- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
antikomcsi #165 üzenetére
Azt rebesgetik, hogy a Nehalem megint valamivel hosszabb futószalaggal rendelkezik majd. Ez önmagában előrevetít némi órajel emelkedést, aztán amikor leviszik 32 nm-re, az megint. Utóbbi könnyen megütheti az 5 GHz-et, persze ha szükség lesz rá. A Penryn is megüthetné a 4 GHz-et szerintem egy későbbi steppinggel.
Hehe, tegnap IDF-en kész Nehalem wafer-t mutatott Otellini:
''In its ''largest configuration,'' Nehalem will pack eight CPU cores onto a single die. Each of those cores will present the system with two logical processors and be able to execute two threads via simultaneous multithreading (SMT)—a la HyperThreading. So a single Nehalem chip will be able to execute 16 threads at once.''
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #165 üzenetére
Mivel a sebesség növelésének legegyszerűbb módja az órajel növelése, ebben tutira igazad van. Ha nem kellene új fejlesztésekkel kínlódniuk ez helyett, már régen 10GHz környékén járnánk...
Mod: Így már csak a magok számának emelése marad...(Lassan dinnyének kell majd nevezni a procikat...
)
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
antikomcsi #105 üzenetére
Még azt sem tudjuk igazából mire képes a Phenom. Épp ez az, hogy ha kapunk egy tökéletesen működő X3 -at, kit érdekel hogyan állították elő. Ha lesz rá kereslet, már direkt ilyet fognak gyártani.
Ha jó lesz az ára is és a teljesítménye, nekem bőven elég lenne egy X3 is.
Meg ha jól tudom, nem nagyon volt más választása az Amd- nek soi -val 65nm-en, mint 4 magot egy lapkára ültetni, ha kedvezőbb fogyasztást, hőtermelés akart. Lehet nagyobb lesz a selejt ezzel a gyártással, de nem hiszem hogy csak ezekből lenne az X3.
Ah, majd meglátjiu 2008 elején.
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #99 üzenetére
Totál igaz. A VGA-knak is ezért vannak ''Fokozatai''...
Amelyik nem működik fullon, azokban letiltjuk a hibás részeket és eladjuk olcsóbban...
-
bdav
őstag
válasz
antikomcsi #70 üzenetére
nem feltétlenül direkt neked címeztem a hozzászólásomat, többen is felvetették h. mi van ha 3 magos processzort tervez az AMD. Csak talán pont a tied volt a legutolsó ami ilyesmi témához közelített.
-
shabbarulez
őstag
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Azért ez nem ilyen 1xű. Az Intel 45nm-osából 107 nm2 egy natív kétmagos. Egy legyártott natív 4 magos Phenom, egy hibás maggal kilapcsolva és 3 magosként eladva 285 nm2-es. Vagyis ugyanakkora wafferből az Intel 2.5x több procit tud gyárta. Most gondolj bele ha ugyanannyiért adják mindkettőt, de az Intel procija 2.5x kisebb költséggel készül, akkor az nem lesz olyan jó business az AMD-nek. Mivel ha az Intel ennyivel olcsóbban tudja gyártani könnyen belemehet olyan gyilkos árversenybe amiben az elmúlt évben belement és azt már látthattuk hogy megsínylette az AMD üzleti oldalról.
Nem nagyon látom értelmét ennek a 3 magosnak. Az Intel az új 45nm-es magokból úgyis ki fog adni olcsóbb, kommersz termékeket. Már most is 65nm-es chipből kapni $266-ért 4 magosat, az új 45nm-esből biztos hogy lesz majd 4 magos a $163, $183-os árban is, ahol most pl. az E6750-es igen népszerű kétmagosuk van. Ha az Intel már ilyen olcsó ársávban is árul majd 4 magosakt, akkor az AMD-nek erősen ez alá kell beáraznia a 3 magos termékeit, azzal pedig a saját 2 magosait kényszeríti még mélyebb ársávokba, ezzel saját bevételeit gyengítve. Mert azért 2008-ban még szerintem erősen a 2 magosok lesznek a húzó termékek, abból fognak a legtöbbet eladni, az azon realizált haszon lesz a chipgyártók bevételeinek legfőbb húzóága. Pont ezért kellett volna az AMD-nek már nagyon rég letenni egy az X2-nél erősebb 2 magos terméket a Core2 ellen. De ez még mindig késig és jővőre első negyedév előtt aligha érkezik meg, és mire felfut a gyártási volumen lesz az 2008 q2 is. Addig meg nem igen fog a jelenlegi hatalmas veszteségük lassú csökkenésnek indulni. -
bdav
őstag
válasz
antikomcsi #42 üzenetére
ezt én eléggé kétlem h. 3 magosra terveznék, pont azért mert ahhoz tervezni kellene. Egy proc. árának jelentékeny része a tervezési költségeket jelenti, ha már egyszer megvan hogy hogy kell legyártanod + a gyáradat ráállítottad, utána már egy példány előállítása viszonylag olcsó (kb. a szoftverfejlesztés analógiáját tudom felhozni: amikor bemész a boltba megvenni az aktuális kvéket akkor amit kifizetsz az nem azért annyi, mert drága a dvd amire rámásolták, hanem mert előtte 1-2 évet tököltek vele mire kész lett).
letiltott 4. mag mellett szól h. ha jól tudom az új AMD procik képesek ''lekapcsolni'' egy-egy magjukat ha nem kell a teljesítmény, tehát valszeg architekturálisan fel van készítve a cucc arra hogy egyszerre nem kell mind a 4 magnak rendelkezésre állnia (képes működni 3 maggal). Így megszabadulnak a selejtektől. -
-Atis-
tag
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
''jobban megéri nekem AMD-t venni'' vs ''nem kell nagyobb teljesítmény, mint amit akár egy mostani x2 nyújt''
miért ''éri meg'' amd-t venni, ha egyszer nem is kell nagyobb teljesítmény?nem kell venni semmit
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
Csupán a véleményemet írtam le, de mutathatok egy tesztet, ami szerint gyorsabb az Intel az AMD-nél: [link]
Ui.: Persze ennek sok jelentősége nincsen, hiszen legalább ennyi oldal pedig az AMD-t hozta ki győztesnek: [link]
Úgyhogy Én maradok az Én véleményemnél. Egyébként a Core 2 előtt egy Athlon64 3500+ procim volt, mert akkor az akkori P4 mellett jobban tetszett. Előtte pedig egy 3.06-os Northwood... Mikor melyik tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- PlayStation 1 / 2
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest