- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #316 üzenetére
TF3D-s készülékeket csak rövid ideig nyomkodtam, az alapján nem tudom kijelenteni, mennyire jól használhatók a mindennapokban külső "segítség" nélkül, de az Omnia a Samsung Today2-vel és apróbb tweakekkel egészen jól működik "gyári" állapotában is.
Nyilván meg kell szokni, ha valaki táblázat elrendezésű, hagyományos menüvel rendelkező telefonról vált PDA-telefonra, de ilyen szempontból (egy átlagos középkorú emberbek) az iPhone is igényel megszokást. Butaság figyelmen kívül hagyni, hogy alapvetően ezek nem telefonok, amiken Windows fut, hanem PDA-k telefon funkcióval. Ha valakinek nincs szüksége az extrákra, és a testreszabhatóság ilyen szintjére, akkor vegyen szifont vagy S60, de akár S40 Nokiát.
Személy szerint én most éppen a PDA gyökerekhez közelítek, megpróbálom a hagyományos Todayt olyan szinten testreszabni, hogy onnan max 2 taperolással elérjem, amit szeretnék, de a legfontosabb, leggyakrabban használt részeket egyetlen nyomással. A Touch HD kicsit problémásabb lenne, tekintve a hardveres gombok igen csekély számát. Nálam az Omnián minden gombnak 2 funkciója van, ami összesen 14 gyors elérést tesz lehetővé. Ha ahhez hozzávesszük a Today-ről egyetlen kényelmes tapival elérhető dolgokat is, bőven lefedtük egy jobb S40 telefon összes funkcióját...
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #304 üzenetére
Sebesség ügyben nem segíthetek, az nagyban függ a HW-től. Újabb ROM-okkal az Omnia nem lassabb a szifonnál, a testre szabhatósága pedig fényévekkel jobb.
A kezelhetőség viszont attól függ, te milyen felületet találsz kényelmesnek. Pl. Szereted-e az Spb Mobile Shell-szerű megoldást, vagy a VITO Winterface-t, esetleg a Today-ről elérhető pluginokkal tudod a legjobban megszervezni a leggyakoribb teendőidet.
Számomra pl. a Mobile Shell is jó, de a Today-ről is jól elboldogulok.
iPhone-hoz hasonló kontakt-tárcsázó-híváskezelő van több is, pl. PhotoContacts Pro, Inesoft Phone vagy az Iconsoft PhoneEx (Extender). Én most az utóbbit használom, kiegészítve az Spb Phone Suite-tal (csúcs profilozás, Today-en profilok, rádiók, üzenetek kezelése, hívásszűrés, stb.).
Teljes képernyős, magyar karaktereket is főképernyőn támogató virtuális billentyűzetek között a talán legjobb a frissen megjelent Spb Fullscreen Keyboard 4.0.
Ezek mellé néhány ingyenes tweak (S2U2, SMS Tweaker 1.5, Advanced Configuration Tools, G-Alarm, Spb Screenshot, stb.), és máris egészen jól használható a készülék. Ha még felteszel egy Spb Mobile Shell-t a számodra tetszetős skinnel, és néhány, ebbe beépülni képes progit (CorePlayer, Spb Traveler, stb.), az csak hab a tortán. Az Opera és az Office Mobile szvsz nem rosszabb, mint a szifon hasonló megoldásai, sőt. Aztán lehet még iGO8-ad is. -
KakaosCsirke
tag
válasz
Dare2Live #298 üzenetére
Hello Dare2Live!
A HD az elso PDA telefon kombo ami szamomra megfeleloen hasznalhatonak es eleg gyakorlatiasnak tunik, igy raszantam magam, hogy beruhazzak. Ha viszont beruhaztam, akkor nem kivanom par evig lecserelni. Ezert a megjegyzesed, hogy a WM7-ig WM-es keszulekhez hozza nem nyulsz elgondolkoztatott. Kifejtened, hogy mi az ami feltehetoleg lesz a WM7-ben es nem lehet elni nelkule?
Elore is koszi!
-
WiZARD
addikt
válasz
Dare2Live #304 üzenetére
naja elég határeset ez az egérmozi.
önszántamból nem tervezem hogy filmet nézzek telón. arra ott van otthon a projektor 2 méteres képátlóval, meg 5.1 meg mindende tavaly amikor vonatoznom kellett valahova, akkor azért touch 2.8"as kijelzőjén megnéztem egy filmet, jobb volt mint az ablakon kifelé bambulni. :p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest