- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Kolombusz)
veterán
Én nem ebben látom a dolog gyökerét.
Az átlag ember mit szeretne a számitógépétől? Leül, bekapcsolja, nyugodtan szörfözik az interneten, megnéz egy filmet, meghallgat egy albumot, esetleg játszik kicsit.
Bedugja a fényképezőgépét, rögtön áttöltheti a képeket, a nyomtatóval sem kell tökölődnie, stb.
A Linux-szal az a gond, hogy kőkeményen érteni kell hozzá és utánaolvasni. Márpedig egy átlagembernek a munka után szerintem a legkevesebb kedve van még különböző parancsokat keresgetni.
Linux-os tapasztalatom nem sok van, körülbelül 3 hétig Mandraket használtam régebben, tavaly pedig Ubuntut úgy 1 hétig, de mikor elszállt a teljes grafikus alrendszer nvidia driver telepitése közben, pedig pontosan ugyanazt csináltam, amit irt az OS, akkor elegem lett belőle.
A Windowsok sokkal egyszerűbben kezelhetők és ugyanolyan stabil rendszert lehet velük építeni. És igen, elrontható, ha össze vissza kattintgatsz. De a Linux is ugyanúgy elromlik. Nincs ingyen, ez is igaz. Viszont nekem megéri a kényelmes és egyszerű használat a kiadást.
Nem azt állítom, hogy a Linuxnak nincs létjogosultsága, csak éppen a kompatibilitást kellene növelni és valóban a felhasználók igényeit nézni. Az MS így fejleszti az OS-t, a userek tapasztalatára, elvárásaira épít. Ők is ugyanúgy képesek mindenféle kocka asztalt, meg idétlenül pörgő ikonokat programozni, de minek?
Szerk.: vírusok - csak azért nincs, mert kevesen használják. A Firefox is hűdebiztonságos böngésző volt, amíg el nem kezdett tömegesen terjedni.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
A kernelben is van egy csomó nemzetközi munka. Más országokban pedig esélyes egy nagy röhögés, ha az ms izmolni kezd a szabadalmaival. A titkosítási cuccokról szóló exportkorlátozásokat is kikerülték a debiánosok egy csuklómozdulattal.
A másik fő kérdés, hogy mire perelnének be egy linuxost? A bevételére? az nincs neki. mennyi bevétele származott a kernelből és mennyi a csatolt szolgáltatásokból? ki mondja meg? Különben is, amíg az ms nem hajtja végre az eu-s büntetéseket, addig nagy kuss van ideát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest