- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
HTC ONE M9
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekkola
senior tag
válasz
umfrider #5667 üzenetére
A menüt én is utáltam, de azon is reszeltek. Az értesítési sáv kb ugyanaz. Most sima android alap ikon témával használom, sötét alapszínekkel (material dark). Szóval sztem már rendben van. Ráadásul olyan erőmű van benne hogy meg sem döccen + k.gyors minden helyzetben és még stabil is
az s2 óta a legjobb galaxy szvsz (a többitől hánytam eddig kb).
-
karldergroße
senior tag
válasz
umfrider #5626 üzenetére
Legyünk tárgyilagosak. A telefon természetesen nem rossz önmagában. Szép a design, jók az anyagok. A probléma számomra az M8-hoz képest történt visszalépés. Hozzá kell tenni, az a telefon nagyon magasra tette a lécet. Azt mondanám, az M8 egy 95%-os készülék. Az 5%-ot a 4MP-es kamera miatt vonom le. Ehhez képest az M9-re kb. 60%-ot lehet adni szerintem. Kezdjük a kérdéseddel: akksi. Nem mértem a kijelzőidőt. De az akksi teljesen máshogy fogy, mint az M8-nál. Ha nyomkodom a készüléket, rohamosan csökken a töltöttség, gyakran 2-3 percenként 1-1 %-ot. Utána, ha abbahagyom, olyan is volt már, hogy 1-2%-ot emelkedett a töltöttség, amit az előző készüléknél soha nem tapasztaltam. Nem egyenletesen merül a készülék. Olyan, mintha a használat nem lenne optimalizálva, és a kelleténél jobban igénybe venné a telefont. A másik pont a kamera: az m8 képeibe nem lehetett nagyítani, a 4 mp-es képek élénkek, részletgazdagok - egyszóval szépek - voltak. Az m9-cel nyomott képek rettenetesen élesek és nagyíthatók, viszont normál monitoron nézve olyan jellegtelenek. Nem rosszak, de nem is jók. És hát a képernyő... De ezt már kitárgyaltuk. A legjobb szó: fakó, jellegtelen. Ég és föld, nem is gondoltam volna, amikor arról olvastam, hogy az m9-nél megtartották az m8 kijelzőjét. A melegedésről : az M8-nál totál ismeretlen volt a jelenség. Ez olyan, mintha igénybevétel esetén a proci iszonyatosan pörögne. Ezt érezni a rohamosan fogyó akksinál is.
Pozitívumok: a telefon villámgyors, bár ez az elődnél is így volt. A hangszórók extrém jók. Egy árnyalattal kisebb, mint az m8, jobban kézbe simul,kevésbé "drabális" a készülék. Ez tetszik. Megfelelő beállításokkal a zenelejátszó is ok. Szóval majd meglátjuk. Rabláncon vagyok, igazából nem tudok mit csinálni. Maradni akartam a HTC-és mindenképpen - és így jártam. -
karldergroße
senior tag
válasz
umfrider #5621 üzenetére
Mert csalódott vagyok. A kijelző, az üzemidő és a kamera: három hatalmas visszalépés az m8-hoz viszonyítva. Az akkumulátor is rosszabb, az M8 új korában jóval többet bírt. A kamera pedig hiába jóval nagyobb felbontásban, nem csinál jobb képeket. De a kijelző a legfájóbb pont, a flagship-szerepnek legkisebb mértékben sem felel meg. Korábban, amikor csak az M8-at ismertem, nem értettem, miért nem megy jobban a HTC-nek. Az M8 jó készülék volt, ezért is akartam újra HTC-t. Az M9 sajnos tulajdonképpen egy totális balfogás számomra, különösen ha meggondoljuk, hova lépett közben a konkurencia. Már értem, miért került HTC oda, ahova került.
-
ferob
őstag
válasz
umfrider #5614 üzenetére
Egyik HTC készüléknél sem számított soha a hálózati zár megléte a frissítések érkezésénél, így egy független készülék sem kapta meg előbb, mint a másikak.
A lényeg az, hogy melyik régióba szánt készülékről van szó, így van amelyik külön CID alatt fut, ami ritkább esetekben jellemzően külföldön, szolgáltatótól származó lehet, de ettől még nem lesz egy készüléken hálózati zár, mert az egy teljesen különálló dolog. -
ferob
őstag
-
Speeedfire
félisten
válasz
umfrider #5493 üzenetére
Meglesem majd. Hátha...
Varoz: Áhhh, dehogyis. Egyrészt vigyázok rá, másrészt zafír üveg. Szóval valami szeggel/gyémánttal/kővel kellene karistolni, hogy karcos legyen.
Inkább bemozdul/nincs meg a fókusz, emiatt lehet homályos. Lassan is lövi a képeket. Pl a one s-be pont azt szerettem, hogy piszok gyorsan lehetett képet készíteni vele, sőt egymás után is gyors volt. -
Speeedfire
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
umfrider #5372 üzenetére
"van benne túlfeszültség védelem, nem? Szóval max 1 A lehet, ami belemegy."
Valamilyen túlfeszültség védelem jó eséllyel mindegyikben van (ez védheti meg a telefonodat a hálózat felől érkező zavaroktól), de annak semmi köze ahhoz, hogy mekkora lehet a max töltőáram.
Egyébként pedig:
A telefon töltőáramköre pontosan tudja, hogy neki mi a megfelelő. Ez azt jelenti, hogy van egy optimális max. töltőáram, ami akkor sem lesz (lehet - normális esetben) több, ha a töltő képességei azt meghaladják. (szép is lenne, ha nem így lenne). Mindemellett a töltőáram a töltési folyamat jelentős része alatt konstans, de a töltés vége felé elkezd csökkenni (tipikusan).
"Több infos ismerősöm is mondja, hogy ők estére kisebb, pl 0,5 vagy 0,75-ös töltőt használnak......"
Egészségükre. A "gyorsabb töltés" hamarabb hazavághatja az akksit ez való igaz, de azért ennyire nem kell túlmisztifikálni. Normális használat mellett (pl. nem hagyod sosem teljesen lemerülni) ezek a modern akkuk általában megfelelően kiszolgálják a telefon életciklusát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP397
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest