- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
HiperG
addikt
Nézd az Intel bevezeti a DDR2-533 támogatást az Alderwood/Grantsdale cuccokban, de semmire se megy vele sőt lasabb is lesz
-hiába az elvi maximális 8.5gb/s mem sávszélesség ezzel nem tud mit kezdeni 800mhz fsb melett...(nforce2 dual-ddr effektus)
-nagyon gyenge időzítések (4-4-4-12)
Szóval úgyvedd, hogy AMD marad a Dual-DDR400-nál hogy ez még gyorsabb is lesz..másrészt meg nézz meg egy DX-51 vs. 3400+ tesztet... alig látsz különbséget, hiszen az AMD nem allergiás annyira a sávszélességre mint P4... ugyanígy a kesre sem...
DDR2 majd akkor fogja megérni ha 667-nél meg 800nál tartanak (jó lenne javítani ezeken az időzítéseken legalább CL3-ra....persze nem tartom kizártnak hogyha növelik a DDR2-k órajelét akkor még tovább gyengülnek az időzítések... DDR1-nél is ígytörtént) -
Elrood
őstag
Sztm igen.
Ha most átállnának DDR2-400-ra, azzal csak veszítenének. (Sebességre gondolok). Szépen megvárják sztm az DDR2-533-t, az talán gyorsabb lesz mint a DDR-400, ha nem, tovább várnak:).
Két magot egy prociba akciót nem 65 nanós gyártástechnológiánál akarták bevezetni? Az szerintem több mint 3/4 év. -
maszat
senior tag
-
válasz
Alkarcsont #25 üzenetére
Háromnegyed éven belül.
-
Alkarcsont
senior tag
''Az AMD nem tervezi szimultán többszálú utasításvégrehajtás (SMT) implementálását az AMD64 architektúrába. A teljesítmény növelését két processzormag egyetlen lapkára integrálásása (CMP) és a HyperTransport busz sebességének növelése révén valósítja meg a vállalat''
Ez aztán az igazi HT nesze neked Intel hehehe, csakhát mikor lesz ez még... -
L3zl13
nagyúr
Hát igen, csak tudod, valamiért kétlem, hogy két proci magnál jobban működik a gyártástechnológia mint egynél.
Ha pedig ugyanúgy működik, akkor logikus módon ugyanolyan frekin 2 magnak kétszer annyi hőt kell termelnie.
Szóval szerintem a 2 mag=max 90W csak akkor müx, ha 1 mag=max 45 W. Vagy a 2 magos procik kissebb frekin kell menjenek, vagy többet kell fogyasszanak. -
HiperG
addikt
Szerintem is felesleges a DDR2-t siettetni mivel ezeknek az időzítése 4-4-4-12 szemben egy jobb DDR1 2-2-2-5 ével.
CMP szerintem is érdekesebb lesz mint SMT (hajpa tréding teknólógí), mivel ennek áldásos hatásából nem soakt éreztem :)
90W max meg igazán jó, mivel a 4Ghz-s Prescott 135W körül fogja nyomna és ne feleggyük, hogy AMD-nek ott van a cool&quiet ;] -
Szőrös
veterán
''A vállalat meglátása szerint jelenleg a technológia drága, miközben rosszabb teljesítményt nyújt, mint a DDR1, ezért csak akkor készítik fel 64 bites chipjeiket a szabvány támogatására, amikor a gyorsabb DDR2 modulok megfizethetővé válnak.'' itten van az indok , lassabb mint DDR1 s drágább is ! nos akkor minek vezessék ba ha DDR1el szemben alúl marad ??? :F
-
anulu
félisten
Az SMT-t meg majd meglátjuk, hogy mit sikerül kihozniuk belőle. De az érdekelne, hogy egy ilyen pics*nyi prociba hogy fognak 2 magot úgy belerakni, hogy 1. a cache is elférjen és 2. ne menjen az egekbe a hőleadás...
-
anulu
félisten
Van egy érdekes része a cikknek. Az pedig az, hogy 90nm-en max 90W-ot disszipál az S939 A64. Ez szerintem elég szép teljesítmény, főleg a konkurencia tükrében.
Amúgy örülök, hogy nem rohannak a DDR2-vel. Legalább nem kell szabadulnom az 1GB DDR-RAM-omtól :) -
Goose-T
veterán
-
Bgs
senior tag
Az arat a termeles es a piac is meghatarozza. Lehet, hogy a DDR2 eloallitasa olcsobb, mint a DDR-e volt amikor megjelent. A DDR is esett egy csomot, majd a DDR2 is fog. Azonkivul, ha kevesen veszik akkor az arak is magasabbak. Ennek tukreben nem olyan kesei az a jovo ev vege. (IMHO)
-
Goose-T
veterán
Drága a DDR2? Nem azzal érveltek, hogy ezt olcsóbb lesz gyártani? Nem értem én ezeket. Ha senki nem vezeti be a DDR2-t, akkor tényleg drága fog maradni.
-
L3zl13
nagyúr
A jövő év végi DDR2-t kissé későinek érzem. :F
A CMP-re pedig kíváncsi vagyok, milyen áron tudják megvalósítani.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged