- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pentax
tag
válasz
VladimirR #134 üzenetére
Bocs,de a beszólásod szintén faxságra vall....
Nem mindenki vallja a nézeteidet,urambocsá nem mindenki van a Te anyagi szinteden, ezért nem kéne bárkit is kiátkozni.........
Nos a diákmeló,nyárimelóról annyit,hogy amit te ezzel,azt én és még sok más honfitársam túlórákkal,hétvégén kereste meg a gyerekeinek.
Neked honnan van interneted?(diákmeló? Ehh....)
Faxság az,hogy valaki gürizik a Hardware-ért,megvesz kicsengetve a verejtékesen keresve a pénzt,amit te fikázol,mert neked apuci 90/10-ben bolt benne a gépedben,amire vered magad(diákmelo,csináltam én is ,ugyhogy max egy P1 férne bele.....)
Ugyhogy Örülj neki,hogy a szüleid pénzéből lettél addikt( ha sk pénzből csinálod,akkor sooory,bár ez esetben sk ütnélek agyon....)
Ugyhogy egy mondással Jellemeznélek Téged:Alkotni nehéz,fikázni könnyü.
Te sajna az utóbbiba tartozol,remélem,csak itt osztod az észt,nem ahol a valódi produktum számít!
Véleményem rólad:luzer!!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
válasz
VladimirR #134 üzenetére
Áruld már el légyszivves,hogy hozzászólásaimban hol is minősítettelek hülyének.Vagy hogy hol sértegettelek..Most az,hogy a hozzászólásoddal nem értek egyet az nem egyenlő azzal,hogy hülyének nézlek vagy a személyedet minősíteném.Magas ló???Jól vagy??Mivel munkatársam,én is hasonló körülmények között dolgozok.Ami most van gépem,azt kb. 8-9 hónap alatt szedtem össze.Mert így jött ki a pénz.Szal ennyi erővel magamat is mondhattam volna.De direkt nem tettem,mert akkor meg jött volna a válaszod,hogy hagyjam már abba ezt az önsajnálkozást és inkább a passziánszt nyomjam mint a HL2-t.És miért mellébeszélés.Én nem fiktív példákkal akarom megmagyarázni (Pistike meg a kiállítás meg a 100 FT),hanem valós példákkal.A késelest azért hoztam elő,ha elolvastad és megértetted volna,hogy a szerzői jogok sértésére kiszabható legmagasabb büntetés és a gyilkosságért járó büntetés akár,nem feltétlenül muszály,de az általam felhozott példában egyenlő is lehet.És amiben az utánna következő hozzászólásban rá akartam világítani az ez:filecserélők nem gyilkosok.Ennyi.Amúgy ez a mondat a mottója egy németországi szervezetnek,amely a filecserélők védelmére jött létre.Céljuk az,hogy minden szolgáltató 5€-t fizet minden egyes előfizetője után jogdíjként havonta és ezáltal legálissá akarják tenni a P2P szervereket.De ha tévedek,és a filecserélők hasonló büntetést érdemelnek ''példastatuálás'' végett,ahogy a győri eset kapcsán megjegyezted,akkor én kérek elnézést.A munkatársamhoz visszatérve.Minek neki ilyen rendszer.Ismét nem figyeltél.Sztem te rá sem bagózol,mit írok.Csak írod a magadét,mert az a fasza.De elmondom.Ugye most 1.7-es Celeronja van.Ki lehet számolni kb.-ra,hogy ez mikor vehette,kb. 2 éve.És azóta ezt használja.Amit most fog venni,az megint kb. 2 évig fog a gépébe menni.Nincs internetje,hogy van kapcsolatban a filecserélőkkel??Gondolkozz!!Ha pl. a szomszédjának van és ő leszedi neki majd kiírja ,akkor már kapcsolatban van a filecserélő rendszerrel,nem?
És minek neki a legujabb játék??Ezt én sem tudom.De ez van.A gyereke szeretne egy játékot és az apja megszerzi neki.Ő ilyen.A gyereke kér valamit,megteszi neki.Nem várja el tőle,hogy dolgozzon érte,pedig megtehetné.Ő ilyen a gyerekeihez.Ja és azért sejtettem a hozzászólásod tartalmát,mert elolvastam pár korábbi hozzászólásodat,amit pl. nekem írtál.Már az első hozzászólásomat baromságnak minősítetted.Akkor most ki is minősít kit???Ha te valakit fikázol a hozzászólása végett,mert az neked nem tetszik,ne csodálkozz,ha az illető nem mosollyal reagál.Hmm...nem emlékszem arra sem,hogy mondjuk ilyent is mondtam volna neked,hogy faszságokat írsz.Én képes vagyok tolerálni más ember véleményét,mégha nem is egyezik az enyémmel.Ezek szerint te nem.Végigolvasva a teljes topikot,rajtad kívül mindenki normálisan tud válaszolni a másik hozzászólásához.Csak te nem.Miért nem vagy erre képes??Lehet más sem ért egyet a hozzászólásommal,de senki nem írta,hogy ''húzz el a faszságaidal és ne zaklas engem vele''.Ilyent csak te írtál.Ki vagy te egyáltalán,hogy jogot formálsz magadnak lenézni és elküldeni az embert???Ha a fórum alapelveibe ütköző dolgokkal lenne tele a hozzászólásom,akkor rendben is lenne.Sőt,még én kérnék elnézést,hogy nem gondoltam meg,mit írtam.De sztem csak a saját nézeteimet írtam le.Ahhoz meg sztem jogom van.De ígérem,ebben a topikban nem zaklatlak többet a ''faszságaimmal'',mert a magasfoku intoleranciád magas vérnyomást eredményez nálam.Elmondtam a véleményem.Az itt írók 99% szó nélkül tolerálta,bár lehet ő sem értett egyet vele vagy lehet nem is tetszett neki,amit írtam.És mégsem állt neki egyik sem sértegetni.
Téma részemről lezárva.Annyit megtehetsz,hogy tartod az ígéreted és nem reagálsz erre.Folytsd magadba a további sértegetéseket és minősítéseket irántam.
Anaqer:Nem azt írtam,hogy jogosan használnak emberek ilyen programokat.Mert nem az és nem is lesz az sosem.Hanem hogy más megoldása nincs a legtöbb embernek,mégha szeretné is.És például szerintem a programok nem ''indokolatlanul drágák'' hanem egyszerüen csak ''drágák''.Tisztában vagyok vele,hogy mennyi munka van egy játék elkészülésével.Ezért is nem ordítozok,hogy 150Ft-os Doom3-at szeretnék.Ha lenne pénzem rá,én megvenném a játékokat.De nincs.Lehet sok ember akkor sem venné(veszi) meg,ha módja lenne rá.A részlegvezetőnk havi 160-180K-t keres.Neki még lenne is rá pénze,mert családja sincs.De mégis warezol.Pedig nem lenne muszáj neki. -
válasz
VladimirR #134 üzenetére
Jajajaja... azért az valahol vicces (?) hogy a játék, vagy akármilyen más, a családi büdzséből nehezen kigazdálkodható program esetében a letöltés jogos, sőt az társadalmilag kötelezően elfogadott szabadrablás tárgyát képezi.
Hát nem.
OK, lehet letölteni, mindenkinek szíve joga meg minden, de ne jöjjünk már ilyen demagóg baromságokkal hogy ha ''''''indokolatlanul drága'''''' akkor rögtön minden megengedett ... ha szerinted nem éri meg, hát ne használd, ne hallgasd, ne nézd. Vagy töltsd le, viszont utána ne hőzölögj ha kapsz a pofádra.*
*Ez persze törvényes eszközökre vonatkozik, szóval amikor az ASVA a hatályos jogszabályokon túlmutatóan próbál keménykedni akkor továbbra is érvényes a [beep] [beep] [beep]. -
szilchi
őstag
válasz
VladimirR #115 üzenetére
Elolvastam.Sejtettem,hogy nem lessz értelmes hsz.Eltaláltam.Csak elolvastad a hozzászólásomat,vagy meg is értetted??Mert sztem csak elolvastad.De fel nem fogtad,mit is akartam azzal mondani.
''ha valaki szeretne megvenni egy pc-s jatekot, megteremti a ravalot (ha masbol nem, abbol, amibol a sok10k erteku szamitogepere, meg a ~10k havidiju internethozzaferesere)''
Hatalmas marhaság!!Miért??Egy példa:Munkatársam.Nős,két gyerek.Három műszakban dolgozik,kap havi 65K-t fizetésnek.Van egy régi 1.7-es Celeronos gépe,amit részletre vett,mert nem tudta kp-re megvenni.Pedig szeretett volna egy jobb gépet,és nem részletre.De ennyire futotta.De kellett neki a gép,a gyerekeinek is.Még most is az a gép van neki,kb. fél éve állt neki alkatrészekre gyüjteni,jövő hónapba elvileg vesz egy 2.4-es P4-et+512-es DDR-t+x videókártyát.Most mégis hol marad neki pénze,hogy még egy 12000 Ft-os játékra gyüjtsön pénzt??Internethozzáférése nincs,még mobiltelefonja sem.Mert nincs rá keret.El kell tartani a családot,a gyerekeknek kell a jobb gép tanuláshoz.De szeretnének játszani is.Először nem is akart warez programokat,mondta ő is,hogy majd megveszi.Bement a Tescoba(gondolta,ott olcsóbb lesz),meglátta az árakat és rájött,hogy őneki valszeg soha sem lesz jogtiszta programja.Elhiheted nekem,nem ő az egyetlen ebben az országban,aki ilyen helyzetü.És gondolom azt is sejted,hogy ezek az emberek,ha látnák azt a nagyon értelmes mondatodat,hogy reagálnának erre.Persze ilyenkor lehetne mondani,hogyha nincs pénz jogtiszta programokra,akkor ne vegyenek számítógépet.Hmm...akkor Magyarországon az emberek 20-30%-nak lenne kb. lövése a számítógéphez(nem muszáj szó szerint értelmezni).A legtöbb ember tisztában van vele,hogy a másolt programokkal való ügyködés törvényellenes.De nincs abban a gazdasági helyzetben,hogy ezen tudjon változtatni.De ezt persze nem megérteni kell,hanem személyesen átélni.Mert mást mond az ember kívüállóként és mást,ha ilyen helyzetben van. -
Egon
nagyúr
válasz
VladimirR #115 üzenetére
Hát nem is tudom. Amit letöltök, annak a kétharmadát _fel sem telepítem_, nemhogy megvenném... Gondolj a sok kiskölökre, aki sportot csinál abból, hogy hányszáz giga warez cucca van. Ha eladná a szülők házát, sem bírná mind megvenni...
Szerintem a forgalmazott (letöltött) warez-anyag baromi kis százaléka (ezreléke) aposztrofálható _ténylegesen_ elmaradt haszonként - és ezt a b*zi jogvédő szervezetek is pontosan tudják. Az álszent dumájuk akaszt ki elsősorban.
Ettől függetlenül sokmindenben igazad van. -
gambler
tag
válasz
VladimirR #115 üzenetére
Nagyon jó ez a topik! Régen röhögtem már ennyit!
Köszönet érte mindenkinek!
A példák is nagyon jók, főleg ez a prostis. Annyit azért hozzátennék, hogy csak akkor nem érte kár, ha X volt az egyedüli lehetséges ügyfele, hisz míg X-szel hetyegett, hetyeghetett volna Y-nal is, aki tegyük fel hogy fizetett volna!
Ja, és az elmaradt haszonról még annyit, hogy nem értek azzal egyet, hogy tuti megvenné, ha kell neki. Okos közgazdászok ezt úgy mondják, hogy van a fogyasztónak egy rezerváziós ára, ami az a maximális összeg, amit még hajlandó kiadni egy adott dologért. Következésképpen egyértelmű, hogy ha Pistike rezevációs ára a múzeumjegyre 30 forint, akkor ezen belépőjegy ár fölött már nem vesz belépőt. Tehát szerintem nem két lehetőség van (érdekli-nem érdekli), hanem van egy összeg, amit még hajlandó fizetni érte. (ha nem érdekli, akkor ez az összeg 0 forint) -
747
senior tag
válasz
VladimirR #66 üzenetére
''a) eset: pisti belog a muzeumba, megnezi, kijon, orul - ingyen latta a tarlatot, nem fizetett erte
b) eset: sanyi a muzeum penztarabol kilop 100 forintot, majd vesz belole egy jegyet a kiallitasra (ami pont 100 forintba kerul), bemegy, megnezi a tarlatot, kijon, orul - gyakorlatilag ingyen latta a tarlatot, nem fizetett erte, azaz nem a sajat penzebol''
szerintem szarok ezek a peldak, de hogy legyen min csamcsogni, mondok egy harmadikat:
c) jozsika kifizeti a jegyet, bemegy, es egy handycam-mel felveszi a tarlatot.
na ilyenkor mi van?
csak azert kerdem, mert ez amerikaban hamarosan federal crime-nak szamit, mar csak bushnak kell alairnia a torvenyt! -
Egon
nagyúr
válasz
VladimirR #66 üzenetére
Azt felejted el, hogy a példádból nem tudhatjuk (nem derül ki - ahogy a való életben sem), hogy Pisti vagy Sanyi zsebében van-e 100 Ft, hogy jegyet vegyenek rajta. Emiatt a példád (összevonva) inkább így reális:
a/ pistike belóg, sanyika ellopja a jegy árát - múzeum bevétele (rájuk vetítve) 0 Ft,
b/ mindketten megbuknak; pistike vesz jegyet, sanyika inkább nem megy be - bevétel 100 Ft,
c/ mint b, csak sanyika vesz jegyet, nem pistike - bevétel 100 Ft,
d/ mindketten megveszik a jegyet - bevétel 200 Ft,
e/ egyiküknek sincs rá pénze, így inkább elmennek a Margitszigetre ingyen - bevétel 0 Ft.
A te két példád egyébiránt a múzeum szempontjából azért nem ekvivalens, mert pénztárhiány lesz az eladott (hiányzó) jegyek vs. a kasszában található összeg eltérése miatt (a lógást viszont nem lehet pénztárellenőrzéssel kimutatni).
Két probléma van:
a/ a múzeumnak tulképp ''kára'' nem származik abból, ha valaki belóg. Igen, elmaradt haszna lesz, de ezt nem nevezném kárnak: egyáltalán nem biztos, hogy ha 100%-osan őriznék, pistike vagy sanyika _rászánná_ vagy rá _tudná_ szánni a pénzt a belépőre - max. nem néznék meg. Pénzügyi szempontból így azt a két variánst vizsgálnám, hogy a/ megnézik, de nem fizetnek; b/ nem nézik meg és nem fizetnek. Ha belegondolsz, majdnem _tökmindegy_ a múzeum szempontjából, hogy melyik verzió jön be a kettő közül. A költségei nem nőnek azzal, hogy ketten jogosulatlanul megnézik a kiállítást - max. egészen elhanyagolható mértékben (a szőnyegek 1 ezrelékkel jobban kopnak aznap). Szoftveres esetben még ennyit sem ''veszít'' a szerző/kiadó - ha 1000%, hogy nem venné meg feltörhetetlen másolásvédelem mellett sem az adott egyén az adott progit.
b/ amennyiben feltételezzük, hogy valamekkora haszonkiesés reális, úgy a kérdés az, hogy (hagyjuk mostmár a múzeumi példát) a letöltött programmennyiség mekkora része az, amit _reálisan_ kiesett bevételnek kellene titulálni. Mekkora lehet az az összeg, amit adott egyén erre tudna szánni - és most másra költ?
Szerintem igencsak elenyésző: tekintve hogy szélessávon boldog-boldogtalan baromi sokat leszed. Ha nem tehetné, jó eséllyel nem is számítógépre költene (minek olyan masina, amit nem tud használni?!?). Ez a hazai számtech-szektornak (hardver-forgalmzók) nem tenne túl jót, úgy hiszem - de ez már egy másik téma, ami nagyon messzire vezet... -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #78 üzenetére
(Ha belógni tud valaki jegy nélkül, tehát észrevétlenül, a múzeumba, akkor valószínűleg kilógni is tud, akkor pedig nem számolják meg. - De nem látom, mi értelme lenne ezt a példát tovább ragozni.)
''valahol megertem azt, amit az informacio szabad aramlasarol, a szolas- es szemelyes szabadsagrol irsz''
Ennek örülök.
''de lasd be, hogy annak az informacionak a megteremtese egyeseknek sok idejebe, penzebe, munkajaba kerult, s nem varhato el, hogy ezt ingyen tegyek''
Tényleg nem várható el, de a kérdés - többek között - az, hogy meddig mehetünk el abban, hogy kikényszerítjük a szerzői jogok tiszteletben tartását? Úgy gondolom, hogy nem akármeddig. Egy bizonyos ponton túl, egyéb szempontoktól függetlenül is, azt kell mondani, hogy a szerzői jogok, a pénz, ennyit már nem ér.
Sajnos attól tartok, hogy hamar el fogjuk érni ezt a pontot. -
szilchi
őstag
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #66 üzenetére
Ha jól emlékszem, kifejtettem már ezt az előző alkalommal is:
Ha a múzeum pénztárából lop az emberünk, hogy abból a pénzből jegyet vehessen, akkor valahol kimutatható hiány keletkezik, amit valakin behajthatnak. Ha ez történik, akkor emberünk az illetőt közvetetten megkárosította. Ha csak belóg a múzeumba, akkor - normális esetben - csupán a léptei által a padlón keletkezett kopás a kimutatható kár, amit okozott. Nyilvánvaló, hogy ez utóbbi az előzőhöz képest elhanyagolható mértékű károkozás.
Tanulság: Az elmaradt haszon nem analóg a lopással.
''a rendorallammal, kommunista rendszerrel [...], meg egyeb hulyesegekkel doballozok''
Természetesen, mint mindennel, lehet ezekkel hülyén is dobálózni, de nem szükségszerűen hülyeség az, ha valaki rendőrállamot emleget a szerzői jogok körüli cirkusz kapcsán. (A kommunizmus felemlegetésének persze legfeljebb akkor lehet értelme, ha valójában egyszerűen csak diktatúrát értenek alatta.)
Idézem a Freenet Project weboldaláról (Bővebben: link):
''You cannot guarantee freedom of speech and enforce copyright law''
Azaz nem lehetséges egyszerre szavatolni a szólásszabadságot és betartatni a szerzői jogi törvényeket. Nagyon egyszerű belátni, hogy miért van így: Ha van olyan csatorna, amelyen az emberek szabadon, megfigyelés nélkül kommunikálhatnak, akkor ezen a csatornán akár szerzői jogok által védett információ is utazhat. Ma még persze korainak tűnik attól tartani, hogy a szerzői jogok kapcsán illetve ürügyén durván korlátoznák az alapvető szabadságjogainkat, de nem árt észben tartani, hogy ez egy logikus lépés lenne, és semmi nem utal arra, hogy pl. a szerzői jogi lobbi erkölcsi megfontolásokat hajlandó lenne figyelembe venni akkor is, ha ez nem egyezik az érdekeikkel.
Ha sikerül a jelenleg népszerű P2P hálózatokat ellehetetleníteni, és a felhasználóikat levadászni, akkor idővel valószínűleg nagymértékben el fognak terjedni a teljes adatforgalmat titkosító P2P kliensek, és kialakul - PGP terminológiával élve - a web of trust a felhasználók között. Valószínűleg a mainál sokkal nagyobb szerepet kap az offline csereberélés, ami az egyre nagyobb HDD-k segítségével akár viszonylag hatékony és kényelmes is lehet. Kíváncsi vagyok, erre mit lép majd a ''jogvédő'' maffia, mert ekkor már tényleg lehetetlen lesz tisztességes eszközökkel gátat szabni az információcserének.
Van a problémának egy másik oldala is:
Nem biztos, hogy ésszerű lépés - tehát gondolkodjon el mindenki ezen, én a magam részéről azt mondom, hogy határozottan nem ésszerű -, ha az ''előző világból'' örökölt magántulajdon és ezzel összefüggő szerzői jog fogalmát újragondolás nélkül próbáljuk átvinni a modern, az eddigiekhez képest hihetetlen mennyiségű információt elképesztően olcsón feldolgozni képes eszközökkel rendelkező világunkba. Ha ezt tesszük, akkor lemondunk az egyik legnagyobb lehetőségről, amit az új eszközeink hordoznak: A mindenki számára szinte korlátlanul hozzáférhető információról. Úgy gondolom, hogy ez elég nagy horderejű dolog ahhoz, hogy már önmagában indokolttá tegye a tulajdonhoz és a szerzői jogokhoz való viszonyunk alapvető felülvizsgálatát, és e téren - a szerzői jogok kárára és a szabad információelérés javára - nagyon komoly kompromisszumok megkötését.
Nem azt akarom mondani, hogy a szerzői jogok fogalmát teljes egészében el kellene törölni, és nyilvánítsunk mindent megkötések nélkül public domain-né. Itt is, mint mindenütt, megvan a helye az ésszerű kompromisszumoknak. Úgy gondolom viszont, hogy a status quo fenntartása, azaz az információnak lényegében magántulajdonként való kezelése, az információ korlátok nélküli bitorlásának és visszatartásának az elősegítése súlyosan erkölcstelen dolog.
Rá kell jönni, és ki kell mondani előbb-utóbb, hogy ha elszavalok egy verset, az a vers nem az én tulajdonom, hanem lényegében mindenkié, aki hallja. -
luciferc
őstag
válasz
VladimirR #66 üzenetére
Árnyalandó a képet idéznék egy másik fórumról (kiemelés by me):
Kedves mindenki,
lehet, hogy lassanként illő, hogy egy szerző is elmondja a magáét a témában, erre jelentkeznék most.
Szerzőként (dalszövegíróként és zeneszerzőként) a helyzet nem túl bonyolult: nekünk két alapvető érdekünk van. Egyrészt, hogy az alkotások eljussanak az emberekhez, akiknek írjuk őket. Másrészt az is érdekünk, hogy ha valaki pénzt keres a mi szellemi termékünkkel, abból mi is részesedjünk.
Kissé leegyszerűsítve az egész jogkezelési rendszer a második érdeknek a képviseletére való. Lentebb már elhangzott: könnyűzenei szempontból az Artisjus a mi egyesületünk (azaz a Zámbó Jimmy örökösöktől a Tankcsapdán át a nótaszerzőkig mindenkié) és az egész szervezetet elvben a mi szándékaink eredője mozgatja. (Az, hogy a szervezet jól működik-e, a mi belügyünk Zámbónétól kezdve.)
Elvben a szerzőknek tehát semmi kifogása nem kellene legyen a másolás ellen, ha az adathordozók gyártói és forgalmazói nem keresnék gennyesre magukat ebben az iparágban a mi farkunkat verve a csalánba -- hiszen a másolatokon a szerzők szerzeményei kerülnek. Erre valók az üres adathordozókon megjelent matricák: az egyesületünk azokon keresztül szedi be és osztja szét közöttünk, ami nekünk ebből a bizniszből jár. Ez nem adó, hanem a mi részesedésünk a bizniszből. (Csak halkan jegyezm meg, hogy ebből még senki sem vett telket magának.)
Ugyanígy pénzt kapunk abból, ha egy rádió, tévé vagy diszkó vagy akármi üzleti hasznot realizál abból, hogy a mi felvételeinket játssza -- a kereskedelmi média és vendéglátóhelyek is kötelesek jogdíjat fizetni, és ez így helyes. Ha egy rádiónak hallgatottságot és bevételt hoz, hogy naponta lejátssza a Yesterday-t, akkor Sir Paul McCartney jogosan tartja a markát naponta.
Fontos, hogy ez részünkről nem mohóság kérdése: nem arról van szó, hogy nekünk minél több pénzünk legyen.
Leegyszerűsítve a fő cél az, hogy az elején leírt két alapvető érdek érvényesüljön.
Jellemző, hogy ez a kérdés sokszor összekeveredik a nagy lemezkiadók ''bukásának'' a kérdésével. A piac hanyatlása nem szerzői jogi kérdés, hanem piaci kérdés -- oldják meg ők úgy, ahogy tudják. (Én egyébként nem nagyon zokogok a multik hanyatlása láttán, felőlem nyugodtan húzzanak a f@szba, eddig is csak a szart importálták nagy tételben.)
Az persze nyilvánvaló, hogy a sok pénz = nagy hatalom képlet itt is érvényes és itt is a gazdag cégek és szervezetek tudják hatékonyan (ki)használni a jogvédelem lehetőségeit: a nagy zeneműkiadók, a nagy lemezkiadók, a nagy filmgyárak és mindenki, aki ''nagy''. A zenei és a filmes iparban borzasztó nagy pénz van világszerte és rengetegen tolonganak a fazéknál. A másolásvédelem kiafejezetten kiadói érdek és nem szerzői érdek. Azon a kiadó keres igazán, ha egy lemezt nem lehet lemásolni. A szerző is valamivel jobban keres az eredeti CD-kkel, de a másolásra alkalmas üres hordozókból befolyó pénzből leglább valamennyi jut nekünk is. Ha valaki (magánember) letölti a dalaimat és otthon hallgatja, azzel engem nem ér kár szerzői jogi értelemben. Jobban járnék, ha megvenné a lemezt, de hát ez van, ilyen a világ. Ha viszont valaki pénzért árulja az accesst vagy a gyűjteményét (azaz rajtam is keres) akkor az állapodjon meg az Artisjus-szal és a haszonból én is kérek egy kicsit -- ahogy kérni is fogok minden olyan üzletből, ami az én tulajdonom által jön létre.
Remélem, sikerült árnyalni a képet egy kicsit.
Üdv: Hegyi György (Emil.RuleZ! és nem mellesleg Artisjus-os szerző)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen autót vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Yettel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Vezetékes FEJhallgatók
- DOOM - The Dark Ages
- BestBuy topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest