Magyarországi régióra van rakva.
-
tgeri
tag
Ez sajnos most ilyen. Én nem tudok működő megoldásról. Az a baj, hogy a Google Assistant nem tud magyarul és az veszi át az irányítást újabban mindenképp, hiába tudsz pl Waze-nak alap esetben bármit diktálni.
Lehet, h ez addig így is marad, amíg meg nem tanul az Asszisztens magyarul... :(
-
room303
tag
Nálam ugyanez a helyzet.
Töröltem az AA és Google cache-t, frissítettem, semmi
Átállítottam az AA beállításokban az OK Google menüben kikapcsoltam a Vezetés közben... opciót - ez utóbbira annyival jobb lett, hogy nem mondja, hogy "sorri someting vent vrong" , hanem megpróbálja értelmezni az utasítást, viszont ezt nem magyarul, hanem angolul teszi, így a helységneveket, stb totál nem érti. Tehát kvázi használhatatlan -
Peti2415
újonc
Sziasztok!Ahogy vissza olvastam más is küzd a telefonálás után megszűnő hang problémával nekem Redmi note9pro készülékkel van ez a gondom!Ha valaki tud megoldást szívesen venném!Egyébként csak Xiaomi telefonokkal van ez a gond? Nagyon idegesítő egyébként nálam a többi alkalmazás is csak akkor indult el mikor kikapcsoltam a Miui optimalizálot!Másnál is így volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest