- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
de ezt illegálisan teszed. mégha nem is használsz törés, csak egy szóbeli tiltás van, akkor is megszeged a törvényt.
sajnos a sok warezoló miatt a legális felhasználók szívnak, ami meg csak növeli a warezolók számát és elhivatottságát. ha mindenki legálisan megvenné, akkor drm sem lenne. szal itt nem a kiadó a gonosz.
az meg már más kérdés, h a hasznonkulcsot mennyire látjuk reálisnak. snobok előnyben. -
FTeR
addikt
Én nem gondolom, hogyha megvettem egy dvd-t gyári tokozásban, számlával, áfásan valamelyik rablónál, például mediamarkt, akkor nekem ne legyen jogom azt a gépemen lejátszani.
elméletileg a jogokkal rendelkező személy eldöntheti, h az általa létrehozot dolgot hol lehet használni.
ha ő azt mondja, h azt csak x helyen lehet és y-non nem, akkor te max anynit tehetsz, h nem veszed meg. ha megveszed és nem működik, akkor az a te hibád. ez olyan, mintha azon pattognál, h a gépet gyenge a programhoz, szemét program kiadtam rá a sok pénzt.
félreértés ne essék. eszem ágában sincs védeni a drm-et. de ha vmi megkövetel egy megoldás (legyen az mesterségesen generálva), akkor annak vagy eleget tesz a rendszer vagy nem. ha winen simán letudok játszani egy védett anyagot, akkor az egy plusz pont, mert támogtja a formátumot és nem szemét win, h a drm mellett van. -
FTeR
addikt
sajan ezzel az a probléma, h már szinte minden weblapon ott van a google legalább 1 scriptje. beépített kereső, ads, vagy egyéb látogatottság mérő scriptekek képében.
nem kell pranoiásnak lenni, de nem árt tisztán látni a dolgokat.
érdekes, h a google account pont azt valósítja meg, ami miatt végülis a ms passport megbukott (nem váltotta be az eredeti elképzeléseket, miszerint egy virtuális igazolvány mindenkinek, mindenhova). msot ms rágyúrt a decentralizált adattárolásra, meglátjuk abból mi lesz. -
moonman
titán
apipa tartománynak (automatic private ip adressing) hívják és elég sokat vár, amíg kiosztja magának (gondolom ismerős a sok ''adsl-em van, merevedik a gépem boot után'' bejelentés)
namost ha nem kap, mert nem kaphat, akkor adjunk neki fixet és kész is. vagy nem vágom a probléma lényegét. -
moonman
titán
''Egyébként kiszámolták, a redhat linuxban (amikor végezték a számításokat), több munka volt, mint az akkori windowsban''
hát ezt jól kiszámolhatták
erre a dömpernyi program témára az imént reagáltam. meg lehetne csinálni, de ez nem az a világ. megaztán feltűnt, hogy egyre többminden van a windowsban aztán így is minden szarért össztüzet zúdítanak rá, merthogy hogy képzelik?
[Szerkesztve] -
moonman
titán
-
dabadab
titán
''Meg majd úgy jársz, hogy bekapcsolod az automatikus windows update-t''
Ami egyebkent szinten allandoan ujra akarja inditani a gepet, es ha azt mondom, hogy nem, akkor egy fel ora mulva megint az arcomba dobja a dialogust, aztan megint, es rendkivul intuitiv, user-friendly mdon lehet errol lebeszelni. -
moonman
titán
linuxon sincs ms office-od. igen, van helyette openoffice-od, aztán ha dolgozni is akarsz vele, mihez kezdesz?
a félhülye levelezőprogramból egyedül a spamszűrő hiányzik, mert amikor az XP kijött még nem volt marginális probléma a spammelés.
az internetböngésződ lehet, hogy a szabványokra nagy ívben tesz, de a web 99,9%-a megjeleníthető vele.
amit kihagytál a nagy játékfelsorolásban: tudsz adat CD-t írni, zenei CD-t írni, zenei CD-t rippelni, sőt meg is hallgathatod, házi videót szerkeszteni, sőt aztán meg is nézheted, de lejátszhatsz ezerféle hang- és videóformátumot (igen tudom codec kell hozzá), tudsz instant messengerezni, rajzolni, szövegszerkeszteni (igaz csak nagyon alapszinten), ja és persze játszani. Vistán mindezt szorozd meg legalább öttel. (aztán ha elfogyott az ötlet, menj be egy boltba és nézz körül, hány program van Windowshoz.)
''Nincs szükségem továbbá a hálózati szoftverbe alig kivakarhatóan belegyógyuló 169-es ip címekre se''
lehet, hogy ciki, de nem értem mivan. vagy ilyenkor gondolkodás nélkül beírsz valamit?
''nem akarok registryt turkálni''
ne turkálj. legalább nem omlik össze.
''és nem akarom, hogy a gépem folyamatosan okoskodjon''
hát veled szemben úgyis alulmaradna. -
FTeR
addikt
passport szerverek tárolnak rólad egy halom adatot és fogalmad sincs, hogy mit,
csak megnyugtatásom végett. ugye te akkor nem használsz semmilyen google szolgáltatást?
(tudod, elolvas, elemez és profilt épít mindeből, pl levelek, feltöltött doksik, keresési szempontok, meglátogatott lapok, webshopokon vásárolt termékek stb. stb. stb.) -
moonman
titán
egyébként ha odébb teszel egy ablakot, akkor is rebootolni kell. kétszer.
régebbi windowsok? mármint a 18 évvel ezelőtti NT-k, azok is csak bizonyos hardveren és szökőévente?
''az ms-nek joga van bármikor bármilyen programot telepíteni a TE számítógépedre anélkül, hogy előzetesen vagy legalább utólag értesítene''
eula tudod-e az miaz?
''a passport szerverek tárolnak rólad egy halom adatot és fogalmad sincs, hogy mit''
amit megadtál. a többit meg kitalálták.
komolyan kezdesz fárasztóan hüje lenni. -
moonman
titán
''Ha felraktad az xp telepítő cd-t, akkor van egy alap oprendszered meg egy passziánszod''
ültél már XP előtt?
''Az ms nem az userek tapasztalatára épít, hanem megcsinál valamit és beletolja az userek arcába''
csak kiröhögteted magad.
''Hogy csak egyet mondjak: xp-ben alapértelmezetten lehetsz kiskacsa a login screenen''
mivaan? szerk: ja, kapizsgálom. lássuk... 4 kattintás és más képem van. tyű.
''Vírus azért nincs, mert nem firkálhat minden idióta a rendszerkönyvtárakba''
nem, vírus azért nincs, mert még mindig nem elég a market share hozzá. egyébként adj az idiótának root elérést.....
remélem egyszer felrak neked valaki hozzáértő egy rendes Windows-t és meglátod, milyen az.
[Szerkesztve] -
-
FTeR
addikt
nézd meg jobban. végig arrol beszéltem, h a lopás túl erős szó. és veletek ellentétben én legalább hoztam negatív példát win oldalról is, ellentétben azzal, h ti csak a másika tudjátok lehúzni.
btw, még csak azt sem mondtam, h objektív vagyok. azt írtam, h objekívebbnek tartom magam, ezért meg ezért.
de rég rossz, ha szövegértlmezési problémákon akadunk fel. -
FTeR
addikt
-
FTeR
addikt
ebbe nem megyek bele. pontosan tudod, h mit értek a linux alatt. rühellem amikor már csak ez marad az ultimate érv, h a linux egy kernel. bezzeg amikor arrol kell ömlengeni, h milyen csodálatos a linux, akkor minden alá van értve (és természetesen a több megoldás közül is legjobb, mégha egyáltalán nincs elterjedve akkor is).
persze van ACL szintű jogosultság kezelés linux alá is, csak éppen használni nem lehet, mert semmi sem kompatibilis vele.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
ctr+r nem a replace volt? (ctrl+h szokott lenni)
wordben eddig a ctrl+shift+o vlt a minden kijelöl, miközben mindehol máshol a ctrl+a. végre most már új ofiszban is így van.
nem hiszem, h ez komoly érv bármire is.
ez egyébként megint az,h mit tehet meg az ms ekkora részesedés mellett (ilyen felhasználói bázissal) és mit nem. egy linux disztrib megtheti, h hirtelen felindulásból megváltoztat egy hotkey-t, vagy bármi mást. egy a 90+%át lefedő terméknél ilyet nem lehet tenni, így mégha hülyeség is, a ''compatibilitást'' meg kell őrizni. az ofiszt meg a wint teljesen külön fejlesztik. ez néha nagyon meglátszik.
most az új felülettel sok ilyen vonszolt cucctól megszabadulhattak. -
FTeR
addikt
nem kívántam igazságot szolgáltatni. csak arra utaltam, h balhésak voltak a körülmények.
#53:
az acl és graf felület kapcsán mindig az jut eszembe, h a winben való megjelenésekor a linuxosok azon fikáztak, h tök fölösleges. nyagon emlékezetes, ahogy a graf felület elen érveltek. persze nem a win találta fel, de kétségtelenül az terjesztette el, ami szten nagyobb érdem, mint kitalálni (nehezebb használható (felhaználók által széleskörben elfogadott) formába önteni, mint elképzelni egy jónak gondolt megoldást).
az acl kapcsán is eszembe jut, h pár éve még hogy érveltek, h a linux (unix) megoldása, sokkal jobb, hiszen egyszerűbb és mégis tökéletes a feladatra.
ezt a ctrl+f-es dolgot nem értem. -
moonman
titán
-
ngabor2
nagyúr
végülis épp erről szól. ha elkezd perelni, akkor hosszú távon neki rossz. ha teljes csendben van, akkor ''szabad lopás'' van. kitalálta, hogy ''jó fiú leszek, nem perelek, de lebegtetem a dolgot, hogy ne perelj''. azaz hidegháború. mi mást tudna tenni egy ennyire felhízott, monopol-közeli helyzetben levő cég? különösen, ha egyre erősödnek az ellenfelei, és értelmes ötlete egyre kevesebb van.
amúgy nem kell félteni az ms-t, van jelenlegelég pénze, hogy igen sokáig kihúzza. és szidni se érdemes, minden profitorientált cég hasonlóan cselekedne... csak itt az, ami a profitot hozza, nem megfogható, módosítás nélkül könnyen, olcsón reprodukálható, pontosabban másolható.
mihelyt kijönne egy olyan univerzális megoldás, hogy az oprendszer a gép fizikai része, lehet cserélni benne, de nem lehet lemásolni... ott érdekesebb lenne a helyzet. de jelenleg is úgy tűnik, hogy azok vannak büntetve, akik teljesen legálisan vásárolták meg a cuccot, aki meg tört példányhoz ''jutott'', annak az oprendszere meg úgyse szól be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EA Sports WRC '23
- Steam Deck
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged