- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
manchester85
veterán
válasz
aramis00 #819 üzenetére
Én ugyan nem vagyok egy nagy műszaki zseni, de amennyire figyelemmel követem ezt az ipart, az akksi üzemidejét reálisan csak úgy lehet növelni, ha alacsonyabb fogyasztású cuccokat tesznek bele. Mint pl. ugyebár AMOLED kijelző, alacsonyabb fogyasztású procik, stb. Szal azért egy akkumulátor áramot vesz fel, tárol és továbbít, ezt pedig nem lehet úgy zsugorítani, mint a memóriakártyákat, chipeket, stb. Szóval lehetne itt 4-5 napos használati idő, ha 300g-os féltéglákkal szaladgálnánk. De úgy gondolom, hogy a felhasználói élmény mindennél előbbre való, és a gyártók nem az akkuidőre fejlesztenek. Ha sikerül elérniük egy takarékosabb fogyasztást, akkor új funkciókat fognak meglovagolni, mert az akkuidő nem egy kézzel fogható, eladható szempont. Mondanak valamit, aztán mindenkinél más és mindenki mást ért alatta. Biztos vagyok benne, hogy ha csökkentik a fogyasztást, akkor új lehetőségeket építenek ki, mert a tényleges jó akku önmagában nem eladható dolog. Szerintem hozzá kell szokni, hogy ez így marad, de egy átlagos embernek azt hiszem legalább esténként van ideje tölteni a telót, a többségnek meg a nap többi szakaszában is. Engem speciel az alacsony fogyasztásban reejlő újabb fejlesztések jobban érdekelnek, és hidd el, a fejlesztők is így lesznek ezzel.
-
moboHEAD
csendes tag
válasz
aramis00 #812 üzenetére
Rajta :-) Vajh' melyikre buknak szélesebb tömegek:
* csillivilli felhsználói felület, mindenféle soha-nem-használt extra funkciók és 1 napos akksi idő,
* vagy kicsi kijelző, gyenge proci, wifi és gps hiánya, de hosszú aksiidőMajd továbblépnek a fejlesztésben, ha normál használat mellett nem tart ki 1 napig, mert a nagy kijelző, sok memória, erősebb proci, wifi, gps, grafikus proci, bluetooth többet eszik majd. :-)
-
manchester85
veterán
válasz
aramis00 #808 üzenetére
Na de alapvetően a telefon üzemideje sokszorosa a notiénak.
Most érted, egy notebooknál nem mind1, hogy 2 órát vagy 6-ot bír. Ha valaki egyhuzamban több órát dolgozik, evidens, hogy kevés a 2 óra, tehát a notik üzemideje komoly probléma. Na de most ha egy teló kibírja 1,5 napon át, neadisten csak 1 napig, akkor miről beszélünk? Oké, világos, hogy a régi mobilok kibírták egy hétig is, csak nem volt 3,7 colos érintőkijelzőjük és nem lógtak egész nap vele a neten. Tehát észre kéne venni, hogy a mai mobilok felnőttek a noteszgépek szintjére, alkalmazások és webböngészés terén egyaránt, és csupán méretük miatt nem tudnak teljesértékű noteszgépként funkcionálni. Emellett egész nap mennek, telefonálunk velük, internetezünk, közösségi oldalakat látogatunk. Amíg egy notebook 2-5 órás üzemidővel bír, addig ne rójuk már fel a velük funkcionálisan egyenértékű mobiloknak az 1-1,5 napos üzemidőt, mert több párhuzamot lehetne vonni egy notebook és egy mai okosmobil között, mint azon mobilok esetén, amiket gyakran érvként hoznak fel a "karcsú" üzemidőre. Tehát mikor az ősrégi vacak telefonokkal érvelünk, hogy "bezzeg az hetekig bírta" akkor jusson eszünkbe, hogy kevesebb a közös egy olyan mobil és egy legend között, mint egy notebook és a legend között. És akkor nézzük egy notebook üzemidejét...
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
aramis00 #801 üzenetére
Igazad van énis pont erre gondoltam.. a k750 úgy viszi még mindig hogy csak lesem (perdig már több kint 3 éves). Mondjuk visszanézem pl: a TP2-t már annak is 1500 mA/h volt a teljesítménye... szóval nemértem miért nem tudnak bele egy jobb akksit tenni
Lehet hogy meghaladja akeretet ^.^ -
Lall
veterán
válasz
aramis00 #690 üzenetére
Spica láthatóan lasabb, de semmi gond nincs vele + avi-t is lejátszik amit a Legend nem, de mondjuk engem ez hidegen hagy. Legend előnyei: aluház, a jól optimalizált proci, ebből adódan a gyorsaság, multitouch, Sense UI...biztos van még csak hirtelen nem jut eszembe (ja hogy gyönyörű)
. A Spica nagyon jó kis telefon, szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb választás. Én is azért vettem, hogy tanulgassam, nézegessem az androidot, mert az előtt winmo telefonjaim voltak. Android beugrónak a Spica tökéletes választás és én nem bántam meg, hogy anno megvettem és tanulgattam rajta. Többek között megtapasztaltam a gyakorlatban, hogy mi a különbség az android 2.1 és az 1.5 között és mondhatni ráhangolódtam a rendszer használatára. Akkuideje picit szerintem jobb a Spicának, de tényleg nem sokkal. Hogy lépcsőzni érdemes -e? Nekem megérte, pedig nem vagyok egy telefon analfabéta. Az általad említett Desire, pedig még a Legendnél is gyorsabb. Na, ugye nem könnyítettem meg a döntésed?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest