Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snowy_owl
őstag
Üdv!
Ugye az oreora való frissítés nekem nem jött össze, isten bizony kimondom béna vagyok hozzá, ne kerteljünk, de eszembe jutott, hogy mikor downgradeltem, akkor dload mappába tett fájlokkal tettem. Kérdésem, hogy nem lehetne ugyen így valahogy dload mappából recoveryből frissíteni oreora?
-
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Snowy_owl #35862 üzenetére
Bár sikerült, mégsem 100%-os. Első bekapcsolásnál nem jött össze a dolog, alul villogott a home és a vissza gomb. Újraindítottam, ugyanaz, hiába vártam nem jött be semmi, csak fekete háttér alul villogó gombok. Újraindítás, recovery, factory reset. Na így mar elindult a telefon, viszont most az tűnt fel, hogy nincs varázsló, egyből kidobott a homeba. Továbbá nincs telepített billentyűzet, a nyelv alapból angol. Szóval valami nem kerek a frissítéssel. Valakinek van ötlete?
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Willie #35356 üzenetére
Szia!
1.kicseréled magad, változó eredménnyel
2.megkérdezed ismerőst, hogy képes-e az elsőre.
3.beviszed/elküldöd szervízbe, ha rákeresel a topikban volt róla szó.
4.végső esetben, de ez a legvégső... kuka -
Snowy_owl
őstag
Az ujjlenyomat olvasó a hátlapra ragasztva van, és ha vesz egy új üres hátlapot akkor arra át kell ragasztani, nem bepattintós. De a te esetedet nem ismerem, hogy mit csinálsz a telefonnal, de ha nem ragasztod be, akkor be fog esni a telefonba. Talán annyit lehet trükközni, hogy ha régi hátlapból kiveszed és átteszed az újba, akkor ami rajta van gyári ragasztóeghagyod, és talán az is megfoghatja...
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz
rozsi71 #35079 üzenetére
A led dióda a használat során ahogy öregszik bizonyos kémiai tulajdonságok miatt veszít a fényerejéből. Szóval biztos ki lehetne számolni hogy x üzemóra alatt y százalékot csökken és az élettartam vége fele mondjuk már csak feleannyira világít.
Olednél ugye nincs külön háttérvilágítás, ott eleve ici pici ledek világítanak. Na most azt hiszem a kék ledekből sokkal több van mert a kék ledek adják meg magukat leghamarabb, illetve csökken a fényerejük leggyorsabban.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz
madmike #34993 üzenetére
Nekem a színes kamera egyáltalán nem fókuszál. Ilyesmi az is mint a tied, csak az enyém úgy állt be hogy homályos a kép. Ha fókuszálni próbálok akkor nüansznyi a különbség, cserélni kell a kamerámat majd... A monokróm kamera rendben működik. Ha pro módban kézifókuszálok, akkor látszik hátul a lencséken, hogy csak a monokróm mozdul előre hátra, a mádik meg se moccan.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz
peti85 #34927 üzenetére
Vettem innen dolgokat, kijelzőt ragasztókat, meg bekapcsoló/hangerő gombot. Maguk a termékek első osztályúak, olyan gyári csomagolásuk van, azaz vonalkód, antisztatikus zacskó, qrkód, gyártáski kód, szóval ránézésre az, de használva is úgy tűnik, hogy a gyárinak hirdetett kijelző gyári is. Színek, fényerősség, érzékenység rendben.
Más dolog, hogy sajnos középkeretet is vennem kell. Miután megjött a cucc(köszönet grafnetnek) elkezdtem szétszedni. Na most a kijelző nem úgy jött ki ahogy kellett volna, mert ugyanis körben van műanyag keret ráépítve a középső alu keretre és amikor próbáltam leszedni, jött vele együtt. Sajnos nem véletlen, hogy nem cserélik külön külön. Talán ha a kijelző nem lett volna eltörve lejött volna egyben az egész.
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Van olyan, aki rendelt már kijelzőt, kicserélte, és elégedett vele? Ma pofára ejtettem tokban, de nem úszta meg, egy kő benyomta az üveget. Eredetit vagy eredetivel megegyező minőségűt szeretnék beletenni.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Micsurin #34803 üzenetére
Hát talán. Nos a bekapcs gomb furfangos az enyémen. Ha lezárom és kattan a gomb egyszer mikor megnyomom, majd elengedem akkor ugye megint, de utána még rajta tartom az ujjam, akkor még mindig úgy érzékeli, mintha nyomnám, és bejön a kikapcs menü, vagy újraindul a telefon. Milliószor jártam így.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
madmike #34525 üzenetére
Hát nem bevált link, mert ahonnan én rendeltem cirka 3 hónapja, ott nem láttam, de ezt rendelném ha most kellene.
Közben megtaláltam végül azt is: [link] Olcsóbb is, de szerelőkészlet nincs hozzá.
Egyébként gyárival megegyező kinézetű, és belement 3.000mAh kötül az accubattery szerint, tehát a paraméterek rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Meg lehet szüntetni ezt az ablakot valahogyan?
A telefonban nem találtam erre vonatkozó beállítást. -
Snowy_owl
őstag
válasz
zsintai1987 #34456 üzenetére
Szia!
A wifi fül alatt nézd meg, hogy van-e neki kiosztva ip cím. Nézd meg, hogy más hálózaton hogy viselkedik. Nézd meg a routert, hogy egyáltalán automata dhcp kiosztással dolgozik-e. Nekem ilyet akkor csinált, mikor fent volt a blokada, bár érdekes módon nem minden wifi hálózaton.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
mantequilla #34392 üzenetére
Én elszakítottam mikor kivettem az aksit. Azt javaslom, de csak javaslat, hogy ha sikerül akkor szerintem ne ragasszátok vissza az aksit, vagy rendeljetek olyan ragasztót mint az apple telefonokban, hogy egy csík kilóg és ha újra cserélni kell, akkor csak ki kell húzni alóla, és akkor roncsolás mentesen kijön: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Frissítettem egy ideje b416ra és azóta azt tapasztalaom, hogy a gyors kamerába, amit a dupla hang - lenyomással hozok elő gyakran nem reagál. Ilyenkor feloldom, visszazárom, és újra működik. Tapasztalt más is hasonlót?
-
Snowy_owl
őstag
válasz
mantequilla #34307 üzenetére
Minden rendben vele, jól működik, jó az aksija, rendben van a sebesség is, nem sárul a kijelző, szóval minden rendben vele. Egyedül az bosszant, hogy most lefrissítettem minden appot a telefonon és a chrome érezhetően lassabb lett. Mondjuk ez nem a telefon hibája hanem a bloatos chormé.
-
Snowy_owl
őstag
Hello!
Néha beragad a telefonon a képernyő elforgatás, ez azt jelenti hogy ilyenkor semmi sem fordul el a kijelző és a kamerát illetve a képeket beleértve amiket lő. Ilyenkor az iránytű alkalmzás sem mutat semmit, csak az üres kört. Kapcsolópanelen hiába nyomogatom a gombot. Tapasztaltatok hasonlót?
Másik dolog hohy van aki használja a címkevarázs nevezetű appot? Mondjuk vett nfc címkét és tett az utójába tett a munkahelyre illetve az otthonába, és azokkal változtatja a telefon beállításait? Mert én úgy értelmezem hogy ez arra való lenne.
-
Snowy_owl
őstag
Amondó vagyok megkérdezem. Van-e bármi különbség kamerában a honor 8 és p9 telefonok között. Papír szerint az egyikhez adta a nevét a leica míg a másikhoz nem, de az is elképzelhető-e hogy igazából a két telefonban egy és ugyan az a kameramodul?
itt a válasz: [link]
Csak mert kellett egy új kameramodul, és a szalagkábelén szerepel a leica felirat.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Azért ez gáz ennek a cikknek a fényében: [link]
idézet:
A teszt szerint a Samsung telefonok viszonylag jól bírják a hőmérséklet ingadozását: mínusz 30 és plusz 50 fok között túlnyomórészt működőképesek. Az Apple azonban jóval szerényebb számokat tud felmutatni: az iPhone 4S például 0 és plusz 35 Celsius között megbízható.
most éreztem szobahőmérsékletűnek, bekapcsoltam és: 49%
#33541 Sanki: van itthon melegítőpárna, majd rágumizom a hátuljára
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Hello!
Off a téma de hasznos lehet akár... Szóval kint szerettem volna videót készíteni a készülékkel, amit el is helyeztem és sikerült is némi képanyag. A videót kint szerettem volna megcsinálni, jelenleg olyan -2 celsius fok van kint, szóval hideg. Na most 1 óra után ránéztem a készülékre, és meglepődve láttam hogy üres a kijelző. Jelzem kezdetben 100%on volt a töltés, és nem volt közben töltőre dugva. Összesen egyébként fél óra videó rögzült, miközben a telefon szépen lassan lehűlt, majd kikapcsolt. Az akkumulátor grafikon egyébként kikapcsolás előtt egy niagara vízesést rajzolt fel a képernyőre. Úgyhogy ez a telefon valahogy a hideget nem bírja, pedig reméltem, hogy a kirin videózás közben tart egy olyan hőmérsékletet, ami elég lesz az életben tartáshoz, de ez a számításom sajnos nem jött be.
Egyébként ezek után csináltam egy tesztet ami bő fél óra volt 40%-os töltöttséggel a mélyhűtőben, közben távoli asztallal figyelve, és az a tapasztalat, hogy a hideg kikezdi. 40-ről kb 2percenként esett az akku. Majd 30% körül kiírta hogy 20%, és utána majdnem mint a másodperc mutató kezdett csökkenni egészen 13%-ig, ahol megszakadt a kapcsolat. Kivettem a hűtőből és nem volt kép se hang, úgyhogy most melegszik vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Még régebben felemlegettem, hogy a telefont a számítógépre csatlakoztatva a gyári kábellel azt az üzenetet kapom, hogy ez az eszköz a gyorsabb 3.0-ás portba dugva majd nagyobb sebességet lehet elérni. Erre itt érdeklődtem, de érdemi választ nem kaptam, így rendeltem egy blitzwolf bw-tc10 Type c kábelt, amiben benne vannak a plusz lábak, tehát papíron tudja a 3.0-át. Ma ez meg is érkezett, és nemrég leteszteltem egy 694MB-os fájlal amit oda vissza másolgattam mindkét fajta kábellel mind usb 3.0 porton és 2.0-án is. Az eredmények nem olyanok amiket vártam. Ugye mondtam, hogy üzenetet írt a gép, ami most hogy az új kábelt használtam, és 3.0-ás portba kötöttem megszűnt. Mivel az mtp protokoll olyan amilyen ezért a stoppert vetettem be, és az a konklúzió, hogy semmit sem ér a kábel vagy a port váltogatása.
usb 2.0 694MB másolás a telefon belső memóriából ssdre az asztalra-> 20másodperc -> 34,7MB/sec
majd másolás vissza -> körülbelül hajszálra ugyan ez a tempó
ugyan ez ugyan így megismételve de 3.0-ás porton szintén tizedmásodperces eltérések. Szóval kerekítve akár mit csináltam 35MB/sec jött ki mind írásra olvasásra egyaránt.De legalább lett egy szép hosszú kábelem: [link]
-
Snowy_owl
őstag
Tapasztalati beszámoló fóliáról:
1. Matt Brotect fólia:
Matt, tényleg, szerintem ez rétegtermék, de jobb szeretem a matott, illetve eddig olyan üveget se sikerült beszerezni, ami mérethelyes lett volna. Lényeg hogy alapvetően nem rossz, a felhelyezés könnyű légmentes, csak a szélén marad egy kis fehér csík. Ezt úgy oldottam meg 98%-os sikerrel hogy öngyújtóval megmelegítettem egy kés végét és a lapos részével lehúztam a széleket, így a meleg hatására idomult a fóliai is. Ami még fontks szerintem ennél a fóliánál, hogy azért nem olyan teljesen mint egy matt monitor, itt azért érezhető némi képromlás, de nem veszélyes, viszont aki a pixeleket szereti számolni az ki se próbálja.2. Karbonmintás átlátszó fólia a hátlapra:
Teljesen jól néz ki rajta, mérethelyes, szépen idomul, és 1mm van szabadon, de sehol sem levegős. Amit viszont sajnálok, hogy nem puhább, gumisabb, úgyhogy csúszik szinte ugyan úgy mint eddig, de védve van -
Snowy_owl
őstag
válasz
osztraksajt #32907 üzenetére
[link] Ennyiért egész jó, és +3.500-ért hozzák viszik ha vidéki vagy.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
NoOne1976 #32884 üzenetére
[link] Ha van kézügyességed jóval olcsóbban is megúszhatod ha magad cseréled ki házilag. Nem mondom kell türelem hozzá, meg nagyon oda kell figyelni, de nem ördögtől való ez sem, és nyilván meg lehet otthon is ugyan ezt a műveletet jóval olcsóbban mondjuk:
-aksi: [link]
-szerelőkészlet: [link]
-hőlégfúvó: [link]
-ragasztó: [link] átlátszó, fekete stb.[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
ez a hydrogel valami olyasmi lehet mint ami nekem s7re volt anno. nem kemény hanem inkább hasonlít az átlátszó tpu tokok anyagára, azt hiszem én tpu screen protectorként vettem, de azota kitaláltak neki valami hangzatosabb nevet. alapjába véve azért jó mert felfekszik az üveg szélére is és ha mérethelyes amit rendelsz akkor 1mm se lesz ami kilóg. viszont mint hatrány a puha anyagból eredő tpu féle tapintás, ami nem feltétlen rossz.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Snowy_owl #32166 üzenetére
Mindegy, szeretem ezt a telefont mert nem zaklat ezzel a frissítés dologgal állandóan.
Más fontosabb kérdés: Múltkor rádugtam a telefont a gépre egy 3.0-ás usb porton, és jött az üzenet, hogy a készülék gyorsabb sebességre is képes. Ez vajon igaz lehet? Ha szereznék egy 3.0ás type c kábelt akkor van valami esély arra, hogy tényleg 3.0 legyen maga a kapcsolat?
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Jól értem hogy b407után frissült tovább a nougat, miközben van oreo?
-
Snowy_owl
őstag
Megjött a Spigen tok. Feltettem és szerintem nem rossz ez. Nekem nincs viszonyítási alapom másik telefonon ugyan ilyen tokkal. Persze mozog benne fel le 1millimétert, viszont sokkal masszívabb így a telefon, és ha esik ez megfogja majd az ütést remélhetőleg. Külön tetszik hogy a sarkokban belül pici bemélyítések vannak kifelé irányba, ami sarokra esés során jól jön.
-
Snowy_owl
őstag
Gyártási időnek valahol a készüléken vagy a dobozon utána lehet nézni?
-
Snowy_owl
őstag
Köszi a tippet, ha megjön megnézem milyen és ha lötyög én is vágok bele törlőt. Ha itt a tok és felraktam beszámolok róla.
#31683 dewill79:
Erre voltam én kíváncsi, de ha a gyerekednél még él a telefon nálam is fog ebben a tokba. Szép telefon de egy rossz ejtés és szana szét törik, egy ilyen tokkal meg pont abban bízok amit írtál, hogy ha neadjisten leejtem(és lefogom) akkor ne kelljen már azonnal javítgatni, ha nem muszáj, és csak felkapom a földről és nem izgultam egy pillanatig sem hogy jajjistenem most akkor összetört vagy talán csak karcolódott.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
válasz
dewill79 #31678 üzenetére
Pontosan erről, és pont tőlük. A fentebbi hozzászólás kicsit eltántorít de már be van rendelve, ha minden igaz a héten meg is fog érkezni. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz mert képek alapján, meg ami videót találtam az alapján elég minőségi, ezért is vagyok meglepődve a lötyögésen, hogy ezt mégis hogy hozták össze ha igaz, mert ugye azért mégiscsak egy jobbfajta tokról beszélünk aminél a lötyögés elég gáz ha valóban így van. Úgyhogy most tűkön ülök hogy mi lesz ha ráteszem majd.
szerk.: nálam a keretnek már mindegy, tiszta pötty az egész, nem is fontos már igazából, a tokban úgyis takarva lesz ez a része. valószínűleg poszok vékony a festék ezért is kopik ilyen könnyen.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Aki Spigen tokot használ attól kérdezném hogy ez a tok a többi tokhoz képest megéri a felárat?
-
Snowy_owl
őstag
Mit tud az új oreos rom? Újdonságokra vagyok kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
Snowy_owl
őstag
Hi suite nélkül, otan nem lehet majd oreora frissíteni?
-
Snowy_owl
őstag
válasz
tamas.nick #30914 üzenetére
Köszi, tényleg műkszok, kár hogy nem minden appal.
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Garanciáztatáshoz mire van szükség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kuponkunyeráló
- Modding és elektronikai kérdések
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112