- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
hmmm, szerintem félreértések merültek fel
"amíg van XP" -> ebből azt gondoltuk, hogy ragaszkodsz az xp használatához (a jövőben is, ameddig csak lehetséges) -> következő gépeden is xp-t akarsz használni (ha lehetséges) -> a következő géped is x86-os kell legyen, ha xp-t akarsz rárakni.
Talán úgy lett volna szerencsésebb mondanod, hogy amíg megfelel a jelenlegi géped, addig nem érdekel, hogy mik az egyéb lehetőségek, majd ha egyszer gépet akarsz venni, akkor foglalkozol a kérdéssel
Én személyszerint úgy vagyok vele, hogy rajta tartom a szemem a lehetőségeken, hogy ha majd választanom kell, legalább tudjam mik a lehetőségek
a mentségem az, hogy nekem ilyen az érdeklődési köröm
-
dabadab
titán
-
simonzé
addikt
Jaj, feleim, nem mondjátok hogy tényleg elgondolkoztok rajta. Áprilisi tréfa volt, semmi több. Az android nem netbookplatform.
-
azbest
félisten
Ha 5 év múlva is ugyanolyan huzatot akarsz az új kocsiba, akkor ne lepődj meg, ha csak ugyanolyan fajta autót vehetsz alá.
Majd 5 év múlva megérted, hogy te 5 féle gép közül választhatsz, aki pedig nem ragaszkodik az oprendszer márkájához, az pedig 10 féle közül választhat.
(hasraütés, majd kiderül milyen alternatívák lesznek akkor)(természetesen aki konkrét célszoftvert akar futtatni, ott a szoftver határozza meg az oprendszert is)
Tehát, hogy értsd:
Linuxon ugyanazokat a programokat használhatod, ugyanolyan kinézetű és működésű oprendszerben az ARM, a PowerPC és az X86 gépeken is.
Desktop Windowst legjobb tudomásom szerint csak X86-ra fejlesztenek, így ha ragaszkodsz hozzá, az is meghatározott, hogy mely gépeket választhatod. -
Diopapa
addikt
Na jó de most van egy működő gépem/OS-em, akkor ez engem mennyiben érint, hogy ez az OS a majd megjelenő ARM-es gépeken nem fog menni?
Nemértem komolyan. Veszek a kocsiba üléshuzatot, akkor szar mert erre a kocsira készült, ha 5 év múlva lecserélem, akkor a következőbe az már nem lesz jó lol?
-
azbest
félisten
Ha csak x86oson futó oprendszererhez ragaszkodsz, akkor csak x86-os gépek közül választhatsz. Ha több ARM procis gép lesz, akkor ő azok közül is választhat, mert az oprendszere és a programok nagyrésze arra is fordítható. Neki nem szempont a cpu, lehet, hogy sokkal jobb árú-teljesítményű-képességű gépet is választhat hasonló pénzkeretből mint te.
[link] [link] 199$ arm netbook? -
Diopapa
addikt
válasz
attila9988 #146 üzenetére
Miért lenne a táskámban? Ha kell, elhozom otthornól, de mint írtam eddig 5 hónap alatt egyszer sem kellett.
-
Diopapa
addikt
Azt sem értem az x86 miben korlátoz engem a szgép használatban, mesélj
szerk: elolvastam megint a postod, most már értem miről beszélsz
De sztem nincs igazad
Hiszen ha kicserélem a gépet, akkor az már nem ez a gép lesz, szal'... Hacsak nem úgy érted, hogy ragaszkodsz az OS-hez, tehát ha jövő héten kenyérpiritót kívánsz használni személyi számítógépként, akkkor azon simán fut a linuxod, a f*s win meg nem, ezért én korlátozva vagyok. Értem én
Életszerű probléma btw...
-
dabadab
titán
"amíg van XP, nem fogom magam feleslegesen korlátozni"
Mas megkozelitesben viszont, amig WinXP-t hasznalsz, addig x86-ra korlatozod magad.
Nalam Debian fut (mert nekem az jon be), ha holnap kijonne egy olyan gep, ami tetszik es pl. ARM CPU-ja van, akkor nyugodtan valthatnek. -
attila9988
őstag
Igen, már gyártanak amiben van és az megint 1.5kg és nem 1
Erről az jutott eszembe, hogy ha valakinek mégis kell ilyen meghajtó, és külsőt vesz, akkor tulajdonképpen a táskádban a két eszköz ugyanúgy 1.5kg nem igaz?
Akkor már inkább legyen benne ha kell.... (de hangsúlyozom, szerintem sem létszükséglet ebben a szegmensben az optikai meghajtó)
-
attila9988
őstag
válasz
attila9988 #142 üzenetére
Mondjuk kár hogy csak egy fapados joomla oldala van a project -nek. Némi egyedi design -t azért vihettek volna bele, hogy ne legyen annyira nyilvánvaló hogy csak egy, de legfeljebb két nap alatt dobták össze. (nem ugráló flash bigyókra gondolok, csupán az oldal szerkezetére, és a template képek cseréjére.. minimum)
Persze nem ez a lényeg, de azért mégis...
-
Diopapa
addikt
válasz
attila9988 #141 üzenetére
Igen, már gyártanak amiben van és az megint 1.5kg és nem 1.
-
attila9988
őstag
Ezt meg lehet próbálgatni..
:
Az már egyszer biztos hogy egy xp -nél jobban teljesít azon a gépen. Egyáltalán minek xp egy netbook -ra?
-
attila9988
őstag
szal' eddig nem vettem
Mindenesetre már gyártanak majd olyat is, amiben van.
Egyébként ha én egy kompakt cuccot vásárolok, akkor átgondolom mi kellene nekem hozzá, hogy később minél kevesebb külső kütyüvel kelljen bajlódnom. (meg költeni rá a pénzt)
A netbook -ba amúgy szerintem sem feltétlenül van jelentősége egy optikai meghajtónak. -
attila9988
őstag
válasz
#16820480 #136 üzenetére
egyébként sem értem az álláspontodat. az nvidia ion-tól nagyobb lesz a netbook?
Az ion nagyobb mozgásteret ad majd a gyártóknak, így sokféle termék épülhet rá. Nem feltétlenül a jelenlegi, nekem nem tetsző netbook generációra gondolok. Legalább végre kapunk olyan alacsony fogyasztású eszközöket, amik tényleg használhatóak is. Ezért írtam az ion -t, amit bizonyára sok hasonló próbálkozás követ majd a későbbiekben.
-
Diopapa
addikt
válasz
attila9988 #132 üzenetére
Wide kijelzője van btw tehát a 10" sem olyan pici, én pedig spec 85 centis lcd-re kötve nézek rajta filmet, nem látom, hogy hol itt a probléma.. De te cipeld nyugodtan a 3-5 kilós dög laptopodat nyugodtan....
-
Diopapa
addikt
válasz
attila9988 #126 üzenetére
Aki optikai meghajtót akar, az vehet a netbookjához 200 grammos külső usb-s optikai meghajtót, nekem -mint írtam- 5 hónapja van windem, én is terveztem hozzá ilyen külső meghajtót, de még 1x sem hiányzott, szal' eddig nem vettem
-
Diopapa
addikt
válasz
negyedes #124 üzenetére
Valóban, de mi a ráció abban, hogy van egy OS-ed ami otthoni körülmények között mindenre alkalmas (net, office, game etc) és van egy ami game-re pl nem (linux) (és ne gyere a wine-al mert ez sok esetben nem játszik) szal' miért kell akkor 2 os?
Komolyan kérdezem nem kötözködés...
-
törölt tag
válasz
attila9988 #131 üzenetére
azért az édeskevés, hogy az, aminek mutatja magát
egy ilyen döggel nem sokat lehet kezdeni szerintem. telefonban még elmegy ilyen billentyűzet (mivel a 9 gombosnál nagyságrendekkel jobb), de azért...
én használtam netbookot, egy barátomét, és elég jó, megszokható. simán ment rajta a gépelés is, csak néhányszor ütöttem mellé, és akkor is leginkább a magyar billentyűzetkiosztás miatt, az ű meg í olyan idióta helyen van.
egyébként képzeld, lehet rajta olyan jól videót nézni, mint egy hordozható dvd-n. sőt, még jobban is, mert azoknak ritkán van azért 10"-os kijelzője. emellett még netezni is lehet velük, és a 6-7-8 órás üzemidő nem rossz dolog (nekem a 14"-os gépem 2-2,5 órát bírja, pedig nagyobb akksi van benne).
szerintem hordozható gépbe felesleges optikai meghajtó. nem nagy baj, ha van, de nem igazán szempont. utoljára telepítésnél használtam talán (legközelebb már akkor sem kell, mert pendriveról is teljesen jól lehet telepíteni), meg nagyon nagyon ritkán megnyitom vele a dvd-ket amikre pár cuccot kiírtam, de egy külső vinyó sokkal praktikusabb.egyébként sem értem az álláspontodat. az nvidia ion-tól nagyobb lesz a netbook? vagy kényelmesebb a billentyűzete? vagy mégis mi? mert a teljesítményük már most is elég arra, amire kitalálták: netezésre, szövegszerkesztésre, filmnézésre, képek nézegetésére, és mindezt elég jó üzemidővel.
-
azbest
félisten
válasz
attila9988 #80 üzenetére
Itt is az apró billentyűzet vette el először a kedvemet. Eredetileg webfejlesztéshez én is gondolkodtam egy mini gépen, később jöttem rá hogy egyszerűen nem tudnám arra használni.
Bakker ne csodálkozz ezen... nekem 2 monitor szinte alapkövetelmény, hogy viszonylag kényelmesen eligazodjak fejlesztés közben az anyagok közt. Szerintem az a bajod a netbookkal, hogy olyasmire akarnád használni, amire fizikailag képtelen: ne azért fikázd mert nincs neki 2x20 colos kijelzője. Pont te hozod fel, hogy csak azért veszik, mert olcsó... közben meg éppen te akartad olyan feladatra alkalmazni az ára miatt, amire nem praktikus.
Ha nem verték volna fel a netbook árakat ennyire (bár nálunk a rossz árfolyam is nagyon betesz), akkor simán el tudnám képzelni, hogy külső monitorral, billenytűzettel egérrel asztali gépnek használjam, majd mikor fel kell állnom az asztaltól, akkor fogjam és vigyem magammal. (Pl egy egyszerű dokkolót, ha kiadnának mellé, amivel ez egy mozdulat lenne, elképzelhető, hogy még nagyobbat tarolna... persze ez inkább már komolyabb notik területe)
Persze, hogy az asztali gép a legjobb ár/teljesítményű... de mekkora szívás, ha helyet kell változtatni... van vagy 2-3 köbméternyi cucc körülöttem, amit egy hétre el kell süllyesszek, mert egy hétre át kell adnunk a szobáinkat más lakóknak... nem tudom magammal vinni (nem fogom tudni használni egy hétig
), csak a kábelezés több helyet foglal el, mint egy túlfejlett laptop. A "raktárba" átpakolás is sok időt és energiát vesz igénybe. (vagy 60Kg sújt... rosszabb esetben lépcsőn hurcolászni, szétszerelni, összeszerelni)
A laptopos jegyzetelés olyan dolog, ami jól hangzik, de nem sokszor kivitelezhető:
ha szöveges a tartalom, akkor tudni kell gyorsan gépelni. Ha bármi ábra vagy képlet előjön akkor már meg van lőve... az érintőképernyős, rajzos/kézírásos gépek meg más kategória.Ja igen... visszatérve az androidhoz:
korábban linkelt valaki egy oldalt, amin láttam linket eeePc-n futó androidra [link](#99) fateless / moonman: gondolom az eladásokról van szó, nem pedig a már használatban lévő eszközök közti részesedésről (de ha minden második eladott ez a termék, akkor egyre nagyobb lesz az össz részesedés is, nameg a régi eszközök is kikopnak egyszer a használatból... akkor pedig 50% hogy ezt veszik helyette)
Az pedig, hogy csak 5% az usa népe az összből, még nem jelenti azt, hogy lebecsülendő. Az értékek 95% a népesség 5%ánál van.(hasraütés, de sokkal nagyobb pénzt jelenthet egy jobbléti társadalom, mint egy fejlődő ország) -
bambano
titán
válasz
attila9988 #127 üzenetére
Ilyenek már évek óta vannak a piacon, nem kell hasraesni előtte.
-
vtechun
veterán
válasz
attila9988 #36 üzenetére
Aki netbookot akar, az tudja mit akar. Aki olyan szerencsétlen, hogy asztalinak vesz netbookot, az meg is érdemli.
-
attila9988
őstag
válasz
#16820480 #130 üzenetére
ez mégis miért jobb egy netbooknál?
Mert ez legalább az, aminek mutatja magát. Egy netbook sem használható sokkal többre, (nvidia ion -al majd meglátjuk..
) viszont legalább kényelmetlen. Internetezni akarsz hosszú üzemidővel buszon/villamoson/vonaton? Hát ez tényleg arra való. Ha mobil számítógép kell, akkor meg notebook. De persze ízlés dolga.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #127 üzenetére
ez mégis miért jobb egy netbooknál? kisebb, az egy dolog. de lazán 3-4szer annyi lehet az ára, ezen a billentyűzeten kínszenvedés (2-nél) több ujjal gépelni, ha egyáltalán lehetséges. kicsi a kijelzője, és csak wimo-t futtat.
-
Alchemist
addikt
Ipari mobil mérőalkalmazásainkhoz egy netbook egyszerűen tökéletes. Pici, könnyű, több USB porttal, költséghatékony, a kezelőpanel nagy betűkkel teljesen jól elfut rajta, más komoly program szinte nem is kell rá. Ha pár év után ki kell dobni, addig sokszorosan behozza az árát.
-
floatr
veterán
válasz
attila9988 #126 üzenetére
Sztem lassan télleg le kéne szállni arról, hogy szerinted mennyire szar a netbook. Nyilván neked nem jön be, ettől függetlenül rengetegen választják, mert jobb, mint egy hasonló árfekvésű pda, jobban kézre áll, mint egy hagyományos "böhömnagy" lapos, tovább lehet nyúzni akkuról. Arról nem is beszélve, hogy azért nem annyira szar alapanyagból van, mint ahogy azt gondolod.
Egy acerhez volt szerencsém, és meglepően kellemes ketyere, nem zúg mint egy erőmű, és netezésre, alapvető office-olásra, szórakozásra tökéletes. Nyilván nem fognak rajta crysis-t tolni, LAMP-hoz fejleszteni, de vannak olyan emberek bőven, akik ezek nélkül is tudnak élni. Ha mindez ARM-alapú lesz, akkor a fogyasztása, és ára is jobb lesz. -
attila9988
őstag
Egyébként pedig, ha mobilitás kell, és csak internetezni akarok, akkor:
http://www.engadget.com/2009/04/01/samsung-mondi-wimax-hands-on-with-video/
Inkább ez mint egy vacak eee pc.
-
attila9988
őstag
Azért a kapható netbookok jó része már 10"-os kijelzővel rendelkezik.
Én még azt is kicsinek találom.
Nem is olyan rég olvastam valahol hogy optikai meghajtóval is kihoznak majd pár netbook -ot. Ez gondolkódóba ejtett. Vajon mikor jön el a napja hogy elmosódik a határ a netbook, és a notebook piac között?..Hol ér véget a netbook, és hol kezdődik a valódi notesz gép? Egy éven belül már mások lesznek az arányok. Tulajdonképpen kíváncsi vagyok.A jelenlegi, számomra használhatatlan vackokat talán felváltják az értelmesebb gépek. Majd akkor újra tárgyalhatjuk a kérdést..
-
törölt tag
válasz
attila9988 #122 üzenetére
van különbség a 8,9" és a 14" közt. de ha mobilitásról van szó, akkor a 14" is már túl nagy szerintem. ha most vennék gépet, akkor valószínűleg 13"-os lenne, mert sajna a 12"-os gépek nagyon drágák, a 10" meg már szerintem kicsi főgépnek, és nem elég a belepakolt hardver. ha viszont mondjuk egy asztali gépem lenne, akkor amellé valószínűleg valami 10"-os netbookot vennék, mert hordozni az is tökéletesen elég.
-
Diopapa
addikt
válasz
attila9988 #122 üzenetére
Csúsztatsz
Azért a kapható netbookok jó része már 10"-os kijelzővel rendelkezik.
-
attila9988
őstag
Nekem egy 14.1-es notim van, de alapvetően jegyzetelésre, netezésre, zenélésre használom.
Azért a 14 colos kijelző jelentősen hatékonyabb minden szempontból egy 8.9 colos vacakhoz képest nem gondolod? Dehogynem. Hiszen te is ilyet vettél.
Ráadásul még az 1 magos atom proci is elegendő a 720-as hd filmhez
Félreértetted amiket írtam. Én nem akarok hd videókat nézni a netbook -okon. Nem ezért tartom őket használhatatlannak. Egyszerűen nem vagyok hajlandó pár email, és pár weblap miatt kiadni 100 000 ft -ot. Más területekre - ha netán a mobilitás kell - pedig ott vannak a notebook -ok.
-
attila9988
őstag
-
harry
veterán
válasz
BloodRay #113 üzenetére
Persze, én sem arra gondolok, hogy konkrétan egy lehet, de amíg winre van teszem azt 10-15 lemez égető, szerintem teljesen fölöslegesen, addig linuxra van legalább 3 ismertebb, akinek az egyik nem felel meg, ott a másik. Nyilván jó az, ha van választási lehetőség, de ez a rengeteg szoftwer van winre, sem egy olyan nagy érv szerintem, mert egyrészt minek, másrészt idő keresgélni, hogy melyik jó, hol a hiba, miért is nem tetszik... Sokkal kényelmesebb, ha van pár jól bejáratott program. De gondolom win-en sem használ mindenki össze-vissza progikat, inkább azokat, amiket mások ajánlanak, és beváltak.
-
rootkiller
őstag
...hátha valami jó sül ki belőle...
-
harry
veterán
Netbookkal egyetértek.
Win - és miért jó, hogy annyi program van rá, amikor egy célra egy is elég? Rengeteg szoftver... egy legyen, de az jó.
A dualboot meg annak lehet érdekes, aki csak ritkán játszik, így pl. mi is itthon. Nyilván nem nagy élmény óránként újraindítgatni a gépet net/játék miatt. -
Diopapa
addikt
Nem értem mi ez a rugózás a netbookokon, 5 hónapja használok egy Wind-et, reggel viszem melóba (1kg az egész...), bent rádugom a 20"-os monitorra, usb-s bill/egérre, és dolgozok rajta ugyan úgy, mint elötte a Pentum M procis IBM R50-esemen. Meló után hozom haza, ha filmet akarok nézni (akár 720p-set is...
), rádugom a az LCD tv vga kimenetére és nézem rajta, ennyi. Meg az asszony szokott rajta netezni, meg esténként meg én is az ágyból (merazjó)... Játszani meg ott van az asztali gépszörnyem 8800gtx-el, g15+g5 kombóval 22"-on merazjó... Annyi a trükkje az egésznek, hogy mindent arra kell használni amire való. A netbook pedig amire kitalálták, tökéletes, sőt, még többre is... pl van egy PDA-m, wifin szoktam is rajta néha netezni ott, ahova netbookot sem vinnék... (
), de nem a legkényelmesebb dolog... Aki szerint a netbook hülyeség, az meg ne vegyen, biztos nincs rá szüksége.. ( vagy nem tud róla
)
ps: hogy az Androidhoz is szóljak és ne legyek teljesen offtopik: Én spec tök feleslegesnek tartom, amíg van XP, nem fogom magam feleslegesen korlátozni, akárki akármit mond, a WIN legnagyobb ereje az iszonyatos mennyiségű software ami megtalálható hozzá. Aki pedig szerint lehet több OS is egy gépen, annak üzenem, hogy egy OS kedvéért sem fogok rebootolgatni egy játék után, hogy csillivilli KDE alól tegyem a dolgom. Amint az összes általam használt program létezni fog Linux alá is, ígérem, egyből áttérek... és ez nem Win vagy M$ fanság, hanem egyszerűen lustaság....
Szal' kb ugyan ez a véleményem az Androidról is... -
harry
veterán
válasz
attila9988 #22 üzenetére
Próbálj már belegondolni más helyzetébe
Vonaton elég kényelmetlen lehet még akár egy 14" géppel is babrálni (vagy buszon, mindegy), ilyen helyen bőven elég egy netbook flimhez. Meg nem feltétlenül egyből HD mozizásra kéne gondolni, vannak sorozatok (nem is kevés...), egyszerűbb filmek is, stb.
Nekem egy 14.1-es notim van, de alapvetően jegyzetelésre, netezésre, zenélésre használom. Néha filmek, de azt inkább itthon, és néha virtuális gépeket futtatok - ez utóbbit leszámítva egyik sem túl erőforrásigényes, egy netbookon is futnának ezek. Ráadásul még az 1 magos atom proci is elegendő a 720-as hd filmhez (ha valaki erre vágyna). -
leviske
veterán
Ezek után én többször is átgondolnám, hogy megéri-e Google OS-t használni...vagy bármilyen Google terméket.
És mondom ezt úgy, hogy jelenleg iGoogle a kezdőlapom és Gmail a fő mail címem...
-
harry
veterán
válasz
attila9988 #7 üzenetére
És, milyen mobil eszköz az, amibe szükséges egy erőmű? Nem véletlenül netbook a neve. Mondjuk szerintem hasznos lehet, mivel kicsi, így mindig egyszerűen magadnál tarthatod, ott vannak nálad a legfontosabb adatok, programok, adott esetben szervereket tudsz távolról felügyelni (mármint erre simán jó). Ez nem otthoni felhasználásra szánt eszköz, arra ott az asztali, vagy a notebook.
Azzal meg vitatkoznék, hogy az alkalmazások nagy része win-re készül, és ezért nem terjed a linux. Két dolog miatt is: egyik, hogy rengeteg (nem mellesleg ingyenes) alkalmazás létezik linuxra, akár multimédiás, akár szerver, akár irodai célokra (most elsősorban nyilván nem az extrém esetekre gondolok, de a cikkben sem erről volt szó). Pl. win alatt a guitarpro-t használtuk, és egy ideig linux alatt is wine-nal (tehát adott esetben mégiscsak lehet futtatni wines progikat - vagy pl. crossover), aztán láttam csak, hogy van egy kb. olyan szintű (ugyanaz a felépítés, file kiterjesztések, stb) linuxra írt ingyenes gitár program, ami azért meglepett...
A másik az, hogy akik XP-t (vagy windows-t, mindegy) használnak, megszokták, nekik az a kényelmes, bonyolult lenne megismerni egy új oprendszert, új programokat, új felület, parancsok, jogok, felépítés, egyebek. Biztos sokan vannak, akiknek nincs is gondjuk az XP-vel, megint mások még ha szívnak is vele, inkább használják tovább, mert lusták kipróbálni valami újat, utánajárni, olvasni, tanulni (még ha nem is feltétlenül sok időről lenne szó). Szerintem inkább az újdonság az "ellenérv", mintsem a programok kompatibilitása (persze leszámítva a játékokat - na nem mintha nem lehetne két oprendszert használna egy gépen). -
-
negyedes
addikt
válasz
Neil Watts #96 üzenetére
En azt tudom, de az asszony meg az IT
. A gazdag baratnojenek vettek egyet a rendes gepe meg az apja 2 notija melle a legkisebb eee, mert az olyan cuki(
) es, hogy visszi azt, hogy megcsinaljak. oda akartam adni az en gepemet de nem kell mert az jo. Na majd megtanuljak, hogy ami cuki nem biztos, hogy hasznos is.
-
-
Cassi
őstag
> biztos vagyok benne, hogy ha beindul a biznisz, igenis fizetőssé válik
Eszük ágában sincs, és meg sem tehetik a távközlési partnerekkel kötött megállapodások miatt. Még csak értelme se nagyon lenne, a mobilos oprendszerek licencdíjai a verseny miatt elég alacsonyak (például a Symbian 2,5...5 dollár közötti összeget kér telefononként). Viszont természetesen részesedést kapnak a pénzes alkalmazásokból és a különféle szolgáltatásokból.Kár ezt az elavult gondolkodásmódot erőltetni. Egy szép példa rá:
2007. április: (Steve Ballmer) There's no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.
2009. márciusi piaci részesedés, US: Az iPhone toronymagasan az első a smartphone kategóriában.
iPhone generated 33 percent of smartphone traffic worldwide and 50 percent in
the US. -
Depression
veterán
Ha a google el tudja adni az új rendszerét úgy, mint az apple, akkro sima ügy. Mert új lesz, mert egyszerű lesz, mert nem windows lesz. Annyit kell csinálniuk, hogy nem PC-ként adnák a netbookokat, hanem netbook-ként.
Talán még sokkal nagyobb érdeklődésre számíthanának a gyártók is.
Mert valljuk be, a Linux a legtöbb emberben félelmet kelt, amit sosem lehet már megváltoztatni. Ha Linux-on is alapszik, de egy új márkanévvel, új piaci szegmensben simán tarolhatnának! -
Erre még ezért aludni kell egy-kettőt...
-
bambano
titán
Az egész androidos lom egy halom opensource alkalmazás összehekkelve. Ha valaha is a google úgy gondolná, hogy pénzt akar kérni érte, a fejlesztők forkolnának egyet és csinálnák tovább maguknak ingyen.
Egyébként is: a fejlesztők nagy része sem google alkalmazott (lesz). Hogy is ugat akkor bele bármibe is a google?
-
moonman
titán
mondjuk ezt a mondatot inkább úgy írtam volna: "In contrast to Windows, Google doesn't charge for each copy of Android yet." biztos vagyok benne, hogy ha beindul a biznisz, igenis fizetőssé válik, a Google sem hüje, de nem is jótékonysági intézmény, simán beetetés folyik, el kell adni valahogy.
vagy pedig ingyenes marad, de nem lesz kikapcsolható a webkamera.
-
válasz
attila9988 #81 üzenetére
Jah, latja a hozzaszolasaidat...
-
attila9988
őstag
hát nemtom... nekem egy 1000H-m van, rajta win7 build7057, 32bit... gyönyörű + quaklive szépen fut rajta
Pont egy ilyet vett az egyik kolléganőm.. Ő XP -vel használja. Annak a sebessége megfelelő netezésre, bár másra ez sem igazán alkalmas... neki is csak 3. gép.
Próbálgattam egy darabig ezt a típust is. Itt is az apró billentyűzet vette el először a kedvemet. Eredetileg webfejlesztéshez én is gondolkodtam egy mini gépen, később jöttem rá hogy egyszerűen nem tudnám arra használni. (legalábbis standalone módban nem... ha meg már mást is rá kell kötnöm akkor minek? )
email -ezéshez azért még nem annyira rossz. Esetleg jegyzeteléshez az egyetemre a hosszú üzemidő miadt. -
moonman
titán
válasz
John Fowler #11 üzenetére
"a PC számomra lasssan egy szitokszóvá válik. BIOS, POST, IRQ, 16 bites mód, ISA, aaargh...kukába az egész 30éves koncepcióval"
bios régi oké, de jön az efi (Win-ek már évek óta tudnák). post-tal, irq-val mi bajod? 16 bites móddal és isa-val kb 5 éve nem találkoztam. akkor most miért is kukába az egésszel?
-
WonderCSabo
félisten
Kíváncsi vagyok ebből mi sül ki. Lehet h. vmi olyasmi, mint az EEEken lévő Xandros?
-
nuke7
veterán
válasz
attila9988 #7 üzenetére
hát nemtom... nekem egy 1000H-m van, rajta win7 build7057, 32bit... gyönyörű + quaklive szépen fut rajta
(2GB memoriával csak akkor tudok megnyitni annyi programot hogy tele legyen, hogyha net, zene, film mellett még installálok is)
-
Cassi
őstag
Hagyd, attila9988 egy reménytelen eset, tucatszámra írja a gyomorbeteg hozzászólásokat olyan dolgokról, amit még nem is látott. A netbook egy nagyszerű ötlet, tipikusan alulról jött kezdeményezés, szinte a gyártók ellenkezése ellenére lett népszerű, mindenféle reklámkampány nélkül. Tömeges volt az igény egy olcsó, kis méretű, valóban hordozható internetes notebookra, és amint az Asus piacra dobta az első modellt, mindenki rávetette magát. Európában mostanra elérte a 30%-os részarányt az otthoni felhasználók notebookvásárlásaiban.
Moonman #3: Nem egészen így van, az Android egy hordozható eszközökre szánt szoftvercsomag, de nincs benne semmi, ami telefonokra korlátozná. A Linux alap miatt bármin elfut, nyugodtan használható egy erős PC-n is.
Netbookra azért van értelme feltenni, mert azt nagyon sokan használják elsősorban webes alkalmazásokkal, ami az Android elsődleges célja. A másik fő előny (szemben mondjuk egy Ubuntuval), hogy jön hozzá egy az iPhone store-hoz hasonló online marketplace, ahonnan ezrével lehet majd alkalmazásokat letölteni, és ez potenciálisan sok embert érdekel. Az iPhone-alkalmazások robbanásszerű terjedése az utóbbi évek első számú szoftveres sikertörténete, nagyon komoly erőforrások mozdultak rá a témára (már több mint 25000 program van iPhone-hoz). Az Android hasonló modellre épül, de teljesen nyílt (maga a keretrendszer GPL licencű), és az összes komolyabb gyártónak lesz Android-alapú készüléke még ebben az évben. Minden adott ahhoz, hogy utolérje az iPhone-t népszerűségben (a siker természetesen nem garantált).
> PC-n esélytelen. az ARM-alapú netbook nekem nem PC
Neked nem, de van egy pár tíz/százmillió ember, akinek igen. Semmilyen lényegi eltérés nincs egy ARM-os és egy inteles PC között, ugyanazok a perifériák használhatók például.
Ugyanakkor a hordozható gépek szegmensében az ARM nagyon versenyképes, sokkal energiatakarékosabb és rugalmasabb (például komplett video-, Wifi-, Bluetooth funkciók integrálva a csipbe). -
hemaka
nagyúr
Érdekes kijelentés, vajon mennyi idő alat kivitelezhető, ha egyáltalán neki fognak?!
-
BloodRay
veterán
válasz
t72killer #68 üzenetére
Sajnos a használható billentyűzet pda telón még nem elég, mivel a legfőbb problémák a Win Mobile rendszer korlátaiból és a már tényleg túlontúl kicsi kijelzőből adódnak.
Plusz egy ilyen készülék 1,5x annyiba kerül mint egy netbook.
A minimálisan erősebb hardver iránti igényeddel teljesen egyetértek. -
-
[OFF]De nagyon őrjöngtök itt...
Van idehaza egy 13,3"-as gép, ez a mindennapi használatra szolgál. Mivel naponta többször változtatok helyet, három irodában is vagyok, így sokszor kell vinnem magammal, szóva lekll a kis súly, de nem túl kicsi méret.
Emellé viszont 35k-ért beszerzésre került egy 701-es, amit bárhova el tudok magammal vinni. Nincs benne mozgó alkatrész (SSD-s), kevesebb, mint 90 deka, sokáig bírja az akksi. Tökéletesen alkalmas arra, hogy ha hirtelen kell valami, akkor elő lehet venni, ki lehet éppen javítani egy dokumentumot, rá lehet kötni egy projektorra, lehet vele netre menni illetve skype-on beszélni. Pontosan megfelel arra, amire egy netbook kell. Nem nézek rajta filmet, nem gépelek rajta oldalakat, de ha valami azonnal kell, akkor elérhető.[/OFF]
Ha nem kacsa ez az android-hír...
Csak akkor lenne jó, ha minden win által használt alap progi formátumát (értem itt pl a power point, word és társai) ismeri és kezeli.MOD
Ez a FuSi korábban csak 100k volt, ami tökéletes alternatívát jelentett a netbookok helyett. Persze akkor a netbookok is csak 75-80k-ba kerültek... -
Azért hasonlítottam, mert ha az ember már igazán könnyűt akar, akkor ott az okosteló. az nincs egy kiló, nincs fél kiló, max 200g. És van már olyan, aminek használható a billentyűzete.
HD mozi: sokaknak ez a legnagyobb számítási igényű alkalmazás, ezért mondtam. számukra elég lenne egy pici laptop, amit aztán otthon felcsatlakoztatnak egy LCD-TV-re, és megvan egyúttal a mozigép is. minimálisan többet tudó hardverrel simán ki lehetne szolgálni ezt a (sztem nagyon széles) vásárlói kört.
Persze mindenki maga állítja össze a számítástechnikai repertoárját, én a magam részéről egy nagyobb (15.4"), jó ár/teljesítmény arányú notira vagy asztali gépre + egy okostelóra szavazok.
-
BloodRay
veterán
válasz
attila9988 #66 üzenetére
Könyörgök kíméld meg az embereket az értelmes és hozzáértő hozzászólásaidtól.
-
BloodRay
veterán
válasz
t72killer #62 üzenetére
Kíváncsi lennék miért akarsz te 1080p-s(merthogy 720p-set viszi) HD filmet nézni az egyébként sem arra való, jó esetben 1024x600 -as kijelzővel rendelkező netbookon...
12,1"-os notik lehet kijönnek 1,5kg-ból, de nem is 100k körül vannak...
A netbook és okostelefon összehasonlítás meg elég vicces...
Nekem qwerty billentyűzetes pda-telefonom volt, de a netbookhoz képest kb semmire sem volt jó... -
attila9988
őstag
válasz
t72killer #62 üzenetére
nem elég, hogy 100kFt, még optikai meghajtó sincs bennük, normális (HD) filmet sem tudnak lejátszani - és cserébe mit kapunk: kisebb kijelző, nem sokkal kisebb súly (12.1"-os notik már jönnek ki 1.5kiló körül, ami bizony nem sokkal nehezebb az 1kilós netbooknál) a lehető leggagyibb belső (az 5éves a64-es notim gyorsabb). szvsz egy mai netbook helyett inkább egy okostelóra szavaznék, és azzal telefonálni is lehet, van benne GPS, stb.
számomra a csúcs az első 7"-os netbook generáció volt
A kis 700 -as gagyi eee... Alig hittem el hogy erre van igény azon az áron, amiből notebook -ot is lehet venni. Így kell eladni az elavult technikát, az embereknek kétszeres áron úgy, hogy még örülnek is neki..
-
dabadab
titán
válasz
t72killer #62 üzenetére
"12.1"-os notik már jönnek ki 1.5kiló körül, ami bizony nem sokkal nehezebb az 1kilós netbooknál"
Egeszen pontosan masfelszer nehezebb, ami azet mar rendesen erezheto es akkor az arrol meg szo sem esett, szemleltetnem: 1,5 kg alatti notebookok. Latod a szakadekot a netbookok es az ultrakonnyu notebookok kozott?
-
válasz
attila9988 #59 üzenetére
nem elég, hogy 100kFt, még optikai meghajtó sincs bennük, normális (HD) filmet sem tudnak lejátszani - és cserébe mit kapunk: kisebb kijelző, nem sokkal kisebb súly (12.1"-os notik már jönnek ki 1.5kiló körül, ami bizony nem sokkal nehezebb az 1kilós netbooknál) a lehető leggagyibb belső (az 5éves a64-es notim gyorsabb). szvsz egy mai netbook helyett inkább egy okostelóra szavaznék, és azzal telefonálni is lehet, van benne GPS, stb.
#60: jogos, a legtöbb netbookra simán ráférne a 11-12"-os LCD, olyan vastag a keret
nem elég, hogy csúnya, még a helyet is foglalja. (számomra a csúcs az első 7"-os netbook generáció volt: akkora helyet hagytak üresen, hogy kínjukban már hangszórót tettek az LCD mellé
- mialatt a TFT-LCD árak már rég extraolcsók voltak, a 22"-os monitorokat úgy dobják hozzá az emberhez...)
-
törölt tag
válasz
John Fowler #11 üzenetére
a baj nem i sakkor van, ha a felhasználók 99%-ának megfelel, 1%-nak meg nem, hanem ha a felhasználási idő 99%-ában igen, 1%-ban nem: ekkor felmerül, hogy azzal a 1%-kal mi legyen.
és persze hiába is mondják (mondjuk), hogy az - egyébként lopott - PS-t az átlagfelhasználó kiválthatja a GIMP-pel, ha ő mégis a PS-hez ragaszkodik.
-
attila9988
őstag
válasz
Major Major #54 üzenetére
Mondjuk az AMD koncepciójára gondolsz (gép)?
Akár arra is.. A linkelt cikk is említi amiről írok.. "A vállalat elmondása szerint a kisgépek kereslete drasztikusan visszaesne, ha a nagyobb kijelzővel rendelkező termékek hasonló áron lennének beszerezhetők."
Olcsó, ezért veszik. Bár nálunk ez nem teljesen helytálló megállapítás. Szerintem 100 000 ft pofátlanul sok egy ilyen eee kategóriás kis szutyokért. Majd később a jobb gépek, kiforrottabb, átgondoltabb koncepciók talán meggyőznek.
-
FTeR
addikt
az honnan jött, h 60% win bevétel? ez már csak azért sem lehet igaz, mert az ofiszból nagyobb bevétele van és akkor még ott van a többi termék.
-
Lehet, hogy ez lesz a netbookok jövője. Egy mobilba tervezett proci sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint bármelyik atom platform. SzVSz egy nvidia tegrás cucc egy pici 2cellás akksival is bírná egész nap, és az alap igényeket azis ki tudná elégíteni (böngészés, chat, office)
OS fronton viszont sokkalinkább egy linux-disztro, amihez már kiforrott szoftverek vannak, és normálisabban néz ki... -
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #52 üzenetére
A kijelző nagyobb volna
Ha a kijelző nagyobb volna, akkor már nem ugyanarról a kategóriáról beszélünk, sem árban, sem méretben.
a kezekő szervek pedig egy kezes használatra is alkalmasak lennének
Mármint mit nem tudsz most egy kézzel vezérelni, a touchpad-et, vagy a billentyűzetet (egy website begépelése nem gond úgy sem).
Ha meg konkrétan érintésérzékeny kütyükre gondolsz, akkor ott van az akksiidő, a gépelési probléma, na és persze az ár. Amúgy minden bizonnyal előbb-utóbb ebben a kategóriában is terjedni fog az ilyen megoldás is. -
Major Major
senior tag
válasz
attila9988 #41 üzenetére
Lehet hogy két év múlva megjelenik majd olyan kopncepció, ami a hozzám hasonló felhasználóknak is megfelel....
Mondjuk az AMD koncepciójára gondolsz (gép)?
Mit használsz?
IBM X23. Március 9.-én volt 7 éves, 866-os P3-as zakatol benne (ami leginkább visszaveszi magát 533-ra), a RAM kimaxolva 640 MB-ra, a videó Mobility Radeon 8 megával. Mikor vettem, akkor indult az első Eee, ez a gép annak az árának kb. a fele volt. Abszolut megérte.
-
bambano
titán
válasz
attila9988 #49 üzenetére
Az eee kategória az umpc asus által kitalált megkülönböztető neve. Kizárólag marketing, nincs benne technológiai megkülönböztetés.
Szerk: most ne foglalkozzunk azzal, mi volt az umpc hivatalos definíciója az ms szerint. A piac nem ebbe az irányba megy.
-
attila9988
őstag
Tényleg nem értelek. Miért ne lenne jó?
Annyira pici, hogy semmire se... (mondjuk nekem a szemem sem a legjobb, de ez más kérdés...
) Ha nem pici noteszek lennének, hanem tisztességesen mobilitásra tervezett umpc -k, akkor egy szavam se lenne. A kijelző nagyobb volna a kezekő szervek pedig egy kezes használatra is alkalmasak lennének.... valami hasonló lehet a következő lépés. A jelenlegi umpc -k és a netbook -ok között lehet valahol az ideális megoldás..
-
dabadab
titán
válasz
attila9988 #45 üzenetére
Tovabbra is teljesen nyilvanvalo, hogy olyasmirol irsz, amirol semmi konkret tapasztalatod (a T41-em SXGA+ kijelzoje 124 DPI-s, a Wind meg csak 118, ennyit pl a szemkifolyasrol, a billentyuzetet meg tenyleg, igazabol probald mar ki, mielott ilyeneket irsz).
-
BloodRay
veterán
válasz
attila9988 #41 üzenetére
Tegnap 130000-es lenovo-t nyomkodtam meg egy üzletben... És a gépnem nevében kérem ki magamnak, hogy ugyan olyan minőségű mint az a f@stalicska.
A billentyűi és a tapipadjának a gombjai is kb mint a szivacsok, plusz óriási úton közlekednek.Arról nem is beszélve mennyivel nehezebb, nyeklik-nyaklik és szinte semmivel sem erősebb(Ja és persze az árában nem volt oprendszer).
Mellesleg folyamatosan a netbookon gépelek és érdekes módon még semmiféle egészségügyi károsodást nem szenvedtem...
Komolyan mondom érdemes lenne kipróbálnod egy komolyabb netbookot, csak hogy legyen némi fogalmad a dologról. -
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #41 üzenetére
Szerintem a 100 000 ft -os netbook, pont annyira gagyi alkatrészekből áll, mint egy 100 000 ft -os notebook..
Ez már csak a kijelzők és az akksik miatt sem igaz. De ezt már előttem is írták.
Egy 130 000 ft körüli notebook már megfelelő nemcsak netezésre, hanem egyéb hétköznapi tevékenységhez is.
Hm? Attól függ, mit értesz hétköznapi tevékenységen. Mellesleg 130K környékén túl jó notit nem kapsz. Persze vadiúj termékről beszélünk.
Apróbb feladatokra pedig, amire egy notesz való, nem kell nagy teljesítmény, viszont azért vannak határok.... A netbook már nem opció.
Tényleg nem értelek. Miért ne lenne jó? Netezni tudsz? Tudsz. Olvasni tudsz rajta? Tudsz. Bele tudsz javítani két mondatba, ha valamilyen doksin kell változtatni. Bele. Pasziánszozni és egyéb időkitöltő vacakkal tudsz játszani? Tudsz. Meg tudsz nézni egy filmet/sorozatot? Meg. Még egy prezit is le tudsz rajta adni.
Amúgy azok, akik olcsó notiként veszik, tényleg balfékek. Nyilván egy 21 colos notit meg nem azért veszek, mert könnyű vele futkározniEgyébként is, a piac szereti a netbookokat, viszik őket, mert sokaknak csak erre van szükségük (vagy szükségük van az egyéb cuccaik mellett egy ilyen ultramobil kütyüre is).
-
WN31RD
addikt
válasz
attila9988 #41 üzenetére
A te céljaidra nem megfelelőek a netbookok, de másoknak ettől még tökéletes lehet. Nekem pl. van olyan ismerősöm, akinek egy netbook (Lenovo) a fő gépe, fut rajta egy Windows XP, internetet böngészik, emailezik, dokumentumokat szerkeszt, a fényképeit rendezgeti, zenét hallgat, filmet néz. Kompromisszumos megoldás ez természetesen, de neki a hordozhatóság fontosabb, mint a teljesítmény vagy a nagyobb kijelző, drága business kategóriás mini gépre pedig nem akar költeni. És a netbook eladások azt mutatják, hogy sokan vannak ezzel így.
-
bambano
titán
válasz
PowerBuldog #1 üzenetére
Szerinted az android milyen kernelen fut?
#45: mostanában a piacon csak azzal lehet megélni, ami a mobilitásról szól. Nem lehet eladni vezetékes telefont, csak mobilt. Az embereknek kell olyan cucc, amivel mozgás közben is netezhetnek, erre a karosszék meg a belőle nézhető 17 collos monitor alkalmatlan. Egy rendes umpc teljesen jól látható és használható. Rendes alatt én nem az itt nagyon emlegetett hulladékokat értem, hanem azokat, amiket ésszel terveztek.
-
attila9988
őstag
Az meg, hogy a kalapaccsal nem lehet csavarozni, nem feltetlenul a kalapacs hibaja...
Ezt nem is vitatom.. ha neked megér száz nehány ezret az hogy a szemed kifolyik miközben elolvasol egy weboldalt (mivel másra nem is jó a cucc) illetve görcsbe rándulnak az ujjaid ha gépelsz, hát a te dolgod.. Hidd el kipróbáltam a kis mini csodákat...
-
attila9988
őstag
válasz
Major Major #42 üzenetére
12"-ra váltottam
Mit használsz?
-
dabadab
titán
válasz
attila9988 #36 üzenetére
"Történetesen jópár embert ismerek, aki vásárolt netbook-ot"
Akkor majd egyszer kerd kolcson az egyiket, es akkor talan nem fogsz olyan szamarsagokat irni, hogy "Ha csak egy ilyen terjedelmű hozzászólást megírok ele, mehetek az orvoshoz izületi panaszokkal...."
Az meg, hogy a kalapaccsal nem lehet csavarozni, nem feltetlenul a kalapacs hibaja...
-
Major Major
senior tag
válasz
attila9988 #36 üzenetére
Nem volt gyanús nekik a dolog, mikor meglátták a boltban?
Szvsz még mindig jobban jártak, hogy vettek egy 100k-s gépet, és úgy jöttek rá, hogy nem jó nekik, ha eladják, még így is kevesebbet buknak rajta, mintha vettek volna egy ~250k-sat, és akkor jöttek volna rá, hogy az meg túl nagy.
(Ja és nem használtam még netbookot, 14"-ról 12"-ra váltottam, és erről a méretről nem mennék sem lejjebb, sem följebb -
attila9988
őstag
Azért azt tegyük már hozzá, hogy amennyiért kapsz egy netbook-ot, annyiért az életben nem kapsz normális notebook-ot.
Szerintem a 100 000 ft -os netbook, pont annyira gagyi alkatrészekből áll, mint egy 100 000 ft -os notebook.. ezért is annyira visszás az egész üzletág. 40 000 ft körüli árakon lenne elfogadható a normál notiba már nem elég erős, olcsón gyártható alkatrészekből összerakott pc utánzat....
Egy 130 000 ft körüli notebook már megfelelő nemcsak netezésre, hanem egyéb hétköznapi tevékenységhez is. Én nem is vennék erős notit (inkább legyen minőségi ugyanazért a pénzért, mint gyors) mivel a komoly feladatokra ott az izmos asztali gépem, amivel kényelmes dolgozni. Apróbb feladatokra pedig, amire egy notesz való, nem kell nagy teljesítmény, viszont azért vannak határok.... A netbook már nem opció. Ultramobil -nak nem nevezhető, mert annak nagy, notebooknak pedig kicsi. Két szék között.... Majd változnak az idők, és elmegy a piac egyik, vagy másik irányba. A jelenlegi netbook generációt kritizálom csak.. Nem tudhatom mit hoz a jövő. Lehet hogy két év múlva megjelenik majd olyan kopncepció, ami a hozzám hasonló felhasználóknak is megfelel....
-
BloodRay
veterán
válasz
attila9988 #30 üzenetére
Mini tárhely? -> 160GB-os winchester az alap dolgokra elég kell, hogy legyen... (archiválás?...)
Vacak apró kijelző? -> kis méret miatt ez egy kompromisszum; mellesleg fejlettebb technológiájúak és sokszor szebb képűek mint az átlag notebookoké...
Semmire sem jó alkatrészek? -> LOL ez nem is tudom mi akar lenni?? Az enyémben(Wind) pl n-es wifi van ami a legtöbb laptopban még messze nem megtalálható; plusz ha a minőségre gondoltál 4 hónapja semmiféle problémám nem volt amit a korábbi(nem épp gagyi kategóriás) Compaq-omról nem mondhattam el...
Kezelhetetlen billentyűzet? -> Nem tudom te használtad-e már egy korrekt 10" billentyűzetét...
"Talán az a legnagyobb baj az egésszel, hogy sok ember úgy gondol ezekre a masinákra, mint olcsó laptopokra.. pedig nem azok..." -> Ebben teljesen igazad van, de ez nem a gépek hibája.
"Ha pedig van egy 20 colos monitorom, akkor miért kötnék rá ilyen kis vackokat?" -> Mondjuk, hogy mobilisabb legyen?
Az árra inkább nem is reagálnék... -
dark100
aktív tag
A netbook nem pc. A netbook nem telefon. A netbook arra valo, hogy egy konnyu kutyu legyen a kezedben, amin meg tudsz jeleniteni weblapokat es dokumentumokat, ne adj isten beleirj 1-2 valtoztatast. Jatszani is lehet rajtuk, de nem akarmit. Esetleg onlive-al
Izgalmas amugy, hogy a pc gyartok az eddigi passziv szerep helyett vegre kezukbe vennek a dolgokat. Nekik az Android azert kell, hogy az Apple mintajara egyedi termekeket allithassanak elo. Egy win eseten minden az ms kezeben van, szerencsetlen gyarto pedig szakszoveggel az eletbe nem fogja eladni a termeket. Az kell, hogy ranezel egy HP kutyure, es az megfog. Mert szep, es egyedi.
-
Major Major
senior tag
Canonical, Google, HP, mindenki az ARM-ra mozdul, úgy látszik tudnak valamit.
-
attila9988
őstag
Tenyleg, eleg visszas am, ahogy igy osztod az eszt, mikozben netbookot teljesen nyilvanvaloan max kepen lattal,
Örülök hogy így tisztában vagy vele hogy én mit használtam, és mit nem..
Történetesen jópár embert ismerek, aki vásárolt netbook -ot, és ezek többsége magát a "netbook" kifejezést sem ismerte, tehát nyilvánvalóan notebook -ot akart ő, olcsón... Helyette vett egy ilyen vackot, amit most aztán szinte semmire sem tud használni. Kb annyira jó az egész, amennyire wap -ozni lehet a mobil telefonnal... csak éppen sokkalta drágábban jut hozzá az ember a készülékhez..
Sok órás gépelés? Nem kell ahhoz sok óra hogy fárasztó legyen a kis mini vacak. Ha csak egy ilyen terjedelmű hozzászólást megírok vele, mehetek az orvoshoz izületi panaszokkal....
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #33 üzenetére
Azért azt tegyük már hozzá, hogy amennyiért kapsz egy netbook-ot, annyiért az életben nem kapsz normális notebook-ot.
Ha a cél az, amit netbook-kal is el lehet látni, akkor oda felesleges egy gagyi, recsegő-ropogó, 2 óra alatt lemerülő vacak.
Ha meg teljesítmény és mobilitás kell egyszerre, az már nagyon durván nem az az árkategória.
Tárhely meg minek kéne olyan hatalmas? Pár sorozatrész miatt? Ha annyira kell, vesz párezerért egy pendrive-ot, és viszontcsókolom. Egér megintcsak totál felesleges, mert mi olyat akarsz végezni egy netbook-on, amihez nem elég izgatni a tapit? -
dabadab
titán
válasz
attila9988 #33 üzenetére
Ez valami aprilis elsejei ize, hogy ennyire jatszod itt a hulyet?
Gepelesnel nyilvan nem arrol volt szo, amit egy atlag user szokott muvelni, hanem orakon at tarto gepirasrol. Az meg nem egy tipikus valami.Tenyleg, eleg visszas am, ahogy igy osztod az eszt, mikozben netbookot teljesen nyilvanvaloan max kepen lattal, ugyanigy valoszinuleg nem hasznaltal hosszabb tavon sem vmi 15"-os tepsit, sem vmi rendes meretu, normalis uzleti notebookot.
-
attila9988
őstag
ha ilyen igenye van, akkor inkabb hasznaljon kulso billentyuzetet.
Ez jó.... ha gépelni akarok a számítógépemen, (milyen irreális elvárás ez így 2009 -ben..
) akkor vegyek külön billentyűzetet. Ha pedig látni is akar valamit, használjon hozzá monitort.. Ha dvd -t is szeretne kezelni, akkor külső dvd író. Egy külső merevlemez hogy legyen tárhely is, és egy külső egér legyen ami felteszi az í -re a pontot, egy hangfal társaságában.. Esetleg valami USB -s segédprocessort is ki lehetne adni hozzá hogy teljesítmény is legyen..
De hopp, akkor minek is a netbook.. tegyünk oda egy rendes pc -t....
(esetleg vegyünk notebook -ot)
-
attila9988
őstag
Plusz tudod a netbookok kicsit mobilisabbak...
Arra amire kitalálták, úgy ahogy, még használható is. De azért a mini tárhely, a vacak apró kijelző, a semmire se jó alkatrészek, és a kezelhetetlen billentyűzet amit csak fogpiszkálóval lehet rendesen nyomkodni, nem arra vannak hogy kiváltson egy pc -t. Talán az a legnagyobb baj az egésszel, hogy sok ember úgy gondol ezekre a masinákra, mint olcsó laptopokra.. pedig nem azok... Ezért csalódnak benne sokan.
Ha pedig van egy 20 colos monitorom, akkor miért kötnék rá ilyen kis vackokat?
Én nagyon kevés olyan szituációt tudok elképzelni, ahol a mobilitás oltárán ekkora álldozatra lennék hajlandó a teljesítményt illetően, ilyen sok pénzért.... Akkor inkább egy notebook.. az legalább számítógép..
-
dabadab
titán
válasz
attila9988 #22 üzenetére
"Na azért ne vicceskedjünk ilyesmivel..."
Nem viccelek. Egy Wind teljesen alkalmas arra, hogy az ember megnezzen pl egy Battlestar Galactica epizodot, amig az ellipszisgepen izzad.
"Én nem is értem mire jó egy netbook... Azért a pénzért már normális notit is árulnak"
Tenyleg? Hol lehet kapni pl Thinkpad X200s-t brutto 100k tajan? (Sehol, az olyan felmillios tetel. Amit meg lehet kapni, azok mind nagy es nehez tepsik, amik a puszta meretuknel fogva joval serulekenyebbek is, messze nincsenek egy kategoriaban a netbookokkal hordozhatosag teren.)
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #22 üzenetére
8.9 colos mini kijelző nekem még netezésre sem jó, nemhogy filmet nézni....
Sokaknak egy iPhone is tökéletesen megfelel utazás/várakozás közbeni videónézésre, és az elég messze van a 8,9 coltól. Van annak értelme, hidd el. Csak sokat kell vonaton, repülőn, hajón vagy bármi egyéb eszközön utazni, ahol elsőrangú az, hogy pici helyen is kényelmesen elférj.
Én nem is értem mire jó egy netbook...
Pont arra. Netezni egy olyan embernek, aki állandóan cipekedik, vagy netezni egy olyan embernek, aki bárhol szeretne netezni. Lófitty fogyasztás, minimális súly, ssd-vel zérus mozgó alkatrész, néma kuss és nem süti meg a tojásaidat.
Témához: Szerintem ez valami rossz áprilisi kamu. Mi értelme az Androidot rákovácsolni egy netbookra (vagy még inkább, külön netbookot építeni hozzá), amikor (ha már no-fee OS-nél maradunk), ott van jópár Lin distró, amire a programellátottság is megfelelő.
-
Billu
aktív tag
válasz
attila9988 #22 üzenetére
De mi volt itt a vicc?
-
BloodRay
veterán
válasz
attila9988 #22 üzenetére
Ráköthetsz akár 20"-os kijelzőt is...
Messze zajtalanabbak általában mint egy pc.
Plusz tudod a netbookok kicsit mobilisabbak... -
negyedes
addikt
Nem azt jelenti, hogy nincs kapcsolatban vele? Lehet en ertettem felre.
BloodRay: a legkisebb eee-rol volt szo es a leggyengebb configrol mindket esetben. Lehet, hogy az asszony nem tud gepelni, de roman karakterekkel abszolut nem tud vele irni, viszont magyar karakterekkel sokkal gyorsabb mint en.
-
attila9988
őstag
meg le tud jatszani filmeket is.
Na azért ne vicceskedjünk ilyesmivel...
8.9 colos mini kijelző nekem még netezésre sem jó, nemhogy filmet nézni.... Én is számítógépen nézek filmet, tulajdonképpen csak azon, de nekem kell egy 17 colos monitor ehhez. Székben ülve az már kellemes méret (illetve kell egy jó fülhallható, egy jó minőségű hangkártya, szinte zajmentes pc, sötét szoba, kulcsra zárt ajtó, és egy nagy pohár tea...
)
Én nem is értem mire jó egy netbook... Azért a pénzért már normális notit is árulnak (a fusi -t kivéve.. azok nem notebook -ok..)
-
BloodRay
veterán
"Par csavonak van az egyetemen, meg a Worms armageddon is fagyogat rajta"
-> Na azért ezeknek lehet gondja... Épkézláb netbooknak 720p-s hd anyag sem jelent gondot, worms armageddon meg említésre sem érdemes...
Azért hülyeségeket nem kéne írni.
Plusz ami a gépelést illeti: nem mindegy, hogy egy 7 vagy egy 10" -os gépen ír az ember és hogy tud-e gépelni... -
fatal`
titán
Szerintem ápr. 1. Legalábbis az android nem alkalmas a netbookok futtatására, egy okostelefon merőben eltér egy PCtől szerintem. Miért nem tesznek rá Linuxot?
-
negyedes
addikt
Megneztem az oldalt, a tamogatokat is de sohol nem latom a Google-t, csak, hogy az O gadgets-i vannak benne.
Founded in early 2007, Good OS is an operating system software company based in Silicon Valley, California, USA and Taipei, Taiwan. Our mission is to enable cloud computing through software. -
Kamusoma
csendes tag
A gOS a Google a Wallmart és az Evergreen összefogásából vált 1.0-sá és pár nap alatt eladtak belőle néhány ezer ezzel előtelepített PC-t az USA-ban.
Mivel nyílt oprendszer ezért tényleg nem a google tulajdona, de ő a legnagyobb támogató, és valószínűleg nem véletlen, hogy a Mozilla prism projectje egyéb termékei, vagy google alkalmazások a főbb összetevök.
Sajnos már nem találom a google nyilatkozatait, de az elmúlt néhány évben több megnyílvánulásuk is volt ezzel kapcsolatban.
Főleg a prism kifejlesztése volt a cél amivel a google webes alkalmazásait (és egyebeket) lehet helyi alkalmazáshoz hasonlóan futtatni a gépen. -
dabadab
titán
válasz
attila9988 #7 üzenetére
"Egy netbook -ot egyébként sem lehet semmire se igazán használni."
Dehogy nem. Ott a neven: netezos gep, meg le tud jatszani filmeket is. Az asszonynak van egy Windje, teljesen elegedett vele, mert tenyleg csak ennyi kell neki a geptol.
-
negyedes
addikt
Ha mi lett vele?
. Baratnom meg csak most hasznalt elsore eee, hat a nemletezo nemzoszerve is ki volt vele.
Azt monta, hogy kulsore tetszik neki de nem venne ezek utan. 2 oldalnyi tomor szoveg begepeles tartott kb 2-3 orat.
Par csavonak van az egyetemen, meg a Worms armageddon is fagyogat rajta.
Kamusoma:a gOS csak "partner" a google-al, nem az o fejlesztesuk,bocs nem is partner, csak gadgeteit tartalmazza.
-
John Fowler
tag
Ne is legyen, mert a PC számomra lasssan egy szitokszóvá válik.
BIOS, POST, IRQ, 16 bites mód, ISA, aaargh...kukába az egész 30éves koncepcióval, hogy valami értelmes is jöhessen már.Egyébként pont az a lényeg amit fentebb Attila9988 is említett. Egy új oprendszerre kezdetben biztosan kevés szoftver lesz. De a célközönség kb 3-4 alapvető utilt igényel (böngésző, üzenetküldő, multimédia nézegető-hallgató, filekezelő, szövegszerkesztő). Ha ezeket igényesen megcsinálják -gyorsra, stabilra, egyszerűen kezelhetőre- akkor az igények 99%-a le lesz fedve. A maradék 1% aki meg DX10-es játékokkal akar játszani, vagy Photoshoppolni, vagy AutoCAD-ezni egy ilyen kis gépen az fordítva ül a lovon.
-
Kamusoma
csendes tag
A google netbook oprendszere nem az android, hanem a gOS.
GoodOS, vagy GreenOS néven is fut a project, Ubuntu linux alapokra épűl és remekül használható igazi WEB2-es oprendszer.
Itt található bővebb ismertető és le is tölthető.:
[Magyar oldal]
[Eredeti site]
-
sekli
addikt
válasz
attila9988 #7 üzenetére
még zsebszábológépnek is szar, mert a múltkor nem tudtam rajta egy 4x4-es mátrixot adjungálni...
-
-
negyedes
addikt
De ha okostelefonokra van irva, hogy akarjak netbookra tenni? Mas GUI is kell hozza, meg gondolom tobb valtoztatas. Meg soha nem lattam ezt az OS. Valaki valami velemenyt rola?
-
moonman
titán
egyébként egy kifejezetten Android-ra hegesztett netbook-on életképes lehet, ráraknak egy lebutított GUI-t, pár alap alkalmazást, mint böngésző, levelező, fájlkezelő, valami Office-utánzat és kész. másra nem nagyon lehetne használni, a kérdés, hogy kell-e egyáltalán.
ebben az esetben viszont már látom a perek sokaságát, a sokbutaamerikai megveszi, azt nem fut rajta a Word meg a gyerek kedvenc játéka...
-
moonman
titán
az Android-ot elsősorban telefonokra fejlesztették, azért egy PC teljesen más téma, lényegében esélytelen, nemhogy a Windows-zal de egyelőre akármelyik Linux-szal szemben is.
"Moving Android to netbooks will be an uphill effort because the software does not run popular PC programs. That is one reason that Windows now runs on the majority of the low-end laptops, even though early models used the Linux operating system."
-
paramedic
aktív tag
"Ha nem április elsejei tréfa, s vélhetőleg nem az.."
Ha mégis az?
-
PowerBuldog
veterán
Már nem azért! Linuxról hallottak már? Ingyenes, és nem kell szenvedniük vele, hogy felrakják a gépeikre. Meg arra már vannak szoftverek is... Nem értem, minek erőlködnek most ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest