Hirdetés
- Huawei P30 - kell ennél több?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
acsillag1
csendes tag
-
qfm
őstag
válasz
Bumbi007 #7894 üzenetére
Az előzőekkel egyet értek, pusztán annyit tennék hozzá, hogy nem azért nem fut a 10mb feletti játék mert azzal baj van hogy nagy, hanem azért, mert azért nagy, mert nagy az erőforrás igénye. Pl. gpu gyorsítást igényel. Az elmondottaid alapján még az is lehet, hogy azért lassú minden, mert teljesen tele raktad a memóriát, csináld meg az előbb ajánlott factory reset-et, és próbáld ki utána a dolgokat, ég és föld lesz. Nem szabad teljesen telerakni a rendszert, mert akkor nincs a futtatáshoz memória.
Ha minden dolgot telepitgetni akarsz, (bár gyanítom hogy csak azért teszed, mert újdonság, és később a felesleges lomokat kidobod), akkor bizony app2sd-t kell csinálnod, és akkor tudsz memóriakártyára telepíteni. De az ismerkedési fázisba inkább azt ajánlanám hogy ne telepítsd, csak azt, amit használsz is.
-
werszomjas
addikt
válasz
Bumbi007 #7894 üzenetére
Telefon szám kijelzés: Settings > Call > Legörgetsz ott Additional Settings > és Caller ID-ben menj a Show number-re.
Használt telefon vásárlásnál én mindenképpen ajánlanék egy factory resetet, ez mindent letöröl a telefonról (tehát sms-ket, telefonszámokat, képeket stb érdemes lementeni, utána szépen elkezdheted telepíteni a programokat amiket te szeretnél a telefonon), egy szűz rendszert fogsz kapni, de nem kötelező, ennek módja: Settings > Privacy > és ott Factory data reset
Hero sajnos nem egy csúcs telefon, nem fog rajta minden játék futni rendesen. A memórai kátyád meg sztem nem telt meg, a telefon memória telt meg, túl sok mindent telepítettél szerintem.
-
Bumbi007
csendes tag
Sziasztok! Néhány napos Hero tulajdonos vagyok és akadnak még apró gondjaim az angol menüvel meg egyébként is. Szóval volna néhány kérdésem, remélem tud valaki segíteni. A telefonon gyári 2.1 update van legalább is azt hiszem. Hol tudom beállítani azt hogy hívásnál elküldje a számom? A telefont használtan vettem de a tulaja azt mondta hogy mindent leszedett róla (nem tudom hogy ez fontos e abból a szempontból hogy egy kicsit lassú a gép). Lehet rajta valahogy tuningolni anélkül hogy telepíteni kellene az egészet? A játékokkal az a gondom hogy a 4-5 megás játékok aránylag szépen futnak de a 10 felettiek már többnyire szaggatnak de van kivétel. Ez vajon mindenkinél így van? Még valami, a feltelepített játékot nem mindíg találom a telefonban de a 8 gigás memóriakártya így is ki szokta jelezni hogy megtelt ez azért is érdekes mert 6 giga hely van még rajta. Nézzétek el nekem ha valami hülyeséget kérdeztem. A válaszokat előre is köszi
-
qfm
őstag
Úgy emlékszem 1+1 év van rá, 1 év garancia, és 1 év jótállás (vagy szavatosság? nem vagyok tisztába ezekkel a fogalmakkal pontosan), mely már a tartozékokra nem vonatkozik. Tehát elvileg a telefon garanciás. Csak ezzel annyi a gond, hogy van akinek 1 év után is javítottak tartozékot, így megkérdőjelezhető hogy akkor mi is van valójában.
Más telefonnál is írták hogy eléggé ember függő hogy hogy állnak hozzá, hivatalos álláspontot nem tudok.
-
Nem tudjátok véletlen, hogy a T-s G2 touch-ra 2év gari van? A hangszórója kissé recseg a trackball meg időnként nem görög lefele
-
tothl
addikt
Asszem holnap veszek egy optimus 2x -et, majd tudósítok, hogy milyen a Hero -hoz képest.
Root ügyileg is... -
qfm
őstag
válasz
se87tet #7884 üzenetére
Ez a leírás majdnem annyira hasznos, mint mikor egy 1 órás programozáshoz 2 napig készítettük a terveket.. Magyarul tök felesleg normál körülmények között. Ilyen hülye biztos dolognak tűnik inkább, életképtelen emberek részére
De ő tudja. Ha nem bír fejben tartani pár dolgot, vagy meg kell mondani hogy mit pontosan hogy csináljon, az már necces.
-
se87tet
tag
Hát gyerekek, ez nagyon komoly
Micsoda leírást találtam.
"
Vizes Tomi
(lelkes újonc)Úgy érzed valami feszít, piszkál, veled van mindenütt. Romot kell cserélned, mindegy mi az ára.
Mit tegyél ha elért a "Romcsere Pánik" !!
1. Vedd a jobb kezedbe a telefont állj fel és vidd át egy másik helységbe, tedd le majd menj vissza oda ahol az előbb voltál.
2. Ülj le vegyél egy nagy levegőt. Keress papírt, ceruzát. A lap tetejére írd fel Azért akarok romot cserélni mert...(Ide egy lista jöhet az okokról). Lásd be az azért mert nem indok.
3. Ha tudsz legalább 3 VALÓDI indokot írni akkor lépj tovább, ha nem akkor biztosan romot akarsz cserélni?
4. Nézz utána különböző romoknak XDA és egyéb fórumok.
5. Nézd meg a romok hibalistáját! Az nagy hiba volna, ha egy olyan dolog bugos az új romban amiért te romot akarsz cserélni.
6. Keresd meg a ROM cseréjének a leírását, és olvasd el. Ha szerencséd van akkor egy leírás van ha nem akkor több. Nézz utána mindegyiknek (keresés !!) vagy kérdezz rá a különbségekre. Jegyzeteld ki
7. Tanulmányozd a leírás utáni fórum részleteket is,mert ott derülnek ki az esetleges hibák a leírásban. Egészítsd ki a jegyzeteidet!
8. Ha valamelyik lépés nem tiszta akkor inkább keress és/vagy kérdezz rá. Egészítsd ki a jegyzeteidet!
9. Lehet hogy több Rom is szóba jöhet. Készíts egy előnyök, hátrányok táblázatot, hogy mérlegelni tudj.Valóban megéri?
10. Válaszd ki a neked megfelelő romot.
11. Töltsd fel a telefonod 100%-ra. A jegyzeteid alapján készítsd elő a a romot és a felrakáshoz szükséges programokat, és a Romcsere leírást.
12. Csináld meg a Romcserét.
13. Ha valahol elakadtál akkor kérj segítséget, de a következőket mindenképpen írd meg:
Milyen Romra milyen Romot akartál felrakni. Milyen programokkal (Verzió), és hogy melyik lépésnél akadtál el. Itt vannak jó arcok akik segítenek, de ne élj vissza vele, és mindenkinek jobb ha nem harapófogóval kell belőled kihúzni mindent.Ja még 1 Olvasd el az első Hsz-t sok hasznos dolog van benne.
"
Vicces, vannak benne jópofa dolgok, de azért tényleg nem hülyeség, nem árt átgondolni ezeket.
Másik jópofa dolog mit olvastam a fórumukon:
Mottó: “Csak akkor cserélem, ha úgy van, és általában úgy van, lenn megtalálsz a Clockworkban...”
Kár hogy nincs Hero-juk.
-
zsiga007
csendes tag
Egyébként azt hogy lehet megcsinálni hogy ami van a főképernyőn az időjárás Widgetem ( az alap) És ott régen mindig azt írta ahol lakom hogy ( Váncsod vagy bárhol vagyok) most meg csak azt hogy Budapest ! Azt hogy lehet visszanyomatni ?
Ja és még annyit hogy azt hogy lehet hogy vannak a névjegyzékeim és régen mindenkit tudtam csatolni a facebookhoz ! Most meg rámegyek hogy Link -> Facebook-> No matches !
-
KaoszTom
aktív tag
válasz
werszomjas #7880 üzenetére
Nem kell olyan széles kép, mivel ha egyet lapozol nem megy a kép egy teljes képernyőnyit, 640x480 kép kell ahhoz, hogy a 7 oldalas Sense felületet lefedd.
-
qfm
őstag
válasz
werszomjas #7880 üzenetére
Az jó ha sikerült. Tőlem olyat akartak hogy úgy csináljam meg a képet hogy amit akarnak az pont a főképernyőn legyen, a többi része meg a két oldalon, de lapozgatásnál ne nyújtsa el. Magyarul kb. azt amit belinkeltem, csak live wallpeper nélkül. Miután beláttam hogy nem két perc megoldani, ha egyáltalán meglehet, nem foglalkoztam vele tovább. A kivágásos hülyeséget meg nem tudom miért rakták be androidba, és hogy a gyári képeknél miért nem kell kivágni az utólag rárakott ugyanakkoránál meg kell, de már nem is idegesítem rajta magam. Rájöttem hogy ez android hülyeség.
-
werszomjas
addikt
No, közben megoldottam
Ugye 320×480-as a kijelző, ergo ekkora kép kell bele, nálam 7képernyő van, tehát rajzoltam egy 2240×480-as fekete téglalapot, a közepére tettem a képet ami kell, és így jó lett, olyan amilyet akartam
Meg csináltam lock screent is, ott ugye nincs lapozgatás, tehát ott a 320×480-as téglalapomra pakoltam rá a fotót.
Ugyhogy supper
-
qfm
őstag
válasz
werszomjas #7878 üzenetére
Azt hiszem a téma készítő topicba láttam egy számítást hogy mekkora felbontásnál, hány főképernyőnél, mekkora kép kell hogy olyan legyen amilyet akarunk, igazából ez nekem örök gondot okozott, mivel a valódi megoldás rá a livewallpaper, amit a hero nem díjaz, úgyhogy olyan kép a háttérképem, aminek mindegy..
[link] egy ilyen sokat dobna a dolgon, de nem heron.
-
werszomjas
addikt
Én is hegesztettem magamnak szuper felületet, de sajnos mikor rányomtam a hívás gombra, hogy na mondom felhívok valamit, több másodperc volt míg bejöttek a névjegyek, ugyan így az sms-ek email-ek minden lassú volt.
Kérdés: A hero háttér képe milyen felbontású? Saját képet akarok betenni, de nagyon nem tetszik ahogy a telefon megvagdossa magának
-
qfm
őstag
válasz
werszomjas #7876 üzenetére
Én szeretem az egyedi felületem, így nekem nem praktikus a sense rom (hisz a sense bele van építve a romba, és felesleges többlet ha nem használom), szóval inkább egy jó 2.2-es romra várnék. Amik viszont már nem nagyon jönnek, de a 2.3-is már csak szököévente. Igazából mintha az egész hero vonal haldokolna.
-
werszomjas
addikt
Na kijött egy update az Elelinux-Hero-2.1-hez, most teszem fel, elég volt a sense telenség.
Cronos Froyo 1.9.0 lecserélve, eléggé lassú volt szegény, bár lehet egy új telefon kéne már inkább nekem is
-
qfm
őstag
[link] Ez egész jó ajánlatnak tűnik, a leírás szerint, eredeti, új, tesztelt, eszközökkel, és 100%-os megbízhatóságú eladótól, 12 hónap garanciával, nagyságrendileg 5eFt-ért.
-
qfm
őstag
-
lefkosia
őstag
Sziasztok!
Sajnos az egyik ismerősömnek a hero készülékén meghalt a digitizer. Sehol nem találtam, csak az e-bay-en. Az ecare-n kívül nem lehet máshol beszerezni kis országunkban?
-
szrobi66
aktív tag
Ott egyenlőre oda jutottam, hogy ha akarok fizikai qwerty-t akkor z, ha nem, akkor s
A root engem is zavar egy kicsit, bár bízom benne megoldják.
Én csakis HTC-t akarok venni, amit ez a kis Hero kibírt hihetetlen, a mai napig jobb bármelyik középkategóriás cuccnál. A 2mag egyenlőre szerintem értelmetlen, nameg mit vegyek?- LG-t, Sammsungot? Azért ezeknél a HTC jóval komolyabb kategória, főleg anyagminőségben. -
qfm
őstag
válasz
szrobi66 #7862 üzenetére
Verziószám alapján is újabb a desire S cpu-ja, és gpu-ja, gyanítom nem vissza felé fejlesztették. A htc-s hivatalos frissítésekkel szemben vannak kétségeim. Viszont az biztos hogy egy újabb verzióval kiadott telefon támogatottsága később fog megszűnni mint egy korábbi verzióé.
Az hogy egyelőre nincs root, valóban hátrány, bár én nem is azért tartanék tőle hogy nem hackelhetem, mert egyelőre úgyis elég lenne gyári szinten, hanem azon aggódnék hogy mikorra tudják feltörni rendesen. Bár ahogy elnéztem az elszántságot a hero backportokban, és a házilag készített tégla újraélesztőknél, valószínűleg megoldják.
Igazából én nem htc felé hajlanék választás során, de a kettő közül inkább azt helyezném előtérbe. Hátha nyilatkozik még más is, esetleg érdemes lehet a saját topicjában is megkérdezni a pro és kontra véleményeket, bár érdemes lehet fenntartással kezelni őket.
-
szrobi66
aktív tag
Köszi szépen!! Kb én is így látom a dolgot, bár nem egy esetben volt a kezemben desire z, a qwerty mechanikával kapcsolatos szóbeszéd nagyon el van túlozva, semmi gond nincs vele, igen a desire s- en hivatalos 2.3.3 Sense van, a z-n froyo, bár elvileg jön júniusban a hivatalos ginger frissítés (hivatalos teszt már elérhető) Egyenlőre egy hátránya van az s-nek, hogy egyenlőre még nem rootolható. Hardveresen is hasonló a 2teló, annyi hogy gyárilag vissza van folytva a z procija 800-ra de kernelezve 1900(!)-ig húzható.
Én is kicsit a desire S felé hajlok jobban (annyi, hogy a tuningolással még várnom kell)
-
qfm
őstag
válasz
szrobi66 #7860 üzenetére
Őszintén szólva, nehéz kérdés. Nekem a desire Z szimpatikusabb lenne, de:
- a billentyűzet mechanikája állítólag nagyon gyenge
- az akkumlátora kisebb
- a RAM kevesebb benne
- nincs másodlagos kamera
- régebbi a sense (ebben nem vagyok biztos, de így emlékszem)
- régebbi/gyengébb a cpu
- régebbi/gyengébb a gpuMind ezek fényébe, mivel a desire Z mellett csak a külső, és a billentyűzet szól, amiből az egyiket félig elrontották, és a desire S-t venném. Ráadásul frissítésre is nagyobb esélyed van vele, mint desire Z-vel.
-
szrobi66
aktív tag
Érdekes segítséget kérnék tőletek!! Azért ide írok, mert függetlenül látjátok a helyzetet, és itt is van sok hozzáértő ember.
Szóval, holnap mennék kihozni az új telefont, és ma vettem észre, hogy a voda már forgalmazza a Desire S-t. Nagyon elbizonytalanodtam, hogy melyiket hozzam ki, a Z-t vagy az S-t. Ha van véleményetek írjátok le légyszi!! -
tenke.
tag
ne legyünk elfogultak . az iphone akár milyen jellemtelen jobb mint a hero. hardveresen. cska hát sokkal hamarabb megunható
-
qfm
őstag
válasz
se87tet #7854 üzenetére
A jobb kamera azért túlzás, ugyanúgy szar az is ami abban van, ennyire a heroé is használható pedig azt is szidtam. Az anyaghasználat megint csak hülyeség, a hero pont hogy minőségire sikerült, tehát nem írnám le a minőség terén. A menü sebessége ugyanolyan gyors lesz a hero-n is egy adw ex-el, vagy egy luncher pro-val, és az asztal sem lassabb ugyanolyan gyér ikon készlet mellett mint ami iphoneon van. Mindig ott vannak az elvakult fanatista tesztek, ahol az androidra kirakják az elbaszott widgetek hadát, az iphonon meg virít 20 ikon, és hu, az iphone egy ezred másodperccel gyorsabb, fúj android. Na attól hányni tudok.
Ja és a statisztikák szerint, androidra van több program, az hogy az emberek nem ismerik őket, más kérdés. Épp úgy található minőségi program mint az almára.
Sorry, csak az iphone fanatizmust kivettem az érvek közül, ezekre ugyanis van reális és valós cáfolat. A 3d gyorsító, minőségi játékok, a szoftver sajátosságai, a nagyobb kijelző, az hogy a korlátoltság miatt nagyobb a stabilitás, reális dolgok, és érvek az iphone mellett, de a többi csak ilyen iphonos hülyeség ami a csapból is folyik.
-
se87tet
tag
-nekem 3gs-em van, de az sokkal stabilabb, és gyorsabb mint a a hero, meghát sokkal jobb meg több program, játék van rá hála a 3d gyorsítónak ami van benne, meg elvileg a 3gben is.
-Másik a kamera, az iphone kamerája sem egy fényképezőgép, de sokkal használhatóbb mint a heroé, a heroval én már nem is próbáltam fényképezni mondjuk egy árnyékosabb, sötétebb szobában, nincs értelme.
-Az iphone kijelzője nagyobb (bár felbontásuk ugyanakkora)-Az viszont nagyon ídegesít a szifonban hogy bármit akarok rátenni, mindenhez itunes kell, még egy rohadt képet sem lehet bluetooth-ban küldeni, ráadásul az itunes is feleslegesen túl van bonyolítva, néha be is fagy.
-Nem lehet adathordozónak használni.Amikor a herot használtam, nem is volt pendriveom, arra raktam fel mindent.
-A herot sokkal könnyebb modolgatni, romokat cserélgetni, sokkal nagyobb szabadságot nyújt.(kérdés hogy szükség van e rá)
-Nekem a hero gps-e jobb volt, ez mindig elveszti a jelet.
-A wifi is erősebb volt a heroban, a sulim wifi hálózatára alig akar csatlakozni az iphone, a heroval ilyen baj nem volt.(Az itthoni wifivel nincs baj)
-A hero sokkal egyedibb, nem nagyon jön szembe veled az utcán.Én az ipone-t választanám a gyorsabb proci, 3d gyorsítás, az igényesebb játékok, nagyobb kijelző, jobb anyaghasználat miatt, de a Hero sem rosz.
Am nekem is a 4.1 os van fent, pedig már 4.3 nál vagy hol járnak, de több fórumon is olvastam hogy nincs semmi értelme frissíteni, több hátránya van mint előnye, az újabb os-ok hamarabb merülnek, akadoznak, ilyesmik.
-
qfm
őstag
A kettő kategóriája között nincs lényegi különbség, viszont egész más nézőpontot képviselnek. Én a herot választanám, de ehhez hozzá tartozik az is, hogy meg se vettem volna az iphone-t mert nem tetszik abban több dolog. Tehát inkább ízlés kérdése mint valódi különbségeké. Ezt egy kicsit jobban tudod hackelni, az talán egy kicsit stabilabb, stb, itt ott apró eltérések, de inkább az OS ami nagyon eltér.
-
ficere
aktív tag
Sziasztok!Érdemes lecserélnem iphone 3g-met egy Herora?Érdekelne az Android rendszer.
-
tenke.
tag
Próbáltam a honeycomb 0.1-et és meglepődtem. Annyira nem volt vészesen lassú mint a gingerbread senses romok. bár a launcher az teljesen használhatatlan volt. igazából értelmét mégsem látom mert teljesen más felobntásra optimalizálták, ha meg össze is kaparják hogy passzentos legyen a honeycombos programok még mindig nem lesznek az igaziak...
-
naksys
senior tag
Kb 20x restartoltam, de mindig működött a program.
Viszont még egyszer beléptem recoverybe, majd restart után a lin2sd nem látta az ext2-n levő programokat, sőt az ext2-t sem mert azt írta, hogy "not mounted"
Így ismét ugrottak a rá telepített programok.. Rom managerben újra létrehoztam az ext2-t, és működik ahogy kell. -
qfm
őstag
(#7841) naksys
A recovery-be való belépés nem csinál ilyet. Az azért érdekelne hogy miből gondolod hogy az ext2-t nem látja a telefon. Mindenesetre ha igaz amit leírtál, akkor szerintem nem permanens a link2sd-d, és egy szimpla restart-tól is visszaáll.
(#7840) porse
XDA, de mintha a modaco forumon is láttam volna, hero app2sd script/shell script valamelyikre biztos megtalálod
(#7842) tothl
Én 35ért próbálnám meg, bár annyiért már néha garanciás is van, de valahol el kell kezdeni.
(#7843) Integrale
A kiirtásuk root jog mellett lehetséges, de hidd el, a világon semmit nem számít hogy ott a nevük. Egyébként ha nincs root jogod, a task killer is ütemezhető hogy irtsa ami nem kell - felesleges -.
(#7844) kisqqcs
Ez a hiba gyakori volt néhány hero esetében, én szerencsére soha nem találkoztam vele. Van egy melegítős megoldás rá, ami nem a legjobb, de megtalálod itt a topicban. Cserélni pedig úgy tudod hogy rendelsz másik digitizert ebay-ről hozzá, annyira nem vészesen drága. A jelenség az eddigi tapasztalatok alapján egyre gyakoribb lehet, vagy teljesen elmehet az érzékelés ott.
-
kisqqcs
csendes tag
Igen, értem én, hogy kevés gomb van benne, csak még azokhoz sem engedett hozzáférni, amíg el nem fogadom a licence-t
. Persze, azóta megoldottam
.
Úgy néz ki, hogy bizonyos esetekben nem érzékel az érintőképernyő alsó része? Lehet, hogy csere kellene vagy van valamilyen módszer arra, hogy visszahozzam? -
Integrale
veterán
Hali!
Hogy tudom kikapcsolni a Footprintset és a Google mapset, hogy ne induljon a telefonnal együtt? kilövöm task killerrel de egy idő után megint elindul... mi a francért?az időjárás támaszkodik rá esetleg?
Valami mód a kiirtásukra? -
tothl
addikt
Szerintetek mennyiert lehet eladni egy g2 touchot mostanság ? Érintőpanelt nemrég cseréltem, htc feliratos van rajta......
Levi
-
naksys
senior tag
Miért van az, hogy ha belépek recovery-be, restart után nem működik a link2sd? Sőt az ext2-t sem látja a telefon, csak ha újra létrehozom.
A recovery töröl valami scriptet?
-
Csaxi
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy elelinux 2.1-es romjában lecserélem a felső állapotsort a gingerbread-es romokban látottra? Kerestem ilyet xda-n, de nem találtam...
Előre is köszi! -
qfm
őstag
Ha nem megy az sd kártyád, és a rossz app2sd aktív, akkor ugye az utólag telepített programjaid se működnek? Tehát csak pár gyári alkalmazás megy a telefonon, más nem..?
Mert ha az sd kártyát nem kezeli akkor ext-et se kellene kezelnie. Viszont ha az előbbi igaz, akkor nem lehet ráküldeni a hero-s shell scriptet, pedig az lehet elégséges megoldás lett volna. A terminal emulator így szintén ugrik
Ha a fentiek igazak, akkor át kellene váltanod fastboot-ba. Mivel a leírás alapján recoveryd sincs, valószínűleg megpróbálnám az ebben a leírásban szereplő fastboot+adb-s recovery telepítést, amivel két dolog is kiderül, hogy el tudja e érni az sd-t, és ha igen, rá is tölt egy RA recoveryt. [link]
Ha ezt sikeresen megcsinálja, akkor valószínűleg recovery alól is látni fogja az sd-t, tehát újraformázod az sd kártyát géppel, felraksz egy rom telepítőt sd-re, bebootolsz recoverybe, és ha tudod telepíteni, akkor utána kész vagy, és van sd kezelés rendesen.
Ha nem sikerül az sd-t elérni így, akkor is a fastboot+adb lehet a megoldás, viszont akkor vissza kell csinálni mindent kézzel, parancsokkal, amit a script csinált amit lefuttattál.
Egyébként az lg app2sd-nél írják is hogy a veszélye az hogy nem lesz sd..
Nekem ennyi jutott eszembe egyelőre, ha valaki tud még valamit biztos leírja mit próbálj.
-
porse
őstag
http://pdaplus.hu/content/view/5779/73/
Ezt sikerült vele művelnem... És de g2-m van.
-
qfm
őstag
Az elég nagy gond ha semmilyen kártyát nem ismer fel a telefon. Azzal hogy nincs kártyád, buktad a gold card lehetőséget, a hagyományos recoveryt is. Annyi mázlid van hogy a rom még megy, így az usb debugging-ot aktiválni tudod, és hboot-ból még meg lehet próbálni menteni a dolgokat. Jó lenne tudni pontosan mit flasheltél fel a telefonra. Esetleg egy link róla?
Esetleg ha nem g2-d van, hanem független hero-d még mázlid lehet egy RUU-val amúgy.
-
porse
őstag
Sikerült valami lghez való progival nagyon ügyesen megcsinálni hogy az sdre mentse asolgokat, gyári 2.1 van rajta, rootolva.
Ezek után nem ismerte fel a gép a sd kártyát, majd a telefon se, és más kártyát se ismer fel a telefon. Nyomtam neki egy resetet, de semmi. Új ROM valami segithet? Mi lehet a baj, vagy amegoldás? könyörgöm.... -
qfm
őstag
válasz
zsiga007 #7831 üzenetére
Visszamásolod a backup mappát, újra feltelepíted a titanium backupot, és abban van visszaállítás funkció is, úgy ahogy lementetted a dolgokat
A Mybackup Pro-ban ugyanúgy. Ha megunod vissza lehet rakni 2.1-et mentésből, de szerintem inkább próbáld ki a többit is, ha megunod, 2.2, módosított 2.1-ek.
-
zsiga007
csendes tag
Rátettem a 2.3-at a telóra és amit a Titaniummal backupoltam azt a Titanium mappát másoljam vissza az SD-re ? És visszajön az összes progi ami rajta volt ? Vagy hogy ?
MOD
Ha megunnám vagy nem jönne be a 2.3 akkor a régi 2.1-et ugyan így visszalehet tenni a telóra ?
-
acsillag1
csendes tag
ráhúztam ezt az Astro-t de nem tudom hogy kell elindítani vlaki tudna segítenI, Nem tom hol keressem:/
-
acsillag1
csendes tag
Ez kezdő kérdés lesz de milyen telepítővel? alap dolgook vannak a telón! köszönöm a segítséget csak így nem értem
és ha menüzni kell akk érhetném hogy angolul?:S nem magyarosítom mert állítólag így gyorsabb:/ bár ki tudja. akkor a kérdés: milyen telepítéskezelővel és hogy??
-
acsillag1
csendes tag
na találtam ilyen oldalakat akkor az a kérdés hogy melyik mappába tegyem?
köszönöm a választ előre is
-
acsillag1
csendes tag
innen nemtudok ráhúzni? valami oldalról? köszönöm a segítséget még 1 szer
-
acsillag1
csendes tag
köszönöm megvan
játékot honnan tudo ktölteni hozzá?:|
-
qfm
őstag
-
acsillag1
csendes tag
Van egy HTC Hero-m kicsit kezdő kérdés lesz de az érdekelne, hogy: hogy tudom kikapcsolni rajta azt hogy ne szedje a pénzt azaz hogy ne legyen adatforgalom? persze a wifi + bluetooth legyen csak ne csatlakozzon netre :S ha valaki érti és tudja mit kéne csinálni azt megköszönném
-
tenke.
tag
a mai napon lett elegem a 2.3 romokból. a 2.2 esek még hagyján, de megfigyeltem hogy nem ébresztenek sokszor, mindig cserbenhagynak ha kéne valami, a kamera lefagy ha állítok a beállításokon, a sebesség gyors, de pár nap után rossz az egész, fagy, újraindul, a lockscreenre is várni kell. megyek vissza villain 13 ra. úgyis megtanultam nagyjából arra már a témakészítést. csinálok rá egy ilyen simplisticet.
-
qfm
őstag
2.1:
Elelinux: [link]
Villain: [link]2.2:
Cronos: [link]2.3:
Cronos: [link] (ez annyira friss, hogy épp most adták ki10 perce.. Szóval hiba is lehet benne még)
A cronosok-hoz regisztrálni kell hogy lásd.
(#7814) zsiga007
Nem, az nem elég. Attól még mindened elvész (programok, telefonszámok, stb).
Titanium backup -> Menu gomb -> Műveletek -> Biztonsági mentés készít a felhasználói alk.. dszer adatokról (5.) Futtatást nyomd meg ezelőtt a sor előtt. -
zsiga007
csendes tag
Bocsi a lowságért letöltöttem most ezt a Titanium Backup prot hogy tudok lementeni vele mindent ?
Vagy az úgy nem elég hogy rádugom a gépre a telót és ami az SD-n van onnan mindent kimásolok egy külön mappába ?
-
zsiga007
csendes tag
Ja és mégannyit akkor hogy a ROM-ot amit írtál áttudnád linkelni PONTOSAN hogy melyiket töltsem akkor le
-
qfm
őstag
válasz
zsiga007 #7811 üzenetére
Ha tudsz angolul, nincs nehéz dolgod. Menj fel marketre, töltsd le a rom manager nevű programot. Abban van egy olyan hogy flash clockworkmod recovery. (lehet hogy előtte van egy download link is, nem emlékszem, de értelem szerűen kell csinálni.) Az feltelepül. Újra indul, vagy ha nem, akkor újra indítod te magadtól.
Letöltöd a telepítendő romot az sd kártya gyökerébe, átnevezed update.zip-re nézel egy checksum-ot (ha nem nézel, az sem nagy baj, csak valószínűleg te jobban megijednél tőle ha hibás a letöltés, mert még nem dolgoztál rendes recovery-vel). Ha minden rendben, bemész a rom managerbe, és abban van egy install rom from sd card, rákkattintasz, és értelemszerűen folytatod.
A telepítés előtt érdemes egy backupot csinálni, nem tudom milyen néven van a rom manager-ben de benne kell lennie a nevében hogy backup
Azt is értelemszerűen kell végig követni.
----------
Ez a módszer végtelenül egyszerű, kezdőknek tökéletes, én speciel utálom, és RA hívő vagyok. Az egy hajszálnyit több hozzáértést igényel, de végtelenül logikus a használata ha egyszer elolvasod.
MOD
Ja igen, amit kihagytam, MENTÉS, mindenről. Titanium backup jó programokhoz/beállításokhoz, mybackup pro pedig üzenetekhez, telszámokhoz, stb. Mást is használhatsz, de ments, mert rom csere után mindened ugrik ami nincs mentve. Ezért mentjük a romot is.
-
zsiga007
csendes tag
És az nagy kérés lenne hogy elmondod pontról pontra hogy pl. ezt az elelinux 2.3-at hogy tudom felrakni telóra mert fullra nem vagyok otthon ebben a témában
Rootolt a telóm annyit megtudtam csinálni !
Pontról pontra hogy mit kell hozzá csinálnom ! Nagyon szépen megköszönném
Vagy esetleg egy MSN vagy valami
-
qfm
őstag
válasz
zsiga007 #7809 üzenetére
Elelinux és a villain féle 2.1-et áldották itt sokan ami 2.1, de jobb mint a gyári, 2.3-ból én csak az elelinux, és a cronos romot tartom elfogadható minőségűnek (állandó használatra), 2.2-ből nagyobb a felhozatal, de az elelinux és a cronos ott sem okozhat nagy csalódást. Visszakeresve találsz még pár különlegességet (felbontás hackelt rom, félkész portolt kernel, más telefonok portolt romjai, stb.) XDA mindig jó alap a kiinduláshoz, ha pedig cronos romot is keresel, akkor a cronosproject.org-ot vedd még hozzá (a fejlesztő ki van tiltva XDA-ról, egy régi irigylője miatt)
XDA-n van egy rom összehasonlító topic is, szinte minden benne van, (cronos az nincs
), fejből nem tudom hol volt, de megtalálod minimális keresés árán, ott, vagy itt a topicban is.
-
zsiga007
csendes tag
Frissíteni nagyon bonyolult a telefont Android 2.1-ről 2.2 Froyo-ra frissíteni vagy ha lehet 2.3-ra ( HTC Hero) ? Vagy valaki tudna róla leírást hogy hogy lehet ? Vagy esetleg mi változik meg ha felfrissítem 2.2-re vagy 2.3-ra vagyhogy érdemes-e frissíteni ?
http://www.youtube.com/watch?v=S1S9mynerqs
Ilyenre gondoltam ! Ez a 2.3 Android lenne ? És ha igen hogy tudom így felfrissíteni a telóm ? Előre is thx
-
qfm
őstag
válasz
Integrale #7804 üzenetére
App2sd nélkül gyári romon előfordult az a helyzet hogy kb. 30mb hellyel gazdálkodott a rendszer, mégis bírta. 60 mb a heron általában elég arra hogy egy viszonylag laza ütemező működhessen, csak nagyobb memória igényű (pl. navigáció) dolgoknál rántja be a memóriát.
(#7801) Seraph 16
Egy kis túlzással, ha kiadnák a javítást a rom főzők hamarabb építenék be, mint ahogy ők frissítik
Más:
[link] aki rajtam kívül utálja az új vacak bugos cronos forumot, szavazzon már a roll it back-re, hogy visszaállhasson.
Köszi
-
Integrale
veterán
-
qfm
őstag
válasz
Integrale #7802 üzenetére
Van egy fixen lefoglalt rendszer terület, egy dinamikusan lefoglalt rendszer terület, egy telepítési terület. A telepítési területet szoktuk átrakni sd-re, de mikor telepítesz valamit, ugyanúgy foglal le valamennyit a dinamikusból is, gondolom főleg a data- miatt. Ha felraksz egy szűz romot, ami app2sd-s, és belakod, akkor a telepített, és a belakott érték között lesz vagy 20-30mb különbség, ami jobb mint app2sd nélkül a helyzet, de rosszabb mint az elméleti maximum. Ennek ellenére hülyeség azt nézegetni szerintem.
-
Integrale
veterán
Üdv
GPS-t úgy néz ki megoldottam...
De ez a ram dolog nem hagy nyugodni, újraindítás után van bő 60mb szabad, az a maradék 220 (vagy 130 ha a rendszernek lefoglaltat levesszük) hol van?
oké értem, hogy minek nézegessem az üres ramot, inkább lakja be legyen csak gyors pörgős, de attól még érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A HTC legújabb androidos készülékén a gyártó Sense névre keresztelt felhasználói felülete fut. Nem kell több Windows Mobile.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hyundai, Kia topik
- Marathon (2025)
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Black & Decker töltőt keresek
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest