- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasse001
senior tag
A Garmin pay mától működik Erstés kártyával is. Már akit érint.
-
Lajmund
őstag
Én bízok benne hogy az 51mm-be lesz legalább egy 1.5-1.6" kijelző meg egykét finomság. Én is ezt az epixet néztem ki de most egy két hónap alatt jön az epix pro,samsung 6,meg a Huawei négyes széria. Ezeket azért megvárom. Még az lenne jó ha a pro lenyomná a sima epix 2 árát mert ha lényegesen nem fog többet tudni akkor lehet ez lesz a jó áérték arányu ha ekkora összegnél lehet ilyet mondani.
-
brooxy
csendes tag
Üdv mindenkinek tervezek egy ilyen órára beruházni azonban meg sose volt garminom csak más okosóra . Az érdekelne hogy ébresztő funkció van-e rezgéssel hang nélkül? Illetve szerintetek a bezel.hu oldalon valóban hivatalos gyártói garanciával árulhatják mint ahogy hirdetik?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
gulb
senior tag
Lattatok az uj Forerunner 955 UI-t? el tudnam viselni ezen az oran. De ugyfest nem jon..
Viszont a running matrics ugyfest next verzioba benne lesz vegre! -
Galahed
senior tag
válasz
ForRedGlory #205 üzenetére
Gyakorlatban, nálam sokat segitett a karcok elkerülésében A DLC/zafir kombó. A másik órám, egy sima Venu nem sokáig birta ugyanilyen igénybevétel mellett ennyi ideig karc nélkül...Ez meg már háromszor is kapott olyat fém eszköztől (pl ma a radiátor sarkától) hogy azt hittem nem éli túl / keret és az üveg kapott / de hálistennek karc sem lett rajta.
-
lasse001
senior tag
válasz
ForRedGlory #203 üzenetére
Erről az óráról mind leesett nekem zuhanyzáskor. Pedig 5 biztos volt rajta. De nem érdekel. Titánium van és még nincs rajta karc pedig lakatos vagyok és meló közben is rajtam van.
-
ForRedGlory
félisten
Megpróbálkozok harmadszor is az Epixel. Eddig mind azért ment a házhoz, mert a legnagyobb óvatosság mellett is érthetetlen ok miatt karcos lett a kerete, amit én nem tudok elviselni. Vásárolt valaki ilyen vagy hasonló védő keretet rá? Amennyiben igen, akkor hol vette?
-
Bennyboy
őstag
Szokott vki bulderezni? Keresek hozzá vmi jo beállítást,mert a sima falmászásnál nehézséget kell állítani meg teljesen más m8nt amire szükségem van.
-
Galahed
senior tag
A zafir verzió egy kicsivel fejlettebb a GPS- azaz a műholdas navigáció terén mint a legolcsóbb model. Ha fontos a pontosság, erdőben,magas házak között, akkor jó választás lehet (DLC + Sapphire) a drágább típus. Képernyőt meg bárki készithet rá (bizonyos korlátok között) lentebb meg lehet találni a linket hozzá, hogy hol lehet késziteni. Az fontos, hogy csak Navigate viszonteladótól vegyél, az emag nem minden esetben az... Az Alza sem...
Euronics, Zerge, Navigate stb boltok jó választás.
Én az Euronics-nál vettem a zafir DLC-t(fekete-szürke) kb majdnem 90ezerrel olcsóbban mint az ajánlott bolti ár. (akció volt karácsony elött) -
Bennyboy
őstag
Üdv,
nekem ez a típus van: Garmin Epix Gen 2 Carbon Gray DLC
Volt már jó pár, okos órám (honor, samsung) de mióta kipróbáltam a garmint egy fenix6-al és kijött ez szép kijelzővel eszembe sem jutott bármire is cserélni.
-sztem nagyon szép
-6 napot simán bír nálam aod-vel
-kb mindent is tud (asszem 140 oldalas a leírása)
-elpusztíthatatlan
-értéktartóAmit én hiányolok, h kevés rá az igazán jó számlap. Sehol sem találtam olyanokat mint pl samsungra volt. Ez sztem nagy kihagyott ziccer mert a kijelző szép és simán bírná.
Ha nem használsz mindenféle appot akkor teljesen felesleges bármilyen okosóra mert ez mindennel ki fog szolgálni és mellette olyan software-es támogatást kapsz amit kevés más helyen.
-
Yager01
senior tag
sziasztok. Meg tudtok győzni arról, hogy érdemes Samsung galaxy watch 4 ről Epix Gen2 -re váltani? Nagyon régóta nézegetem, igazság szerit nagyon tetszik. Az ára is kérdéses, hogy mi számít jó árnak érte. Emag-on most 289e Ft.
-
Galahed
senior tag
Megérkezett az óra. Euronicstól, Navigate matricás. Minden rendben vele. Rövid kérdésem:
Tud valaki jó minőségű utángyártott bőrszíjjat és vászon/szövet szijjat hozzá valahol? Sajnos a gyári az már 127ezer
/64ezer környékén van árban.
-
Galahed
senior tag
Ez igaz, de nem volt kedvem itt vidéken, ahol még a posta is megszünt, se csomagot küldözgetni, se a GLS-t lesni, vagy beautózni a városba ez miatt. Persze több úton néztem/nézettem utána, (e-mail, chat, és telefon) amire csak kibökték, hogy ez azért "olcsóbb" jelenleg mert cseh...
Szóval megrendeltem az Euronicstól, igy talán pár nap múlva meglesz. -
Dreamie
őstag
Én onnan rendeltem és Navi-Gate matricás volt. Egyébként ügyfélszolgálattal levelezni ilyennel kapcsolatban teljesen felesleges... Fingjuk sincs, hogy milyet kapsz. Megrendeled és ,ha nem azt kapod amit vártál akkor 14 napig elállhatsz a vásárlástól. Alza elég korrekt ebben.
-
Galahed
senior tag
válasz
Bennyboy #191 üzenetére
Az Alzán nem mertem megvenni, hosszas levelezés és telefonhívások után sem. Nem győztek meg a garanciáról. Persze igérnek 36 hónapot, hogy majd ők megjavitják ha baj van, de a facebook Garmin supportnál sok negativ példa van arra , hogy miképp nem. Persze ha Navigate matricásat fog ki az ember náluk akkor minden ok... De erre a kérdésemre azt irták, hogy amit kinéztem az sajnos nem az, nincs Navigate matrica, hanem Cseh forgalomba helyezésű... (az meg nem jogosult nálunk /náluk pixel hiba, beégés és garancia idő letelte utáni fixáras cserére...)
-
Galahed
senior tag
Találtam az Euronicsban 339ezerért fekete titán zafir Epix 2-őt, azt hiszem megrendelem. Gondolom ennél már nem lesz olcsóbb idén.
-
Galahed
senior tag
válasz
ForRedGlory #188 üzenetére
Ok, köszi
-
Galahed
senior tag
válasz
ForRedGlory #186 üzenetére
Köszi a választ.
Törvény kötelezi őket a 36hónapra (250ezer felett van) szerintem csak elírás a 24 hó. És szintén hivatalos Garmin viszonteladó. -
Galahed
senior tag
Szerintem az akkun kívül semmi nem mutat a Fenix felé...
Most az Emagon 339ezer a fekete titán DLC-s Epix2. (BlackFriday)
Ez amúgy a Sapphire (Zafir)verzió lenne? Mert azt nem írják... Az azért jobbb lenne mint a normál... (már a GPS pontosság miatt is)
-
sharp4
őstag
válasz
ForRedGlory #181 üzenetére
A sima fenix 7 nem tudja a Solar módot, az epix 2 tudja?
-
sharp4
őstag
válasz
ForRedGlory #179 üzenetére
Szeretem az amoled kijelzőt, viszont nem feltétel. Ezenkívül mi az, ami miatt megérné a felárat?
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Epix 2 felára megéri a Fenix 7el szemben? Futásra használom a jelenlegi a Vivoactive 4-et. Terepen , hegyekben, min. 12 km, olykor maraton is megesik. Emellett országúti kerékpározás is a sportok között van. -
ForRedGlory
félisten
-
gulb
senior tag
Nah fent az uj verzio.. lassuk milyen lett. Most 11 napot ir ki ami eddig 6volt.. Erdekes lenne sott imadnam.
-
törölt tag
Ma másodjára fordult elő hogy az úszást nem követte rendesen, nem számolta a hosszokat. Újra kellett indítani az órát magát. Úgy vettem észre hogy ez akkor történik meg ha közvetlenül előtte biciklizést vesz fel. Előtte többször voltam úszni úgy hogy nem volt előtte más, akkor jól számolt.
-
gulb
senior tag
Uj verzio lejott mar valakinek? Vagy kezzel kell feltolteni?
-
törölt tag
Azt tudja valaki véletlenül hogy az órával elmentett aktuális pozíciókat hogyan lehet megnézni a telefonon?
-
Bennyboy
őstag
Szoktak garmin szíjakat leakciózni? Rohadt drága az eredeti de szeretnék majd benevezni egy bőrre. Kínaiban nem nagyon bízom de 40k-t meg nem adok érte
-
lasse001
senior tag
Ha valakinek tetszik és felrakná itt egy link a tegnap összehozott számlapomhoz.
[link]
-
-
gulb
senior tag
válasz
lasse001 #139 üzenetére
https://garmin.watchfacebuilder.com/
reggelj be hasznalat elott mert nem tudod elmenteni ha nem... simplan ossze lehet pakolni mindent.. letoltod a zip kiveszed a prg belole bemasolod az ora app konyvtaraba es kesz is. -
gulb
senior tag
Olyan szamlapot ismertek ahol adatmezoben a het szamat is meg tudod jeleniteni nem csak a nap/honap? annyira alap lenne es nem talalok csak 1 ilyet de az meg annyira nem szep
amugy vivoactiv 4 utan ez az epix 2 maga a csoda
- a meresi adatok gps pontossag egyebek hat nem tudom ki irta azt a hosszu elemzest mennyire nem pontos de javaslom tesztelje ujra mert brutal pontos.
-
lasse001
senior tag
válasz
drgreenthumb #130 üzenetére
-
lasse001
senior tag
Ki milyen számlapot használ? Nagyon sok jó amit eddig használtam nincs megírva az epixre.
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Kedden én is kézhez kaptam egy ilyen szépséget. Elég jól elvagy vagyunk egy Fenix 6 pro-t váltott szóval annyi újdonság nem volt. Most jön a de. Az a gondom vele hogy folyamatos műszakban dolgozom és mikor eljön a beállított alvási idő lekapcsolja az aod-ot és sötétíti a kijelzőt. Nem hiszi el hogy még nem alszok. Esetleg valakinek ötlete?
-
törölt tag
Tegnap megjött az enyém is. Még csak ismerkedek vele, de ami már feltűnt hogy sötétben az én ízlésemnek túlságosan is letekeri a fényerőt. Világosban teljesen jó.
Be lehet ezt valahol állítani? -
Bennyboy
őstag
Végre nekem is sikerült beszerezzek egy fekete epixet. Alzáról egész korrekt áron lehet már venni a többi eladóhoz képest. Szállítással volt 340 körül 3 év garival. Bár még nem sokat nyomkodtam de a fenix6pro-hoz képest elég nagy az eltérés számomra. Egyrészt ez sztem gyönyörű lett. Nem csak a kijelző hanem maga a ház is jobban tetszik. A szíj is más kialakítást kapott. A gombok reszponzívabbak. Többi tulajtól kérdem, h milyen beállításokkal használjátok? Gondolok itt az akku időre. Én szeretem ha aod-n van a kijelző de a fényerőt levettem, így is tökéletesen látható. Van esetleg kedvenc számlapotok ami nem fizetős és nem gyári? Nekem a gyári zöld is nagyon adja. köszi
-
HThomas
őstag
válasz
PeteePeti #117 üzenetére
Elvileg a vízállóság miatt nem került bele. De látszik, hogy van rá igény, pl a Venu2 Plus már tudja.
"In the case of the microphone/speaker, Garmin says that the higher waterproofing standard of the Fenix series (100 meters) versus the Venu 2 series (50 meters), makes this challenging at this time." Idézet a dcrainmaker review-ból."de nem vágom, hogy a gyakorlati haszna annak mi, hogy fel tudom venni, de beszélni nem tudok vele"
A felvételnek valóban nem túl sok, de pl annak igen, hogy elutasítsd a hívást vagy automata válaszüzenetet küldj. -
Bennyboy
őstag
Én is ezt fogom venni, hiába rohadt drága és a mostani 6 promat sem használom ki de annyira jól néz ki, h nem tudok ellenállni. Mondjuk most kapni sem lehet itthon a fekete változatot amit kinéztem.
-
PeteePeti
őstag
Volt már Garmin órám! És nekem például hiányzott ez a funkció! Ilyen árkategóriában ne mond nekem, hogy ördögtől való lenne, ha ez bele kerülne? Ennyi erővel, akkor minek az app értesítések? De hát az is benne van! Szal nem értem, hogy miért ne lehetne benne, azért mert ez egy sport óra?
Ettől függetlenül egy remek óra lehet! Fenix 6X Pro és Tactix Delta óráim voltak! Két dolog hiányzott nagyon, és az amoled érintő képernyővel az Epix 2 lett a számomra majdnem tökéletes Garmin! De a hívás beszéd még mindig hiányzik nekem róla!Minden másban tökéletes!
Végül lehet így is benevezek rá! -
PeteePeti
őstag
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy az órával lehet-e hívást bonyolítani? Tehát beszélni rajta! Vagy csak jelzi, de nem lehet felvenni?
-
Bennyboy
őstag
Mennyit bír az epix gen 2 aod-el, heti 3 edzéssel?
-
FERA88
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szertetnék garanciális dolgokról. Magyarországon vásárolt Garmin Epix óránál (még nincs meg) hogy működik a dolog? Ez a fix díjas csere + hibás termék esetén új órát kap a vevő minden webshopnál van? pl Alza, emag, extrem digital stb? Garmin.hu gondolom alap, a nagy shopoknál hogy működik? -
Rob Rob
tag
Most kell fenix 6-ot venni(160-200ig), bizonyos szempontból még többet is ad az újabb modelleknél. Saját 6xpro-mat nem adnám semmiért. Sok óra után, amióta megvan, úgy érzem hazaértem, pont azt adja amire szükségem van. Fél év 400+km terepfutás navigált pályákon, allways on mellett hetente töltve (50%-ról) sosem hibázott. Áttekinthető app megbízható működés kiváló kijelző stb stb. A spec garancia, fix áras csere, az ingyen térkép szinte végtelen beállítási lehetőségek mellett egyszerűen kezelhető mind az óra mind az applikacio vagy a webes felület.
-
Iván_78
csendes tag
Ezzel félig értek csak egyet...
A zene szerintem nekem jó opció futáskor, de ez nem általánosítható, azaz meggyőzni nem szeretnélek semmiképpen.
Az eSIM rész pedig:
Telefon nincs nálam, taknyolok egy nagyot, ne adj isten tekerés közben csapnak el, jó hogy tudok hívást kezdeményezni.
Alapvetően és sem futás közben intézem a céges dolgokat, alap hívások tiltva is vannak természetesen.
Ha a párom megy el futni szintén teló nélkül engem megnyugtat látom merre, - illetve ha baj van fel tud hívni.
Persze, ha mobilod viszed ez adott, de sokkal szabadabb kevés cuccal sportolni, mint egy megpakolt málhásszekér. -
Iván_78
csendes tag
Elég vegyes tapasztalataim vannak.
Használtam Garmin Fenix 3-ast, majd Fenix 5X-et, ezt követte a Fenix 6X, amiből kettő is volt.
Minden esetben a legerősebb kivitel, azaz a Sapphire verzió.
Mellette folymatosan használtam Apple Watch modelleket is (SS), szintén követve és frissítve az adott évi modellekre.
Szerintem mindkét gyártónak megvannak az előnyei, nem annyira egyszerű mint többen írtátok.
Pl alapvetően a Garmin brutális elemzései és statisztikái nagyon megnyerőek és szerethetőek.
Az edző funkció, - illetve az üzemidő brutálisan jó, hasonlítva pl az Apple Watch-modellekhez (bár sokan írjátok ez más liga, de ezt lejjebb kifejtem majd), melyek egy napot tudnak, - illetve azok a hard felhasználók akik mondjuk 4-5 óránál hosszabb aktív GPS tevékenységet szeretnének zene mellett ki is esnek.
Az Apple valamiért szerintem vicces ebben a kategóriában, mint sportóra sokatoknak, -
de pár gondolatot megosztanék azért.
Tök jó érzés elmenni futni 5-20km körül, hogy szól a zene (akár online), elérnek (eSIM) amihez nem szükséges teló, illetve a mért fiziológiai adatok pontosabbak mint adott esetben a Garmin eszközein. Bármikor tudsz fizetni (több hazai kártyát támogatva mint a Garmin).
Ellenben nem kapsz olyan részletes kimutatás (csak az alapadatokat), zavaró, hogy nincs fizikai gomb hisz kényelmetlen a kijelzőt tapicskolni edzés közben.
Én is a pánt mellett teszem le a voksomat, mi több most a Garmin HRM Pro övét használom az Apple Watch-al...
De számomra akkor sem elfogadható a pulzus és véroxigénmérésének pontatlansága csuklón a Garmin esetében, hisz az összes kimutatást és visszacsatolást torzítja.
Azaz a rengeteg adat és fiziológiai adat ezáltal torz.
Tudom, szörés kéz/csupasz kéz, szorosan húzd meg, lazítsd meg....és még sorolhatnám.
Azaz lenne egy nagyon jó sport óra ami szerintem az átlag felhasználónak több is mint szükséges, mellette nagyon szerethető rengeteg funkció, ellenben az alap mérések sajnos a legtöbb esetben alulmaradnak a többi gyártó modelljétől (direkt nem emelem ki az Apple termékét, bár nekem azzal van tapasztalatom).
Példaként egy erőnléti 1,5 órás edzésnél, ahol nem feltétlenül a pántos viselet a kényelmes és indokolt, - révén nem profi sportoló vagyok, az Apple Watch leköveti a hirtelen pulzus kitöréseket csuklón. Így valós kalóriaszámítást és terhelés (utóbbit ugye sajnos az Apple nem is monitorozza ami hiány) tud/tudna számítani.
Ellenben a Garmin, ami minden adatból számol, saccol és javasol teljesen fars (maradjunk a pontatlanabbnál) adatokat vesz figyelembe. Kivéve ha pántot veszel fel!
Tehát egy erőnléti edzés a Garmin esetében pánt nélkül simán lehet egy 110-120-as pulzusmaxal végzett edzés, ami az Apple esetében 150-160-as pulzumaxal mind elégetett kalóriába mint ha mérni akkor fejlődésben és megterhelésben teljesen más adatokat adna.Fenix 6-nál pl a GPS pontossága sem a legjobb volt, bár a kapott eredmény azt gondolom a legtöbb felhaszálónak bőven elegendő, hisz nem profi sportoló!
Vicces, de a Watch 7-es a Fenix 6X Sapphire modellhez képest 7-8 km-es futásnál azért még nem profi szinten is látható eltérést produkál lefutott távban, - illetve ennek megfelelően adott km/h átlagban.
Vicces még a mérések tekintetében, hogy míg az Apple eszköze pulzus/VO2 mérésnél nagyon hasonlít a profi eszközökkel mértekre, addig a Garmin alulmarad, utóbbi azaz a VO2 mérése pedig inkább dísz, mint használható adat.
Ami még nagyon fontos szerintem vásárlás előtt, eldönteni azt, hogy mennyire vagy profi sportoló, hisz az akku ideje ebben nagyon meghatározó pont lehet.
Most egy Epix, vagy egy Fenix 7X modellel szemezek, de félek utána pont az fog történni.mint eddig, rájövök amivel többet ad az számomra nem feltétlen releváns (persze töb dolog igen), így visszatérek az Apple termékéhez. Mellyel bekerülök az 1 napos üzemidő malomba, - illetve a korántsem részletes statisztikába...- kérdés szükségem van-e ilyen szinten rájuk, vagy csak füles be és irány egy jó futni leszarva az egészet.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Motoros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- Router gondok
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged