Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Helmoras

őstag

válasz Tejes Pite #6175 üzenetére

Okés csak azért gondoltam mert nem konkrétan a nexussal van bajom az épp most frissített és töltődik :)

Akkor hát leirom de azért offba teszem akit nem érdekel hagyja ki bátran :)

Nos aki t-s vagy ismer olyan háztartást ahol ez a szolgáltató van tudja hogy egy cisco router van általában wifis(nem tul erős de azért nem rossz) amelybe beérkezik a telefon és a fehér kábel(azt hiszem koax-nak hívják).
    Ebből jön nekem az internet jópár méter után egy hátsó szobába kábelen, ami be van dugva a gépbe és simán műküdik is (ezekben a hálózati dolgokban elég bénácska vagyok előre is elnézést ha valami baromságot írok)

Nos arra gondoltam ha ez a kábel nem a gépbe menne hanem ebbe a dlink 600 as routerbe amit a t-sek a nexushoz adnak akkor itt a hátsó szobába is lehetne érdemben wifizni (mert sajnos rossz a ház felépítése és idáig nem ér el a jel :S)

Szóval jelenlegi felállás a ciscobol jön egy kábel be a dlinkbe a dlinkből kábel a gépbe és ugye a saját wifije.
    Minden csatlakozik készülék érzékeli a wifit gép érzékeli a routert, minden rendben belemegyek a routerbe kiválasztottam a dhcp kapcsolatot (ha jól tudom mivel nekem semmilyen felhasználónév és/vagy jelszó nem kell kábeles kapcsolat esetén akkor ezt kell) és minden rendben müködik a router kap ipt is- szóval ha jól értelmezem elvileg fel is jut a netre, és se a wifivel se kábelen mégsincs net.

A mellékelt kis papiron azt irják egy pppoe kapcsolatot állítsak be ezzel csak annyi a gondom hogy tudtommal nekem nincs semmilyen itthoni internethez tartozó felhasználó nevem és jelszavam amit ott meg kellene adni :S

99% hogy ez valami masszív user error, jön át ismerős aki jobban ért hozzá a hétvégén, csakhát itt több a szakértő gondoltam megkérdezem.

Előre is köszönöm az észrevételt vagy segítséget akár itt akár priviben, Üdv :)

Új hozzászólás Aktív témák