Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
cuebler #8536 üzenetére
Nexus vonalra biztos nem jövök egy ideig, mert a most jövő HTC-s nexusok végképp nem bejövősek. Egyszerűen a Google a Jellybean óta egyre robosztusabb lassabb rendszert csinál. Ezt vagy a CM tudja optimalizálni, vagy más gyártó. Úgy látszik a csicsa-micsa EMUI-s rendszernek sikerült MM alatt. Nova Launcherrel segítettem a hányingerem leküzdésén
6P nálam kiesett mert ronda, mint a bűn és Snapi 810. Igazi borzalom lett az, volt már olyan procis telefonom. Soha többet -
Shyciii
veterán
válasz
cuebler #8534 üzenetére
Én most speciel a külsőre mentem, és így választottam újat, meg persze a kamera legalább olyan jó legyen. Még az EMUI-t is bevállaltam, és egyszerűen azt kell mondjam, hogy meglepődtem, mert iszonyat gyors, iszonyat sima az egész működése. Már eleve a kijelző tapizásakor érezni, hogy ég és föld. És már elsőre jóval több az akksiideje, és persze áldásos 4GB ram van -> Honor 8 lett. Egy nagy hátránya van, a csúszós üveg hátlap. Erre meg keresek egy nagyon vékony átlátszó tokot. Jah és a Honor 8 még 2 évig fogja kapni a frissítéseket, pont mint a Nexus 5X.
-
csakany2001
senior tag
válasz
cuebler #7835 üzenetére
Mint írtam ott is a Nexus 5X szerintem az Android tesztkészüléke jelenleg és a Nexus 6P szerintem a visszajelzések alapján kapja majd meg.Valószínűleg majd csak a V20 után kapjátok meg de az is lehet hogy akkor amikor az 5X már a 7.1-t kapja.Mondjuk ezt én se értem,egyre kezd kevesebbet érni ilyen szempontból a Nexus,fölig ha még elmozdulnak a Stock Android UI vonaláról akkor még több gond lesz velük.De ilyen szempontból az 5X még rendben van.
-
tybsen
addikt
válasz
cuebler #4566 üzenetére
Nekem eddig minden töltő zúgott-cincogott vagy valamilyen hangot adott, vezeték nélküliek is. Azt figyeltem meg, hogy nálam akkor zúgnak, ha már fel van töltve a telefon, de még töltőn van.. elég idegesítő és persze csak akkor lehet hallani ha az ember nagyon erre figyel és nagyon nagy a csend.
Én emiatt egy időkapcsolós konnektorba dugható cuccot használok, abban van a vezetéknélküli töltő (Nexus 6), így csak néhány órát tölt éjjel és nincs lehetősége zúgni.
De volt olyan töltő is, ami töltés közben is zúgott, ezt egy idő után inkább nem használtam.
-
m_dawe
senior tag
válasz
cuebler #3968 üzenetére
Családban nemrég volt komplett telefonváltás, szóval sajnos ez nem opció. Egyébként sajnálom eladni 70k körül, mert több mint a felét buknám, dehát ilyen ez...
Lehet megvárom az új Nexus szériát és majd ha lejjebb megy egy kicsit a 6P ára, akkor benevezek egy újra- már ha nem lesz HA-n jó állapotú használtan. (igazából a méret annyira nem gond, használtan pár napig egy Nexus 6-t és hozzá lehet szokni a tepsihez. -
agabe
addikt
válasz
cuebler #3298 üzenetére
...én csak használom a telefont
szal neked a kamera használat nem a használat része ?
egyik legvonzóbb tulajdonsága az ebben az árszegmensben nem jellemző fotók jó minősége, így szerintem fontos.Jó képességei vannak a telefonnak, de isteníteni sem kellene, mert az is fura, hogy soha semmi baj nem volt még vele nálad.
Olyan telefon (legyen az bármilyen rendszer , bármely gyártó terméke) nem létezik aminek nincsenek ilyen-olyan kisebb vagy nagyobb hibái(#3301) focvis:
greenify aktív ? nekem az mindenképp kell hozzá, hogy hasonlót érjek el. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
cuebler #3253 üzenetére
560 óra uptime, ugyanolyan gyors mint első bekapcsoláskor. Párszor előfordult battery drain, de a folyamatok kényszerített leállítása és cache törlése megoldott a gondot (restart nélkül). Esténként 1-2%-ot eszik az akksiból. Ja és teljesen stock, áprilisi frissítésekkel.
Kontroll csoport #2.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
cuebler #3174 üzenetére
Én is elégedett vagyok vele, 520 óra uptime eddig: stabil, nem akad, ugyanolyan gyors minden mint első bekapcsolásnál. Legfrissebb update-ek vannak rá feltelepítve. Abszolút megvagyok vele elégedve minden téren.
Egyszer tapasztaltam battery draint, de azóta sose szerencsére (GroupMe okozta, maximálisan pörgette a telefont, és nem hagyta elaludni. Kb. húsz perc alatt leszívott 10%-ot. Egy kényszerített leállítás + újratelepítés megoldotta a hibát, nem fordult elő azóta egyszer sem a dolog).
Mondjuk a memória telítettsége zavar, stabilan 65-70%-on áll átlagosan - nem kéne ennek alacsonyabbnak lennie?
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
cuebler #3165 üzenetére
Pont ezért nem Samsung lett a következő telefonom, mert az S4 Minin is annyira sok fölösleges alkalmazás volt, hogy lefojtotta a telefont.
Persze, törölni nem lehetett őket csak deaktiválni (a helyet zabálták mint állat), és root jogosultság pedig a garancia elvesztésével járt/járhatott (KNOX bootloader).
-
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
cuebler #2809 üzenetére
Amúgy én meglepődtem azon, hogy a Marshmallow majdnem "üresjárati" RAM fogyasztása 60% volt (az első pár napon, aztán 65%-ig ment fel). Ennyire RAM igényes lenne a Marshmallow Stock Android? Na de akkor mi lesz ha pl. veszünk egy Android M-es Samsung telefont?
A RAM 80%-át fogja üresjáratban használni a rendszer, vagy mi?
1000 óra
nekem is ez a célom most, lehet nem indítom újra a telefont amíg nem érem el a kívánt időtartamot.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
cuebler #2652 üzenetére
Már január óta tervezem hogy 5X-et fogok venni
Érdekes volt az egész vásárlás amúgy, telefonon megkérdeztem mindent tőlük (gyártói garanciás-e például) mielőtt megrendeltem, azt mondták hogy hívnak amint sikerül berendelni az üzletbe a telefont, és utána adják át a futárnak (ez egy-két nap lett volna, és a futár hozta volna nekem csütörtök-péntekre papíron). Ebből annyi lett, hogy a héten síri csönd volt, semmi update, majd hétfő reggel jött egy SMS hogy hozza nekem a futár a telefont és 9-17 óra között. (Az is érdekes volt hogy a futárszolgálat nem adta ki a futár telefonszámát hogy egyeztessek vele az érkezésének időpontjáról, de végül megoldottuk probléma nélkül).
Lényeg a lényeg hogy nekem ez pont elég volt hogy így többet ne rendeljek tőlük és elkerüljem őket messzire.
(#2653) tomboy0013: igen, pont a rendelésem leadása után jelentek meg a fórumon olyan hozzászólások, hogy a fehér és jégkék hátlapú Nexus 5X-ek besárgulnak, problémásak, és szervizbe kell őket küldeni. Ezért nem is bántam, hogy végül "balszerencsés módon" feketét kaptam, ráadásul nem akartam visszaküldeni, hiszen három hónapja terveztem, hogy megveszem.
Amúgy ez a sárgulás nagyon gáz szerintem is, nem tudom hogy hogy engedhették meg ezt az anyaghasználatot egy felsőbb kategóriás telefonnál...
-
Cseri0058
őstag
válasz
cuebler #2518 üzenetére
Én nem hiszem el hogy neked nem lassult be. Nálam már kb 70-80 óránál elkezdi újratöltögetni minden appot ami nem kicsit bosszantó. és ez nem csak nálam jelentkezik. Szóval nem tudom te mit csinálsz vele...használod egyáltalán?
100 óranál nekem még nem ment többet. Egyszerűen annyira idegesít mikor mindent újra tölt, hogy nem bírnám idegekkel. -
Sonex79
aktív tag
-
Sonex79
aktív tag
válasz
cuebler #2518 üzenetére
Ja-ja
Lehet, hogy olyan nagy tudást halmozott már fel a Google, hogy már azt is tudja, hogy valójában nekem nincs is szükségem a frissítésre.. De azért két apró hibát elkövetett: 1. rövid ideig láthattam a frissítési üzenetet (bár itt kényesen ügyelve, hogy csak alacsony akkuszintnél jelezzék), 2. meg kicsit azért örültem volna neki...
Most már csak azért is megvárom, hogy mikor hozza fel újra.
-
FearTomi
őstag
Haha, koszi!
Amugy annyi 3GB-s telefont neztem, de egyik sem volt meggyozo, meg a G4 sem, foleg a software miatt. Most N4-em van 2GB-vel es tok jol el vagyok 750 MB szabad ram folyamatosan
Amugy velemenyem szerint a Samsungnak kell 3GB a gyari droidnak es egy Nexus keszuleknek nem
-
dozsabalint
senior tag
Tudtommal a kábel hibájából a telefon többet akar felvenni (3 ampert), mint amennyi rendelkezésre áll, ezért a PC/USB HUB/Töltőfej megsülhet (ha nincs benne védelem ez ellen). A speedshop-ban kapható sem felel meg a type-c szabványnak. Én most rendeltem egy Ankert. (Itt egy lista a tesztelt type-c kábelekről)
-
DeathAdder
veterán
Engem megmondom őszintén a sok kritikus megjegyzés tart vissza még mindig. Sokuk nem érdekel, de a kevés operatív memóriából fakadó gyengébb multitasking amiket videókon is látok kicsit óva int.
Ettől eltekintve nekem direkt tetszik ez a telefon, minden téren, és egyáltalán nem bánom hogy nem fém, vagy valami nemesebb anyagból készült a készülékházEzt a gyengébb multitaskingot Ti felhasználók is meg tudjátok erősíteni? Gondolom többeteknek volt már legalább 3 gigás telefonja, amihez mérten van összehasonlítási alap
Egyelőre a G4 is partiban van, és most picit affelé hajlok, viszont nem szívesen hagynám el a nexus vonalat
-
m_dawe
senior tag
Ezért vettem Nexust
Egyébként stockkal az a "bajom" hogy gyárilag pár funkció nincsen benne, amit külső appokkal lehet csak megoldani. ( Pl. óra középen, beépített led állítgatás, futó alkalmazások törlése egy gombbal, Duplakopp az értesítési sávra)
Igaz, hogy ott az Xposed és van már GravityBox is, de még nem az igazi. De lehet csak én vagyok ilyen tellhetetlen -
edward2
addikt
Igazából édes mindegy most van-e limit mert végül leírtad a lényeget ugyanúgy be kéne Magyarországon fizetni az áfát. Namost ha vissza tudod igényelni az áfát mert ezt el tudod számolni akkor meg ugyanott vagyunk mintha itthon vettél volna nettoban pl PC-t/Laptopot/Telefont.
-
Ricardo
titán
-
Ricardo
titán
A teszt írója jól megfogalmazza a lényeget.
"A RAM mérete 2 GB, és nem arról van szó, hogy ez nem elég, mert az, viszont ha már referenciakészülékről és ilyen sok pénzről beszélünk, nem ártott volna legalább másfélszer ennyit beszerelni, hogy a rendszernek legyen tartaléka."
Azért csak jó lett volna bele az a 3 giga ram
" A két gigabájtnyi rendszermemória sem tűnik kevésnek, néhány programot lazán a háttérben tart a rendszer, a launcher nem lövi ki agresszíven ezeket, el lehet képzelni (illetve a 6P óta lehet tudni), hogy mire lenne képes a telefon három gigabájt RAM-mal."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest