Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz WN31RD #76 üzenetére

mint mondtam, nem emlekszem mar, hogy mire jutottunk a multkor, de akkor bonyolitsuk a helyzetet: a muzeum kijaratanal szamoljak, hogy hanyan is hagytak el azt (persze a jegyet nem kerik, mert azt belepeskor leadtuk) - ekkor az elso esetben is feltunik, hogy tobben neztek meg a kiallitast, mint ahanyan jegyet vettek
    mindazonaltal a kozvetlen megkarositas mi is? bukott a muzeum egy 20 filler erteku papirfecnit
    (tudom, ez a szavaid kiforgatasa, de itt gyakorlatilag azt mondod, hogy amig nem veszik eszre, nyugodtan beloghatunk)

a rendorallammal, kommunizmussal doballozast lathatod mire mondtam, ha visszaolvasol, szo nem volt arrol, amit emlitesz - egyszeruen csak ''jol'' hangzo kifejezeseket hajingalnak

valahol megertem azt, amit az informacio szabad aramlasarol, a szolas- es szemelyes szabadsagrol irsz, de lasd be, hogy annak az informacionak a megteremtese egyeseknek sok idejebe, penzebe, munkajaba kerult, s nem varhato el, hogy ezt ingyen tegyek

ha pedig en irok egy verset (leforgatok egy filmet, sok-sok millio raforditassal, tobb havi munkat belefektetve), igenis szeretnek belole hasznot latni
    szerintem a szellemi tulajdont sem lehet ugy tekinteni, hogy az mindenkie, hisz a kitalaloja/alkotoja igenis megdolgozott, megfizetett erte

nem azt mondom, hogy a jelenlegi rendszer tokeletes, de szerintem igenis buntetni kell a warezt (nevezzuk akar lopasnak, akar jogosulatlan hasznalatnak)
    es igenis kemenyen kell buntetni, maskulonben az tudatosul az emberekben (mar nagyreszt tudatosult is, amint az a ''kocsogbuzi jogvedok'' megnyilvanulasokbol helyenkent latszik), hogy ez (hogy letoltom, atmasolom, nemfizetek erte) tokeletesen rendjen van

Új hozzászólás Aktív témák