Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• justmemory

senior tag

válasz st3v3np3t3r #56 üzenetére

Nagyon érdekes kérdés ez... A WEP-et is törni kell, tehát elvileg illegális. A WPA/WPA2 sem keményebb dió, tovább tart, ennyi (gyengébb configgal nekem 6 óra volt (saját, játszóson, még mielőtt...), de ugye folytatható/megszakítható, tehát nem kell "ott ülni"/ott hagyni a gépet 6 órán át...). Ezen az elven tehát valamennyi, nem kellő szintű védelmet alkalmazó cég/magányszemély figyelmeztethető lenne, hogy bizony... Tudom, onnan még hátravan az adatszerzés, de na.
    Kérdés: ha én feltöröm, majd csatlakozok hozzá és esetleg nekifogok torrentezni, vagy simán csak napi használatba veszem, de "semmi kárt nem okozok", akkor bűnös vagyok-e vagy sem...?
    Szerintem ez nagyon ingoványos talaj, jogilag sincsenek szerintem felkészülve igazán (kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyi szakmai egyeztetés megy a jogászok és az IT/Sec. szakemberek között mondjuk egy-egy jogszabály megalkotásakor) a lehetséges dolgokra. Mivel mindenki be van kötve már, szabadon hozzáfér sok mindenhez, és gyakorlatilag magán a hálózaton "nem kószálnak rendőrök", így tényleg csak az egyéni morális értékekre van bízva, hogy ki és mit csinál.

Új hozzászólás Aktív témák