- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #69 üzenetére
Szerintem marad a mostani rendszer a mindenki számára fontos szabadalmak, utasításkészletek megosztásában, mert annál komolyabb összedolgozáshoz már meg kellene mutatniuk egymásnak a procikat belülről. Az meg biztos nem fog megtörténni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Igen ebben igazad van, (2fecske semmit nem jelent), én csak örülni tudok, hogy a cikkben leírt jelenséget nem tapasztaltam. Nem jó ennyire egymásnak ugrasztani két amúgy közös gaming oldalon álló játékosokat, vagy egyáltalán felhasználókat, akik egy bizonyos brand mellett elkötelezettek. Remélem ez a harc egyszer átmegy cooperációba pl azzal, hogy az intel majd amd gpu-kat használ a processzoraiban. Esetleg egymással közösen fejlesztenek, ne adja ég segítsenek megoldani egy-egy hibát, amibe a másik belefutott. A piacnak is jó lenne, mindenkinek jó lenne.
Respect
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #67 üzenetére
De nem erről szól a téma és nem is érdekel, hogy Intel fan vagy-e vagy sem. Emlékezz vissza mekkora shitstormot kapott a nyakába az AMD a TLB bug idején, amit kvázi csak labor körülmények között lehetett előidézni.
Erre most itt van egy Inteles hasonló bug, csak ez már átlagos felhasználás mellett is előjöhet (és jött is), ergó kicsit rosszabb kategória. Na ezek után kiírni, hogy ez csak az Intel ócsárolása, mert nálad és a kollégánál nem jött még elő, az minimum érdekes. Ezért várnék érveket is...
Egyébként meg aki kicsit is járatos HW tervezésben, az tudja, hogy mindegyik gyártó processzorához több oldalnyi errata hibajegyzék társul, annyira bonyolult kütyük. Ezeknek a hibáknak aztán kezelik idővel így vagy úgy.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Mit indokoljak meg azon, hogy folyamatosan saraznak egy terméket , amivel nekem otthoni körülmények között hírből sincs semmilyen gondom, sőt még a várakozásaimon felül is teljesít?!
Nem értem, mit nem értesz. Én nem érzékelek semmilyen jelenséget, csak olvasom ezt a sok vérpistit, akik ócsárolnak. Én sem értem, te sem érted. Ezért zártam a kérdést, és inkább játszom tovább ahogy eddig.
Igen 25+ éve kő kemény INTEL fan vagyok, és az is maradok.
A legjobb döntés volt a mostani rendszer is. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #59 üzenetére
Azért megkérdezném mindkettőtöket, hogy mivel indokoljátok állításotokat.
-
válasz
#16939776 #56 üzenetére
Tököm tudja mi történik az alaplap lelkében. A táp venti sem forog, a vga és a cpu sem alapjáraton. A terhelés minimum terheli a tápot és az alaplapi vezérlőket. Még az is lehet hogy kifogtam egy apró hibás z270-est, nem tudom. Kb 2-3x fagyott mióta megvetttem. (3 hónap)
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #55 üzenetére
El kellene érni, hogy átlagos terhelés alatt se variálja az órajelet/magfeszültséget az energiagazdálkodás. Ugyan az a tünet, mint egy rosszul megválasztott órajel/feszültség páros OC-nál.. csak itt valamelyik alsó lépcső nem stimmel.
(#52) Balazs_: Elvileg ez ilyen, de nem ennyire durván. Meg lehet nézni a feladatkezelőben milyen magas válaszideje a HDD-nek. Ha tartósan 50-100ms felett van, akkor ott valami HW/komunikációs probléma van.
-
válasz
E.Kaufmann #45 üzenetére
Mivel nem rendszeres fagyás nincs mihez kötni. Memtest ok, CPU stress test ok, vga ok, hűtés be quiet dark rock pro 3, alapjáraton el se indul a venti stb. Nagy hw igénybevételnél még nem fagyott, csak közepesnél.
-
csiby222
aktív tag
Ami az egyiknél világot romba döntő bug az a másiknál már-már feature
-
válasz
E.Kaufmann #50 üzenetére
Például ESET-et vagy F-Secure-t. Utóbbi kellően olcsó még céges szinten is, előbbit pedig immáron 10 éve használom (nyilván akkor még NOD néven futott, tűzfal nélkül), és soha, semmilyen problémám nem volt a használatából. Szemben a mocsadék Kaspersky-vel, ami az egyik cégemnél fagyasztja az Outlook 2016-ot a rohadalom pluginjeivel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Blindmouse #36 üzenetére
A 6900K egy többszázezres cpu ami nem sokaknak van, a hírben leírtak pedig két generációnyi HT-s processzort érint.
-
válasz
#16939776 #40 üzenetére
Meglepő azért ez az eredmény. Mikor Crysis 3 alatt HT hatására 51%-os javulást mértem min. fps-ekben, azon is nagyon csodálkoztam. Szóval baromira jó dolog időnként a HT, viszont ha instabilitást okozhat akár millió esetből egyszer, már nem felhőtlen a boldogság!
Ugyanez van az AVX-szel is. Valahol olvastam, hogy nem szabad húzni a procit AVX-et használó progik alatt, mert nagy az esély az instabilitásra, fagyásra. Nem tudom, ez változott -e mára.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Makszimusz #44 üzenetére
Na azért még ne örüljél. Csomó mindentől ki tud fagyni és még az is lehet, hogy megjavul neked is, ha kikapcsolod a HT-t, de nem a tárgyalt hiba miatt fagyott a géped, csak HT alatt jobban terhelődik a rendszer.
-
Frankó. Legalább tudom miért van időnként fagyás és lassulás i7-7700k mellett. Potom 110 ezerért jár a hiba is, ki van fizetve. Fakk. MSI Z270 carbonra persze nincs BIOS frissítés még... Fakk 2.
-
Tanisz
senior tag
Nem az a gond, hogy van ilyen probléma, hanem ahogy olvasom régóta köztudott mégsem javították, vagy nyilatkoztak volna, hogy folyamatban a javítás, tesztelés...stb.
Szerintem az nem indok, hogy csak pár/bizonyos esetben fordul elő csak, ráérünk vele...Szomorú
-
Reggie0
félisten
válasz
Blindmouse #36 üzenetére
A processzorok mai bonyolultsagahoz kepest csoda, hogy csak ennyi bukik ki. (igazabol nem csoda, kemeny mernoki munka).
-
válasz
Blindmouse #36 üzenetére
Mert most ádáz csata dúl kékek és pirosak között, és most a lepkef*ng is nagy hír.
Bolhából elefánt esete. -
r92king
tag
Haswell-nél akkor nincs HT bug, vagy ott is van csak nem ez a féle?
-
torma99
aktív tag
Nem tudom, van-e hozzá köze, de 10-ből 7 esetben a Kasperksky rootkit scanje vagy indokolatlanul sok ideig tart, vagy teljesen megállítja a gépet Core i5... Ha végez is, a gép akkor sem jön rendbe, csak az újraindítás segít.
Mielőtt felmerülne, jogtiszta licenc, a telepítő a hivatalos oldalról került letöltésre. Más gondom nincs.
-
törölt tag
Remélem az atomtengeralattjárókban nem ilyen proci van
-
csongi
veterán
Nah akkor, mikor az Fx-nel volt hiba, mekkora gyalazas volt.
,
Most meg.... kikapcsoljuk, es kesz is. Jaaa ez nem is hiba, hiszen nincs benne az arban.
Eppen ideje volt mar egy saller a kekeknek. -
Béééla
őstag
Már ráncoltam volna a homlokom hogy intel procit vettem (másfél éve mi mást vehetett volna az ember) aztán rájöttem hogy a 6600k-ban nincs HT, nincs fejfájás
-
Raymond
titán
"Most előjöttek a gyakorlati esetek is..."
Pontosabban egy gyakorlati eset - az OCaml alltal jelentett. Plusz:
"We do not have enough information at this time to know how much software
out there will trigger this specific defect.One important point is that the code pattern that triggered the issue in
OCaml was present on gcc-generated code. There were extra constraints
being placed on gcc by OCaml, which would explain why gcc apparently
rarely generates this pattern." -
Clorf
tag
Érdekes, nekem a rapid storage el sosem volt problémám (Dell laposban) de a w10 ben sok gépnál bugos a HDD energiamegtakarítási automata, ami a fej egységet raáncigálja ki-be, random módon -.-
+1 ha readyboost cl10 es kártyát raktam a laposba, akkor a HDD vagy 5-10 percig folyamatosan dolgozott minden bekapcsolásnál
Ezzel a platform power csodával még az a ráadás, hogy nincsen hozzá driver. Van egy Gigabyte "app" és kész. Az intel oldalán is csak annyit írnak milyen csodálatos hardware szintü energia megtakarítást végez el, de azt hogy ez miért buggol be és fagyasztja ki az up-to-date rendszerem -.-
-
Ez a hiba ismert volt eddig is, szinte nulla gyakorlati előfordulással. Most előjöttek a gyakorlati esetek is, és intelék már nincsenek abban a helyzetben, hogy elsikkadjanak felette.
-
kromatika
veterán
Nagyon gáz ez.Igyekezhetne az Intel javítani már.
-
Petyyyyy
addikt
Ez egy elég sajnálatos hiba, számomra főleg meglepő. Remélhetőleg hamar javítják.
-
dabadab
titán
"Eddig nem kellett javítaniuk mondván nincs konkurencia és megtehetik"
Most viszont itt a konkurrencia, szintén hibás HT-vel (a #68-ban van a hiba részletes leírása)
-
Strezi
őstag
Akkor pl. nem lehet egy REP STOSD ciklust csinálni, mert random adattal fogja feltölteni a memóriát
Érdekes, nekem némi assembly múlttal eléggé komoly problémának tűnik. De, hogy nincs mindenhol kék halál az azt mutatja, hogy az a fajta programozás(hatékony?) és az ilyen ciklusok már kihaltak ...
-
Lifer092
senior tag
Persze, tudom én hogy azért ez nem egy akkora eget rengető probléma hogy azonnal máglyára kell vetni a gépet otthon, de én amilyen szerencsés vagyok ilyen téren, úgyis nálam szakadna szét a gépezet....
Eddig nálam sem volt probléma, nem is tudtam erről a hibáról amúgy sem, idáig.@Clorf: Én az Intel RST driverrel voltam így, bugos a driverük az alaplapomhoz és megőrült tőle a vinyóm. Frissen összerakott gépben egyszer csak azt hallom hogy felpörög a vinyó mint az őrült, utána "visszafékez" nagy nyekergéssel, utána megint és csendbe maradt. Plusz, kb. fél percenként parkolóállásba rakta a fejet.
Kiirtottam az RST-t a gépről, felraktam a Windows saját AHCI driverét, láss csodát megszűnt a gond. Írtam is egy szépet az Intel fórumra, jött a válasz hogy nagyon sajnálják a hibát! - Mondom köszi, sokra mentem vele....
Szeretem az Intelt, kb. az előző AMD procimhoz képest (B55 Phenom II X4) 6 fényévnyi ugrás ez. De azért na...
Szerk.:
@daa-raa: Ezt kétlem hogy meglépné az Intel, ennyire nem lenne gyökér szerintem. Pláne, hogy többek között az i3 eléggé elvesztené az "értelmét" a palettán egy permanens HT letiltással.
-
Manbal
senior tag
próbálják úgy sarazni az Intelt ahogyan csak lehet... nekem 2 éve egyfolytában aktív a HT a 6700k-n, egyszer sem volt semmi hiba / bug, vagy akármi... kilóg már a lóláb elég durván! vegyünk AMD-t, ez lenne az üzenet?! lol...
-
.mf
veterán
Vajon lesz-e ebből is akkora hiszti, mint amit anno az AMD kapott az amúgy kevésbé súlyos TLB-bug miatt?
-
Clorf
tag
+1
Én 2005 óta voltam full AMDs asztali vonalon, amit 1 hónapja törtem meg egy i5 7600-al.
2 Ismerősnek meg g4560-as buzsé gépet segítettem összerakni -.-az én Gigabyte ga-b250-d3h lapomhoz május óta nem jött új bios...
(Meg az, hogy ha bekapcsolom az "intel platform power managment" et, akkor játék közben kifagy a gép. De sehol semmi leírás arra mit és hogyan kell beállítani erre -.- ) -
Lifer092
senior tag
Varázslatos.... Kb. ~15 év után először van Intel procim, de legalább ehet a kefe, mikor gondol egyet aztán "őrül meg" a gépem. Csodás.
Egy i3-6100-nál sem feltétlen ésszerű a HT letiltása, szvsz.
Idáig gondom nem volt ezzel, remélem a Bios frissítésig nem is lesz....
Huh... Még pont belefértem a szerkesztési időbe...
Most néztem az alaplapom oldalán, és van egy 2017.06.23. Bios update:H110M-K BIOS 3403
1. Update RC code to 1.8
2. Improve system stability and performanceNemtom' ez -e az ami javítja ezt, de mindenesetre hazamegyek és feldobom.
-
Hol olvastad azt a maximum 63%-ot? Érdekelne, mert én maximum 30-ról olvastam, viszont a gyakorlatban meg valóban több ennél néhány esetben, 50%-ot is láttam már, különösen a minimum fps-ek esetében.
Egyébként a Skylake kapcsán is hír volt ez a HT baj, úgy emlékszem. Sokan úgy oldották meg akkor hirtelen, hogy a 6700 helyett 6600-at vettek.
Fura, hogy az AVX-ről meg talán nem is esett szó. Az sem mentes a problémáktól.
-
Nem kellemes, de majd jon ra official microcode pathc es meg is oldodott...
-
Lacika112
aktív tag
Eddig nem kellett javítaniuk mondván nincs konkurencia és megtehetik
Már nem tehetik meg viszont legalább kapkodnak
Nézzétek a jó oldalát van ht de nem működik szóval tiltsd le de ne konyuljon le a mosolyod hisz legalább drága voltKicsit összekaphatnák magukat a kékek mert szeretnék majd zen2 őt venni és ha ennyit bénáznak nem lesz amd konkurencia és elszállnak a piros árak.
Elég égő hogy ezt a régi problémát nem kezelték még, nem egy friss eset. Bezzeg mit dobálták a ryzeneket sárral hogy már egy egész hetes cucc és még vannak bios stiklik -
proci985
MODERÁTOR
uzleti laptopokban jellemzoen a mobile workstation vonal alatt 2magos HTs I5ok vannak (ill ultra vonalon i7ek). azoknal azert elegge necces kikapcsolni a HTt. ertsd beut a ceges virusirto es egy adminisztracios cucc egyszerre, aztan jobb hijan lehet kavezni mert 3masodpercig gondolkodik a gep egy excel cella felulirassa utan.
meg erintettek a szerverek, ami azert gazabb.
-
törölt tag
-
Ez már a sokadik hiba a HT-juk kapcsán, meg se lepett sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest