Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• DanQuijote

csendes tag

válasz Tel Chi #798 üzenetére

Bizony, a P6-os szekció leírása alapján a Root folyamata: [link]

DonLaca@: Köszönöm a tippet, most próbálom felvarázsolni a Viper4Android-ot, tényleg jókat írnak róla, remélem sikerül :)

törölt tag

válasz Tel Chi #798 üzenetére

Vert viszen veretlent? Vak vezet világtalant? (Merthogy nekem még nincs Mate-em.) :Y

"1 Hol lehet a videocodecket beállítani" Én nem a videokodekről beszéltem, hanem a feliratok nyelvi enkódolásának szabványai közül a közép-európai-szláv szabványról (az az ISO-8859-2), ennek beállítását nyilván valamiféle felirat menüpont alatt találod a videólejátszó szoftvered beállításaiban.

De ha mégis szándékosan videokodekről kérdezel, annak a beállításait is megtalálod az általad használt adott lejátszó menürendszerében, csak menj végig minden beállításon, azt úgyis meg kell tenned. Érdemes lesz végigvizsgálni a videokodek beállításokat formátumonként, mert ha esetleg olyan formátumú egy adott film, hogy hardveres dekódolással nem tudja jól lejátszani a telefon, akkor mindenképpen a szoftveres dekódolást kell választani a videolejátszó szoftveredben. Az egyszerűség kedvéért akár meg lehet azt is tenni, hogy minden formátumot szoftveres lejátszásra állítasz a lejátszószoftverben. (Telepítsd például az MX Player-t vagy a Mobo Playert vagy a BSPlayer-t vagy ... a gyári lejátszó mellé, ha hiányosnak érzed a gyári videolejátszó képességeit, például a formátumok ismerete vagy a beállítási lehetőségek terén. A gyári videolejátszók erősen korlátozott képességűek, de vannak a Play Store-ban zseniális tudásúak, például az általam ajánlottak, ezeknek az ingyenes változata is teljesértékű, egy kis reklám fejében, ha ellenben megveszed, akkor megúszod a reklámcsíkot.)

"2 Nem tudod hol lett leírva a root-olása a telónak?" Beírod a keresőbe, hogy root, és ad eredményeket, de én úgy vettem észre, hogy a P6 topikból vették át a módszert, onnan kell kiolvasnod, egyúttal kérdezd erről Neonflake-t, Nagymedvét, DanQuijotét stb..., nekik már van Mate-jük, és rootolták is korábban. A topikban DanQuijote részletesebben is írt a rootolás hasznosításáról a (#695)-ben, és néha a többiek is ezt-azt, például Neonflake többször is a (#291) óta (mondom, használt a fórumkeresőt). A rootolás módszerét pedig meglátásom szerint a P6 topikjából kell kiszedned, ott van a témaösszefoglalóban.

Új hozzászólás Aktív témák