- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
_flamer
aktív tag
Nem néz ki rosszul, de ezért az árért tényleg van jobb vétel.
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
Az egyik megjegyzésem arra lenne, ami folyamatosan szúrja a szemem: Legalább egy szakmai portálon nem lehetne GNSS-nek hívni azt, ami? A mai vevőknek még a legalja is tud a GPS-en kívül legalább egy másikat is fogadni, de nem ritka a 4 rendszert (GPS+Glonass+Galileo+Beidou) kezelő sem.
Amikor a szerző a katonai vevőkről ír, ezekre igazából nincsen szükség. Elég egy kétfrekvenciás (pl. L1+L2) vevő, illetve RTK korrekció. Ilyen vevőt 20ezer alatt kapni (igaz, nem órába építve), de fejlesztői készletként (aktív antennával, WiFi/Bluetooth illesztéssel együtt) is megvan 200 euróból.
Ami a "kimért" útvonalat illeti, nem tudom, ez hogyan történt. A Hárs-hegy környékén javaslom valamelyik OpenStreetMap-re épülő tervezőt, mert épp itt kb. 5 centis pontossággal történt már meg az ösvények felmérése és berajzolása.
Valamely kedvenc útvonalrögzítős órát méréstechnikai szempontból semmiképp nem fogadnék el referenciának, mert a mérési elv miatt hajlamos a rendszeres hibára. Azaz hiába mérsz egyszerre 20 kommersz vevővel és mérsz 100 napon át, simán előfordulhat, hogy a mérések középértéke semmivel nem lesz közelebb a valósághoz.A másodpercnél ritkább mintavétel épp az ösvényeken okoz a valósnál rövidebb mért távot, hiszen mindig levagdossa a kanyarokat.
A tej élet, erő, egészség.
-
Terka0812
csendes tag
Én ezt az órát használom sportoláshoz, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
A GPS gyors, és tűpontos, az üzemidő tényleg nem a legjobb, de egy egész napos kerékpártúrát nálam kibír.Az Amazfit GTR-ről meg csak annyit, ha már a cikk végén említve van, hogy én ilyet órát használok a mindennapokban, és hiába bitang az üzemideje, és olcsóbb is mint ez a Garmin, sportra a gyenge és pontatlan GPS-e miatt nagyon nem ajánlanám. Nekem legalább is nagyon nem vált be. Azért is vettem meg a Garmin Forerunner 45-öt.
-
HKorn
veterán
Ezzel is az a baj, mint a többi Garminnal, hobbi sportolónak egyszerűen nem ad annyival többet, mint amennyivel többe kerül, ráadásul még ezzel is vannak gondok. A 42mm-es méret is kicsi, férfiaknak legalább 44-45mm lehetne.
Egy Honor MagicWatch 2, vagy Huawei Watch GT 2 ennél olcsóbban sokkal többet ad a komolyabb kinézet mellett.
Run&Ride
-
joysefke
veterán
Minden óra komolytalan kinézetet ad, a 21. században "komoly dolgokhoz" nincsen szükség órára. Ha a sportnál maradunk akkor pedig a Garmin olyat tud amit a himi-humi gyártók órái nem: sportra van kihegyezve ÉS van mögötte rendes felhős szolgáltatás, olyan ami még biztosan sokáig megmarad és náluk nem kell attól tartanod, hogy End of sales => End of life
[ Szerkesztve ]
-
anrb
aktív tag
A FR45 egy túlárazott Forerunner alapmodell (ha eltekintünk a még forgalomban lévő FR25/30/35-től), cserébe Garmin Connect-et használ, működik külső szenzorokkal, okostelefon (Windows/macOS szinkron) de akár Internet nélkül is. A kínai órákat be se tudod állítani gyártói cloud nélkül. A Huaweitől az adatexport szívás. Valamit valamiért.
Viszont kicsit drágábban van Garmin Vivoactive 3-4, Forerunner 245, Instinct; Coros Pace; Suunto 5; Polar Vantage M, Ignite. És Apple Watch 3 -
anrb
aktív tag
Tavaly BF idején a zöld manós boltban kuponozva 42e-ért volt Vivoactive 3, 90e a non-baro Suunto 9, 100e a Fenix 5 Plus. Ugyanott 2018-ban a Suunto Spartan Trainert 58e-ért, a Spartan Sport Wrist HR-t 73e-ért adták. Tavaly Amazon Prime Day idején 300 EUR volt a Polar Vantage V, a többi jó vételt nem is említve.
Ki kell várni az akciót! Listaáron én se vennék Fenixet.[ Szerkesztve ]
-
_flamer
aktív tag
válasz vadászcsiga #4 üzenetére
Az kemény, hogy ekkora a különbség
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
dajkapeter
senior tag
A cikkben a GTR linkje a GTS cikkére ugrik.
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
simonz1
csendes tag
Sziasztok, a saját tapasztalatom ez:
- garmin vivactive 3 esetén a sima GPS műhold a legpontosabb, a GPS+Galileo nagyon pontatlan !! (kocogáskor az Omszki tónál a vízre tett tiszta ég mellett....)
- a GPS+Glonass akkor javasolt, ha fontos a vétel de nem fontos a pontosság
- a Garmin órák árazásában az appot, illetve a webes felületet fizeted meg, nyilván nem a vasat, ezért is olyan olcsó egy kínai márka mellette
- a tesztekben sztem többnyire hivatalos viszonteladói ár van, ha beütöd egy árösszehasonlító oldalra a típust, akárt ezt a futóórát is meg tudod venni olcsóbbanEgyébként meg mindenki vegyen olyat amilyet megengedhet magának és tetszik is, ám mindenképpen neten vásároljátok, az első napokban aktívan teszteljétek, hogy ha nem tetszik vissza lehessen küldeni!
-
anrb
aktív tag
Tudomásom szerint nincs a piacon dual frequency-s (pl. E1, E5a/b, E6) Galileo-s GNSS chip okosórában (telefonban van), a jelenlegi termékekkel az elvárt publikus pontosság még nem érhető el. A Galileo rendszer sem teljes még.
A jelenleg legnépszerűbb GNSS chip (Sony CXD560xGF család) firmware-e Navstar GPS + Glonass-ra van hangolva, ezt használják a gyártók is.
A gyártói akciók Magyarországon ritkán jelennek meg, ld. vadászcsiga kommentjét. Viszont mi is vásárolhatunk külföldről. -
scyllarus
veterán
Nem. A minden óra komolytalan kinézetet ad kijelentés közröhej tárgyává tesz úri körökben.A Garmin pluszt ad a sporttámogatásával: számtalan modell cáfolja ezt. Az utolsó a rendes felhős szolgáltatás: vannak olyan adataim, amik évek óta megvannak, pedig az akkori aktivitásmérőm utódjának az utódját váltó utódtípus is kifutó lassan.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
joysefke
veterán
válasz scyllarus #16 üzenetére
A minden óra komolytalan kinézetet ad kijelentés közröhej tárgyává tesz úri körökben.
Szóval úri körökben kell cipelni az egyébként érdemi funkcionalitást nem adó karórát, hogy komoly kinézete legyen az embernek?
A Garmin pluszt ad a sporttámogatásával: számtalan modell cáfolja ezt.
Jelenleg az a helyzet, hogy a nagy sportóra gyártók közül (Suunto, Garmin, Polar) a Garminnak sikerült a legjobb felhőszolgáltatást összekalapálnia, a Himi humi gyártók felhőszolgáltatására vagy pedig, hogy sokáig piacon maradnak pedig érdemben nem lehet építeni.
A Garmin pluszt ad a sporttámogatásával: számtalan modell cáfolja ezt. Az utolsó a rendes felhős szolgáltatás: vannak olyan adataim, amik évek óta megvannak, pedig az akkori aktivitásmérőm utódjának az utódját váltó utódtípus is kifutó lassan.
Ezt a bekezdést nem tudom értelmezni
[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
Első: igen, ezt sikerült megértened, bár az alaptételed téves.
Második: összekevered a sporttámogatást a felhővel, és még tévedsz is. Bár kérdés, mi neked a himi-humi gyártó.
Harmadik: akkor van ott baj. Az adott gyártó 2-es sorszámú modelljével rögzített adatok még mindig megvannak a felhőben, holott az 5-ös is kifutó már. Plusz még kategóriát és almárkát is váltottam, mégis megvannak a régi adataim, ennyit arról, ahogy te írtad: End of sales => End of life."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
-
Crus
őstag
Ransomware elkapta a belső hálózatukat. Most hadd ne minősítsem a Garmint, hogy ez mégis, hogy a büdös francba történik meg egy ekkora céggel, akiknek bőven kell, hogy teljen IT biztonságra.
Ami a nagyobb gond, hogy most mindenki rágja a kefét, hogy vajon mi és mennyi veszett el a feltöltött tevékenységeiből. Nekem a mostani Fenix 5 Plus Sapphire a sokadik Garmin órám, de ha akár 1 edzésem is elveszett, azonnal váltani fogok, mert itt több 100 ezres órákról beszélünk...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest