Hirdetés
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Fotók, videók mobillal
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
xedamen #3149 üzenetére
Cikk inkább A76ról szólt és nem a rá épülő SOCokra. Persze ja a kettő egy téma...
De hamár akkor és ez szigorú imo: Exynos szerintem nem fogja "oda-vissza pofozni a Kirin-t". GPU ban picit erősebb lesz, szintetikusban is de ez senkit se fog érdekelni ha Samsung megint elszúrja a fogyasztását, meg teli lesz mikrolaggal.
És új Snapi se lesz hude sokkal gyorsabb. Cpu egy +15%, GPU +30%. Ez azért annyira megint nem a hülyére pofozza. Engem amúgy is jobban izgatna ha csak picit lenne gyorsabbd e 20% kevesebbet enne.árak területén sztem komoly gondok vannak. vmit nyújtani kéne mert amikor egy 6xxvel szerelt xioami 80.000Ftért ne adj isten gyorsabb mint egy 280.000Fts S9 és jobb SOTokat is dob akkor ott vmi nagyon el van szúrva és mért vegyen az ember 3* annyiért rosszabbat? Ez persze kicsit sarkos de ez van.
-
Dare2Live
félisten
A76 (ahogy vártam) nagyon baba lett.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kavinton75 #2996 üzenetére
Lehet téged nem érdekelnek a tények mást meg igen.
Move on.
-
Dare2Live
félisten
ott nincs mikorlag meg game alatt gyorsabb, de emiatt nem fogom bukni a garit.
@kali: az ominozus huawei válasz után engem semmi nem lepne meg. Nem mellesleg ha máshol megismételhető tesztet akarsz nehéz mást találni.
@vasi: Ha megfigyelted idei samsung se zsánerem. mobilarena meg akik minden tesztel első napon kint van nagyon részletekben menően tesztelni nem tud véleményük, leírásaik sokat nem érnek. Nézz rá a linkelt anand tesztre ahol spektrométert raknak kijelzőre, vagy nem csak kiszúrták S9 mikrolagjait, aksi anomáliáit hanem rá is jöttek mitől van az. (Sött kernelbe belenyúlva még javítottak is rajta... igazán átvehette volna samsung a kodjukat.)
-
Dare2Live
félisten
szigorú IMO:
az a baj, hogy én már nagyon cserélnék 2.5+éves S7ről. Akut cserélni kéne, usb már csak töltésre jó és újabban ujjlenyomat érzékelője se 100ból 100. A kamerája még mindig top, sebességel nincs bajom.
Adta volna magát az S9, de pont a sima(kissebb) egy kamerás, nálunk 9810el kapható amit samsung elszurt és aksiban kb 0 előrelépés.
Aztán vártam a Mate 20prot. De a 128gbs microsdm nem megy bele, fotóban hiába 3 kamera nincs lényegi előrelépés, videoban mind a 4K30fps mind az OIS hiánya (csak telén van és azt használom videonal legkevésbé) eléggé lehangoló. És akkor a zöldülést még nem érintettem.Mindkettő ~300K de hol az előrelépés? Nekem nem kell 300.000+ antutuban és csak aksiért nem cserélek.
IPhone XS bejönne de nagyon ha android lenne. Ezért most almák biztos megköveznének, de nekem IOS nem bejövős. És persze megértem aki szerint IOS az isten.
Most ott tartok, hogy cserélek [link] egy aksit S7ben aztán meglátjuk. bzzeg meg lesz egy telefon nálam S7 3+évig...
-
Dare2Live
félisten
maradjunk PCMWnél az könnyen összelőhető.
Én kinéztem 3-4 telefont, p20 pro, p10 pro, pixel 2... és kb uazt mérték, uaz van táblázatban mint a nagy átlagnak ahogy máshol is. Illetve anand mindennek egy fél órával kevesebbet mér mint nagy átlag nem tudom mért.
mondjuk nem tartom PCMW tesztet nagyra de könnyen reprodukálható, letöltöd futtatod, összenézed mások eredményével kész.
-
Dare2Live
félisten
Kint az első mélyebb elemzés Mate 20 és proról.
(Nem a mindenhol lévő hulibuli szart se ér de első nap kintlegyen mobilarena... féle.)A képernyő teszt része végigveszi a zöldülét, blokkosodást és a brighness anomáliát.
A Kirin CPU/GPU tesztjei is érdekesek (cpu A76 baromi erős, 7nmen gpu perf/wattban behozta lemaradását kb hozza amit egy snapi 835)
ahogy a 20, 20pro közti battery life eltérés és annak az oka is érdekes.Akit érdekel kicsit behatobban javaslom elolvasásra.
szerk: link lemaradt. MIvel ugyis mindenkit képernyő zöldülés/pirosodás, brightness anomális érdeke az az oldal. [link]
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
Parallaxis #2479 üzenetére
Mégegyszer: Megnézted a képet?
Két lehetőség van: Nem. Nézd meg. Überszarok? Az.
Másik: Megnézted = Vak / látássérült vagy. Ha ez utobbi akkor mentsd le őket a gépedre és nézz egy felbontást és méretet. Méret pl 345KB. Felbontás 2MP. És most szégyenkezz, hogy minden alap nélkül irogattál a témában. -
-
Dare2Live
félisten
Nagyon benézted, nem vagyok alma fan, amúgy kb az a bajom amit kavinton írt: bekorlátoz. Ez jó az átlag 90%nak de nekem idegörcsöm van itunestól. Pedig tényleg jó, csak had másoljak drag&droppal is rá.
Ettől még az X egy veszett gyors, jó készülék árban is egy kategória és nem lenne a fenti agybajom simán lehet inkább azt venném. Mondjuk eléggé hipotetikus a kérdés mert kb 3hete eldölt, hogy marad S7, P20Pro nem ad eleget ahoz, hogy kiadjak érte 300at.
-
Dare2Live
félisten
Nem használt. Új ára. Sebességben most sincs semmi probléma Xel, veszett gyors. Nem a kevesebb memoria se probléma, ott alkalmazás fejlesztőknek nem 148db készülékre kell megírni az appot és 300dbon tesztelni úgy, hogy minden 2. gyártó ráadásul szana szét forkolja az OSt hanem 5re.
Lehet szeretni, nem de árban és sebességben is bőven egy ligában játszanak.Amúgy Huaweinél aztán fölös a sok ram, random vág ki mindent a memoból kellett vagy sem. Mire rájöttem, hogy nem a Garmin Fenix szar hanem P10 vágja ki mert olyanja van és bármi mással kitünően működik. De ott az ominozus pl VLC esete. [link]
-
Dare2Live
félisten
IPhone: Egy tavalyi X megkapható 270ből, veszett gyors és tovább lesz rá update mint a Mate 20ra az tuti.
"Ez is ugyan annyira gáz mint most a huawei kijelző mizériája."
P10/p20... megkapta Piet? Akkor?
és nagyon nem. Attól, hogy fél évvel késöbb jön pie Note/S9re mindkettő kitünően használható 8al is. ahogy P10/p20 is.A jelenlegi hibánál meg aki teheti küldje vissza. Egy X, hogy Huawei cserélni fogja e őket vagy jön e nagy kuki, idegeskedés fogyasztóvédelem, békéltető testület ésatöbbi... senkinek nem kívánom, rengeteg idő idegeskedés és sz*ás. És amíg ez végig nem megy én a vásárlást is kerülném. Max ha 101% BOE.
-
Dare2Live
félisten
De mért szaggat ennyire?
Ez így nagyon durva lag, 5éve volt ilyen (telefonon kivül másra kb nem használható) also kategóriás mobiloknál.... oké tudom óra de akkor is.Najó végleg elengedtem P20 prot. Marad S7 evan.
Remélem Samsung S10el vmit alkot mert azért röhely lenne, hogy 3+éves mobilla rohangálok és nem látom semmiben azt a pluszt, miközben régen évente cserélgettem.@S. Zolika: Persze azárt válaszolgatsz még mindig...
-
Dare2Live
félisten
válasz
N.YCityBoy #1440 üzenetére
Szerintem neked kéne...
-
Dare2Live
félisten
válasz
N.YCityBoy #1436 üzenetére
Te ugye nem MOon élsz ahol a legjobban nem a 0%os vagy lakás hanem a személyikölcsön megy 8-30%ra.
-
Dare2Live
félisten
válasz
xedamen #1402 üzenetére
Mindig minden evben tavasszal megvenni uj csucs galaxyt osszel iphonet... az veszett sok penz.
Egy S7em van 2.5eves es kb semmi baja es mivel se s9 se p20pro nem nyujt olyat hogy huha marad meg.
Pedig nem volt messze. Egy note9/poco aksiido osszejott volna + nem csak tele kapott volna oist + nem cseszi el huawei memo kartyat ....megvettem volna.
-
Dare2Live
félisten
válasz
LaptopSystem #1119 üzenetére
Tavaly volt hír, hogy S10 már ilyennel jön, most meg egy hete, hogy nem tuti és csak Note10töl jön.
Az uakkora helyen/tömeggel +40-50% kapacitás + a kétszeres élettartam + 15perces töltés igéretek mindenesetre túl jól hangzanak.
Meg gondolom a 7nm EUV + UFS 3 + 10nmes LPDDR4X váltás is hoz fogyasztásban vmekkora -t. Sok mindent igérnek jövőre.... csak az android szét ne essen.
-
Dare2Live
félisten
kb mint P20 Pro. Ugyanazokkal a hibákkal/előnyökkel. Kár mert amúgy tök jó ez a 3 fokusztáv átfogás, csak mért kell rosszabbnak lennie képminőségnek mint ha csak egy fokusztáv lenne? amúgy video imo problémásabb.
Ami még feltünt, hogy itt is problémás az optikai újlenyomat feloldás.Lassabb, bizonytalanabb, pontosabban kell nyomni... ld cikket.
-
Dare2Live
félisten
Nah tegnap megint voltam tkomban, befényképeztem a kékülést/lilulást.
[link]
Engem amúgy nem csak a kékülés/lilulás zavart hanem, hogy neonban még be is csillan.Aki nem látja nyugodtan veheti.
-
Dare2Live
félisten
válasz
7Heads Drago #828 üzenetére
Ilyen csalós dolgot tudsz mutatni S8, S9... el?
[link]ha nem akkor maradjunk annyiban, hogy Huawei jelenleg átveri a vevőit, Samsung nem.
-
Dare2Live
félisten
válasz
LaptopSystem #803 üzenetére
Az a baj evvel, hogy HUAWEi rendszeresen úgy csal tesztekben ahogy bír. Persze evvell megvannak a szép nagy pontszámok. Eközben valóságban meg képtelen 4K@60at enkdoloni.
És akkor a video minőségénél csak a speceket érintettük. A valóságban video minőségnél ennél messze sokkal-sokkal rosszabb a helyzet. Sok éves telefonok egy sok éves S7 is csúnyán elveri.
És akkor még mindig nem érintettük azt, hogy videonál baromi fontos az optikai stabi, künben a remegő kéz... nagyon átjön. EIS ha működik is félmegoldás. De még az EISes félmegoldással is komoly gondok vannak.
-
Dare2Live
félisten
Mielött vki megvenné nézze meg élőben neonban, napfényben...
Ma voltam tkomnál és a lekerekítéseknél nagyon zavaróan kékült, tükröződött.
-
Dare2Live
félisten
"M20Pro szerintem kategóriákkal jobb mindenben"
Tényleg csak két dolog:
-video: Annyira elhasal konkurenciához képest rossz nézni. Nincs rajta mit ragozni. btw nem EIS nem olyan jó mint OIS.-SOC. Minden évben beharangozzák hude jónak aztán kiderült csalnak. perf/wattban meg se közelíti konkurenciát több gennel korábbi snapdragon agyonveri az épp aktuális csúcs Huawei SOCot..
Persze az első aktuális/felületes nem nevezzük át szintetikus teszteket teszteken nem jön kianandról:
GFXBench Manhattan 3.1 Offscreen Power Efficiency
(System Active Power)
Mfc. Process FPS Avg. Power (W) Perf/W Efficiency
Qualcomm QRD (Snapdragon 845) 10LPP 60.90 4.38 13.90 fps/W
Galaxy S8 (Snapdragon 835) 10LPE 38.90 3.79 10.26 fps/W
LeEco Le Pro3 (Snapdragon 821) 14LPP 33.04 4.18 7.90 fps/W
Galaxy S7 (Snapdragon 820) 14LPP 30.98 3.98 7.78 fps/W
Huawei Mate 10 (Kirin 970) 10FF 37.66 6.33 5.94 fps/WEgy snapi 820 is agyonveri a 2évvel késöbbi 970et. Ez van a valóságban.
De a marketing baromi jó.
-
Dare2Live
félisten
válasz
beyruth82 #287 üzenetére
"A tőke amúgy nemzetközi és nincs különbség a francia,angol,amerikai vagy épp kínai nagytőkés között. + Az egyszeri bérmunkás szempontjából pedig teljesen lénygetelen szerintem."
Ha multiztál volna akkor tudnád, hogy ez nagyon-nagyon nem így van. Egy "Nyugati"/US cégnél ahol értik a pl individum fogalmát dolgozni teljesen más mint egy "Keleti"/Japánnál ahol a vezetőség azt se érti, hogy az ember, élet értelme nem az, hogy átdolgozhassa az életeté az adott cégért.
-
Dare2Live
félisten
"e a sima OLED is szebb huawei-nél, mint az S9+ néha már idegesítően túlszaturált xarja."
ha nem tetszik a szaturált átálítod. kb S4óta így van.
"Ettől függetlenül, biztosan lecserélem azonnal az S9>>>S10-re és nyilvánvalóan látom előre, hogy 4 kamera ide,vagy oda a samsung le fogja nyomni a M20pro-t, de főleg az új fejlesztésű exynos procival ott lesznek az iPhone mellett"
Ha úgy sikerül új exynos mint az idei S9es akkor isten mentesen meg tőle.... Na jó nem annyira gáz mint amit pl Kirin 970 és vszeg 980 is de Snapi 845 annyira össze vissza veri rossz nézni. Igen dupla fogyasztással (meg rövid uton throtlingal) teljesítményben tudja azt 9810 mint 845.
[link]A szubjektív "szebb dolgokra" nem reagálnék.
-
Dare2Live
félisten
Az csak az egyik baj, hogy úgy harangozták be, hogy hude aztán még szintetikusban sem.
A másik legalább ekkora baj, hogy ez volt korábban 960/970el és mindegyiknél aztán kiderült, hogy erős bajok vannak valós felhasználás mellet valós tesztekben de még akkor is ha csak átnevezték az adott tesztprogramot.
Máshogy fogalmazva: Huawei csalt. Direkte és tudatosan átverte a vásárlóit.
És mit ad isten szintetikus tesztekben hozza 845öt aztán meg nem megy 4K60fps. De még a 4K30fps is beszaggat. Innen erősen nem lepne meg, ha 980ról is kiderülne, hogy ez is csak egy nagy hazugság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megpakolta a Huawei a szupertelefonját, mint a málháslovat, ám a phablet nem roppan meg a négy kamera, a 3D arcfeloldás, a 4200 mAh-s telep, a vezetékmentes visszatöltés vagy az ívelt OLED panel súlya alatt.
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest