Új hozzászólás Aktív témák
-
Andre1234
aktív tag
Igen.. Most jöhetne rendbe az Amd-Ati igazán rendbe a középkategória uralásával.
Gondolok itt a 2900pro/gt-re.Kár hogy kevés kerül a piacra..
Persze a rv 670 csak rejt vmi szépet.. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #202 üzenetére
Ha nincs marketing, nincs felvevőpiac, nincs profit. Egyszerűen jobban megy az intel rádumálógépezete, mint az AMD marketingje. Nem védem a zintelt, csak ez a nagy helyzet. Az AMD-t rendesen visszavetette az Ati felvásárlása. Késnek a CPU-k a VGA-k, és valahogy semmi sem jött össze nekik. Talán most kezdenek magukhoz térni, ami jót tenne az árversenynek.
-
Shadows
senior tag
Az lesz a tuning ha be tudod kapcsolni a 4. magot, lol amd inkább gyártson vgá-t ahoz ért a proci meg bízzuk a nagyobb tőkeképes kolegákra.
direkt nem írtam neveket nem akarok flodot!!!!!!!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #200 üzenetére
Most őszintén kit érdekel a marketing duma. Elég öregek vagyunk már, hogy ne döljünk be.
Viszont igen jó lépés volt ez. Mert így akinek kicsivel több pénze lesz min valamelyik x2 (és nincs x4-re) vehet x3-t. Szerintem intel le sz.patós ez a mutatvány. Ami nem is baj. -
Jadro
veterán
válasz
VaniliásRönk #198 üzenetére
Csak nem kellene tagadniuk akkor. Világos hogy kevesebbet ér mint a 4 magso, kevesebbért is fogják adni. De ez a "direkt gyártjuk 3 magosra, nem hibás 4 magos ez" duma gyalázatos akkor.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #197 üzenetére
Mákosmetélt, te nagyon...
Az olyan négymagosokat adják el hárommagosnak, amelyikben hibás az egyik mag.
-
Mákosmetélt
tag
Hehe én ezt nem értem.. Miért jó az hogy legyárt egy négymagosat, lebutítja és eladja olcsóbban 3magosnak?? Ebben mi a haszon? Akkor inkább adja a 4magost 3magos áron, hiszen az előállítási költség ua. vagy még kisebb mint a 3magosé hiszen nem kell még plusszban lebutítani. És akkor viszont veszik a 4 magost mint a cukrot!
Szerintem.. -
dezz
nagyúr
Nya, elég érdekes elképzeléseket hallottunk az alakra vonatkozólag... Hát ezek mind butaságok, mert ugye a 4-magosból készül. Csak hát lyukas lesz, mert hisz ki kell magozni!
-
Zeratul
addikt
Zdnetről egy gondolat..
Or illustration purposes, say AMD’s quad core yield is 85 percent and 10 percent of the total haul has one core that’s disabled. The remaining 5 percent would be a total manufacturing failure. If AMD just sells quad core chips its yield is 85 percent. Toss in a triple core and the yield is effectively 95 percent. Big difference. -
-
Raúl 7
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #186 üzenetére
sztem 3szög alakú lesz :\
-
krystman
őstag
válasz
Ezzel valószínű, gond lesz, mert nem lesz mindegy merre is néz majd az a kereszt!
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Amen
[Szerkesztve] -
Hakuoro
aktív tag
Valószínűleg átervezik a K10-et(mármint a magok elhelyezkedését nézve) mert valahogy furcsán nézne ki egy L alakú proci
-
krystman
őstag
Nos, a találgatásoknak valószínű vége. Nincs semmiféle hibás, valami selejtes prociról. Ezek direkt így fognak készülni. Cikk itt. http://pcforum.hu/hirek/?qnid=10721
-
pisti
őstag
13-15k egy 2magos proci. Szerintem már minden normális játékra szánt gépbe ilyet vesznek!
Igen, viszont ez nemrég van így és nem rohan mindenki 2 magos rendszert venni csak mert mostmár az is olcsó. Tehát most kezdenek csak igazán terjedni.
Majd mire a 4 magosok lesznek ilyenek és ennyiért, akkor talán már lehet majd azt mondani, hogy elterjedtek nagy számban a 2 magos rendszerek. -
venember83
nagyúr
Nem eppen, 07ben viszonylag sok a valtoztatas 06hoz kepest, ami megint nagyot ugrott 05hoz kepest, stb. Kivancsi leszek a 08ra, mondjuk pl a kozonseg mozgasat/hullamzasat tenyleg ideje lenne valahogy rendesen megalkotni, de szerintem jo kis jateksorozat a FIFA, csak neha nem sikerul. Azt viszont remelem, h rendesen ki fogja hasznalni a tobb procit.
-
pisti
őstag
Egyrészt 1 év alatt nem lehet egetrengető újításokkal telerakott progit fejleszteni - persze lehet 3-4 csapat is csinál FIFA-t és mind1ik 3-4 évenként hozza ki a sajátját.
Másrészt amíg ezt is veszik a népek (FIFAt) addig minek jobbat csinálni, no meg még a 2 magos procik is csak most kezdenek elterjedni.
Majd ha a 4 magos procik is teljesen általános jelenségnek fognak számítani, akkora majd kihasználják azoknak a számítási kapacitását is várhatóan a FIFA-k.
[Szerkesztve] -
Hakuoro
aktív tag
De nem ennyire. Még mindig nem használja a programok nagy része intenzíven a több magot.
Pl lehetne jobb FIFA-t is kiadni: a 4magos procikkal szerintem élethűbb mozgást lehetne létrehozni, ennek ellenére 3-4-dik éve ''szinte'' ugyanazt a játékot adja ki az EA
-
Zeratul
addikt
Első körben 1333 Mhz-es FSB-vel jönnek, de a tegnapelőtti hírek alapján nem kizárt a gyors 1600-ra ugrás, különösen az Extreme kategóriában. Nem mintha óriási különbség lehetne azonos órajelnél (pl. 333*9 vagy 400*7,5), de ismerjük a marketingesek áldásos tevékenységét...
De legalább leolvad a chipset az amúgyse stabil RoHS forraszról.
[Szerkesztve] -
Hakuoro
aktív tag
Arra gondoltatok már, hogy ha csinálnak natív 3 magosat akkor könyedén tudnak két 3 magos chipből egy 6 magosat összerakni
Ez szerintem eléggé marketing szagú döntés> így lefedhetik a teljes piacot mégjobban. Lehet hogy egy idő után nem órajel hanem magok száma alapján veszünk procit -
dezz
nagyúr
válasz
elmoraan (r) #172 üzenetére
Ha bagóért adják, kutya sem vesz 2-magost, és valószínű 4-magost is kevesebben.
-
elmoraan (r)
aktív tag
Ott van a kutya elásva, hogy ha valamit a kukába dobsz, akkor azon a veszteség 100%. Ha ellenben bagóért eladod, akkor a veszteség 100% mínusz bagó. Nem (csak) az a lényeg, hogy a hárommagos visszahozza a bekerülési árát, hanem az, hogy nem x pénzt bukjanak el, hanem x-y pénzt. Ha a négymagos meg hozza az x+y+valamennyi pénzt, akkor megvan a nyereség. És a valódi 3 több, mint a 2. Mivel teljesen függetlenek a magok, így az AMD csinálhat 3 magos procit. És hogy nem jótékonyságból csinálja? Attól még nekünk lehet az jó
-
ftc
nagyúr
Video - AMD talks abt Phenom X3
[link] -
erdoke
titán
válasz
antikomcsi #165 üzenetére
Azt rebesgetik, hogy a Nehalem megint valamivel hosszabb futószalaggal rendelkezik majd. Ez önmagában előrevetít némi órajel emelkedést, aztán amikor leviszik 32 nm-re, az megint. Utóbbi könnyen megütheti az 5 GHz-et, persze ha szükség lesz rá. A Penryn is megüthetné a 4 GHz-et szerintem egy későbbi steppinggel.
Hehe, tegnap IDF-en kész Nehalem wafer-t mutatott Otellini:
''In its ''largest configuration,'' Nehalem will pack eight CPU cores onto a single die. Each of those cores will present the system with two logical processors and be able to execute two threads via simultaneous multithreading (SMT)—a la HyperThreading. So a single Nehalem chip will be able to execute 16 threads at once.''
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #165 üzenetére
Mivel a sebesség növelésének legegyszerűbb módja az órajel növelése, ebben tutira igazad van. Ha nem kellene új fejlesztésekkel kínlódniuk ez helyett, már régen 10GHz környékén járnánk...
Mod: Így már csak a magok számának emelése marad...(Lassan dinnyének kell majd nevezni a procikat...
)
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
Lehet az Intel válasza ez lesz: Intel Core 3 Trio?
-
antikomcsi
veterán
Nos, szerintem is az a helyzet mindkét nagy cpu gyártó oldalán, hogy nem azért nem emelik az órajelet, mert nem akarják, hanem mert nem tudják.
Ha visszaemlékszem a 66-100MHz dx4-ek, p1-ek után iszonyatos sebességgel nőtt az órajel, főleg intelnek köszönhetően, mert ugye minnél nagyobb szám legyen azon a procin.
De úgy vettem észre, hogy bizony jó ideje egyhelyben toporgunk órajel terén, mitöbb az intel is felhagyott üzletpolitikájával ami a működési freki alapján nevezte el a cpu-kat, és bevezetett egy teljesen más jelölést. Vajon miért? (biztos kapok rá ide valami jó választ)
Én meg vagyok róla győződve, ha bármelyikük úgy tudná elérni a 3GHz-ről 5-6-7GHz-re való váltást, mint ahogy nőtt az órajel 1GHz-ről 3GHz-re, egyikük sem habozna ezt meglépni. -
Vistaboy
veterán
Hát Énnekem édesmindegy hogy melyik lesz a gyorsabb. Belefáradtam már az alaplapcserélgetésbe. Jövő Év végéig tuti nem fogok lapot cserélni, elég lesz Nekem egy Q6600-as is az E6600-as helyett (Ha lesz rá pénz). Inkább a VGA-ra helyezem majd a hangsúlyt.
-
krystman
őstag
Ha, jól olvasom az Intel máris gondolkodik ezen a 3 magos procin. Annyira nem lesz ez rossz üzlet. http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3089&Itemid=35
-
dezz
nagyúr
Nekem két dolog jön le ebből:
1. A Penrynek asztalon egy ideig a választék drágábbik végében fognak tanyázni.
A Conroe alapú olcsóbb 4-magosokat meg könnyen elverhetik az ugyancsak olcsóbb 4-magos K10-ek.
2. Ezen asztali procik 1333-as FSB-vel fognak rendelkezni. Márpedig több korábbi tesztben az 1066 vs. 1333-as FSB okozta a fő gyorsulást, hasonló lehet a helyzet 1333 vs. 1600-nál is pár esetben.
3. Xeonoknál is csak a drágábbak között lesz megtalálható az 1600-as.
(#151) erdoke: A POV-Ray csak egy alkalmazás a sok közül... Ráadásul a K10 pont x87 kódban gyengébb... A leadott teljesítmény és a fogyasztás alkalmazásfüggő. Ha a szerver-vonalat nézzük, szerveres alkalmazásokból induljunk ki, plusz a K10 >2 procis felállásokban mutatott teljesítményét is lehet tekinteni. Ha a munkaállomás-vonalat, akkor normális WS programokat, meg pl. az SSE teljesítményt. Ha asztal, akkor meg médiafeldolgozás, tömörítés, játékok. Utóbbiakhoz megbízható tesztekre még várni kell. Szóval az általánosítós ''+x%'' nem túl egzakt dolog.
Ja, majd elfelejtettem: a K10-et eddig valószínűleg csak olyan körülmények között tesztelték, ahol a magok és az NB egyforma feszt kapott. Ez több dologra is kihatással van. Pl. NB vagy alacsonyabb órajelen járt, mint majd jobb esetben a Phenomnál fog, vagy többet fogyasztott a proci. (Valószínűleg inkább az előbbi.)
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #155 üzenetére
Max csak a tuningosoknal fogod latni. Az Intel nem fog 3.2-nel (1600FSB) gyorsabbat kihozni csak akkor ha az AMD is kijon egy 2.6-3.0 kozotti K10 (10h)-val. Az Intel-nek most nem kell csinalnia semmit csak ulni es varni mit lep az AMD. Aztan rajuk csapni megint mar masnap vagy masik heten.
-
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #155 üzenetére
Könyörgök, mi a fészkes fenének szerepelne magasabb órajel a tervekben, ha az AMD csak 2,7 GHz-re saccolja magát jövő év elejére?
-
erdoke
titán
Ne kezdjünk bölcsész-szintű vitába technológiai dolgokról. Mire sokadik stepping lesz a 65 nm-es K10-nél, sokadik stepping lesz a 45 n-es Penrynnél is, ez nyilvánvaló. Mivel az utóbbi teljesen új gyártástechnológia (nemcsak szokványos csíkszélesség-váltás), én nagyobb javulást várnék a steppingekkel. Persze ez már inkább csak jóslás.
Asztalik akkor jönnek, amikor az AMD-nél, mivel csak akkor van rájuk szükség. Illetve akkor, amikor már nem férnek a raktárakban, ugyanis jelen pillanatban már a második üzem kezdi a sorozatgyártást 45 nm-en, jövő év elején a harmadik. Első körben 1333 Mhz-es FSB-vel jönnek, de a tegnapelőtti hírek alapján nem kizárt a gyors 1600-ra ugrás, különösen az Extreme kategóriában. Nem mintha óriási különbség lehetne azonos órajelnél (pl. 333*9 vagy 400*7,5), de ismerjük a marketingesek áldásos tevékenységét... -
TomBoy1986
veterán
Hát nagyon izgatottan fogom várni a nagy órajelbeli előrelépést Intel téren.
Amúgy még nagyon sok példa van rá, hogy a csíkszélességcsökkentés önmagában egyáltalán nem eredményez órajelnövekedési lehetőséget, csak fogyasztáscsökkenést, s ezáltal a melegedés csökkenését.
És még ebben sem szerepel semmi magasabb mint 3,16GHz-es modell: [link]
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #149 üzenetére
Ugy latom tovabbi diskuranak semmi ertelme. Fogalmad sincs mi a kulonbseg az AMD K8 90->65 atallas es a mostani Intel 65->45 kozott. Bonusz hogy X ceg processzoranak lehetosegeit Y ceg teljesen mar gyartasi technologiaval keszult teljesen mas architekturaju processzora alapjan iteled meg.
-
dezz
nagyúr
''Miért, szerinted csak az AMD hallott róla, az Intel nem?''
Miből jött le neked ilyen, hogy szerintem az Intel nem?Vagy abból, hogy szerinted csak az egyik hallott róla (legalábbis úgy tettél), az következik, hogy szerintem meg csak a másik?
''Olvasd el az előbb linkelt tesztet, és gondold át a PentiumD vs. X2 eset megismétlődésével kapcsolatos nézeteidet.''
Átgondoltam. Tényleg jól teljesít a Penryn alapú Xeon, 1600-as FSB-vel. Asztalik mikor is jönnek? Milyen FSB-vel?
#143: Megvan! Bizonyára egy mazochista inteles vagy!
Raymond: Attól, hogy kisebb csíkszélesség, nem feltétlenül bírnak kapásból jóval magasabb órejelet. Lásd 90 vs. 65nm AMD-nél. Bár Intelnél erősen bejátszanak az új anyagok is. Szóval lehet. Viszont valamiféle problémákról lehet olvasni az Intel háza tájáról a Penrynnel kapcsolatban. -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #149 üzenetére
Nem kéne itt érzelmi alapon kalandozásokba bocsátkozni. Az X2 nagyon más processzor mint a Phenom, még azonos gyártástechnológia mellett is (vagy éppen azért).
Annyi biztos, hogy 3 GHz-es 4 magos Harpertownt teszteltek 80 W TDP-vel, és kimérték a rendszerek fogyasztását is.
Ha ez itt mond neked valamit (igen, a 3. helyen vigyorog a 2,5 GHz-es 2*4 magos Opteronos rendszer):
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #146 üzenetére
Tulajdonképpen nem értem, mit akarsz mondani, mert nem cáfolod, amit az előbb írtam.
Az Anand-os lnkeden egy Clovertown van, de még ott is nyerő +20 % órajelen. A Harpertown lesz a valós piaci ellenfél, ami nemcsak gyorsabb valamivel a Clovertown-nál, hanem kevesebbet is fogyaszt.
Nézd meg TechReport-os tesztet, némileg komolyabb, ráadásul Harpertown-os.
Tuningot felejtsük már el, különösen hogy szerver rendszereket hasonlítanánk éppen össze. Vagy küldj levelet az AMD-nek, és tudasd velük, hogy valamit elmértek, nem 1,9-2,0 GHz-en kéne ezeket a procikat indítani a piacon, hanem 3 GHz-en. Valószínűleg nem kell nekik a pénz, elvégre az idénre veszteséget terveztek. -
TomBoy1986
veterán
Tudod, ahogy van az X2-nek, úgy van a Core2-nek is határa.
Ha megnézed, az X2-nél a melegedésen túlmenően semmi mást sem gátolt meg a 90nm-ről 65nm-re történő átállás. A határ 3-3.2GHz (X2). Ez egyáltalán nem ment feljebb.
Miért gondolod, hogy majd az Intel megcsinálta, hogy menni fog? Mert azt mondta? Ne röhögtess kérlek.. -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #146 üzenetére
Edes f*szom mi van itt ma
Azert emlitettem a leghutest nehogy felhozd hogy csak valami egzotikus modon lehet magas orajeleket kihozni beloluk. Egyebkent a 45nm-re valtas tobb dolgot iss hozott:
''Intel says the 45nm high-k process has twice the transistor density, a 20% increase in switching speed, and a 30% reduction in switching power versus its 65nm process.'' -
TomBoy1986
veterán
És vajon a melegedés okozza a problémát,s azért nem megy gyorsabban?
Hát nem éppen... hisz másról nem is hallani, csak hogy ilyen jól meg olyan jól mennek még a mittomén mely szériák is.
Jelenleg nagyon kiugró, amit egyesek kompresszorral elértek (4GHz). Nagyon. És alapvetően nagy feszültség miatt (itt már melegedés a problem).
Erdoke:
Így van, az Intelnek jelen pillanatban 20%-os hátránnyá sikerült kovácsolnia a 20%-os előnyét.
Erre alapozva: [link]
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #140 üzenetére
Ha a 65nm verziok mennek 3.2-3.5 kozott leghutessel akkor a 45nm verzio miert nem mehet 4-en? 15-20%-al csak gyorsabbak mint az elozo generacio....Nem ertem mi ez az Intel averzio ma itt. Vagy mindig ez van csak regen jartam a topic-okban? Ertem en hogy valaki AMD fan valaki meg Intel (erdoke koztudottan az) de en akit egyaltalan nem erdekel ki gyartja csak az hogy technikaliag hogy van kivitelezve meg mik az eredmenyek nemigen tudom felfogni hogyan lehet vilagos es puszta szamok ellen a semmivel hadakozni.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #140 üzenetére
Komoly statisztikai tanulmányaid lehettek. Pedig én se értek a témához, de 2 db processzorból következtetéseket levonni nem érdemes. Annál inkább abból, hogy az AMD nem 2,5 GHz-es toppal indítja a családot, viszont az Intel 3,16-tal.
Egyébként se kell az Intelnek 4 GHz-en mennie ahhoz, hogy maradjon a tesztben látható egyértelmű fölénye. Egészen pontosan elég lesz a 20 %-os plusz, ami 3 GHz-es Phenom esetén 3,6 GHz-es Harpertown-t igényel. Az 1600 MHz-es busszal ez pontosan egy 8-as szorzó, és kb. a második nagyobb stepping idejére esik. Semmi megvalósíthatatlant nem látok benne a 120 W-os TDP-t is figyelembe véve (a TechReporton tesztelt 3 GHz-es TDP-je csak 80 W!).
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #137 üzenetére
Nagy jóstehetség kell, ha az egyik 3,16 GHz-es, a másik meg 2,0 GHz-es csúccsal indul.
-
erdoke
titán
Köszi, ez még friss-ropogós. Kb. a várakozásoknak megfelelő, simán hozza a 20 % körüli előnyt a 2*2,5 GHz-es Phenomhoz képest a 2*3 GHz-es Harpertown rendszer. Ami érdekesebb, hogy energiahatékonysgban simán veri a sokat zabáló FB-DIMM-ek ellenére is.
Úgy tűnik, korrekt megállapítás volt, hogy az AMD kösse fel a gatyát 45 nm-re. Kérdés, hogy mennyit számít az Intel új, High-k turbózott gyártástechnológiája. -
dezz
nagyúr
''Van már 20e db rajtra kész 1,9 és 2,0 GHz-es, októbertől gyűjtögetik hozzá a kicsit jobban futókat.''
Steppingekről tetszett már hallani?
(#113) Cerebellum: Csak ''nehogy'' aztán megismétlődjön a Pentium D vs. X2 eset... (Meg fog.)
Aki szerint ez halott ötlet, az bizonyára haszontalan kacatként dobna el pl. egy 8800GTS-t. -
Brekk
addikt
válasz
#64791808 #113 üzenetére
Azert ez a ''közel két éve állunk páros lábban az AMD (fanok) nyakán'' kicsit eros volt, nekem is core2om van, de ezzel egyaltalan nem ertek egyet. Meg ma is rengetegen vesznek x2-ot, es rengeteg ember van akinek a felhasznalasi teruletebol adodoan akar az amd meg jobb is lehet mint az intel...
Nem minden a tuning meg a benchmark. -
Brekk
addikt
Sztem semmi rossz nincs abban ha a selejtes 4magos procikat eladjak mukodo 3 magosnak. Miert kellene oket kidobalni? Egyreszt pazarlas masreszt meg a 2 es 4magos procik kozott levo komoly arkulonbozetet igy meg is lehet szuntetni. Magyarul kicsit jobban szegmentalt lesz a piac. Nem hulyeseg ez...
-
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #129 üzenetére
Mindkét vonalon vannak már tesztek, mihez kell a jóslás?
-
erdoke
titán
A Penryn magmérete lényegesen kisebb a Phenomnál, 4 maghoz ugye két különálló kétmagos kell csupán.
A Penrynnel (elvileg) egy fontos gyártástechnikai újítást is bevezetnek, amivel nemhogy nőne, de lényegesen csökken a szivárgási áram.
Ahogy írtad, a selejtes Core2 szépen elballag majd kisebb FSB-vel és a hibás cache letiltásával az alacsonyabb kategóriákban.
Azonos órajelen 2-10 %-kal lesz gyorsabb mint a Conroe, ami pont elég ahhoz, hogy ne legyen lassabb a K10-nél, viszont jóval magasabbra fog skálázódni.
Inkább abban érdemes reménykedni, hogy 45 nm-re gyorsan és problémamentesen tud átállni az AMD. -
zlutor
aktív tag
válasz
venember83 #34 üzenetére
Kulonben ketlem, h lesz valami ertelme, annyiba kerul legyartani mint 1 4magost, akkor minek adni el olcsobban mint a 4magosat?
A helyzet az, hogy nem 3 magos procit fognak gyartani, hanem eladjak a 'felresikerult'' negymagost harom (ketto, egy) magosnak. Nincs selejt, nincs problema. Mindenki jol jar...
-
Zeratul
addikt
válasz
#64791808 #113 üzenetére
45 nanon az Intel megint csúnyán belefuthat a szivárgási áram okozta problémákba. Perryn nem fog sok újdonságot hozni sebesség CtC alig pár % az is brutál méretű cache miatt, az meg eleve nem túl jó yield előjel. Selejtes Core2ből se lesz hiány, nem baj csökkentett cachel megint lesz ócsó proci ala E21xx sorozat.
-
erdoke
titán
válasz
hunnylander #112 üzenetére
''Még mindig sokkal jobb, mint a gyengére sikerült selejt négymagosokat kidobni a kukába.''
Nem, a probléma ennél azért kisebb nagyságrendű. Az eddigi lehetőségek a működő magok számától függően az 1-2-4 mag voltak. Azonban jelentős bevételkiesésnek látják a 3 működő maggal ébredő 4 magos procik lebutítását 2 magra (gyártás ugyanannyiba kerül), ezért kitalálták, hogy ha már úgyis működik a négyből három, akkor adják el úgy. Természetesen némi felárral, ami az előző változathoz képest tiszta haszonnak tűnik, bár valójában nem az, ugyanis lesznek extra költségek (válogatás, marketing, stb.) is. Mindemellett ne legyenek kétségeink afelől, hogy extra hasznot remélnek a döntés kivitelezésétől, különben nem vágnának bele. -
lordtoulus
csendes tag
Érdekes..
mint laikus nekem az jött le,azt gondolnám a hírt olvasva hogy, az AMD milyen király, ha akarnak csinálnak 1-2-3-4-x magos CPU-t ,mert nekik csak úgy megy ide meg oda pakolgatják a magokat.. ezzel szemben a másik gyártó meg 2*2 magost, össze barmolt. Persze ez nem igaz.
Mint olyan aki hírekből meg olvasmányokból tudakozott(csak kicsit), én is arra vajaznék hogy nem teljesen jól legyártott procikról van szó, és remek marketing fogásnak tartom.(bár vissza fele is elsülhet) Hiszen egynél a kettő az több.. és ugyan így a három is több a kettőnél. Szóval,van-lesz válasz lehetőség a core2dou-ra.
Mint cinikus..költői kérdést tennék fel..ö... kedves monitor-fejü társaim nektek csak 2-4-8-16 PC-tek, monitorotok van.. és persze minden más egyéb? Mert ügye a világunkban az 1 3 5 6 nem működik.
Amúgy nem igazán, méltatnám.. hogy jó ötlet vagy sem. Inkább úgy nézném hogy jó lesz-e nekem ? Mert nekem kell megvenni használni.... -
hunnylander
őstag
Tux attack!
-
Majstor
senior tag
!!!Hajrá AMD!!!
-
Vistaboy
veterán
A HardwareOC most tette közzé a hírt (Késnek a PH!-n lévő órától...
).
Ja, bocs: [link]
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
#64791808 #113 üzenetére
Szal nem tudunk semmit, csak azt, hogy annak idején minden nagypofájú AMD-s az intelt fikázta, mekkora szar, nem tud semmi, most meg baromira jól érzem magam, hogy közel két éve állunk páros lábban az AMD (fanok) nyakán
Ezek nem egészséges gondolatok, szerintem kezdj el ''szakembert'' látogatni... -
pisti
őstag
válasz
MegalodonS #98 üzenetére
Tokeletes iqnuku trollkodás a reszedrol''BRAVO''
-
törölt tag
válasz
hunnylander #112 üzenetére
A Q6600 nálam már 56k, úgy, hogy az AMD Phenom még ki sem jött, nem tudunk róla sokat. Egyáltalán a 4 magos Phenom megveri? Az milyen árban lesz?
Szal nem tudunk semmit, csak azt, hogy annak idején minden nagypofájú AMD-s az intelt fikázta, mekkora szar, nem tud semmi, most meg baromira jól érzem magam, hogy közel két éve állunk páros lábban az AMD (fanok) nyakán -
hunnylander
őstag
Jó húzás, mert egy 'muszáj' húzás és meglépik. Még mindig sokkal jobb, mint a gyengére sikerült selejt négymagosokat kidobni a kukába. Szóval ezzel az AMD jelentősen növelheti a gyártás gazdaságosságát.
Intel meg édes teherként eldöntheti hogy melyik termékével csökkentse az X3-asok piaci értékét. Q6600 vagy Q9300.
Lesznek is majd olyan árcsökkentések, hogy öröm lesz nézni. -
edipqe
senior tag
celeron @533 forevá!! a tnt2 met simán kihajtotta!
-
rollins
őstag
válasz
antikomcsi #105 üzenetére
Még azt sem tudjuk igazából mire képes a Phenom. Épp ez az, hogy ha kapunk egy tökéletesen működő X3 -at, kit érdekel hogyan állították elő. Ha lesz rá kereslet, már direkt ilyet fognak gyártani.
Ha jó lesz az ára is és a teljesítménye, nekem bőven elég lenne egy X3 is.
Meg ha jól tudom, nem nagyon volt más választása az Amd- nek soi -val 65nm-en, mint 4 magot egy lapkára ültetni, ha kedvezőbb fogyasztást, hőtermelés akart. Lehet nagyobb lesz a selejt ezzel a gyártással, de nem hiszem hogy csak ezekből lenne az X3.
Ah, majd meglátjiu 2008 elején.
[Szerkesztve] -
válasz
MegalodonS #98 üzenetére
Ha volt valaha Celeron/Duron/Sempron processzor a gépedben, akkor érdekes a hsz-ed...
-
rollins
őstag
válasz
MegalodonS #98 üzenetére
Hát ezt majd eldönti hogy lesz -e piaci sikere. Persze, majd a kedvedért kukába dobják a defektes X4 -et. Még meg sem jelent, már megy a fikázás. BRAVO.
-
prmcsk
addikt
Azért ez a cím a kommunikáció csimbarasszója, hogyaszongya...
''A lebutított négymagosokból...........'' Talán inkább a ''nemsikerült négymagosokból''
meghogy piaci szegmens...Csináljon ötkerekű autót, annak is lesz szegmense ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Macbook White 13" unibody
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged