Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Krisz1000 #1899 üzenetére
"azt meg végképp nem értem a 1440p miért nem megy youtubeon, hiszen még kisebb is mint a képernyő pixelszáma."
Lehet hogy a youtube itt már vp9 dekodolást használ, ami meg nem tudni hogy mennyivel erőforrás igényesebb mint ugyanazon felbontású h264 vagy h265 kódólás.
Meg ez függ a gyári kódektól is.
-
Joe.36
addikt
válasz
Krisz1000 #1912 üzenetére
Azért mert nekem ez tetszik, és mindenben bevált, és lassan 2 éve megvan és semmi gondom nincsen vele semmilyen téren. Sok tabom volt, eddig messze ez a legjobb mindenben. Nekem nincsenek lejátszási gondjaim vele ! + Ezzel lehet telefonálni is ha szükség van rá.
Filmeket felrakom az Sd kártyára és úgy nézem, semmi probléma nincsen vele, mint írtam 4K esetén sem!MX
VLC
Használok.
-
Divinity
őstag
válasz
Krisz1000 #1915 üzenetére
Ezr szedtem le, UHD, tökéletesen lejátsza az MX Player.
Az meg, hogy látod a különbséget, már ne haragudj, de bullshit. Amikor bejöttek a FHD megjelenítők akkor is az ment, hogy mekkora szám, hogy jujj de jó végre értelmes méretben is lesz jó felbontás. Na és az értelmes méreten van a hangsúly. Beszéled magadnak, hogy annyival jobb. Akkor már inkább a HDR megjelenítők azok amik tényleg előrelépést mutatnak de ekkora méretben egyszerűen nem látod a pixeleket, max ha fél centiről nézed
-
válasz
Krisz1000 #1913 üzenetére
Őszintén, ezt a 4K filmet egy high-end PC-nek sem egyszerű feladat lejátszani, miért várod el egy mid-high range tablettől?
Btw: Netlfix max. 480p-ben streamel, mert sajnos a Huawei valamiért nem hajlandó a Widevine DRM Level1 szintjét licenszelni, csak az L3-at, ami miatt a jogtiszta streamelő videóappok korlátozzák a felbontást. M5-nél is csak azért volt téma, mert az új és abban sem sikerült megoldaniuk... Megy is a háborgás xdan, redditen emiatt, de nincs rá megoldás sajnos, mert OS szinten kellene változtatnia a gyártónak.
-
Joe.36
addikt
-
Divinity
őstag
válasz
Krisz1000 #1903 üzenetére
Netflixen csak intelligens mód van, nem tudod kézzel állítani a felbontást. Illetve egy preferáltat tudsz állítani de azt is account szinten csak, ebből kifolyólag nem is látszik, hogy épp mit streamel.
Amúgy nekem olyan idegen a dolog, hogy 8-10"-on minek 2K tartalom. A 40"-os TV-m is csakFHD és én azon se látok pixeleket.
-
Divinity
őstag
válasz
Krisz1000 #1897 üzenetére
Kicsi képzavar van.
WQXGA a kijelző nem WQHD. Ez a 16:10-es arány miatt van. Ezt az arányt nem is támogatják az alkalmazások mint cropped media. Tehát nem tudsz belezoomolni mert túl nagy lenne a nagyítás. Amit natívan kitudnak tolni ezen a kijelzőn az a FHD. Ezért nem látsz nagyobbat a YouTube-on se.
Az alkalmazások meg a chip miatt akadoznak a nagyobb felbontású videókon, nincs rá optimalizálva hisz a kijelző se tudja. Olyan mintha a HD ready monitoron néznél 4K videót mert a GPU-d elbírja.. értelmetlen.
-
-
Metacska
aktív tag
válasz
Krisz1000 #1860 üzenetére
Nem tudom megmondani, hogy kinek van szorosabb kapcsolata a gyártóval.
A viszonteladó státusz / jogosultság a gyártó részéről számos - szigorú - feltételhez van kötve. Hiszen a nevüket adják ahhoz, hogy más árulhassa a termékeiket, és innentől kezdve a viszonteladó közvetlenül a gyártón keresztül árusítja a termékeket, tehát biztosan gyártói garancia él rájuk. A gariztatás és a szerviz már megint egy másik kérdés.....
Én a Huwaei Mate 9 telefonomat a Firstphone-nál, a tabletet az Extreme Digitalnál vettem. Szerencsére mindkét készülék megbízhatóan működik, ez nincs gariztatással kapcsolatos tapasztalatom.
-
Metacska
aktív tag
válasz
Krisz1000 #1853 üzenetére
Én megértem és tiszteletben tartom, hogy a pénztárcája mindenkinek más vastagságú, illetve van, aki egyes tárgyakra - eszközökre nem szeretne egy általa meghatározott összegnél többet költeni.
DE
Ha megnézem az árukereső kínálatát, akkor az M3 8.0 32GB modellnél 5-10e Ft különbség van a nevenincs boltban kapható és a rendes gyártói garanciát kínáló változatok között, és mi most nem egy 10e Ft-os eszközről beszélünk, hanem egy 90e Ft-osról. Az a 8e Ft a nyugalmadat szolgálja, mert pl. egy Media Markt nem fog csődbe menni és bezárni 1 éven belül, mint a Kolompár Pista GSM......én nem filléreskednék.
-
fPApi
őstag
válasz
Krisz1000 #1853 üzenetére
Ezeken általában nem EU-s ROM van, hanem ahonnan származik. De jellemzően azokban is benne van a magyar nyelv (jó minősítésű eladókról beszélek). Most nekem egy szaud arábiai ROM-os telefonom van, tökéletesen működik és tökéletesen magyar, persze a frissítéseket is az országnak megfelelően kapom. Semmi hátrányát nem látom annak, hogy nem EU-s.
Mivel nem gyártói hivatalos a garancia, így bárhol lehet bukni, hiszen csak az eladó "tisztessége" szab korlátot. De ahogy írtam, a sok visszajelzéssel bíró, jó minősítésűektől kell vásárolni, így a kockázatok és mellékhatások minimalizálhatóak. Én már több, mint húsz éve ilyen helyeken vásárolok, és még egyszer sem volt nagy problémám, így ott tartok, hogy az eddigi árkülönbség már több telefon/tablet árát kiteszi, azaz bőven beleférne akár az is, ha egyszer-kétszer egy téglát kapnék (persze bosszantana, de összességében még mindig jól állnék).
Viszont ha nagyon parázol, akkor inkább vegyél hivatalos, gyártói garanciást, mert a kockázat mindig benne van. Persze az egy külön téma, hogy sokszor a gyártói garancia is mit ér!
Ja és azért OFF, mert ez nem M3 specifikus téma, hanem általános, nota bene van ilyen topic is. -
fPApi
őstag
válasz
Krisz1000 #1848 üzenetére
1. Ha normális helyen veszed (ld. 2. pont), akkor nincs gond, mivel a magyar nyelv már egy ideje alapból benne van a rendszerben.
2. Az "ott ahol a legolcsóbb" elvvel nagyot lehet nyerni és bukni, szerencsétől függően. Én inkább az "elég sok és jó minősítéssel rendelkezők közül a legjobb árú" elvet követném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Xbox Series X|S
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest