- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
hmmm, szerintem félreértések merültek fel
"amíg van XP" -> ebből azt gondoltuk, hogy ragaszkodsz az xp használatához (a jövőben is, ameddig csak lehetséges) -> következő gépeden is xp-t akarsz használni (ha lehetséges) -> a következő géped is x86-os kell legyen, ha xp-t akarsz rárakni.
Talán úgy lett volna szerencsésebb mondanod, hogy amíg megfelel a jelenlegi géped, addig nem érdekel, hogy mik az egyéb lehetőségek, majd ha egyszer gépet akarsz venni, akkor foglalkozol a kérdéssel
Én személyszerint úgy vagyok vele, hogy rajta tartom a szemem a lehetőségeken, hogy ha majd választanom kell, legalább tudjam mik a lehetőségek
a mentségem az, hogy nekem ilyen az érdeklődési köröm
-
azbest
félisten
Ha 5 év múlva is ugyanolyan huzatot akarsz az új kocsiba, akkor ne lepődj meg, ha csak ugyanolyan fajta autót vehetsz alá.
Majd 5 év múlva megérted, hogy te 5 féle gép közül választhatsz, aki pedig nem ragaszkodik az oprendszer márkájához, az pedig 10 féle közül választhat.
(hasraütés, majd kiderül milyen alternatívák lesznek akkor)(természetesen aki konkrét célszoftvert akar futtatni, ott a szoftver határozza meg az oprendszert is)
Tehát, hogy értsd:
Linuxon ugyanazokat a programokat használhatod, ugyanolyan kinézetű és működésű oprendszerben az ARM, a PowerPC és az X86 gépeken is.
Desktop Windowst legjobb tudomásom szerint csak X86-ra fejlesztenek, így ha ragaszkodsz hozzá, az is meghatározott, hogy mely gépeket választhatod. -
azbest
félisten
Ha csak x86oson futó oprendszererhez ragaszkodsz, akkor csak x86-os gépek közül választhatsz. Ha több ARM procis gép lesz, akkor ő azok közül is választhat, mert az oprendszere és a programok nagyrésze arra is fordítható. Neki nem szempont a cpu, lehet, hogy sokkal jobb árú-teljesítményű-képességű gépet is választhat hasonló pénzkeretből mint te.
[link] [link] 199$ arm netbook? -
dabadab
titán
"amíg van XP, nem fogom magam feleslegesen korlátozni"
Mas megkozelitesben viszont, amig WinXP-t hasznalsz, addig x86-ra korlatozod magad.
Nalam Debian fut (mert nekem az jon be), ha holnap kijonne egy olyan gep, ami tetszik es pl. ARM CPU-ja van, akkor nyugodtan valthatnek. -
attila9988
őstag
Igen, már gyártanak amiben van és az megint 1.5kg és nem 1
Erről az jutott eszembe, hogy ha valakinek mégis kell ilyen meghajtó, és külsőt vesz, akkor tulajdonképpen a táskádban a két eszköz ugyanúgy 1.5kg nem igaz?
Akkor már inkább legyen benne ha kell.... (de hangsúlyozom, szerintem sem létszükséglet ebben a szegmensben az optikai meghajtó)
-
attila9988
őstag
szal' eddig nem vettem
Mindenesetre már gyártanak majd olyat is, amiben van.
Egyébként ha én egy kompakt cuccot vásárolok, akkor átgondolom mi kellene nekem hozzá, hogy később minél kevesebb külső kütyüvel kelljen bajlódnom. (meg költeni rá a pénzt)
A netbook -ba amúgy szerintem sem feltétlenül van jelentősége egy optikai meghajtónak. -
attila9988
őstag
Azért a kapható netbookok jó része már 10"-os kijelzővel rendelkezik.
Én még azt is kicsinek találom.
Nem is olyan rég olvastam valahol hogy optikai meghajtóval is kihoznak majd pár netbook -ot. Ez gondolkódóba ejtett. Vajon mikor jön el a napja hogy elmosódik a határ a netbook, és a notebook piac között?..Hol ér véget a netbook, és hol kezdődik a valódi notesz gép? Egy éven belül már mások lesznek az arányok. Tulajdonképpen kíváncsi vagyok.A jelenlegi, számomra használhatatlan vackokat talán felváltják az értelmesebb gépek. Majd akkor újra tárgyalhatjuk a kérdést..
-
harry
veterán
Netbookkal egyetértek.
Win - és miért jó, hogy annyi program van rá, amikor egy célra egy is elég? Rengeteg szoftver... egy legyen, de az jó.
A dualboot meg annak lehet érdekes, aki csak ritkán játszik, így pl. mi is itthon. Nyilván nem nagy élmény óránként újraindítgatni a gépet net/játék miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest