- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz
VaniliásRönk #30 üzenetére
Az nForce-ok SATA részével semmi baj nincs. A régi IDE meg csak addig érdekes, amíg ki nem hal. (Amíg nincs normális mennyiségű SATA ODD)
-
-
Hun'reeth
őstag
Volt pár VIA-s lapom nekem is egyikkel se volt gond.(KT133A, KT333, KT400A, KT600) Az nforce-ok csak a memkezelésben előzték be viszont IDE kezelésben szarok voltak. Csak valahogy egy ideje mintha aludna a VIA.
-
A VIA-t ez foglalkoztatja a legkevésbé. Az egyik legnagyobb cég a világon, ez neki csak mogyoró. Ha versenyezni akarna, tudna. Sokkal erősebb egy Nvidia-nál vagy Ati-nál.
-
Nana nana, szerintem a VIA azért várat ennyit magára, mert éppen készül kiütni az Nvidia chipsetet, majd meglássátok
-
Balinov
titán
Üdv LordX,sry,nem tudtam,hogy nem kis idő telt el anno a két chipset megjelenése közt. Ezesetben,nomeg mostmár tudván,hogy mely időben tesztelted,érthető ,mitöbb elfogadható a megállapítás. Az igazság az,hogy kt266/400/600 kimaradt, KT133A után rögtön nf2ultra400-am volt.
Balinov -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #22 üzenetére
Biztos is, hogy AM3 a cél, mivel támogatja a HT3.0-t is.
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #20 üzenetére
aha csak ha átnznél AM2-es totyikba linkletem a terveket....2007 utolsó negyedéve...a többiek már rég piacon lesznek az uj chipsettel..
-
Komplikato
veterán
Azért ha Intel szinten le is maradt, az új KT/KM960-as elég jó kis AM2+ lapokat eredményezhet (árban és tudásban) ...
-
Gismo
addikt
Gó VIA Gó!
Nekem volt VIA-s s Inteles lapom! VIA jobb volt! -
Szanya
tag
válasz
VaniliásRönk #14 üzenetére
Azért, ha kicsit körülnézel, akkor észre lehet venni a jelenlétét.
-
asturel
őstag
Milyen kernelhez nincs driver? Mert, ha meg mostis a configuraciodban leirt alaplapod van amin via8237 deli hid van, ami valoszinuleg ugyanaz mint ami az en alaplapomon is van (AV8) viszont ez sata_via driverrel tokeletesen mukodik es nem most kerult a kernelbe a support.
mod: erdekes, sajnos most nincs nalam se sata vinyo, es mar 2.6.18-as kernelt hasznalok, igy nem tudom megnezni neked
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Remélem, összekapja magát a VIA, mert a KT600 és a K8T800 Pro chipsetek igenis jók lettek.
-
Csapi007
veterán
Hello
persze, persze... nem kapták meg... -
LordX
veterán
A memvezérlője lassú is volt (Direkt összehasonlításban egy nF2 Ultra és egy KT400A), a többi résszel mondjuk nem volt abszolút semmi gond.
Az, hogy ''stabil'', az nem érv, lehet köré szar lapot is építeni, meg jót is, és akkor ugyanolyan stabil, mint egy más chipsetes szar / jó tervezésű / összeszerelésű alaplap.
Egyébként az egy külön piac, hogy ''alternatív Intel chipset''? Nagyon mesterkélt, nyugodtan tegyük oda az Intelt is, mint 4., nemmellesleg erősen piacvezető szereplő az ''Intel proci alá menő chipsetek'' szegmensében.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Win alá mindig volt rendes driverük (ellenben az nV-vel). Szintén az nV-re utalva: agy nForce-hoz képest még a 20W-ot fogyasztó chipset is energiatakarékos.
Az IDE vezérlő már a 686B-ben is gyorsabb és stabilabb volt, mint a mai nForce-okban.
A Via-ra szerintem szükség van a chipset piacon. -
ftc
nagyúr
ezt sose vitattam,de driver ellátottság hááát khm...aki olvas egy kicsit viaarena-t az tudja miről beszélek....pl új Linux kernel alá nem voltak még képessek SATA vezérlőt gyártani...holott októberre igérték...
Az hogy energa takarékos...nézz át SIS oldalára 5W-t fogyasztó chipsettel álltak elő... -
Milyen jó dolog volt pedig a VIA KT266-ról a KT266A-ra való váltás....
-
Szerintem leginkább azok könyvelték el lassú cuccnak, akik nem használtak VIA-s alaplapokat
Én mindig elégedett voltam a VIA-s alaplapjaim sebességével, pedig volt SiS-es, most nForce 570 Ultra-s van... Talán a mostani nForce-os picit gyorsabb, de fiatalabb is, mint a legutóbb általam használt VIA-s, a KT880-as...
Én mindenesetre nem bánnám, ha összekapnák magukat - minél több a gyártó, annál jobb nekünk... -
ngabor2
nagyúr
az a baj, hogy a viát mindenki elkönyvelte lassú cuccnak. ami ha úgy vesszük, igaz is. viszont van előnyük: stabil és energiatakarékos. ez remélhetőleg egyre inkább előtérbe fog kerülni. úgyhogy hajrá VIA.
-
Gerr'y
senior tag
Go VIA GO !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged