- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
justmemory #83 üzenetére
Szerintem szándékosan beszélsz félre, úgyhogy én itt abbafejeztem.
-
Egon
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #81 üzenetére
PMKID Hash törés viszonylag új fejlemény, de nekem az jött le a cikkekből, hogy vannak erre a támadásfajtára sérülékeny eszközök, így egyrészt korántsem biztos, hogy minden router (illetve AP) esetében működő dologról beszélünk, másrészt lehet hogy lesz rá patch.
-
Egon
nagyúr
válasz
justmemory #80 üzenetére
-
Egon
nagyúr
válasz
justmemory #77 üzenetére
Oké, a WPS-t nyilván tiltani érdemes, ha az ember biztonságos otthoni hálózatot szeretne. WPA2 törésre lettem volna (én is) kíváncsi.
-
Egon
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #76 üzenetére
Erről van szó. Nem lehet egy lapon említeni a WEP-et a WPA-val biztonsági szempontból, de még a WPA és a WPA2 között is komoly különbség van. A WEP-et percek alatt bárki feltöri, és a protokoll hiányosságai miatt ezen érdemben nem is lehet segíteni, csak azzal, ha eltekintünk a használatától. A WPA sem tekinthető sokkal jobb választásnak manapság, mivel belátható időn belül törhető. Ellenben egy normálisan kiválasztott (legalább 10-12 (de még inkább 14-16) karakter hosszú, legalább az angol abc 26 betűjének és a számjegyeknek a kombinációját tartalmazó) jelszóval felvértezett WPA2-PSK hálózatot, a wannabe hackerek által elérhető erőforrásokkal, nem igazán lehet értelmes időn belül megtörni.
-
Egon
nagyúr
válasz
justmemory #72 üzenetére
Milyen hosszú jelszavas védelmet törtél te meg 6 óra alatt, pontosan milyen konfigon, milyen módszerrel? Jah, és WPA vagy WPA2 volt (mert ravaszul egy kalap alá vetted ezeket, holott egyáltalán nem mindegy)? Illetve még az sem mindegy (ha már belemegyünk a részletekbe), hogy TKIP vagy AES volt beállítvaa titkosításnál?
-
Egon
nagyúr
Nem tudok azonosulni a letöltés kriminalizálásával, de...
Az első példa még akár elfogadható is lenne (bár majd a végén írok példát én is), de a másodikat nem tudom osztani: nem derül ki ugyanis, hogy mi lenne a helyzet akkor, ha valami szuper másolásvédelmi eljárás végett, fizikailag képtelen lennél letölteni a játékot: kivárnád-e vajon, hogy lemenjen az ára, vagy pár hét/hónap után, fogcsikorgatva, de kicsengetnéd az 50 EUR-t? A választ senki sem tudhatja, még te sem...Az első példára egy ellenpélda. Már vagy 15-20 éve olvastam anno a Nemzeti Sportban egy cikket. Egy újságíró tudósított valami focivébéről, és az ottani kalandjait írta meg. Bementek valami gagyi meccsre, amit a kutya sem nézett. A jegyük egy eléggé rossz szektorba szólt. Mivel a szomszédos szektor tök üres volt, hát átültek oda. Pár perc múlva jött egy rendező hölgy, és kérte a jegyüket. Elmagyarázták neki, hogy azért bátorkodtak oda ülni, mert üresek voltak a helyek, és ha esetleg jönne a hely tulajdonosa, azonnal odébb ülnek, de ez nem hatotta meg a rendezőt, és távozásra szólította fel őket. Ismét elmagyarázták, hogy hát istenbizony odébb mennek majd ha kell, mire a hölgy eltűnt. Öt perc múlva jött két háromajtós szekrény, és kikísérte őket a szektorból. Tudod, miért? Mert nem arra fizettek. Nem járt nekik az a hely. A stadion tulajának szíve joga akár 1000 dollárért adni egy helyet az adott szektorba, és végignézni, hogy az üresen marad. Az ő dolga. De aki megvette az olcsó jegyet, az üljön az olcsó helyre. Ha a film terjesztője úgy gondolta, hogy csak Kamcsatkán árulja a cuccot, akkor szíve joga úgy tenni. Hogy ebből kifolyólag elmaradt haszon fog nála jelentkezni? Az az ő dolga. A konkrét példádban lesz elmaradt haszon? Nem. Felhjatalmaz ez téged erkölcsileg arra, hogy letöltsd? Nem, a két dolog között nincs összefüggés. Jogilag letöltheted? Igen, hiszen nálunk létezik a magáncélú letöltés intézménye. Innentől kezdve nyilván azt csinálsz amit akarsz.
Félreértés ne essék: nem vagyok álszent, én is töltök le filmeket, néha még zenéket is. De azzal nem tudok azonosulni, ha ezt megpróbálják jól-rosszul megideologizálni. -
Egon
nagyúr
Azért ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.
Ha legalizálod a kéretlen etikus hackelést, az összes rosszindulatú támadó azzal fog takarózni, hogy "de hát ő csak etikusan nyomult", és ennek ellenkezőjét adott esetben rettentő nehezen lehetne bebizonyítani.
A jó irány szerintem inkább az, hogy törvényileg kell szabályozni, hogy a kritikus szektorokban legyen mundjuk évente sérülékenység vizsgálat (ahogy most a bankoknál, bár ott (is) sajnos olyan jó magyarosan sikerült mindezt megvalósítani, monopol helyzetbe juttatva a Hungi-t...).
Állami és energia szektorban végzett sérülékenység vizsgálatok és IT biztonsági auditok szakmai projektmenedzselését végzem lassan egy éve, van rálátásom a kérdésre. Egy normális sérülékenység vizsgálat meg van tervezve, ha lehetséges akkor a teszt rendszeren van kezdve, rendelkezésre állnak kapcsolattartók, akik adott esetben közbe bírnak avatkozni, ha mégis leülne a vizsgált rendszer - ez mind nem adott egy (akár jó szándékú) amatőr próbálkozása során. Mi van, ha történetesen egy adott rendszert véletlenségből elkerülnek a fekete kalaposok (mert éppen érdektelen, esetleg nulla profittal kecsegtet), de egy ilyen amatőr leülteti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Hackersiralmak
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest