- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MUŁĐER
addikt
nem rád értettem hogy reboot alapján osztályozol, hanem majd jön a sok láma és osztja az észt hogy nédda, Y 4X újraindult, X meg csak 2X....,tehát x az isten/stabilabb, és kezdődik a flame nevezető össznépi hacacáré a modok nagy örömére.
Amúgy érdekes ez az újraindulás...mármint mitől indul újra? Túlmelegedés? Nem hiszem..akkor?Nálam még sosem volt spontán újraindulás...na jó, áramszünet.
-
Cs_Laci
senior tag
Igazság szerint Sz*r az egész teszt
Nem tudom mit akarnak kihozni belőle, de az tuti, hogy a két rendszert nem fogják tudni normálisan összehasonlítani..
Azt imádom Tom-ék oldalában, hogy olyan cuccokkal tesztelnek, ami normál földi halandónak nem hozzáférhető, és erre képesek szinte értékelhetetlen eredményt produkálni, mert semmi megfontoltság nincs az egészben.. -
MUŁĐER
addikt
Elég hülyeség ez hogy reboot alapján osztályozni mennyire stabil a proci...Mert ha lefagy akkor ok, a proc nem stabil (vagy az alaplap) de ha újraindul akkor a táp a ludas inkább (vagy az alaplap
)...de ez a teszt pont mindent bizonyít csak a proc stabilítását nem
Max azt hogy a táp meg a mobo párosítás nem tökéletes...mind1, Tom's hardware-t eddig is a szakmabeli hozzáértéséről ismertük.
Amúgy ez a teszt bullshit imho, a procik tökéletesen stabilak, akár Intel akár AMD...hiszen egyik se engedhetné meg magának hogy megbízhatatlant csináljon. -
Cs_Laci
senior tag
Az mondjuk baromira meglep, hogy a két rendszer ennyire eltérő számítsi műveletet végez. Ezzel pon az összehasonlíthatóságot vesztik el..
Bővebben: link -
Cs_Laci
senior tag
Tom's Hardware lefuttatott egy stress testet, de valahogy annyira gyatrára sikerült a cikk, hogy semmit sem értek az egészből. Valaki fel tudna világosítani?
hobizoli
nagyúr
Bővebben: link
hobizoli -
Eskimoka
tag
Milyen chipkészletekkel lehet majd használni az új dual core-os procikat?Csak NF4-el, vagy NF3 ultrával is?
-
LordX
veterán
válasz
Sir Riccio #148 üzenetére
Milyen memóriád van, ami bírja a 2x295 MHz-et?
-
hobizoli
nagyúr
Hm....azon gondolkodtam, hogy vhogy azt kene megoldaniuk, hogyha egy adott alkalmazas nem haszanlja ki a masik core vmelyik reszegyseget -ALU, FPU, SSE stb-, akkor az automatikusan az 1. coreben megjelenjen meg, mint eroforras, azaz van pl a 3 pipeline-s FPU mindket a CPU core-ban, de a prg csak az egyik core-n fut, azaz 3 pipeline dolgozik az egyik core-ban, mint a barom, de a masik 3 a masik coreben meg pihikezik 1000-l, es ekkor ezzel ez ugy mukodne, mint egy 6 pipelne-s FPU. Persze csak az idle idejeben lenne hasznalva a masik core-nak ''segitsegkent'', de igy minden prg gyorsulna a dual core-tol nem csak az, amit mar eleve erre irnak. Nem tudom ki nezett mar valos 2 CPU-s gepnel CPOU terhelswst -en lattam-, de rengeteg prg inkabb csak az egyik CPU-n fut szinte 100%-ban, a masik meg 1-2%-n elpotyoreszik magaban, de van hogy 20-80 vagy pl 60-40%-ban terheli a ket CPU-t egy prg.
Mi kellene ehhez? Op.rendszer kernel okositas, vagy eleve ijennek ken lennie a maganak a CPU-nak is?
hobizoli -
Esmein
nagyúr
válasz
Sir Riccio #148 üzenetére
Én is ott körül találtam egy határt, de azért, mert ott megint vissza kellett osztani a ramokat.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
hobizoli #144 üzenetére
Nos én megpróbáltam, a 3000+ alap órajelét (1800-ról 9x200) 1998 MHz-re húztam, (9x222) a 3200+ alapban 2000MHz-en fut. Tesztekben a 3000+ a gyorsabb, viszont tapasztalataim szerint egy határ felett (nálam 278x9) már nem profitál belőle semmi, sőt 8,5x295-ön lassult a rendszer.
-
Esmein
nagyúr
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy nem nekem van igazam
Na mindegy, szal az fsb értékesebb tuningpotenciál, mint a végleges mhz, ugyanis azt nem lehet a végtelenségig tolni, inkább az fsb-t érdemes előbb maximalizálni, azon többet lehet rendszerint emelni. Ha meg a mhzet is lehet durván tolni, akkor az fsb-t is.
Továbbra is tartom az állításom, hogy a s939 kamuzik.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Mert a tapasztalataim ezt mutatják, hogy az fsb jobban számít.
Lásd: 10,5*145 palomino(1522)(256k l2 cache) superpi 1m : 1:17-19
6*220 duron(1320)(64k l2 cache) superpi 1m: 1:11-13.
Hehe, dejó, magam ellen beszélek. még mielőtt valaki rámutatna, valóban, magam is észrevettem, 15% órajel és 50% fsb különbség van köztük. Az órajel ''jobban'' számít, de ha nincs meg az fsb, akkor hiába. Alapon a duron elég csúnyán kikapott.
[Szerkesztve] -
gliskard
senior tag
...a dual core a melóban jön igazán jól
Egy intel a HT-val megtámogatva ''zökkenömentesebb'' napi munkára képes mint egy nagyobb teljesitményü amd. Én legalább is a DTP-nél ezt vettem észre, ha egyszerre fut az Indesign, Illustrator, Photoshop a háttérben dolgozgat a distiller és közben cd-re rakom ki az anyagokat vagy megy fel ftp-re, meg dübörög az mp3, akkor a HT ''többszálusága'' szemmel láthatóan elönyösebb, gyorsabb a váltás a programok között, kevesebb a homokora.
A fenti példa nem extrém eset, mert napi szinten igy nyuzom a meló helyen a Macintosh-t is, és ott a valós dual rendszer sokat dob.
szoval a dual core a munkában (is) fog sokat dobni, valószinüleg ez kicsit meghuzza az eladásokat is. -
Esmein
nagyúr
válasz
hobizoli #130 üzenetére
Ha most lenne egy lockmentes procim, akkor letesztelném, de nincsen, ezért sajna nem tudom. L2 tényleg abszolút nem számít, viszont az memsávszél(fsb) kulcsfontosságú. Lásd duron 5.5*220-on verte a 10.5*145-ös palominomat.
#133: azért, mert egyszerűen nem akkora a sávszélesség, amekkorát a s939-esnek kiír. Nem azért mert szar a technológia és nem használja ki, hanem mert a technológia KAMUZIK. Nem annyi. Egyszerűen ha egy s754-essel azonos órajelen tudnál csinálni 4000 mb/sec olvasást hülyére verné a 6000mb/s s939-est.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Huhh?
Az AMD K8 nem egy sávszéléhes architektúra. Tessék csak összehasonlítani a 754-es és 939-es, azonos frekvenciás és cache-es A64-et. Szinte semmivel nem gyorsabb.
A K8-nak kis késleltetés kell, mert nem nyúl a mag (olyan) sokszor a memóriához, de azt minnél előbb teljesíteni kell. Mellesleg a K7 is ilyen, ott azért volt nagyon jó chipset az nF2, mert nagyon kis késleltetéseket tudott csinálni az összehangolt memvezérlő + spekulatív prefech miatt.
A Netburstnak meg folyamatosan kell a következő adat a memóriából. -> rohadtul sávszéligényes. A 3-4GHz közötti P4-ek sávszéligénye valahol a 800 és 1033-es busz sávszéle között van (tessék megnézni a megfelelő P4EE tesztjét) -
AMD!4ever
őstag
Alig várom hogy valakinek itt a forumon X2-es proci süvitsen a gépében....
Biztos olyan is lesz akinek 840es preszi...
Uj korszak kezdődik???
Én mindenesetre fullosan megvagyok elégedve az én 1magos gyengusz(és állitolag nem stabil,mert drága volt) procimmal és egyenlöre eszem ágában sincs uj procit venni.
Hajrá Amd -
-
hobizoli
nagyúr
''Az amd nagyon sávszélesség érzékeny architektúra,''
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Akkor a Netburst az mi?
Alkalmazas fuggo ez a nagyobb FSB vagy nagyobb orajel a nyero dolog, legtobbszor a nagyobb orajel ''nyer'', sot meg a L2 merete sem szamit annyit, mint a CPU nyers orajele, ugyhogy hiaba is a nagyobb FSB, meg a sok-sok cache, az annyit nem dob rajta. Ez nem P4.
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Nincs is ra szukseg, ez nem egy P4, hogy savszelesseg gondjai lennenek. Csak azota ilyen slagertema savszelsseg amiota azokat kapni lehet. Az Intel fele dual CPU szervezesnel kell is a nagy savszelsseg, mert a ket CPU egy kozos savszelessegen osztozik a North Bridge fele, mig az AMD-nel meg kulon-kulon dedikalt savszelessege van minden CPU-nak, ezen kivul a cache is kvazi ''osszeadodik'', barmihez hozzafernek egymas cache-bol is azonnal, ugy mintha az a sajatjukban lenne. Es ez nem csak az Opteron ota van igy.
Intel:
AMD:
hobizoli -
Husky
aktív tag
Voltmár?
viharhozo
addikt
Azt hiszem, erre csak akkor kapunk valaszt, ha kijonnek a procik, es keszul vmi osszefoglalo teszt.
Az Anandtech alapjan a kisebb Amdk eleg jonak tunnek, foleg a multitask teljesitmeny meggyozo. Innentol a szoftvergyartokon a sor, a procik keszen vannak.
Az X2-t azert nehez igazi desktop megoldasnak tekinteni, mar csak az ara miatt is a fanatikusok meg a jomunkasemberek fogjak venni.
A vegere a kedvencem:
In multithreaded/multitasking environments the Athlon 64 X2 is even more impressive; video encoding is no longer an issue on AMD platforms - you no longer have to make a performance decision between great overall performance or great media encoding performance, AMD delivers both with the Athlon 64 X2.
[Szerkesztve] -
-
erdoke
titán
Nekem valahogy nem túl magas szinten tombol most a lelkesedésem a dual core procik kapcsán, sok olyan alkalmazás se támogatja egyelőre a többszálú utasítás-vágrehajtást, amit gyakan használok, a játékokról nem is beszélve.
Talán egy Venice 939-es procit veszek az idén, és majd jövőre dual core-t, addig dolgozzanak csak a szoftverfejlesztők. -
-
erdoke
titán
válasz
Overlocker #103 üzenetére
Másodszor hasonlítod az uborka árát a tojáséhoz. A belépő dual core procik fognak egymással versengeni.
-
-
erdoke
titán
válasz
Overlocker #101 üzenetére
És ennek mi köze az általam elmondottakhoz? A 2,8 Ghz-es Smithfield 270 $ körül lesz. Van kétszeres szorzó átlagos teljesítményben? Kötve hiszem.
-
-
erdoke
titán
válasz
Overlocker #99 üzenetére
Ezt fejtsd ki bővebben, mert nem tudtam teljesen értelmezni. Mi ver mit, és mennyibe kerülnek?
-
-
erdoke
titán
A játékok nagy részében most is gyorsabb lesz a szingli, de magasabb órajelen futó CPU.
Igazából érdemes lenne árakkal együtt vizsgálni az Intel és az AMD asztali gépekbe szánt dual core megoldásait. Az a szokatlan helyzet állt elő ugyanis, hogy egy 2,8 GHz-es Smithfield 2xx $, a 3,0 GHz-es 4xx $, míg a belépő AMD procik (2,2 GHz) ennek közel a dupláját kóstálják.
Teljesítményben valószínűleg üti a 2,2 GHz-es A64 a 2,8 GHz-es Prescottot, nade a duplájától azért elég messze jár. A túl magabiztos árazás miatt ár/teljesítmény viszonyban egyelőre inkább az Intelnek áll a zászló. -
_cirmos_
őstag
és akkor most mi lesz az FX-szériával? úgy tudtam hogy azok csak a dupla L2 cache-ben tértek el a sima A64-től... most meg elcsalták az F és X betűket, helyette 200-al nagyobb számozást kapott. vagy rosszul tudok valamit?
-
LordX
veterán
Hát, ha megnyitsz egy böngészőt, egy WinAMP-ot, meg egy Total Commandert, az kapásból 3 folyamat (és ennél több szál). És még bele sem számoltuk a rendszerfolyamatokat, a Windows GUI az pl. eléggé szépen tudja enni a procit.
Lásd: csinálj bármi processzorigényes cuccot, azt nyisd meg a start menüt.. lesz pár másodperc, míg meg is nyitja, ha nincs HTT vagy két mag.. -
Sir Riccio
addikt
Távol áll tőlem hogy azon vitattkozzak melyik a jobb, viszont észre vehetnétek végre, hogy az intel Téged és mindannyiunkat ''fejős tehénnek'' nézett, kitalált valamit, /jót vagy rosszat/ és ezt velünk felhasználokkal igyekszik /igyekezett/ megfizettetni. / ahány proci annyi féle alaplap / Én hónapokkal ezelőtt, - vissza kereshető,- leirtam hogy az AMD-nek Intel feladta a magas labdát, és könyörtelenül le is fogja ütni. Nem követi el azt hibát hogy az új dual procik miatt alaplapot keljen cserélni. És lám ez most bekövetkezett, ugyanakkor Intelnek új csippkészlet kell, természetesen új alaplappal. Csupán erre szerettem volna rávilágitani, hisz ez mindannyiunk jól felfogott érdeke. /Saját pénztálcára megy a játék!!!/
-
hobizoli
nagyúr
Anandtech: AMD's dual core Opteron & Athlon 64 X2 Launch - Server/Desktop Performance Preview: Bővebben: link
hobizoli -
ITEM
tag
''miért is ?''
Mert igénye van rá!
Talán nem sorba inditja el a dolgokat hanem párhuzamossan egymás mellett hogy időt spóroljon!
Viszont nagyon eltértünk a témától, szerintem hagyjuk abba ezt!
Vissza a helyes útra
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
En azt birom, hogy itt a PH!-n (is) mindenki annyira sok multithread-s dolgot csinal egyszerre, hogy huha...
hobizoli -
ITEM
tag
''Ne vedd támadásnak légyszíves, de kicsit úgy érzem, hogy saját magadat akarod meggyőzni, hogy a p4-ed jó/jobb vétel volt.
''
ha így érzed akkor nem jársz messze az igazságtól (mint már emlitettem nekem jobb volt!!), én NEM! akarom senkinek sem bizonygatni hogy jobb-e vagy sem! Itt természtesen csak az a lényeg hogy vannak feladatkörök ahol az egyik rendszer mindig is jobban fog teljesíteni! -
ITEM
tag
Értem a lényeget, hidd el! Én is jónak tartom hogy az AMD nem kinlódik mindig újabb chipseteken és foglalatokon!
Örülök hogy bele fog menni mindenki lapjába....
Én csak a saját egyéni tapasztalataimra támaszkodtam mikor megvettem a rendszerem alkatrészeit! Arra amire használom arra nekem jobb az INTEL.
Félreértés neessék szerintem is jók az AMD Athlon 64 procik, csak a körités az ami nem mindig a legjobb! ( tisztelet a kivételnek mert vannak ütős és DRÁGA!! A64 platformok is amik stabilan üzemelnek! ) -
marcee
addikt
De hát ez csak az indulóára, - mellesleg annak szvsz nem is sok - senki nem mondta, hogy hirtelen 150e-ért akar procit venni. Örültünk neki, hogy kijött, annak hogy sokak meglévő lapjával kompatibilis, mások (köztük én is) a közeljövőben akarnak olyan lapot venni amibe ezt majd bele lehet tenni. Ezek tök jó hírek szerintem.
Mellesleg a te 60 ezer forintos procid az, ami még itt a ph!-n is kirívóna drágának számít. A többségnek 40e alatti procija van, nekem például még soha nem volt 22e-nél drágább.
Szerk: Mellesleg előzetes tesztekből, kétprocis rendszerek teljesítményéből, de akár a modelszámozásából is látszik, hogy mindent ütni fog. Szerinted mégis mennyibe kellen kerülnie?
Ne vedd támadásnak légyszíves, de kicsit úgy érzem, hogy saját magadat akarod meggyőzni, hogy a p4-ed jó/jobb vétel volt.
[Szerkesztve] -
cocki
tag
mindig másnak áll jobban aszénája ez igaz de az is hogy per pillanat az Amd előnyben van.
-
ITEM
tag
''Más: namostmár az AMD-sek is elmondhatják hogy van ''HT'' a procijukban ''
Ezt meg nem kell melre szívni, mielött emiatt is nekem estek! -
ITEM
tag
válasz
Sir Riccio #66 üzenetére
Ha lehet nem kellene AMD vs INTEL topicot csinálni ebből is!
Én egyáltalán nem ezt akartam sugalmazni az irományommal, ha így gondolod akkor nagyon tévedsz! Kiváncsi lennék hogy amúgy te mennyit adnál 1 prociért maximum ??
Az én 630 as procim maximum 60k ba kerül, és nagyon megvagyok elégedve vele!
Minden téren, játék , renderelés, egyébb alkalmazások!
Tudom tudom van ennél olcsóbb A64 , meg hogy az jobb mint az intel, (NEM MINDENBEN JOBB! ) és akkor mivan ??? mindenki azt vesz amire van pénze! Ha egy kicsit visszaolvasnál láthatnád hogy én nem csak kimondottan a játékok futtatására használom a gépem! Tény és való hogy mindent meg lehet csinálni mind a két rendszeren! Nekem ez volt a jobb választás,de akkor sem biztos hogy A64 et vettem volna ha csak játszanék! -
TommyGun
őstag
Szerintem meg felesleges ez az intel vs. amd faszság....
Ha verseny van az a jó nekünk....most az AMD szénája jobban ál de szerintem nem kell félteni intel papiékat sem ők sem hülyék, és még mindig az Intelé a Piac több mint 80%-a, nem fog az egyik pillanatról a másikra átbillenni....valszeg ki akarják hajtani ezt a prescottot ameddig lehet hamár beleöltek már millát a fejlesztésébe....AMD is szereti kifacsarni minden platformból a legtöbbet pénzügyileg...húzza ameddig lehet...
nincsenek akkora különbségek szerintem, azmeg a másikfele hogy évente mindig kitalálnak valami újat....kitudja mi lesz itt 1 év múlva..
NW mag nagyon bejött az intelnek az remek kis cucc, nem is eszik annyit és veszettül lehet húzni...sose lehetett ilyen komolyan húzni még az intel cuccokat szerintem mint a P4 platformot...a preszi nem jött be annyira dehát ez van...AMD-nek is szutyokra sikerült a TBreed mag.....majd Intel papi is kidob egy új magot az LGA foglalatba ősszel azt szevaszÚgyis több mint 1 éves már a preszi mag....
[Szerkesztve] -
ciao
senior tag
úgytűnik az amd megint ''okos'' a processzor számozásban, sok programban a 4400-as jobb lesz, mint a 4600, gondolom én
-
marcee
addikt
''az a64-ek még majdnem olcsóbbak mint az athlon xp-k
AMD XP 2800+ processzor (512Kb/333MHZ) Barton Dobozos 19800 Ft
AMD Athlon 64 2800+ processzor Dobozos 20400 Ft
Nem látom, hol drágított az AMD ?''
Azt hittem egyértelmű, amit írok: az athlon xp vonal a _maga_idejében_ olcsóbb volt, mint most a 64-esek. Nem jelen árakat hasonlítottam, és azt is írtam, hogy a Barton-t nem számítva. Ennek az lett, az eredménye, hogy hiába vitték a népek, mint a cukrot, nem nagyon volt belőle nyereség. Te most kiemelted a legolcsóbb, nem butított példányt, én ellenben mindkét családnak a maga idejében legjobb ár/érték arányú tagjaira gondoltam. Szerintem drágul, de többet is kap az ember a pénzéért, de nem is mint negatívumot írtam, annak örülök, hogy most itt a lehetőség, hogy kikerüljeneka csávából és végre tényleg növekedjen a részesedésük.
Szerk: (#44) polika: Én például 3d-zek és videót tömörítek. Nem mondom, hogy 7/24, de amikor kell, akkor bármekkora konfig sem elég. Februárban csináltam látványtervet egy cimbimnek 3db kép, 10 óra volt a leggyorsabb kép renderideje és 20 a leglasabb. Az egészre volt három napom. És hát ugy elötte tesztrenderek, stb. Mindezt egy 2600+ra húzott XP-n. Egy ilyen 4800+-szal, ha optimalizálják rá, akkor is max 3x gyorsabban lehett volna végezni kb.
Ingyen csináltam, tehát nem céges meló, céges gép, hanem home gép és ''hobby''
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Én pedig neked és minden ''Intel'' tulajdonosnak gratulálok, ugyanis úgy tünik már kifogytatok minden rosszból amit AMD számlájára lehet irni, maradt a '' ki fogja ennyiért megvenni'' nos a válasz akinek pénze illetve szüksége lesz rá. Viszont ez legalább kapható /megvásárolható,/ és nem úgy mint Intelé hogy majd lesz /kapható lesz/ valamikor talán, és akkor vehettek hozzá új alaplapot is gondolom lényegesen borsosabb áron.
-
cocki
tag
Nagyon beindult ost az AMD látszik hogy rávert az intelre meert ha az nem lép valamit hiába a fanatikus intelesek az amd mosni fogja az új prociait is akár árban is.nagyon jól startégiázik most az AMd meghodítja a szerve régiót utána pedig az otthoni felhasználok rétegeit. az árak lehet hogy magasak, de mir ideér a prci addgra úgy is kitalál az Amd valami új gyártástechnológiát és lehet hogy még azs árakat is lejjeb dobja. Én nem vagyok fanatikus inteles és nem szokásom isteníteni azt, az amD-vel eddig úgy voltam ,hogy örüljön az akinek a gépében van mert nekem az avan ami van, de ha gépet cserélek akkor ngyon úgy néz majd ki ha addigra nem változik a dolog hogy AMD veszek mert az bizony most jobban megéri mert a processzorteszt is azt igazolja, ha az ember nem elfogult.
-
ITEM
tag
Bocsánat ''Athlon 64 X2 '' De igazából erre gondoltam!
Hidd el nekem megérte azt a pénzt amit a ''penyáért'' adtam.
Ahogy a cikkben is irva vagyon, továbbra is az FX szériát ajánlja az AMD a játékosoknak.
Más: namostmár az AMD-sek is elmondhatják hogy van ''HT'' a procijukban -
nRu3
addikt
most már lassan olyan tulkinálat lesz van,a döntés már csak a pénztárcán mulik.
-
TommyGun
őstag
Asszem lassan levedlem az intel cuccomat és visszatérek a sötét AMD terepre
[Szerkesztve] -
micro
addikt
Közülünk kinek kell ekkora teljesítmény?
-
X@b3e
addikt
Hol lehet ''áj-lav-ájemdééé'' pólót szerezni?
Induló árnak 100k abszolut nem sok, ahhoz képest, hogy ez majd' 2 cpu teljesítményét hozza. Várjuk szeretettel!! -
aha. jó esetben annyi lesz, de inkább több. ez még függ a gyártástól is.
egyébként meg nem értem mi bajod van az árukkal. a (számítástechnikai) csúcsfejlesztések sohasem arról szóltak, hogy holnapra gipsz jakab nyóckeres lakos, aki minimálbéren tartja el a családját albérletben, bármelyik útszéli boltban tud venni magának egyet két kisfröccs árából. aki atomfanatikus, az úgyis megveszi (mit veszi, meghozatja valahonnan messziről), ha utána három hónapig zsíroskenyéret eszik naponta háromszor.
de amire tényleg indokoltá válik erre a platformra való áttérés, addigra kb. az ötödébe fog kerülni a mostani árának. ez eddig is így volt, meg ezután is így lesz. -
Hun'reeth
őstag
Csak annyit mondhatok:
AMD! Ez a lépés üzletileg nagyon is okos volt.
Mint mindannyian, mostantól én is egy 4200+ -ról álmodom. -
polika
senior tag
gondoltam hogy nagyrészt első fellángolás ami aztán vagy kiállja a próbát vagy mégis egy másik 6600gt lesz belőle a végén
én szerverként használt linuxba el tudnék képzelni ilyet amit közben munka állomásként is használok..de igazából egy kisebb kellene egy olyan 1.5ghz körüli dual A64 ami bőven elég lenne arra hogy miközben én Open officeben írok, webezem, levelezem stb addig menne az az ezernyi egyéb taszk, web service a gépen úgy hogy se én nem zavarnám őket se ők engem...
-
ITEM
tag
Gratulálok annak aki kiad 102 ezer forintot pl a legkisebb Athlon 64 re is !
4800+ 2,4 GHz 1 + 1 MB (~190 ezer Ft)
4600+ 2,4 GHz 512 + 512 KB (~153 ezer Ft)
4400+ 2,2 GHz 1 + 1 MB (~111 ezer Ft)
4200+ 2,2 GHz 512 + 512 KB (~102 ezer Ft)
''4800+ 2,4 GHz 1 + 1 MB (~190 ezer Ft)'' és még valaki fikázza a 840 es EE P4 árát ??!
Szerintetek mikor itthon megjelennek ezek a procik mennyi lesz az áruk??
Szerintem:
4800+ 2,4 GHz 1 + 1 MB (~240 ezer Ft)
4600+ 2,4 GHz 512 + 512 KB (~180 ezer Ft)
4400+ 2,2 GHz 1 + 1 MB (~140 ezer Ft)
4200+ 2,2 GHz 512 + 512 KB (~120 ezer Ft)
Mármint bruttó kisker! -
kozmate
tag
Én azt nem értem, hogy ha a single magos prociknak a órajelét nem tudták gazdaságosan feljebb vinni, és ezért szükség volt valami új ötletre a sebességnövekedéshez (dual core), akkor hogyan fogják növelni a most a sebességet? 2x annyi tranzisztor esetében még nehezebb, remélem valaki megvilásgosít!
-
hobizoli
nagyúr
Hands on with Production Dual-Core AMD Opteron: Bővebben: link
hobizoli -
Dilikutya
félisten
A hírben szereplő kétmagos Opteronok nem mennek alacsonyabb órajelen, mint eddig. 1.8-2.4GHz-en mennek. Ha jól tudom a P4 XE sem megy alacsonyabb órajelen. Szerintem csak a mobil procik fognak majd. De abban igazad van, hogy a dualcore-t egyetlen játék sem használja ki. Igazából még a 64bitet se nagyon, 1-2 játéknak van csak 64bites verziója.
atus33: az A64 2800+ és a P4 2.8GHz között van 10k különbség árban.... a 2800+ kb 2k-val drágább kiskerben a 2.93GHz-es Celeron D-nél.
[Szerkesztve] -
atus33
tag
-
polika
senior tag
válasz
Dilikutya #46 üzenetére
van olyan VGA ami CPU limitált mondjuk egy olcsóbb egymagos A64-es rencerben (3500+ vagy vmi hasonló ami sokkak sokkal olcsóbb), ill ha CPU limitált is pont ugye azt olvastuk hogy a játékok egy szálassak ergo ezek a kétmagos procik nem fognak semmivel se jobbak lenni benne, sőt a kisebb órajel miatt lasabbak lesznek, azaz ha lenne is ilyen 3D-s játék akkor azt nem egy kisebb frekijü kétmagos rencer hanem egy nagyobb frekijű ócsobb egymaagos tudná kiszolgálni
-
MUŁĐER
addikt
miért jó? csak, nincs mindennek logikus magyarázata, miért jó az ha föltuningolod a kocsidat 10 millából, és 3 sec alatt van 100-on, ez sokat számít hogy mennyi idő alatt jutsz el A-ból B-be dugóban ?
Szeretne egy dual procis rendszert, mert gyors minta barom...én is szeretnék...meg jó érzés hogy csúcsteknika van alattad..minek kéne ezt megmagyarázni?
-
bujdyka
tag
válasz
Overlocker #22 üzenetére
desktop szinten nem lesz HT, csak két mag...
-
polika
senior tag
Tudom nem illik kérdezni de pl te anulu és még sokan mások mi a francra akartok ilyen procit? Mi az istenhez használjátok ki a kakaót, egyszer már pl kérdeztem tőled Anulu és azt mondtad csak azért tuningolsz mert hajt a véred nem azért mert kell is valamire az a powah...de akkor mi a francra kell még több kakaó? Aki munkára használja megértem de csak azért hogy legyen annak nem sok értelmét látom....biztos nagyon jó érzés neked hogy itt már számolod hogy mennyit kell havonta félrerakni rá hogy amire bejut kishazánkba ez az ultra durva proci addigra meglegyen de ezen kívül van vmi kézzelfogható indokod mire is kell neked ez? Azt légyszi ne mond hogy játékra mer akkor inkább vagyél 1-el nagyobb VGA-t vagy még egy 6600gt-t a gépedbe.
-
LordX
veterán
''több a lóvé a szabadalom eladásából''
Megállapodás szerint nulla zsozsót kapnak, mivel keresztliszensz-megállapodás van a két cég között.. Vmi olyasmi, hogy x év késleltetéssel bármilyen technológiát használhat a másik, ingyér. Ezért is késik mindig az aktuális SSE verzió támogatás az AMD-kben. -
LordX
veterán
válasz
Overlocker #31 üzenetére
Olyat nyilatkozott egy fejes az AMD-nél (talán Anandtech-en?), hogy a HTT arra való, hogy amit elkúrtak erőforrás-allokációban (értsd: hogy nem képesek az összes végrehajtóegységnek egyszerre munkát adni), azt kompenzálják (tehát egy másik szállal mégiscsak melóra fogni azokat az egységeket). És az AMD-nél jól megoldották az erőforrás menedzsmentet.. No flame, de ebből következik, hogy az Intelnek igen gyík dispatcher-je van..
-
Esmein
nagyúr
#33: az egy baromi erős hűtő, elviszi még a dual prescottot is.
#37: több a lóvé a szabadalom eladásából
#39: cachet nem tudsz emelni, de órajelet igen, gondolkodj ember
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
nekem valahogy nagyon tetszik a 4200+! GeForce-ból is szerettem, könnyen lehet, h az AMD ''istálóból'' valónak is rendkívül örülnék!
-
Esmein
nagyúr
válasz
Overlocker #34 üzenetére
EE lesz a HT-s p4, D meg a dualcore ht nélküli.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Overlocker #31 üzenetére
Mert nem lenne annyi elony belole, mint Chipzilla-eknal, nem olyan az architektura.
hobizoli -
anulu
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #28 üzenetére
csak. igen.
-
válasz
Ezt én se tudom pontosan,ma majd utánanézek. Az EE-k biztosan.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jól tudod. Nem tudom, később biztos változik majd ez, de egyenlőre a sima dual P4 nem rendelkezik majd HT-vel.
-
-
Esmein
nagyúr
válasz
Nem javítunk ki, mert így van. Az meg nem a mi árkategóriánk lesz, ráadásul ht ide ht oda, 2.4 ghz-es x2 úgy beveri a 3.2-es dual prescottot hogy öröm lesz nézni. (15-20%).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Overlocker #22 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a dual-core Intel procik közül csak az Extreme Edition támogatja a Hyper Threading-et, de javítson ki valaki ha tévednék.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
Overlocker #22 üzenetére
A HTT egy AMD szabadalom
hobizoli -
válasz
Alvin_ti4200 #23 üzenetére
Igen, picit sok mert kb az opteron 250-essel hoz hasonló teljesítményt,az ugye pedig 690$ only
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #23 üzenetére
Mégiscsak 2 magot kell legyártani 1 helyett, majd még annyiért adja mint az egymagost, aztán jól ''tökönrúgja magát''. Nem olyan ám az
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát igen, AMD
Valóban a 4400+ tűnik a legjobb vételnek, bár az árát igencsak sokkalom
-
válasz
Dilikutya #20 üzenetére
Az intel azzal veszi fel a versenyt hogy dupla magos processzorai támogatják a hyperthreading-et,az amd viszont nem. Csak így tudja a lépést tartani az amd-vel...
Amúgy pletykákat olvastam miszerint az amd is fejleszti ezt a technológiát a processzorokhoz. Ha ezt bedobja az AMD (idő előtt), az Intel-nek annyi.... -
Dilikutya
félisten
Ezzel most az AMD megint nagyot szakít. Az Intel hiába hozta ki előbb a kétmagos processzorait, az Extreme Edition-nek az ára miatt az asztali processzorok piacán nem nagyon van kereslete, ráadásul játékosoknak szánt processzor, ahol ugye a dualcore-nak egyenlőre semmi jelentősége. Az AMD meg szépen tovább terpeszkedik majd a szerverpiacon, ahol az Intelnek még sokáig nem lesz hasonló megoldása. Ráadásul nemsoká az asztali processzoraik is megjelennek, nem tudom, az Intel mikorra időzíti a földi halandóknak szánt procikat.
Örvendetes hír, hogy az új processzorok nem igényelnek új hűtést, új alaplapot, ami ugyebár az új Pentiumokról nem mondható el. -
Sztem meg itt lesz az ideje hogy vegyek egy olcsó venice-t,vagy san diego-t!
Athlon 64 X2 4800+ ($1001) -> Athlon 64 4000+ ($643) -> разница в цене 56%;
Athlon 64 X2 4600+ ($803) -> Athlon 64 3800+ ($424) -> разница в цене 89%;
Athlon 64 X2 4400+ ($581) -> Athlon 64 3700+ ($329) -> разница в цене 77%;
Athlon 64 X2 4200+ ($537) -> Athlon 64 3500+ ($272) -> разница в цене 97%.
Remélem alsó szegmensre is fog hatni ez az árcsökkenés egy kicsit... -
t_ferenc
őstag
válasz
Overlocker #13 üzenetére
nyugi, én is. jelenlegi anyagi helyzetemet ismerve még többet is.
-
sirály12
őstag
Király. Már alig várom, hogy egy kicsit lemenjen az ára egy ilyen prockónak, máris veszek egyet. És akkor még lapot sem kell vennem másikat. Csúcs.
Egy olyan 4400+-ost már mostis bevállalnék. -
marcee
addikt
Mindeddig féltem tőle, hogy tényleg kompatibilisak lesznek-e az a amd dual core chipjei a jelenlegi alaplapokkal. És igen! Ez egy hatalmas fegyvertény szerintem.
Korábbi (fél évvel ezelött kb) hírek szerint jelentősen alacsonyabb órajelűnek kellene lennie eleinte a dual core prociknak a szingilkhez képest, ezzel szemben mind az intelnek, mind az amd-nek erőssen csúcssebesség közeli megoldásai is vannak. Számomra ez elég hihetetlenül hangzik.
Ha nem lesznek gyártástechnológiai problémáik (ill. nem túl nagyok), akkor ez kell, hogy az igazság pillanata legyen, és a flash üzletággal leszámoét AMD végre igazán nagy és nyereséges legyen! Én szívből kívánom nekik.
Btw, mostmár az igazán vonzó prociaik 30e ft körül kezdődnek és így is megérik az árukat, ezt azért nem lehet összehasonlítani xp vonal (barton nélkül) átlagosan 12-16e ft-os árával, ez muszáj, hogy megdobja a nyereséget. -
-
anulu
félisten
X2 4600+ -ra gyűjtős, BIOS frissítéses, örülős. szerintem.
amúgy nagyon örülök, hogy ha arról van szó, megveszem a procit, és simán egy új BIOS-szal lekezeli az A8N-SLI -
-
''... [fényezés] ... [fényezés vége] erőművek Socket 939 foglalatban kaphatnak helyet, s további jó hír az ilyen alaplapok tulajdonosainak, hogy [...] egy BIOS-frissítéssel megúszhatják a váltást.''
ez az, amit igazán tudok értékelni.
/bow és /respect -
-
Esmein
nagyúr
Jobban tetszik az x2 elnevezés mint az EE meg a D.
#1: ez elég olcsó az intel megoldásához képest, reméljük hogy tényleg úgy teljesít ahogy a multkor a csóka kiszámolta...
[Szerkesztve] -
fanatic
aktív tag
Az AMD Athlon 64 X2 modellek adatai
Modell Órajel L2 gyorsítótár Gyártói ár
4800+ 2,4 GHz 1 + 1 MB 1001 dollár (~190 ezer Ft)
4600+ 2,4 GHz 512 + 512 KB 803 dollár (~153 ezer Ft)
4400+ 2,2 GHz 1 + 1 MB 581 dollár (~111 ezer Ft)
4200+ 2,2 GHz 512 + 512 KB 537 dollár (~102 ezer Ft)
Reméljük lesz az alsóbb szegmensben is megoldás!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest