Hirdetés

HTC Hero - emberek, ez a jövő!

Előszó

A T-Mobile G1-ben nagyon sok fantáziát láttunk. A HTC Magicet imádtuk. A HTC Hero-val kapcsolatban pedig szinte le sem tudjuk írni, hogy mit érzünk...

Két éve még polgárháború tört volna ki, manapság viszont lassan mindenki egyetért abban, hogy az Apple iPhone-jának operációs rendszerét sok szempontból lehetetlen utolérni. A két éves megoldást sem sebesség, sem felhasználóbarátság, sem stabilitás szempontjából nem tudta megközelíteni egyetlen gyártó sem, a Nokia érintésvezérelt Series 60-ja, a Samsung TouchWize és az LG S-Class UI-ja is csigabiga az iPhone OS-hez képest — annak ellenére, hogy hármójuk között hatalmas különbség van. A helyzet viszont csak most vált igazán viccessé, hiszen egy újabb olyan óriásvállalat kapcsolódott be a mobilgyártók harcába, amelyiknek pár évvel ezelőttig az ég adta világon semmi köze nem volt a mobiltelefonokhoz: igen, a Google-ről van szó. Az Android névre hallgató, rengeteg cég által közösen fejlesztett operációs rendszer pedig majdnem minden szempontból méltó vetélytársa az iPhone rendszerének — csak pár dologban nyitottabb.

HTC Hero

Ez idáig nem újdonság, akik olvasták a HTC Magicet bemutató cikket, azok a fent felsoroltakkal valószínűleg mind tisztában vannak. A történet cikkünk tárgya, a HTC Hero megjelenésével viszont tovább bonyolódott, a tajvani vállalat ugyanis ezúttal nem csak a hardvert adta az Android alá, hanem szoftveresen is javított rajta. Márpedig ebben nem rosszak, szentül hiszem, hogy a Windows Mobile rendszer jelenlegi verziója szinte kizárólag az ő munkásságuknak köszönhetően létezhet még manapság is. (No, meg az SPB miatt, ugye... - Bog) Most pedig hozzányúltak az alapból is majdnem hibátlan Androidhoz... ebből csak jó sülhet ki.

HTC Hero

A Hero ráadásul idehaza hivatalosan is megvásárolható, ez tehát az első Androidos készülék, mely nem csak szürke importtal jutott el kis hazánkba. A tesztpéldányt a SpeedShop jóvoltából kaptuk meg; a doboz aprócska, nagyon igényes, a készüléken kívül fülhallgatót, adatkábelt, töltőt, kézikönyvet, 2 GB-os microSD kártyát, valamint egy telepítőfájlokat tartalmazó nyolc centiméteres CD-t rejt. Tokot tehát nem kapunk a Hőshöz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés