- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #155 üzenetére
Max csak a tuningosoknal fogod latni. Az Intel nem fog 3.2-nel (1600FSB) gyorsabbat kihozni csak akkor ha az AMD is kijon egy 2.6-3.0 kozotti K10 (10h)-val. Az Intel-nek most nem kell csinalnia semmit csak ulni es varni mit lep az AMD. Aztan rajuk csapni megint mar masnap vagy masik heten.
-
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #155 üzenetére
Könyörgök, mi a fészkes fenének szerepelne magasabb órajel a tervekben, ha az AMD csak 2,7 GHz-re saccolja magát jövő év elejére?
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #149 üzenetére
Ugy latom tovabbi diskuranak semmi ertelme. Fogalmad sincs mi a kulonbseg az AMD K8 90->65 atallas es a mostani Intel 65->45 kozott. Bonusz hogy X ceg processzoranak lehetosegeit Y ceg teljesen mar gyartasi technologiaval keszult teljesen mas architekturaju processzora alapjan iteled meg.
-
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #149 üzenetére
Nem kéne itt érzelmi alapon kalandozásokba bocsátkozni. Az X2 nagyon más processzor mint a Phenom, még azonos gyártástechnológia mellett is (vagy éppen azért).
Annyi biztos, hogy 3 GHz-es 4 magos Harpertownt teszteltek 80 W TDP-vel, és kimérték a rendszerek fogyasztását is.
Ha ez itt mond neked valamit (igen, a 3. helyen vigyorog a 2,5 GHz-es 2*4 magos Opteronos rendszer):
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #146 üzenetére
Tulajdonképpen nem értem, mit akarsz mondani, mert nem cáfolod, amit az előbb írtam.
Az Anand-os lnkeden egy Clovertown van, de még ott is nyerő +20 % órajelen. A Harpertown lesz a valós piaci ellenfél, ami nemcsak gyorsabb valamivel a Clovertown-nál, hanem kevesebbet is fogyaszt.
Nézd meg TechReport-os tesztet, némileg komolyabb, ráadásul Harpertown-os.
Tuningot felejtsük már el, különösen hogy szerver rendszereket hasonlítanánk éppen össze. Vagy küldj levelet az AMD-nek, és tudasd velük, hogy valamit elmértek, nem 1,9-2,0 GHz-en kéne ezeket a procikat indítani a piacon, hanem 3 GHz-en. Valószínűleg nem kell nekik a pénz, elvégre az idénre veszteséget terveztek. -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #146 üzenetére
Edes f*szom mi van itt ma
Azert emlitettem a leghutest nehogy felhozd hogy csak valami egzotikus modon lehet magas orajeleket kihozni beloluk. Egyebkent a 45nm-re valtas tobb dolgot iss hozott:
''Intel says the 45nm high-k process has twice the transistor density, a 20% increase in switching speed, and a 30% reduction in switching power versus its 65nm process.'' -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #140 üzenetére
Ha a 65nm verziok mennek 3.2-3.5 kozott leghutessel akkor a 45nm verzio miert nem mehet 4-en? 15-20%-al csak gyorsabbak mint az elozo generacio....Nem ertem mi ez az Intel averzio ma itt. Vagy mindig ez van csak regen jartam a topic-okban? Ertem en hogy valaki AMD fan valaki meg Intel (erdoke koztudottan az) de en akit egyaltalan nem erdekel ki gyartja csak az hogy technikaliag hogy van kivitelezve meg mik az eredmenyek nemigen tudom felfogni hogyan lehet vilagos es puszta szamok ellen a semmivel hadakozni.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #140 üzenetére
Komoly statisztikai tanulmányaid lehettek. Pedig én se értek a témához, de 2 db processzorból következtetéseket levonni nem érdemes. Annál inkább abból, hogy az AMD nem 2,5 GHz-es toppal indítja a családot, viszont az Intel 3,16-tal.
Egyébként se kell az Intelnek 4 GHz-en mennie ahhoz, hogy maradjon a tesztben látható egyértelmű fölénye. Egészen pontosan elég lesz a 20 %-os plusz, ami 3 GHz-es Phenom esetén 3,6 GHz-es Harpertown-t igényel. Az 1600 MHz-es busszal ez pontosan egy 8-as szorzó, és kb. a második nagyobb stepping idejére esik. Semmi megvalósíthatatlant nem látok benne a 120 W-os TDP-t is figyelembe véve (a TechReporton tesztelt 3 GHz-es TDP-je csak 80 W!).
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #137 üzenetére
Nagy jóstehetség kell, ha az egyik 3,16 GHz-es, a másik meg 2,0 GHz-es csúccsal indul.
-
erdoke
titán
válasz
TomBoy1986 #129 üzenetére
Mindkét vonalon vannak már tesztek, mihez kell a jóslás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Le Mans Ultimate
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Óvodások homokozója
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- Jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest