- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
BloodRay #113 üzenetére
Persze, én sem arra gondolok, hogy konkrétan egy lehet, de amíg winre van teszem azt 10-15 lemez égető, szerintem teljesen fölöslegesen, addig linuxra van legalább 3 ismertebb, akinek az egyik nem felel meg, ott a másik. Nyilván jó az, ha van választási lehetőség, de ez a rengeteg szoftwer van winre, sem egy olyan nagy érv szerintem, mert egyrészt minek, másrészt idő keresgélni, hogy melyik jó, hol a hiba, miért is nem tetszik... Sokkal kényelmesebb, ha van pár jól bejáratott program. De gondolom win-en sem használ mindenki össze-vissza progikat, inkább azokat, amiket mások ajánlanak, és beváltak.
-
Cassi
őstag
Hagyd, attila9988 egy reménytelen eset, tucatszámra írja a gyomorbeteg hozzászólásokat olyan dolgokról, amit még nem is látott. A netbook egy nagyszerű ötlet, tipikusan alulról jött kezdeményezés, szinte a gyártók ellenkezése ellenére lett népszerű, mindenféle reklámkampány nélkül. Tömeges volt az igény egy olcsó, kis méretű, valóban hordozható internetes notebookra, és amint az Asus piacra dobta az első modellt, mindenki rávetette magát. Európában mostanra elérte a 30%-os részarányt az otthoni felhasználók notebookvásárlásaiban.
Moonman #3: Nem egészen így van, az Android egy hordozható eszközökre szánt szoftvercsomag, de nincs benne semmi, ami telefonokra korlátozná. A Linux alap miatt bármin elfut, nyugodtan használható egy erős PC-n is.
Netbookra azért van értelme feltenni, mert azt nagyon sokan használják elsősorban webes alkalmazásokkal, ami az Android elsődleges célja. A másik fő előny (szemben mondjuk egy Ubuntuval), hogy jön hozzá egy az iPhone store-hoz hasonló online marketplace, ahonnan ezrével lehet majd alkalmazásokat letölteni, és ez potenciálisan sok embert érdekel. Az iPhone-alkalmazások robbanásszerű terjedése az utóbbi évek első számú szoftveres sikertörténete, nagyon komoly erőforrások mozdultak rá a témára (már több mint 25000 program van iPhone-hoz). Az Android hasonló modellre épül, de teljesen nyílt (maga a keretrendszer GPL licencű), és az összes komolyabb gyártónak lesz Android-alapú készüléke még ebben az évben. Minden adott ahhoz, hogy utolérje az iPhone-t népszerűségben (a siker természetesen nem garantált).
> PC-n esélytelen. az ARM-alapú netbook nekem nem PC
Neked nem, de van egy pár tíz/százmillió ember, akinek igen. Semmilyen lényegi eltérés nincs egy ARM-os és egy inteles PC között, ugyanazok a perifériák használhatók például.
Ugyanakkor a hordozható gépek szegmensében az ARM nagyon versenyképes, sokkal energiatakarékosabb és rugalmasabb (például komplett video-, Wifi-, Bluetooth funkciók integrálva a csipbe). -
Azért hasonlítottam, mert ha az ember már igazán könnyűt akar, akkor ott az okosteló. az nincs egy kiló, nincs fél kiló, max 200g. És van már olyan, aminek használható a billentyűzete.
HD mozi: sokaknak ez a legnagyobb számítási igényű alkalmazás, ezért mondtam. számukra elég lenne egy pici laptop, amit aztán otthon felcsatlakoztatnak egy LCD-TV-re, és megvan egyúttal a mozigép is. minimálisan többet tudó hardverrel simán ki lehetne szolgálni ezt a (sztem nagyon széles) vásárlói kört.
Persze mindenki maga állítja össze a számítástechnikai repertoárját, én a magam részéről egy nagyobb (15.4"), jó ár/teljesítmény arányú notira vagy asztali gépre + egy okostelóra szavazok.
-
attila9988
őstag
Plusz tudod a netbookok kicsit mobilisabbak...
Arra amire kitalálták, úgy ahogy, még használható is. De azért a mini tárhely, a vacak apró kijelző, a semmire se jó alkatrészek, és a kezelhetetlen billentyűzet amit csak fogpiszkálóval lehet rendesen nyomkodni, nem arra vannak hogy kiváltson egy pc -t. Talán az a legnagyobb baj az egésszel, hogy sok ember úgy gondol ezekre a masinákra, mint olcsó laptopokra.. pedig nem azok... Ezért csalódnak benne sokan.
Ha pedig van egy 20 colos monitorom, akkor miért kötnék rá ilyen kis vackokat?
Én nagyon kevés olyan szituációt tudok elképzelni, ahol a mobilitás oltárán ekkora álldozatra lennék hajlandó a teljesítményt illetően, ilyen sok pénzért.... Akkor inkább egy notebook.. az legalább számítógép..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest