- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
BloodRay #113 üzenetére
Persze, én sem arra gondolok, hogy konkrétan egy lehet, de amíg winre van teszem azt 10-15 lemez égető, szerintem teljesen fölöslegesen, addig linuxra van legalább 3 ismertebb, akinek az egyik nem felel meg, ott a másik. Nyilván jó az, ha van választási lehetőség, de ez a rengeteg szoftwer van winre, sem egy olyan nagy érv szerintem, mert egyrészt minek, másrészt idő keresgélni, hogy melyik jó, hol a hiba, miért is nem tetszik... Sokkal kényelmesebb, ha van pár jól bejáratott program. De gondolom win-en sem használ mindenki össze-vissza progikat, inkább azokat, amiket mások ajánlanak, és beváltak.
-
harry
veterán
Netbookkal egyetértek.
Win - és miért jó, hogy annyi program van rá, amikor egy célra egy is elég? Rengeteg szoftver... egy legyen, de az jó.
A dualboot meg annak lehet érdekes, aki csak ritkán játszik, így pl. mi is itthon. Nyilván nem nagy élmény óránként újraindítgatni a gépet net/játék miatt. -
harry
veterán
válasz
attila9988 #22 üzenetére
Próbálj már belegondolni más helyzetébe
Vonaton elég kényelmetlen lehet még akár egy 14" géppel is babrálni (vagy buszon, mindegy), ilyen helyen bőven elég egy netbook flimhez. Meg nem feltétlenül egyből HD mozizásra kéne gondolni, vannak sorozatok (nem is kevés...), egyszerűbb filmek is, stb.
Nekem egy 14.1-es notim van, de alapvetően jegyzetelésre, netezésre, zenélésre használom. Néha filmek, de azt inkább itthon, és néha virtuális gépeket futtatok - ez utóbbit leszámítva egyik sem túl erőforrásigényes, egy netbookon is futnának ezek. Ráadásul még az 1 magos atom proci is elegendő a 720-as hd filmhez (ha valaki erre vágyna). -
harry
veterán
válasz
attila9988 #7 üzenetére
És, milyen mobil eszköz az, amibe szükséges egy erőmű? Nem véletlenül netbook a neve. Mondjuk szerintem hasznos lehet, mivel kicsi, így mindig egyszerűen magadnál tarthatod, ott vannak nálad a legfontosabb adatok, programok, adott esetben szervereket tudsz távolról felügyelni (mármint erre simán jó). Ez nem otthoni felhasználásra szánt eszköz, arra ott az asztali, vagy a notebook.
Azzal meg vitatkoznék, hogy az alkalmazások nagy része win-re készül, és ezért nem terjed a linux. Két dolog miatt is: egyik, hogy rengeteg (nem mellesleg ingyenes) alkalmazás létezik linuxra, akár multimédiás, akár szerver, akár irodai célokra (most elsősorban nyilván nem az extrém esetekre gondolok, de a cikkben sem erről volt szó). Pl. win alatt a guitarpro-t használtuk, és egy ideig linux alatt is wine-nal (tehát adott esetben mégiscsak lehet futtatni wines progikat - vagy pl. crossover), aztán láttam csak, hogy van egy kb. olyan szintű (ugyanaz a felépítés, file kiterjesztések, stb) linuxra írt ingyenes gitár program, ami azért meglepett...
A másik az, hogy akik XP-t (vagy windows-t, mindegy) használnak, megszokták, nekik az a kényelmes, bonyolult lenne megismerni egy új oprendszert, új programokat, új felület, parancsok, jogok, felépítés, egyebek. Biztos sokan vannak, akiknek nincs is gondjuk az XP-vel, megint mások még ha szívnak is vele, inkább használják tovább, mert lusták kipróbálni valami újat, utánajárni, olvasni, tanulni (még ha nem is feltétlenül sok időről lenne szó). Szerintem inkább az újdonság az "ellenérv", mintsem a programok kompatibilitása (persze leszámítva a játékokat - na nem mintha nem lehetne két oprendszert használna egy gépen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest