Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kihívót kap a Red Magic?
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amit még megfigyeltem....
Spotify -t használok és bluetooth-on keresztül hangszórón hallgatom a zenét a munkában....
nagyon jó a minősége , hatótávolsága is a 6s-hez k
épest.
A kamera :
tényleg nagyon jó. Ugyanott,ugyanaz a fényviszonyok...látható a különbség a Nexus javára...
Akku:
A 6s 1,5-2 napot elment egy töltéssel,ez csak 1 nap. Ezt az androidnak tudhatom be. Minimum egy 3500mAh akku kellene mindegyik alá és csak efölött lehetne gondolkozni.
Ezt leszámítva,ami szintén nem gond, ( este úgyis megetetem), jó telefon.
-
PrometheusX
aktív tag
Tudom, erre a következtetésre jutottam én is. Míg külföldön voltam, rendeltem egy Patriot Stellar-C 32GB-os pendrive-ot amin minden más rajta van, és egyszerű, gyors, kicsi (borzalmasan kicsi!). Csak mikor ez ember elutazik, fotózgatna, és észreveszi 3. nap hogy már nincs sok hely a telefonon... kényelmetlen tud lenni. Persze minden képet mentettem a gépemre, így nem volt gond. A pendrive meg amúgy tényleg szuper, csak a Solid Explorer valamiért nem akarta megkapni a jogosultságot az írásra / olvasásra (szerintem Android bug miatt) először, de addig nyomkodtam míg jó nem lett.
-
PrometheusX
aktív tag
Én is szintén, rendeltem a telefonhoz egy 32GB-os Patriot Stellar-C USB Type-C / 3.0 pendrive-ot. Igazából megbántam hogy "csak" 16GB-os a telefon, de a pendrive sokat segít a problémán.
Viszont kicsit nyomkodni kellett a telefont, de valamilyen szerencsének köszönhetően a Solid Explorer megkapta az engedélyt a pendrive olvasására / írására.
Személy szerint csak zenét és fotókat tartok a telefonon, viszont a pendrive-ra simán felmegy bármi, így nagyon jól használható a telefonnal együtt.
Amúgy ennyire nem jött be az 5X?
Mondjuk megtudlak érteni (így visszaolvasgatva a hozzászólásaidat...).
-
Shyciii
veterán
Pl az a baj ezzel, hogy nálad van így. Nekem automatán van a hdr+ a kezdetek óta, de egyszer sem fagyott ki a kamera alkalmazás, pedig moddoltat használok belőle. Soha nem volt gondom, hogy pl az egymás után lőtt 4db képnél mind dolgozott a hdr+, és soha nem kellett 1 percet se várnom, hogy új képet lőjjek, szal az általánosításod, hogy az 5X, és a google camera hdr+ nem működik jól, az nettó hazugság.
-
dnelb
veterán
[link] + [link]
Fog gyorsulni, de ilyen kivételes helyzetekre mint amire neked kéne nem eleget.
Nem azt írtad hogy sz@r, hanem hogy ez egy javítani való dolog több kommenten keresztül, ez zavar. Mivel nem fogják javítani (nincs mit), force on módban mindig is ilyen lesz.mert biztos user error
Mivel az is. Tök feleseges force ON módban tartani, erre van az auto mód benne hogy ne akadjon ki, majd ő eldönti mikor kell a hdr és mikor nem.Kozben sehol nincs emlites rola meg tesztekben sem
Mert talán mindenki tudja hogy nem erre való a hdr+, és valszeg senki sem tesztelt úgy, hogy állandóra rakta a HDR majd gyors fotozni akart... -
dnelb
veterán
meg talan akar kevesbe akaszthato ki a rendszer a kameraval is -> semmit se fog javulni, sőt, frissítéssel se, soha. Miért nem bírod felfogni végre hogy nem a telefon a szar hanem a hdr+ ennyit tud a mai hardverekkel ?
A nand chip alapból nem tud megbírkózni ennyi adattal, lősz 5 képet hdr+ módban, az alapból 3 kép(5mb) x 5 = 75 mb adat, plusz még ráindítasz egy video felvételt, plusz még titkosítva is vagy, ami alapból kb harmadolja a nand sebességet. Ezek után még csodálkozol hogy megpusztul a telefon? Egy darab telefon nincs a piacon ami ettől ne fosná össze magát, de írkáljad még lécci 50 poszton keresztül hogy mekkora instabil az 5x kamerája
-
TOZ
addikt
Puret egyelőre még nem...
A többivel egyet értek, nálam igazából csak azért van Franco kernel, hogy a headphone hangerőt tudjam tolni picit (Xiaomi Hybrid ellenállása kicsit sok már a telefonnak).
De ha emiatt már root és nyitott bl akkor kikapcsoltam a titkosítást is.Most pedig kíváncsi vagyok a Naptime mit hoz. Greenifyt megéri használni, amúgy?
Hozzá kell tenni, hogy az elején (novembertől talán márciusig) titkosítás mellett borzalmas volt a performance. -
viger
tag
Hogy Sonex79-et idézzem:
Próbáltam tök lelkesen!
Egyszer azért sikerült kifagyasztani a fényképező programot!
HDR+-os képek után videó, majd visszaváltottam, lőttem pár képet és mikor átmentem a videóra akkor fekete kép nem tűnt el ami a váltás közben megjelenik. A felvétel gomb ott volt úgyhogy arra rányomtam. Ekkor kiírta hogy nem lehet csatlakozni a kamerához. Nyomtam egy OK-ét kilépett de a Launcher érintetlen maradt(nem töltött újra semmit) Értesítési sávon írta hogy dolgozik még a HDR kódoláson. Újra megnyitottam az appot és fényképeztem tovább. Ezután nem sikerült többet kifagyasztani. Csináltam több mint 100 képet és videót(10-60 másodperceseket). Semmi hiba nem jött elő újra.De mint mondtam én ezt a programot használom!
Gyárival nem tudom kipróbálni mert legyalultam a francba, hogy ne foglalja a helyet. -
-
Igen, használom a Greenify-t, de csak "szoft" módban, azaz hiába rootolt a telefonom, a "nem rootolt" működési módot állítottam be, az automatizált hibernálást SE használom.
Tehát csak manuálisan fagyasztom napjában 1-2-3x a felesleges dolgokat, ilyenkor jellemzően az Amazon (underground) és az Index alkalmazásokat lövi ki. -
dnelb
veterán
-
viger
tag
Próbálgattam amit írtál! HDR+-os képek kb 10 darab. Hozzáteszem 5-6 után már elég sokat kell várni mire újra enged fényképezni. De simán oda vissza tudtam váltogatni a fotó és a videó mód között. Talán kicsit több idő míg vált de elhanyagolható!
Annyi a különbség hogy nem a gyári fotó alkalmazást használom, hanem a "crackeltet" amiben van 240 FPS-es lassított felvételi mód, de ez is a google-ös alkalmazáson alapszik.(lényegében ugyan az csak plusz funkcióval).Le tudnád írni konkrétan mikor fagy ki? Megpróbálom reprodukálni én is.
-
dnelb
veterán
hülyeség. nekem volt mind, nexus 4 hátlap magától bereped, es gorilla glass mentes volt ezért 2 hónap után ha nem vigyáztál rá full karc volt, ha letetted bármilyen nem sík felületre csúszott le róla, hátlapi hangszórót asztalon nem hallottad , fakó kijelző, a fényképező olyan bugos volt sokáig, hogy újraindult tőle a telefon hatalmas kattogások után az emberek 85%nál tök random, amin a gari nem segített.. PREMIUM . nexus 5, magától repedő keret, magától kipotyogó nexus betuk (!), power gomb magától behal g2 : zsebben hordástól kimattul az egész fél év után , sárguló kijelző, magától bedöglő GPS, nexus 6 : felváló hátlap, eltérő színhőmérsékletű a kijelző 2 oldala.. Soroljam még? Én ezekhez képest örülök hogy csak ennyi a baj ha nincs tok akkor ronda lesz a hátlap
-
Szívem szerint én is fehér N5X-et vettem volna februárban, de akkor is épp irreálisan drágábban adták; az N5-öm fehér volt.
Nillkin átlátszó szilikon tokot a Speedshop is árul(t). Supcase-t tettem rá, mert sűrűn kipotyog a zsebemből/kezembőlés ez frankón védi a képernyőt is.
-
agabe
addikt
Leirom a fejlemenyeket. Nagyon korrekt a bolt hozzaallasa (smartshop.hu).
Miutan tegnap es ma leltar miatt zarva voltak es nem lehetett hozzajuk bemenni, ezert irtam nekik egy mailt amiben kifejtettem a hiba reszleteit videoval is illusztralva az ugralo tererot, (azt is sikerult elcsipnem amikor terero nullara esett pedig az ritkan van, de szernecsem volt), es kertem, hogy csereljek a keszuleket.
A valasz ma delelott meg is erkezett amiben leirjak, hogy ugyan most nincs raktaron, de rendelik, es varhatoan jovo het kozepe fele atveheto lesz telefonalni fognak, csak vigyem be majd akkor a mostanit dobozzal es tartozekokkal meg a szamlajaval, es ennyi.
A kenyelmetlenseg miatt pedig felajanlottak egy 2000mha-s kulso akkut (nem nagy dolog, de kellemes figyelmesseg), szoval abszolut csak ajanlani tudom oket, radasul (legalabbis ez a telo) nagyon jo aron van naluk (16GB-os tarhellyel...a 32-es draga), normal afas szamlaval, es nyomtatott garijeggyel ami az imei szamot is tartalmazza, de ha ilyen klassz a hozzaallasuk akkor erosen gondolkozom erdemes-e LG-hez vinni ha esetleg szervizelni kell.(#2943) mgy:
enyemen akksiido gyari stock rendszerrel, titkositassal 4ora sot korul alakul minden buhera nelkul, siman elvagyok vele egy napot, mert masfel-ket oranal tobbet nem beszelek naponta, 2 oraba belefer minden egyeb (jatszani nem szoktam) egy munkanapba, es van meg szufla az akksiban este 7-8 korul is.(#2945) Krisztián:
nem astam bele magam, de cam mod es stereo mod mit takar...miket javit ? -
-
agabe
addikt
Még egy hibajlenség (úgy látom nem tökéletes példányt fogtam ki)
Nem jön üzenet, hogy nem volt nem fogadott hívásom (akkor a hívó azt hallja, hogy nem vagyok elérhető) , hanem egyszerűen csöndben van a telefon, ránézek és látom volt nem fogadott hívásom, a hívó pedig azt hallotta, hogy kicsöng csak nem vettem fel. Ebből is volt most 20-30 perce is egy, és tegnap is. -
niof
veterán
Amiket írsz negatívumként, abból én semmit nem tapasztaltam... (user error?
)
A lebegő hívásablak szerintem nagyon jó dolog, mert ha valamit csinálok éppen, akkor azt nem dobja a háttérbe, hanem beúszik felülről, és eldönthetem, hogy felveszem, vagy sem. Miközben, amivel foglalkoztam, továbbra is látható. -
Sonex79
aktív tag
-
agabe
addikt
Sim csere megvolt.
A térerő a régi simmel kint, meg bent westenben is kb fullon volt amikor csak ránéztem...sebaj új sim, ugyanúgy full volt, de az úton vissza a kocsiba direkt hagytam hagy menjen google maps, és látszott, hogy ingadozik a térerő...ez nem is gond, mert miért ne, de ahogy bejöttem az irodába most is ahogy hever a teló váltakozik kb 20 -100% között.
Normális ez ? Nem igazán vettem észre hasonlót utóbbi pár évebn, hacsak nem mert nem néztem, de ma volt több nem fogadott hívásértesítésem is ami meg nem szokott lenni. -
niof
veterán
Írják a fehérre és a kékre is. Sőt! Állítólag a feketénél is látható valami folt... Nekem kék van, igaz, tokban van szinte az első naptól kezdve, de nálam nincs gond. Amúgy ez szerintem valami bevonat a műanyagon, és nem maga a hátlap színeződik el, hanem a "festék". De nem biztos, kaparászni meg nem akarom.
-
Nem tudom, hogy el lehet-e érni 4 óra SOT-ot, sose próbáltam. Mivel találkoztunk már személyesen, tudom, hogy nem 16 éves iskolás vagy, így gondolom nem egész nap a telefonodat bizergálod.
Mivel én se 16 vagyok, én se ezt buzizom egész nap; irodai környezetben dolgozva elég 2 naponta töltenem, ennyi idő alatt 1,5 -2 óra SOT + kb. 1-1,5 óra telefonálás jön össze; wifi+4G 0-24-ben megy.
A kamera teljesen jó fotózni, veri az N5-öt, pedig a végére az is nagyon jó volt OIS-sel. Videóról nem tudok nyilatkozni, kb. 1 évben 1x videózok 20 másodpercet.
Vibramotor ugyanolyan szar, mint minden mai telefonban a Nokia 6310i óta, se nem jobb, se nem rosszabb.
Nem recseg, nem ropog.
Az én felhasználásom mellett nem töltöget újra - 3-4 lap van megnyitva a Chrome-ban, plusz Viber. -
Sonex79
aktív tag
Van egy kolléga aki már 900 óra felett van, de én pl. 3-4 naponta újraindítom, úgyhogy egyéni, hogy mikor érzi úgy valaki, hogy most már jobb lenne újraindítani. Én amúgy az 5-öt is újraindítgattam kb. ilyen gyakorisággal. Úgyhogy ez alapján nem kell többször újraindítanod, mint az 5-öt.
Vibramotor a márciusi frissítés óta már nem olyan rossz. De kétségtelen, hogy az 5-höz képest karakteresebb..
-
Sonex79
aktív tag
Ha 5-6 óra üzemidőt szeretnél akkor ez ennél a telefonnál nem fog összejönni. Használat függő, de stockon el lehet érni átlagosan 3,5-4,5 óra üzemidőket, ami napi feltöltés mellett működőképes. Optikai képstabilizátor tényleg hiányzik (szerintem kissé zavaró), főleg érthetetlen, hogy pl. a Nexus 5-nél még volt. Álló képek szerintem jók.
Stabilitással semmi gond nincs, a 2 GB RAM kissé kevés, így időnként érdemes újraindítani a rendszert, meg el kell viselni, hogy néha újratölti a programokat. Jövőt nem látjuk előre, de remélem 2 évig még használható lesz a telefon.
Nexus imprint nagyon jól működik.
Mindezek mellett most aránylag olcsón meg lehet venni. De akár meg is várhatod az őszi új nexus(oka)t.
-
Shyciii
veterán
Nekem semmi bajom nem volt a stock-al az üzemidőn kívűl. Nem volt se lag (persze nem encrypted módban használtam), se akadozás semennyi idő után. Egyedül az üzemidő volt nagyon problémás. A 2GB miatti több töltögetést megszoktam, nem vészes, bár azt meg kell hagyni, hogy furán bánik a memóriával, mert ahogy néztem ahogy 400MB szabad memóriára csökken, már elkezdi újra töltögetni az appokat, vagyis 400MB ott lenne még szabadon, és nem használja ki. Elvben ezt lehet változtatni valamilyen mértékben a Low Memory Killer beállításaival, viszont annak nagyon utána kell olvasnom, mert rendesen be lehet zavarni, meg persze több idő kell tesztelésre, aminek hiányában vagyok, de mindenképp akarok módosítgatni majd ebben is.
-
Shyciii
veterán
Nekem a stabilitással semmi gondom nem volt a stock rom alatt, viszont az akksiidőm gyalázatos volt az én felhasználásommal. Igaz én elég erősen használom, dehát ez okostelefon, szal nincse mentség, mert más telefonnál így is meg volt a 4,5-5,5 óra, itt pedig csak 2,5-3 óra volt nekem. Már azon gondolkodtam, hogy eladom, mikor láttam, hogy a custom romok között elérhető jgcaap optimalizált CM13 romja (Oneplus One-ról ismerem). Azt kipróbálva, plusz még hozzáadva az én módosításaimat már elérem végre stabilan a 4,5-5 órát. Ha még jobban megterhelem játékokkal, akkor is stabilan 4 óra meg van. Szal így már megmarad nekem ez a teló.
Azért azt vedd figyelembe, hogy a topicokban általában a gondokat lehet olvasni, mert azért az ritka, hogy valaki azért írjon be, mert minden rendben működik. Igazából a lényeg, hogy a felmerülő problémák mennyire gyakoriak, és hogy orvosolhatóak-e szoftveresen, mert ugye a Nexus havonta ad ki frissítést, és abba nem csak a security patchek vannak. -
Shyciii
veterán
Jáj. Az általad belinkelt videó pont nem reális összehasonlítás (egyébként látható, hogy rosszabb az 5s), mert ez valahol hawaii-on készült, ahol verőfényes napsütés van, felhő semmi. Nah ez nem sok országban van így, ha mégis, akkor kb 1-2 hónap 1 évben, vagy annyi sem. Amit belinkeltem az a reális, általános videó, mert nem a legtökéletesebb körülmények között vizsgálja. Az Iphone6-ot meg ne hasonlítsd össze a Nexus 5X-el, mert az fatális hiba. Két annyira különböző platform, hogy csak a hardver alapján nem lehet megmondani, hogy melyik az erősebb, és melyikből mit lehet kihozni. Konkrétan IOS-ből többet lehet kihozni gyengébb hardveren, mint Androidon, de ez sem újkeletű dolog, nem értem hogy miért lepődsz meg ezen.
Igen, ennyire gyenge a 6P-ben (is) az EIS. Ez Android. Nincs optimalizálva az EIS, ezért nincsen használva gyárilag. -
Shyciii
veterán
Most komolyan mondod, hogy az 5s kiválóan teljesít? Íme egy teszt: Link
Konkrétan látszik, hogy borzalmas a képminősége is, és a rezgés csillapítása is. Konkrétan semmit sem ér.
Az általad belinkelt videóban pedig jól látszik az EIS betegsége. Egyrészt kisebb látószög, és leromlott képminőség. Elhiszem, hogy az iPhone-osoknak ez kielégítő, de ez szerintem nettó igénytelenség, pláne annyi pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- Nintendo Switch
- Milyen videókártyát?
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Bionic Bay teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest