Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #169 üzenetére
Neked is ajánlom, hogy nézz utána az innováció szó jelentésének
vagy talán véletlenül lettek vilagelsok eladott mobilok számában
Azért lettek, mert megszórták a piacot mindenféle készülékkel. Sajna a felsőbb kategóriás eszközeiken kívül a többi nagyjából hajítófát sem ér, de a többség azt veszi, mert olcsó (aztán anyáznak, hogy lassú, lefagy stb.).
tán véletlenül van neked is Nóta -d?
Ha bármelyik másik cég kiad egy hasonló méretű, wacom-cerkás készüléket jobb anyaghasználattal és kevesebb hulladék szoftverrel, akkor gondolkodás nélkül váltani fogok (ha valamiben világelső a Samsung akkor a bloatware mennyiségben és az olcsó műanyagok prémiumként történő eladásában garantáltan az
).
a népszerű amoled kijelzők fejlesztése nagymértékben köthető a Samsung -hoz, vagy a hajlithato kijelzők
Érdekes, hogy mégis az LG-nek sikerült ezt jobban felhasználnia.
mondjuk ők csinaltak először 4+4 magos procit is
Olyan is lett, még maguk sem használták fel tömeggyártásban
jut eszembe ők voltak az elsők akik a kijelző üveget integraltak a kijelzobe, azelőtt külön volt, ezt is átvette később az Apple és mások, tessék, ugyan nem látványos de fontos
Az időrendiségben nem volnék teljesen biztos, de igazából nincs is sok jelentősége.
Fontosnak meg egyáltalán nem fontos ez az újítás, sőt. Ezzel az érhető el, hogy vékonyabbak lehettek fél-1 mm-el a készülékek, ellenben sérülés esetén jócskán megdrágítja a javítást. -
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #168 üzenetére
a Samsung -hoz talán nem fűződik annyi újítás, vagy nem tudunk róla, de az biztos amit legyartanak az jó, vagy legalábbis jó ár /értékű
vagy talán véletlenül lettek vilagelsok eladott mobilok számában(és tevekben is ), tán véletlenül beszállítója az apple-nek, tán véletlenül van neked is Nóta -d?
különben lehet olyan újításokat csináltak ami nem olyan látványos, pl kijelző technológia, vagy processor technológia területén, vagy akkumulátor technológia
a népszerű amoled kijelzők fejlesztése nagymértékben köthető a Samsung -hoz, vagy a hajlithato kijelzők
mondjuk ők csinaltak először 4+4 magos procit is
jut eszembe ők voltak az elsők akik a kijelző üveget integraltak a kijelzobe, azelőtt külön volt, ezt is átvette később az Apple és mások, tessék, ugyan nem látványos de fontos
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #163 üzenetére
tudom hogy szerinted mindent az Apple talált fel, de ebben a telefonban van pár innováció
"öngyógyító" burkolat (tudom kezdetleges, de jó ötlet)
hajlított és hajlékony kijelző
átlagon felüli akksi vékony telefonban (3500mah)újszerű multitasking és egyebek
mondjuk az LG volt az aki az első kétmagos és 3D-s telefont is készítette, utóbbi nem vált be mondjuk
az LG fejlesztette ki az Apple-nek a retina kijelzőt is
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dr.FantastiK #162 üzenetére
Sorolj már fel pár innovatív megoldást, amit a Samsung tett le az asztalra (de előtte olvass utána, hogy mit is jelent ez a szó
).
-
Dr.FantastiK
őstag
Mostanaba, (2-3 ev ota) a Samu a leginnovativabb !
a tobbiek csak kullognak utana
-
ted_mosby
senior tag
Hát nekem mindegy milyen lesz benne csak jó legyen
-
asto
csendes tag
(#154) Cyberpunk és (#155) Parallaxis
Nehéz lenyelni a békát, mi?
-
asto
csendes tag
(#151) Cyberpunk és (#152) Parallaxis
Látom fáj nektek az igazság. Hát igen, ennyit erről.
-
asto
csendes tag
válasz
Parallaxis #147 üzenetére
A Nokia azért maradt le, mert nem fejlesztett semmit, illetve csak visszafejlesztett az N82 utáni N97-es időkben.
Úgy látszik túlságosan elvakult vagy, ezért nem tudsz gondolkodni.
Az iPhone jelentős visszafejlődés volt akkoriban. Rengeteg alapvető dolgot nem tudott. Még ma is messze el van maradva az androidos telefonok mögött.Ha nem sikerült értelmezned a tényeket, akkor itt egy másik példa:
[link] -
Cyberpunk
félisten
Egy kifejezetten érintésre szabott kezelőfelülettel jelent meg, kapacitív kijelzővel. Emlékezz csak vissza mi volt előtte!
Nyilván nem az első érintős mobil ezt szerintem senki nem állítja, mert hülyeség lenne. A kulcs a felület és maga a kijelző.
Egyértelműen iránymutatók voltak, és ezt senki nem vonja kétségbe, csak te.
-
Parallaxis
addikt
Hát a Google-nél és sok tech cégnél nem így gondolták..
A Nokiánál és Microsoftnál hozzád hasonlóan gondolkodtak, nos ők picit lemaradtak a játékban.
Ugye emlékszel mit nyilatkozott 2007-ben Balmer az iPhone-ról?
Olvass utána, hogy mit tartott leköszönésekor az egyik legnagyobb hibájának amit pályafutása alatt elkövetettEgyébként csak neked, a Google ezt gondolta az Androidról, mielőtt látták az iPhone-t: [link]
Új feladatként utána olvashatsz, hogy mit gondolt a Google vezér az iPhone bemutatása alatt és miért nem láttad a fenti készüléket soha sem a boltok polcain
Ha ezekkel megvagy, akkor esetleg rájössz, hogy mekkora ostobaságot írtál.
-
asto
csendes tag
válasz
Parallaxis #142 üzenetére
Ezt most komolyan gondolod? Ezt nevezed te "iPhone általi forradalom"-nak? Nevetséges.
Tetszik vagy sem, nagy tévedésben élsz. Ez minden volt, csak nem fejlődés.
-
RyanGiggs
őstag
5.25 hüvelykes kijelzővel?
Na ilyen telóm se lesz!!
Hova növelik már a méretet?
Döntsék már el, hogy telefont adnak ki vagy tabletet.
Bár ez a méret telefonnak nagy, viszont tabletnek kicsi. -
Parallaxis
addikt
válasz
Fitzgerald #137 üzenetére
Steve Jobs olyanokat mondott, hogy az iPhone 4-ben rengeteg olyan funkcio debutal majd, amit eddig nem lathattunk mashol.
És ez igaz is volt, mi a problémád ezzel?
Ez valahol igaz is lehet, mert ugy ahogy ok csinaljak, addig meg nem lathattuk ugyanazokat a dolgokat, amiket mas gyartok mar joval korabban megcsinaltak
Mondjuk mondhatnál példákat is, mert mondjuk 300 PPI feletti kijelzőt én nem tudnék mondani az i4 előttről, rendszerszintű videó konferencia szoftver sem igazán létezett más platformokon (az Androidba azóta bekerült ilyen a Hangout révén, de minőségben a mai napig nem érte utol a Facetime-ot). A GSM alapú videóhívást ne keverd ide, teljesen más tészta, nem véletlen, hogy speciel nem ismerek senkit aki valaha is használta volna. Az egyébként baklövés antennadesignt sem használták mások.
De a hangos rohoges akkor kezdodott, amikor a projektoron mogotte olyan szovegeket kezdtek el vetiteni, hogy "2007: the iPhone reinvents the phone" - es hasonlokat.
Tetszik vagy sem, ez is igaz, a ma ismert smartphone-ok forradalmát az iPhone indította el 2007-ben, aki ezt vitatja az nagyon nincs tisztában az elmúlt évek technológiai történetével.
-
Joachim21
őstag
válasz
Steve1207 #24 üzenetére
A váltáshoz csak annyit, hogy a HOX-omat összedugtam az LG G2-vel médiaforintban, és a különbség meghökkentően kicsi, hiába a nagyobb kijelző. Ahogy a keretek keskenyednek, úgy lesz egy 5,25-ös telefon is egyre befogadhatóbb méretű. HTC-nél a boomsound rendszer ilyen szempontból kifejezett hátrány megintcsak, mert nyújtja a telefont.
CR33P:
Soha? Egy gyártó sem fog visszafelé frissítést kiadni már elhagyott modellekre. Aki egy kicsit is fogékony az új dolgokra, annak sajnos meg kell tanulnia rootolni és független fejlesztői csapatoktól beszerezni a ROM-okat.
-
falijja
őstag
Lehet még az s4/note 3 kijelzőjénél jobbat samu...?
-
Fitzgerald
veterán
Leirtam mar sokszor sok helyen, de sok a szabadidom, ugyhogy megteszem ujra.
Az Apple fele porhintes a 2010-es Apple-konferencian volt jol tettenerheto, amikor Steve Jobs olyanokat mondott, hogy az iPhone 4-ben rengeteg olyan funkcio debutal majd, amit eddig nem lathattunk mashol.
Ez valahol igaz is lehet, mert ugy ahogy ok csinaljak, addig meg nem lathattuk ugyanazokat a dolgokat, amiket mas gyartok mar joval korabban megcsinaltak.
De a hangos rohoges akkor kezdodott, amikor a projektoron mogotte olyan szovegeket kezdtek el vetiteni, hogy "2007: the iPhone reinvents the phone" - es hasonlokat.
Nem mintha a Samsung, vagy barmelyik masik gyarto sokkal job lenne. Mindegyiknek megvan a sajat defektje.
Az LG pl. kerek perec megmondta, hogy ok bizony szarnak azokra a keszulekekre, amelyekbol nem adtak el eleget. Szoval nincs frissites. Paff.
Azt tegyuk hozza, hogy ez igy meg mindig korrektebb, mint folyamatosan kamuzni.
De attol meg nem nevezheto supportnak.
Es ha mar itt tartunk, kivancsi vagyok, melyik androidos gyarto lepi majd meg azt a dolgot (ha lesz egyaltalan ilyen), hogy kidobja a KitKat frissitest a 2-3 eves eszkozeire is. Mert ugye a KitKatrol tudjuk, hogy az ICS-el es a JB-vel ellentetben eleg neki az 1 magos, gigahertzes proci, es 512mb ram. -
wolfman
veterán
válasz
CoroStar86 #126 üzenetére
A modern kor emberének f.szméregetése.
Számomra az a fájó ebben a kapitalista termelésre épülő társadalomban (nem mondom, hogy világunkban, mert nagyon remélem más bolygókon ahol van élet, normálisabbak), hogy ahelyett hogy fejlődnénk, kifejlesztünk egy készüléket, amit 5 részre lebontva eladjuk fél évente picit mindig többet meg többet hozzátéve a jelen kor szülöttének. Le merem fogadni, hogy már régóta össze lehetett volna tenni egy Samsung Galaxy S5-öt (bár még nem tudom mit fog tudni), de a profit reményében el lehet adni ezt 5 évre lebontva is (Apple és egyéb infós cégekre ez ugyan így igaz).
Picit eltértem, de remélem érthető. -
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #131 üzenetére
mondjuk Ezt elismerem hogy szimpatikusabb két erős mag vs 4 gyengébb mag, hisz az egyszalas teljesítmény döntő a mai szoftverek világában
szerintem notebookok esetén is jobb, nem csoda hogy az Intel azzal verte le az amd-t hogy egyszalas teljesítményben erősebb
volt pénzük kifejleszteni az biztos
egy ilyen ketmagos kéne, jó magas orajellel androidba, vagy legalábbis valami hasonló (idővel biztos lesz, persze addigra az alma még előrébb jár )
-
vittorio7
őstag
Nagy esély van rá, hogy a Samsung Galaxy S5 lesz a tavasz csúcskészüléke. Amit lehet, belepakolnak majd az biztos.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Remus389 #125 üzenetére
SAMOLED kijelző szubjektív, én speciel utálom a mű színeivel, és a gyenge fényerejével együtt. Nem szeretném, ha ilyen lenne a szifonban.
Kék fogat meg inkább hagyjuk, állandóan fel van emlegetve, ilyenkor hihetetlenül fontos lesz ez a funkció érdekes mód, de 50-féle módon meg lehet oldani máshogy. Csak használni kéne a lehetőségeinket.
-
iFixit
tag
Az emberi szem NEM ppi-ben érzékeli a világot hanem pixel per szög percben.http://index.hu/tech/2010/06/16/nem_jobb_az_iphone_4_felbontasa_az_emberi_szemnel/?rnd=443
-
CoroStar86
senior tag
Nagyon utálom a sablon-hozzászólásokat, de most muszáj... 5,25? QHD? Minek? Minek? MINEK???????
-
jozso1989
őstag
válasz
Parallaxis #112 üzenetére
Látom, nem tudod mi az a CPU és mi az a GPU, innentől tárgytalan a beszélgetésünk.
-
planbmokus
senior tag
Okostelefonra QHD?
Annyira felesleges, mint csigára a tárcsafék vagy pontyra a fékezőernyő... -
macskea
őstag
Hát mindent összevetve ez nagyon vicces 120 komment volt. A cikkre ugyan már nem emlékszem, de nem sajnálom. Imádom ezt az oldalt! :-D
-
Cyberpunk
félisten
Nem igen van értelme ilyet kérdezni tőle szerintem.
Egyébként csak engem zavar a szokásos Apple fanboy vs Aamsung fanboy egymásnak feszülés minden Samsung, vagy Apple hírnél? Kicsit gáz már 1000x-re is lefutni ugyan azokat a köröket. Uncsi! És szét offoljátok az egész topicot!
-
dezs520
senior tag
..."az iphone-t az s4 minivel érdemes összevetni, az kb az androidos megfelelője" ..imádom ezt az oldalt -
Dr.FantastiK
őstag
Meg az a szerencse hogy a Samu fejleszt, es nem alszik a fulein
mint masok !! (Nokia pl.))
-
Tewe013
őstag
válasz
Parallaxis #112 üzenetére
Én utálom az Apple-t, de mégis veled értek egyet. Az elején azt gondoltam, hogy csak egy újabb fan, de Te tényleg épkézláb érvekkel támasztod alá a mondanivalód. És ha gondolkozik egy kicsit az ember rájön, hogy a kijelző fogyasztásában is igazad van. Akárki akármit mond, az iPhone 5(S) sebességben és optimalizációban otthagyja az összes Androidos csodát (kivétel Nexus 4-5). Ezzel lehet vitatkozni, de ez tény. Mondom ezt úgy, hogy "Apple hater" vagyok, de nem elvakult, és ami jó azt elismerem.
-
Parallaxis
addikt
válasz
jozso1989 #104 üzenetére
Azt meg ne felejtsük el, hogy 4 magos az i5s gpu-ja, és alacsony felbontást hajt meg.
Ezzel két apró probléma van:
- Az A7 két magos
- Ugyanaz a GPU van az iPad Air-ben és az iPad Mini Retina-ban is, azokra meg nem mondanám azt, hogy alacsony felbontásúaknem mintha sűrűn lagolnának az új 4 magosok s4 óta
Kapaszkodj meg, a Note 3 lényegesen izmosabb, mint az S4, mégis tud lagolni
ami meg zárt, az ég világon semmit nem tudsz csinálni vele.
Azt ugye tudod, hogy a Nexusokon kívül nincs túl sok Androidos mobil ami ténylegesen nyílt rendszert futtatna. Pl. a Samsung mobiljai is rengeteg zárt kódot tartalmaznak, amihez külsős fejlesztők nem férnek hozzá.
-
a.sebi
őstag
válasz
Parallaxis #100 üzenetére
És ha sirdogálsz, teleírsz minden topicot akkor jobb lesz?
Van alternativa bőven, lehet választani... -
M5Norbi
őstag
válasz
jozso1989 #106 üzenetére
Az átlagusernek a droid sem akad állandóan.
Max 2-3 appot használ max ugyanennyi widgetet és már nem is gázos. Kivéve pár szarul sikerült alaptelefont vagy egy olyan hülyét aki Real Racinget akar játszani egy teljesen alapdroidon.
Én azt mondom sok esetben a rosszul megcsinált és erőforrásigényes appok akasztják meg a rendszert. Az iOS alkalmazásokat sokkal inkább szűrik így ott csak a minőségibbek kerülnek be.
-
TeeJay
félisten
lesz ott még 6"-os UHD-s kijelző is 1-2év múlva...
ki gondolta az S3 után hogy lesz fullHD is hamarosan most meg már a fullHD felett járunk
már most is vannak 6"-os okostelefonok, simán ráküldik az UHD-t már arra és mindenki boldog
még az is aki most fújol meg fikáz -
jozso1989
őstag
Valóban megakasztható, a youtube is tele van lagolós, csonttá fagyó szifonokkal, de többnyire nem ez a jellemző. Egy átlag felhasználó (mert azok vesznek iPhone-t akik nem akarják csicsázni, moddolgatni) nem hiszem, hogy sokat fog ebből tapasztalni, inkább SOHA sem fog ilyet megélni.
Cserébe stabil 60 fps-e lesz mindenhol, a menüben, a legújabb játékokban is, ami viszont droidon sosem lesz jellemző, pont a rendszer erőforrásigénye miatt.
-
dabadab
titán
válasz
jozso1989 #104 üzenetére
"valószínűleg sosem fog olyan jól futni, mint egy iOS-es masina"
Nekem az a tapasztalatom, hogy a valósan létező iPhone-ok sem futnak olyan smoothan, mint a fórumokban emlegetettek. Erősen túl van hype-olva az iOS, valójában az is pont ugyanúgy problémáktól terhelt, mint a többi mobil OS, legfeljebb pár kompromisszumot máshogy hoztak meg.
-
jozso1989
őstag
válasz
Parallaxis #30 üzenetére
Az iOS nem erőforrásigényes, kb. 3 gépre kell optimalizálni és JÓL is optimalizálják. Azt meg ne felejtsük el, hogy 4 magos az i5s gpu-ja, és alacsony felbontást hajt meg. Amivel nincs is baj, megvan a 300+ ppi, erre kéne mindig menni a gyártóknak...
Az android sajnos olyan, amilyen, egy nyílt rendszer (ezért imádjuk), ezért valószínűleg sosem fog olyan jól futni, mint egy iOS-es masina (nem mintha sűrűn lagolnának az új 4 magosok s4 óta), ami meg zárt, az ég világon semmit nem tudsz csinálni vele.
-
Parallaxis
addikt
Az OLED csak akkor fogyaszt kevesebbet, ha sok a sötét tartalom.
Böngészésnél, e-book olvasásnál, ahol a világos felületek dominálnak, akár 2-2,5x annyit eszik, mint a IPS.Pl.: fehér felület, max fényerő: Note3 2W, Note2 2,71W, HTC ONE 1,05W, Xperia Z 1.21W
a.sebi:
Semmi gond, majd a 7"-os phabletekbe belefér akkora akku, amivel elketyegnek ezek akár 1 napig is
-
Cyberpunk
félisten
Kisebb pixel, nagyobb pixel fogyasztás. Jót nevettem kösz!
-
El Gringo
senior tag
tényleg minden QHD-s FullHD-s cikknél ezt kell olvasgatni 100 hozzászóláson keresztül, hogy mennyire fölösleges az ilyen magas felbontás?
és mindig ugyanazokat lehet olvasni...
-
Gl4diator
tag
Kiváncsi leszek, hogy a Samu az S6-al meglépi-e majd a 4K-s kijelzőt 2015-ben mondjuk 5,5 collon
Bár mondjuk nem rossz ez a kijelzőfelbontás hajkurászás, mert rá vannak a gyártók kényszerítve az akksi fejlesztésére is, ha nem akarnak 1 óra üzemidejű telefonokat a jövőben
-
oszi666
őstag
Azert akkora kijelzo, mert kisebben nem fer el a qHd?
-
dabadab
titán
"akkor ezek szerint a super amoled takarekosabb mint az IPS"
Persze, hogy az. LCD-nel a minden pixel mogott ott a full hattervilagitas, aztan azt takarjak le, hogy legyenek szinek, OLED-nel meg csak tenylegesen annyi szubpixel vilagit es annyira, amennyire szukseg van - a kijelzok fogyasztasat meg alapvetoen a fenykibocsatas nagysaga hatarozza meg. Mivel OLED-nel ez - azonos megjelenitett kep eseten - kisebb, ezert nyilvan az a nyero.
-
ilyes.gergo
csendes tag
Ezt a precizitast szeretem en a Samsungnal, ezt a 5,25"-t.Ez nem 5.2, nem 5.3, ez 5.25, csodas
Amugy elmagyarazna valaki ezt a gyemantos dolgot a pixelek alatt(vagy mit). Amugy szerintem hamarosan eljon az az ido, amikor a rezoluciok megallnak, csak a belsoseges dolgok valtoznak majd, de azok az egig.....(16 mag,8 GB RAM, ilyesmi
).Vagy, valami forradalmian uj dolgot talalnak ki, amit majd minden ceg ellop...
-
=Mentor=
őstag
Erre aztán tényleg semmi szükség nincsen már, persze való igaz a nyolc magra sincs, így legalább lesz mit meghajtani a magokkal... Nagyon szomorú, hogy a világ erre halad és nem a valódi innovációk felé. Mondjuk pl egy forradalmi akkumulátor technológia vagy hasonlók.
-
halkow
őstag
válasz
Parallaxis #89 üzenetére
gondolkodtam iphone 5s-en abba min 32gb kéne de jó lenne 64gb-s venni mert sokk cuccot video,filmek,vannak stb. egy 64gb 5s árából majdnem 2 note3 jön azért az durva
inkább így a note 3 jöhet szóba nálam de szerintem megvárom a s5-öt -
Parallaxis
addikt
1: Sajna itthon minden piszok drága és az Apple cuccokra ez hatványozottan igaz. (iPhone-t egyébként inkább szolgáltatótól érdemes venni, akkor ha megfelelő csomagban vagy, akkor elfogadható áron be lehet szerezni. Spec én olcsóbban kaptam volna az i5s-t, mint a Note 3-at
)
2: Egyetértünk, bár ott legalább büntetlenül lehet machinálni, ami ma már nem mindegyik Androidos készüléknél megoldható (HTC-s bootloaderes okosságok, Samsung Knox
)
3: Ez egyénfüggő.
4: Elvileg van lehetőség külső kártyaolvasó illesztésére (de csak korlátozottan használható képek beolvasására), microSD a rendszer felépítése miatt nem igazán lehetséges (ellenben a droidos készülékeknél, ahol értelme nincs, hogy kihagyják, ezért nem vettem Nexus 5-öt).
5. Ez is egyénfüggő, nálam eddig szinte mindegyik készülékemben volt rádió, de meg nem tudnám mondani, hogy mikor használtam utoljára.
-
halkow
őstag
Na jó most most elmondom mi sz.r az iphone-ban
1. mo.-ra nézve rohadt drága egy telefon egy telefon se ér annyi amit a ma-srácok is megmondanak
2. nekem személy szerint túl zárt rendszer aminek vannak előnyei és hátrányai egyaránt
3. vannak egyes "parasztvakítások " amik nekem hiányoznak ha már kicsenget egy rakat pénzt akkor elvárom hogy ezek legyenek benne ha még nem használom is őket heti rendszerességgel is
4.usb OTG valamint ,micro-sd slot ami annyira nem lenne baj ha normális árazása lenne 64gb os modelleknek
5.Fm-rádió még ha egy évben 2-3x használok -
Alan[HUN]
senior tag
Ezt a káoszt, ami itt megy...
Szóval a vita lényegi részébe nem mennék bele, de egy dolgot azért megvilágítanék: Bár neked az a kellemes/kényelmes, NEM az a normális, hogy egy telefon egy napot bír ki, és cső. Miért:
1. Ugye szerinted nettó 4-6 óra pont elég. Igen, de egy 4-6 órás buszút után mit csinálsz?
2. Ha este elfelejted felrakni tölteni, és nincs végtelen konnektorod a közelben (mint pl. nekem, mint villanykaros műegyetemistának sincs), akkor b...hatod...
3. Hidd el, az is egy fajta kényelem, hogy este csak ledobod a telefont, tudva, hogy holnap nem csak felkelt majd, de ki is tart melletted estig! -
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #84 üzenetére
az előző linken érdekes 10:12 és 10:01 volt a videolejatszas ideje
de gondoltam elovarazsolsz egy újabb linket ahol már nem úgy van, gondolhattam volna
na és az s4 vs i5s?
bár most látom itt is így van, csak nincs kipirositva, észrevettem, lebuktal
-
M5Norbi
őstag
válasz
Parallaxis #79 üzenetére
Ezesetben megkövetem magam és elnézést rosszul értelmeztem
Sőt részben egyetértek sosem értettem ha valaki bármilyen "fan" .Nincs olyan cég akinek minden terméke jól sikerült volna,mindegyik gyárt olyan készüléket ami nem sikerült jóra.
És nyilván vannak mindenkinek jól sikerült készülékei. -
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #81 üzenetére
Oke, de mi ennek a gyakorlati haszna?
elviheted magaddal, nézed, nyomkodod tíz órát egy bevásárlóközpont -ban és hazamesz
a luzer Samsung -os csak 7 órát tudja nyomkodni egy nap, szegény
ja igen a munkaidő 8 óra és abból 10 órát el lehet potyogni
amíg ki nem folyik a szemed, vagy amíg a főnök közli hogy holnap már ne gyere. xD
ott van a Galaxy s 3, ugyanezt tudja nagyobb kijelző mellett, bár sok értelme nincs.
-
dreamdancer
őstag
-
Parallaxis
addikt
Te sem olvasol...
Engem per pillanat egy Samsung készülék szolgál ki a legjobban.
Nem hit-térítek semmire, max elismerem, ha a konkurencia valamiben jobb, de ez sokaknál problémát okoz, mert ha megvásárolnak egy készüléket, akkor máris úgy érzik, hogy egy életre szóló elkötelezettséget és vak imádatot kell fogadniuk új kedvencük gyártója mellett.
Ahogy CsuCsu is kifejtette, ideális készülék nincs, azt csak több eszközből lehetne összegyúrni, aki nem elvakult hívője egyik oldalnak sem, az ezt kész elismerni.
Én speciel imádnám a Note 3-am A7-es SOC-al, mert megkapnám ugyanazt a teljesítményt, amit most is, viszont a lényegesen kisebb fogyasztása miatt 1,5-2-szeresére nőne az üzemidőm.
IOS-t mobilra köszi, de nem kérek, a Samsung Knox-os baromsága is éppen elég kötöttség, viszont tabletre meg Androidot nem kérek, mert tabletes használatra az iOS-es iPadre optimalizált szoftverek a jobbak.Szóval semmi sem fekete, vagy fehér, ahogy ezt te elképzeled.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
Te is leporolhatod nyugodtan a Bakos Ertelmezo-es Etimologiai szotarat, mert en meg a pixelek mereterol beszelek. Akkor visszakerdezek:
Szerinted egy 10"-es full HD kijelzoben ugyanakkora a 2 millio pixel, mint egy 4"-es full HD kijelzoben?
A technologia nyilvan ugyanaz, de itt tabletekrol es telefonokrol van szo. Szamolni kell a pixelek meretevel.
Mert azok viszont elteroek, fizikai merettol fuggoen. Akkor meg mirol beszelunk?
Az izzos pelda tokre nem jo ide. -
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #76 üzenetére
jó de én 1650-es akksit használok, úgy már tudja, 1800-as a max gyári akksi bele, úgy talán meg a szűk 5 óra is menne(átlagosan )
az s4 mini pedig 7 óra videolejatszast tud, ami jobb mint az i5, 1900-zas akksival, nagyobb kijelző mellett
szóval fejlődik a Samsung is, az Android is
7 óra még sok is egy napra, hacsak nem egész nap a telefonját baszkuralja valaki amíg ki nem rugjak, sőt a 4.5 óra is elég
-
Parallaxis
addikt
a régi Galaxy s tud 4.5 óra kijelzőt
Elfelejted, hogy olyannak írsz, aki szinte az összes Galaxy S-t és Note-ot használta már
Az S4 is jó, ha 3-4 óra kijelzőidőt fel tud mutatni általános használat mellett (a Note 3-am 5-6 órára képes).
De nyugodtan menj az S4 topicba ezt megvitatni, ha nem hiszedA Nexus 5 2,5-3 órás kijelzőidőkre képes, csak hogy érzékeltessem a dolgot...
-
M5Norbi
őstag
válasz
Parallaxis #70 üzenetére
Te pedig kiváló példája vagy az Apple fannak
Egyikőtök sem jobb talán annyi hogy te egy Samu hírnél hittérítesz almára.
Természetesen nem beszólni akarok csak vegyétek észre hogy parttalan vita amit műveltek.Talán elfogadhatnátok hogy kinek mi szolgálja ki az igényeit jobban.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Fitzgerald #69 üzenetére
Ha ez igy van, akkor a 3200-as aksival szerelt tabletem miert bir csak fele annyit ugyanazon a felbontason, mint 1500-as aksival a telefonom,
Te jó ég, tényleg ennyire nehezen megy a szövegértés?
Szerinted ha van 10 db 100 W-os izzód, akkor az többet fogyaszt, ha elosztod őket 10 m2-re, mint ha 1 m2-en világítanak? Mert páran itt úgy látom ezt képzelik.
Amit írtam, az azonos technológiára vonatkozott, eltérő fizikai méretnél (lásd izzólámpás példa, ha már máshogy nem értitek meg
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #64 üzenetére
na jo, de általában a kisebb pixelek kevesebbett is fogyasztanak, egy 4.7 colos HD kijelző (hox ) , illetve a htc one full HD kijelzője közt, bár valószínűleg lehet fogyasztás különbség, de nem annyi, amennyivel több a pixel
illetve azért egy 10 colos kijelző és 4 colos kijelző között, hát több fényt bocsát ki a nagyobb
a régi Galaxy s tud 4.5 óra kijelzőt, valószínűleg azzal kevered, 7 óra videolejatszast tud biztosan a mini , erre linkelsz egy szerencsés, alacsony fényerő mellett mért iphone értéket (bejött amit josoltam, a Samsung "csal "), tehát azonos méret mellett jobb a Samsung, pluszba még a kijelzője is kicsit nagyobb (ugye emlékszünk milyen vastag az iphone 5 kerete összehasonlítva )
hát igen erősebb és fejlettebb akksitechnologiat kapnak a galaxy-k, nem azt a kínai akksit amit az iphone kap, van aki így van aki úgy fejleszt erről beszéltem
ezt a 3-4 naponta tölteni dolog pedig baromság, minek? vagy nem mész haza este?
ha 3-4 naponta kéne tölteni egy.nagy bunkofonod lenne vagy kis teljesítményű, és tuti elfelejtened tölteni amikor kéne (ha nem rakod rá rutinszerűen minden este )
-
[CsuCsu]
őstag
Tökmindegy, nekem az is jó
A Lumiásoktól a jó anyagokat és kamerát irigylem, az Apple-től meg az iOS-t. Most S4-em van, de ez a gagyi puha műanyag és a béna kamera nem túl szimpatikus. Miért nem tudnak összekombinálni egy rendes mobilt a fentiekből (iOS-sel persze csak álom, de Androiddal is ok végülis...)? Biztos lenne piaca.
-
Parallaxis
addikt
Kiváló példája vagy az elvakult Samsung fannak
De ha szerinted ennyivel jobb a szifon vessük össze erőben az I-9500-as exyno octo-s S4-el...
Barátom, azért forgalmazzák S600-al, mert az Exynos-os variáns többet fogyaszt és kisebb a teljesítménye.
Az i5s meg az erősebb S4-et is megeszi reggelire és nem azért mert bárki elvakult fan lenne, hanem azért mert lényegesen újabb technológia van benne.IGEN, az A7-nek van megfelelő ellenfele az Androidos készülékek által használt SOC-ok közül, mégpedig az S800, amit pl. megtalálsz a Nexus 5-ben és a Note 3-ban is.
Nem linkelem be még egyszer, olvass vissza, vannak szép videók, amiket megnézhetsz, amíg lenyugszol
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Parallaxis #64 üzenetére
Ha ez igy van, akkor a 3200-as aksival szerelt tabletem miert bir csak fele annyit ugyanazon a felbontason, mint 1500-as aksival a telefonom, amiben tortenetesen masfelszer olyan eros hardver van, mint a tabletben? Mindket cucc eleg uj, IPS paneles.
Ezen elv menten elindulva akkor egy 10x10 centimeteres led ugyanannyit fogyaszt (es teljes feluleten ugyanazzal a fenyerovel vilagit), mint mondjuk az S4-ben egy pixel? Hogy lehet azonos a fogyasztasuk? Kizart...
-
M5Norbi
őstag
válasz
Arthuro_Adam #22 üzenetére
Persze csak van akkora kerete mint más 4,7 colos telónak. Vagyis nem lett kicsi csak a kijelző.
-
Valentino K.
senior tag
Édes Istenem....
Eközben pedig a notebook-ok túlnyomoró részénél (nem is feltétlenül a belépő csöves kategóriára gondolok) még mindig az 1366x768 a legelterjedtebb felbontás...
Szánalmas! -
Micsurin
nagyúr
válasz
Parallaxis #58 üzenetére
FOG MÁR FEL ? HOGY A TETVES SZIFONOD NINCSEN EGÁLBAN AZ S4-el.......(
modik nyugodtan adhatnak nekem egy kis Happy Holidays-t nem zavar... ez ki kívánkozott)
elegem van az elvakult rothadt alma fanokból.....És ne gyere azzal , hogy neked N3-ad van mert te akkor is az apple-t véded ami szinte semmit sem tett az elmúlt években csak ramot duplázott , méretet növelt és az op -t babrálta egy kicsit..... Még csak a felbontássón sem változtattak túl sokat mert még a 920-nak is ekkora felbontása van.... az meg , hogy egy 2 magos kis proci nem eszik annyit mint a 4 magos S4 , meg se lepődők...De ha szerinted ennyivel jobb a szifon vessük össze erőben az I-9500-as exyno octo-s S4-el.....
-
Parallaxis
addikt
akkor ezek szerint a super amoled takarekosabb mint az IPS, hisz 4 colra lekicsinyitve kevesebbet fogyaszthat
NEM!
Még mindig nem érted
Nem a kijelző mérete a lényeg, hanem a felbontás és az alpixelek száma.
Leegyszerűsítve: lényegtelen, hogy 5 millió led 10"-on, vagy 4"-on világít, ha ledenként azonos a fogyasztásuk.ugyanígy ha egy nagy IPS kijelzőt rakunk a mobilra többet fogyaszt
Ismét nem.
Ha az IPS kijelző felbontása azonos és az azt megvilágító ledek száma és technológiája is azonos, akkor hajszálra ugyanannyit fog fogyasztani 4"-on, mint 10"-on.Ezekben az esetekben csak a kijelző fizikai felbontása (PPI) változik, minden más változatlan.
szerintem a telefon egészét kell nézni, pl mint írtam gyári adatok szerint az sgs4 mini többet bír mint a tőle csak kicsit kisebb iphone 5
Azért azt valljuk meg, hogy a Samsung gyári adatai nem egészen fedik a valóságot, ha az S4 mini 4-5 órát elkocog bekapcsolt kijelzővel átlagos használattal, akkor az egy nagyon jóindulatú feltételezés.
Az i5 meg azért össze tud ilyet is hozni: [link] ami a Note 3-mamnak is nehezen megy.ha samsungnal ezt az uzemidot erősebb, jobb akksi technológiával érik el, apple-nal pedig tweak -elik a szoftot, miért tenné egyiket másikat jobbá?
A Samsung erősebb aksit rak a gépébe, az Apple meg saját SOC-ot és hardvert fejleszt, hogy minél energiatakarékosabb legyen a készüléke (messze nem csak a szoftverről van ott szó).
a vegfelhasznalot kevésbé érdekli
Már, hogy a rákba ne érdekelné??
A végfelhasználók egy jelentős része szeretne emberi méretű, de bivalyerős készüléket elviselhető készenléti idővel. Az Apple ezt tudja nyújtani, a Samsung meg csak péklapát méretben.
Az más kérdés, hogy aki eleve péklapátot akar (pl. én), annak ez csak annyiból érdekes, hogy ha a gyártó kicsit is jobban odafigyelne erre, mint ahogy az Apple teszi, akkor elég lenne 3-4 naponta töltőre tenni a készülékét. -
[CsuCsu]
őstag
Az ideális telefonom a köv. lenne: Lumia 1020 az S4 belső hardverével és kijelzőjével, illetve iOS-sel. Ha 200-ba kerülne az se lenne baj, ha az anyaghasználatot és a kamerát nézzük.
-
dreamdancer
őstag
válasz
Fitzgerald #57 üzenetére
A gond az, hogy a QHD-t nem fogják tudni belepréselni 5"-be, az S5 inkább 5,3-5,5" lesz, szóval megérkeztünk a Note-méretkategóriába.
Jaha, ez már a full öncélú tech-demo majomkodás bármiféle valós felhasználó előny nélkül.
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #58 üzenetére
akkor ezek szerint a super amoled takarekosabb mint az IPS, hisz 4 colra lekicsinyitve kevesebbet fogyaszthat
ugyanígy ha egy nagy IPS kijelzőt rakunk a mobilra többet fogyaszt
szerintem a telefon egészét kell nézni, pl mint írtam gyári adatok szerint az sgs4 mini többet bír mint a tőle csak kicsit kisebb iphone 5
most hogy ezt azzal éri el hogy erősebb az akksija, vagy azzal hogy nagyon ragyurnak szoftveresen az energiatakarekossagra, vagy hardveresen (processor /kijelző technológia tovabbfejlesztese ), a vegfelhasznalot kevésbé érdekli
ha samsungnal ezt az uzemidot erősebb, jobb akksi technológiával érik el, apple-nal pedig tweak -elik a szoftot, miért tenné egyiket másikat jobbá?
mindkettő válasz ugyanarra a problémára, más megkozelitesbol, vagy nem?
-
Parallaxis
addikt
A picivel több a 0.90 W/0.74 W, a 2 W-nál én is a sokkal többet írtam (ugyebár, ha nem csak írnál, hanem olvasnál is), de nem sok embert ismerek aki teljes fényerőn járatja a készülékét, teljesen fehér tartalommal.
Még egyszer megkérnélek, hogy olvass vissza, az eredeti hozzászólás miért is született és mit is írtam benne...
A magok száma és az órajel témájában ugyanazt írjuk fogyasztás szempontjából mindketten, senki nem cáfolta, hogy a kevesebb mag és a kisebb órajel miatt kisebb is a fogyasztás.
Én éppen arra világítottam rá, hogy ezen a téren van elmaradva a Samsung, mert hasonló teljesítmény eléréséhez nekik 4 magra és 2 GHz feletti órajelre van szükségük, ami nagyobb fogyasztást is eredményez. -
Fitzgerald
veterán
Persze, meg menjen bele 8 magos Snapdragon 1600, 4 giga ram. Kell am az ilyesmi. Ha nem csinal 60000-et Antutuban, nem kell.
Mi a raknak ilyen kijelzo/hardver?
Ahelyett hogy inkabb optimalizalnanak...
QHD lol, 5 inchen HD felbontasban is alig latni a pixeleket, full HD-ben meg lehetetlen. -
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #55 üzenetére
0.74 watt iphone 5, 2 watt Note3
"picivel többet "
mondom ne ilyen feltűnően....
és akkor még hol a processor és társai
na ugye...
de persze szerinted továbbra is annak köszönhető hogy az Android energiaehes (ami nem igaz ), jó lehet benne valami, de nem 100% a különbség ahogy elkepzeled, inkább 10-15%, hiszen az androidnak sokféle processoron kell tudnia futni, így nehéz egy adott hardverre raszabni
különben az i5S kijelzője hasonlóan kicsi és takarékos mint az i5-é, valószínűleg teljesen ugyanaz, szóval felesleges mericskelni
-
Parallaxis
addikt
ezt nem mondtam, de a note3 kijelzője egész biztosan jóval többet fogyaszt az iphone zsebkendőnyi kijelzőjétől
Ez nem egyértelmű, ha megnézed, akkor átlagos használatnál mind az S4, mind a Note 3 kevesebbet fogyaszt, nagyobb fényerőn, fehér tartalomnál az S4 picivel többet, az Note 3 már sokkal többet (de speciel én is automata -1-es fényerővel használom, ami eléggé átlagos használatnak minősül) .
S3/S4/i5:
[link]Note 3:
[link]Érdemes megnézned az alpixelek számát is, főleg az S3 viszonylatában, mert hiába 1280x720/1136x640 a felbontás arány, az S3-nál meghajtott alpixelek száma lényegesen kevesebb a technológia miatt.
(Erre utaltam, mikor azt írtam, hogy a fizikai méret semmit nem jelent, mert nem az határozza meg a fogyasztást.)Sajnos i5S-ről nem készült teszt a Displaymate-nél, más hiteles tesztet meg nem ismerek ebben a témában.
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #53 üzenetére
ezt nem mondtam, de a note3 kijelzője egész biztosan jóval többet fogyaszt az iphone zsebkendőnyi kijelzőjétől és az iphone kis kétmagos procija is feltehetően takarékosabb (alacsonyabb magszám és jóval alacsonyabb órajel, logikus vagy nem?)
ezért is igényel nagyobb akkumulátort a note
nagyobb készülék, nagyobb akku
teljesen logikus, vagy nem?
-
Tomi326
csendes tag
Nem értem minek ekkora felbontás: 300ppi felett már úgysem lehet külömbséget tenni a kijelzők felbontása között. Sokkal inkább az üzemidőn javíthatnának a gyártók! Szerintem...
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #50 üzenetére
A FIZIKAI MÉRET NEM JELENT SEMMIT!!!!!! ha te mondod és nagybetűvel biztos úgy van, biztos
túlzásba viszed a ferdit, sokkal hatásosabb ha nem ilyen feltűnő
-
Parallaxis
addikt
Még egyszer:
A FIZIKAI MÉRET NEM JELENT SEMMIT!!!!!!A fogyasztást a kijelző esetén a meghajtott alpixelek száma és a háttérvilágítás technológiája határozza meg!
A Note 3 1080P-s kijelzőjű, de pentile mátrix technológiájú, emiatt bár valóban több az alpixel, mint az 5S-ben, de egyrészt nem kétszerese, másrészt lényegesen takarékosabb technológiát használva. Így a majd 2,5x akkora akkuval lényegesen jobb üzemidőnek kéne kijönni.
A magok száma és az órajel persze, hogy komolyan meghatározza a készenléti időt, de ha nem csak write only lennél, akkor már rég eljutottál volna ide, hisz én is éppen ezt írtam
megnézném azért egy ekkora ios készülék hasonló tudással, és hardverrel mire lenne képes
A bökkenő az, amire már az elején rámutattam, hogy azért fejlettebb az Apple vasa, mert két maggal, fele akkora órajellel és ezzel a gyíkfing akkuval is hasonló teljesítményre képes, mint a Note 3.
Ha meg csak a teljesítményt nézzük és eltekintünk az akkutól, akkor nézd meg az iPad Air-t/Mini Retinát, hogy annak mekkora a felbontása és milyen teljesítményre képes ugyanezzel a SOC-al.
A teljesítményre ott vannak a linkelt benchmarkok, kissé nehéz ezt cáfolni.A benchmarkokat meg ne söpörjük félre, mert ha a felhasználói élményt vesszük alapul (lagmentes, folyamatos működés, alkalmazások/játékok működtetése), akkor még az i5 is lazán hozza a Note 3 sebességét (a jó öreg iPad 3-am lényegesen gyengébb vassal képes jobb grafikai részletességgel futtatni a játékokat minden akadás nélkül, mint a Note 3, amit csak és kizárólag az optimalizáltabb szoftvernek lehet betudni).
ha lenne egy ekkora iphone, nagyon hamar lemerülne 1400 mah-s akksival
Ha lenne nagyobb iPhone, akkor nagyobb aksi is lenne benne, egy 3200-as akkuval meg az 5S vasa lazán elketyegne akár 3-4 napot is átlagos használattal (De erre térjünk majd vissza akkor, ha lesz nagyobb iPhone, addig felesleges erről vitáznunk
).
-
Arena87
aktív tag
Akkor ez a te telcsid, meg enyém.
[Aquos PHONE xx]
70x132x9,9 mm 147g.
Durván olyan ~5,25" telcsi. -
válasz
Parallaxis #45 üzenetére
Igaz. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ha már lehagyják, akkor ne nőjön a telefon mérete. Én is szeretem a Home gombot.
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
Az viszont, hogy a Note 3-am 3200-as akkuval csak beszélgetési időben veri le az 5s-t, böngészésben és videó nézésben meg kevesebb időt produkál, no az jobban zavar.
és ezen még csodálkozik
"ugyanannyit tud az iphone az 1400-as akkuval mint a nóta a 3000-essel"
és még mindez nem lenne elég 4 magos vs 2 magos, 2 akárhány ghz vs 1,3 ghz, 3 giga ram vs 1, valós multitask vs kamu multitask stbstb
ember, most te biztos szivatsz
megnézném azért egy ekkora ios készülék hasonló tudással, és hardverrel mire lenne képes, gyanítom hasonló lenne az üzemidő, jaj kár is volt mondanom, adom a múníciót
-
Parallaxis
addikt
hiába kétszer akkora az akksija, ha a mérete és tudása is majdnem kétszeres, a magok számában is kétszeres, a GPU-ja is erősebb, RAM is duplája... stbstb
Látom write only üzemmódban vagy.
Az S4 SOC-a gyengébb, mint az 5S A7-es SOC-a. Nem kicsit, nagyon.
A Note 3 és a többi S800-as készülék képes megverni csak, de csak kétszer akkor órajellel és dupla magszámmal.A RAM méretét nem illik ilyenkor összevetni, mert a két rendszernek eltérő memóriaigényei vannak.
Az iOS 1 GB RAM-al hasonlóan teljesít, mint az Android 2 GB-al. -
Szerintem maga a telefon mérete nem fog változni, csak lehagyják a home gombot és működik az 5,25.
Legalábbis remélem. -
a.sebi
őstag
Jahj szokasos tema..tul nagy, aksi kicsi...blablabla, hszt gyűjtünk?
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
Az S4 mini szintje kb az iphone 5
se nem a legújabb, se nem a kis 4S
a nagy S4 sem vethető össze igazságosan az iphone-al (semelyikkel sem), hisz jóval nagyobb és nagyobb tudású készülék
hiába kétszer akkora az akksija, ha a mérete és tudása is majdnem kétszeres, a magok számában is kétszeres, a GPU-ja is erősebb, RAM is duplája... stbstb
ha lenne egy ekkora iphone, nagyon hamar lemerülne 1400 mah-s akksival
ezt kéne már megérteni, jó hogy nem egy LCD Led tv az összehasonlitás alapja
-
Parallaxis
addikt
Az iPhone 5 nem a legfrissebb iPhone, csak szólok
kijelzője is nagyobb valamivel
Ahha..
S4 Mini: 540 x 960
iPhone 5/5s: 640 x 1136Tényleg nagyobb az S4 mini
(Lehet, hogy újdonságként fog hatni, de egy kijelző fogyasztását nem a fizikai méret, hanem a felbontás és a megvilágítás technológiája befolyásolja)
most jön az hogy a Samsung "csal", az apple legalább "őszinte"
Az, hogy a benchmarkokban csal a Samsung, az nem újdonság, hanem tény (de nem izgat).
Az viszont, hogy a Note 3-am 3200-as akkuval csak beszélgetési időben veri le az 5s-t, böngészésben és videó nézésben meg kevesebb időt produkál, no az jobban zavar.
Mielőtt előjössz ismét a felbontással, a Galaxy S3 kevesebb subpixellel, jóval erősebb akkuval alulmarad. -
Parallaxis
addikt
csak felhívtam a figyelmet rá hogy nem éppen igazságos egy majdnem kétszer akkora és fejlettebb tudással rendelkező telefont összevetni az iphone-al, és így osszehasonlitgatni a fogyasztását
Még egyszer:
Az A7 SOC-al összevethető teljesítményre csak a Snapdragon 800 képes.
Innentől kezdve egy S600-al szerelt készüléket (amit az 1 éves A6 is képes beérni) nagyobb tudásúnak nevezni enyhén humoros.Szoftveres tudást meg hagyjuk, mert az Android maximum a testre szabhatóság szintjén fejlettebb, minden másban egy szinten, vagy alatta van az iOS-nek.
az iphone tudás és meretbeli androidos megfelelője a Galaxy s4 mini
Így igaz, ha iPhone alatt az iPhone 4S-t érted. Mert az van egy szinten teljesítményben az S4 Minivel.
Bár arra azért kíváncsi volnék, hogy mi alapján próbálod összemérni a készülékeket, ha a sebességüket és hardveres tudásukat nagyvonalúan figyelmen kívül próbálod hagyni
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #35 üzenetére
tessék, két hasonló méretű és hardveres tudású telefon az egyik androidos a másik ios
S4 mini [link]
Li-Ion 1900 mAh battery
Stand-by (2G) / Up to 300 h (3G)
Talk time (2G) / Up to 12 h (3G)
Music play Up to 49 hiphone 5 [link]
Non-removable Li-Po 1440 mAh battery (5.45 Wh)
Stand-by Up to 225 h (2G) / Up to 225 h (3G)
Talk time Up to 8 h (2G) / Up to 8 h (3G)
Music play Up to 40 hjobb az S4 mini, igaz az akksija is jobb, kijelzője is nagyobb valamivel
megnyugodtál?
most jön az hogy a Samsung "csal", az apple legalább "őszinte"
plz kímélj meg
-
K.urva kínai gyártók, teljesen eltolják a piac ésszerű fejlődési irányát.
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #35 üzenetére
nem érdekelnek a benchmark csalások
csak felhívtam a figyelmet rá hogy nem éppen igazságos egy majdnem kétszer akkora és fejlettebb tudással rendelkező telefont összevetni az iphone-al, és így osszehasonlitgatni a fogyasztását
az iphone tudás és meretbeli androidos megfelelője a Galaxy s4 mini
ennyi, azzal már.valamivel reálisabb képet kaphatunk, hogy vajon hány % írható az Apple szoftvere javára, fogyasztás szempontjából
és inkább az i5-el kéne összevetni, azzal hardveresen is közelebb áll
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #32 üzenetére
ez butaság, az s4 kijelzője és hardvere is lényegesen nagyobb erősebb mint a mai iphone-é, nem egy kategória sem méretben, sem tudásban
az iphone-t az s4 minivel érdemes összevetni, az kb az androidos megfelelője, szerintem tényleges uzemido eltérés max 10-20% lehet, kb ennyit lehet irni az ios javára, az is lehet ennyit se
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #32 üzenetére
.
-
Parallaxis
addikt
Az S4 Mini egy gyíkfing a jelenlegi csúcshardverekhez képest.
Az első valóban értelmes méretű és teljesítményű jószág Android fronton a Sony Z1S.Nem csak a magok száma a lényeg, hanem az órajel is, meg a fogyasztás is (bár a kettő eléggé összefügg).
Az i5s bár kisebb felbontású, de mivel valós RGB modellt használ így nincs akkora eltérés a meghajtandó alpixelek mennyiségében, ami ezt a fogyasztásbeli különbséget indokolná (ráadásul az OLED technológia elég szépen képes takarékoskodni, ha megfelelő a megjelenítendő tartalom).
A valódi ok a takarékosabb SOC és az ahhoz lehetőség szerint maximálisan optimalizált rendszer.A Samsung ezen a téren nem rúg labdába, a saját SOC-ai egyelőre nem igazán versenyképesek és sajnos a szoftverek optimalizálása terén sem mondhatjuk őket élvonalbelinek.
Ami miatt mégis sikeresek az nem a parasztvakító, innovációnak csúfolt pislogásérzékelés és társai, hanem az, hogy a róka kilencedik bőrét is lenyúzzák és adott modellből kiadnak 8-10 variánst, amik közül valamelyik csak megfelel a vásárlónak. No meg minden árszegmensben jelen vannak a tényleg hajítófának sem alkalmas gagyitól kezdve a csúcsmodellekig.
Valódi technológiai fejlődést én csak a kijelzőiknél látok, minden más tucatmegoldás, amit bármelyik konkurensük meg tud oldani.
A gond az, hogy ezeket a fejlesztéseket sem képesek értelmesen hasznosítani.
Ott a hajlékony kijelző, ahol értelme lett volna, ott nem használták (Gear), ahol meg teljesen értelmetlen, ott igen (Galaxy Round, aminél az LG G Flex lényegesen értelmesebb megoldás és az legalább tényleg flexibilis).
Inkább belemennek az ilyen idióta megapixel háborúba, aminek az ég világon semmi haszna.
Én az 5,7"-es Note 3-on sem látok az 1080p-s felbontásnál pixeleket, semmivel nem adna több élményt az ennél nagyobb felbontás.Inkább gyúrnának rá a saját SOC-ra, meg fejlesztenének valami brutális új akku technológiát, az tényleg hasznosabb lenne.
Igaz nem lehetne olyan hangzatos marketingkampányt keríteni az egy hetes üzemidő köré, mint a QHD kijelző köré -
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #30 üzenetére
kicsit ferditesz, egyrészt mert az s4 mini értelmes és kompakt készülék
két magos processorhoz képest a negymagos annyival nem jobb érezhetően (a szoftver nem képes optimálisan kihasználni )
az uzemidorol pedig annyit, hogy egy S4 -nek egy nagy 5 colos Full HD kijelzőt kell meghajtania, erősebb hardverrel, úgyhogy jogos az erősebb akksi
-
Parallaxis
addikt
Már jó ideje megindult a Samu,de nem áll le. legalább visszavesz az arcából az alma,meg az áraiból is,mert már régen nem érnek annyit,mint amennyiért a már csak nevével kardoskodó cég gondolja és él vissza a fanok miatt.
Hát a Samsung éppen az Apple malmára hajtja a vizet, mert értelmes méretű készüléket bivaly vassal szinte csak Ők adnak a piacon.
A megindulással meg várjunk még egy picit, mert amíg az iPhone 5s 1.3 GHz-el, meg két maggal közel azonos teljesítményre képes, mint a 2 GHz feletti 4 magos Androidos vasak és a gyíkfingnyi 1400 mAh-s aksival hasonló üzemidőt produkál, mint a Samsung flagship 3000 mAh felettivel, addig nincs mire túl büszkének lenni Samsung fronton (mondjuk az sem véletlen, hogy a jelenlegi Samsung csúcskészülékek zöme nem a Samsung saját SOC-át kapta meg, ott is elkél még némi fejlesztés).
A fanság szintén érdekes dolog, mert biza fanság kell ahhoz, hogy valaki megvegyen közel 200 eFt-ért egy Note 3-at, tekintve, hogy milyen anyagokból van összerakva és milyen minőségben.
(Nehogy nekiállj megvédeni a mundért, mert én is ott állok eme sorban egy N3-al)
-
Parallaxis
addikt
-
Remus389
veterán
az én i9000-esem kb 4-4.5 órát bír bekapcsolva (kijelzohasznalat), egy sgs3 többet 5-6 óra nyomkodast bír, mégis minek ettől több
egy munkanap vagy tanítási nap mondjuk 8 óra + utazás, a munkahelyen mást is kell csinálni mint folyton a telefont nyomkodni
illetve iskolában is, jó esetben
4 vagy 6 óra kijelzohasznalat több mint elég, vagy akkor se nem dolgozol, se nem tanulsz, csak azért mész oda hogy babrald folyton a telefonod(az eredménye is meglesz.
)
különben akinek ez sem elég vehet még egy akksit, azt kész, nem kell ehhez nagy elme
vagy ha irodista, vesz egy micro USB kábelt ezer Ft -ért és délután tölti (bár ugye ha dolgozik le sem merül )
4. van szoftver optimalizacio, nyilván egy ilyen GPU vagy CPU csere csak rontana rajta
pl egy s4 mini ahogy nézem egész szépen működik, ha kicserelnem egy 4 magosra, más felépítésű procira, lehet tuzforro lenne, és tiszta lagg
semmi értelme, csak tonkretenned
újat kell venni, ilyen egyszerű
a másik az hogy a cserélhető komponens -ek hiba forrás is, illetve a kontakt se tuti
pláne serulekenyebb is lesz leejtes hatására
nonszensz...
-
h3lios
addikt
válasz
Én most telefonvásárlás előtt állok, eddig nagy Samsung fan voltam.
De mivel minden nap nyomkodhatom az aktuális csúcstelókat, ezért tudom, hogy nekem a Z1 lett az abszolút favorit. Mindössze a mérete lett 1 kicsit elmebeteg. De a kistesóra lehet, hogy benevezek, amennyiben olcsóbb lesz a normál verziónál. Ha kb. 10k különbség lesz nyilván a nagyobbat veszem. -
TaS1kaaa
tag
2. Ne magadból indulj ki. Nekem sem fontos, de nagyon sokan vannak itt a fórum akinek ez igenis elsődleges és nem zavarná őket, ha emiatt kicsit vastagabb készülékek is lennének.
3. Ebben nem értünk egyet.
4. Igen pont mint egy PC esetén. Nagyon sokat kell forrasztani ott is
Kb nem lehet elrontani, mindent csak egy helyre tudsz rakni. Szoftveres gondok megoldhatóak idővel. Szoftver optimalizáció most sincs, szal ezen nem múlik
-
Sragi
őstag
Szvsz Defy után ami 3.5 volt ,mondtam magamnak ,milyen baromság az 5 coll.Erre úgy,hozta a sors ,hogy G2 tulaj lettem.Az a nem mindegy ,hogy hogyan 5 coll.Mert pl Xperia Z sokkal vaskosabb és ormótlanabb mint a G2 ráadásul annak az akkuja is kisebb.Ha úgy trükköznek mint G2-nél akkor el lehet érni nagyobb kijelző méretet a telefon fizikai méretének nagymértékű megváltoztatása nélkül.Az akkuk terén is fejlődnek a gyártók.A nagy akku nem biztos,hogy nagyobb helyet foglal.
-
Steve1207
veterán
válasz
Pont ez a bajom, váltani szeretnék HOX-ról, de azt méretben annyira eltalálták, hogy ami még tetszene Sony Z1S vagy One mini, az is kb ugyanakkora fizikailag csak kisebb a kijelzője. S4Mini elmenne épp, de akár jót csinál, akár nem a Samu az egyetlen akitől nem kell semmi ezen a piacon.
-
Remus389
veterán
1. ez jó lenne ha összecsukható lenne, egy 4 colos méretű telefon kinyitva 6 colos lenne
zseb barát megoldás
2. fejlődnek az akkuk csak lassan, illetve ha mégis, erősebb hardvert kap es ugyanannyi uzemidot tud
nekem elég az ha minden este toltore dugom, szerintem ez nem baj, sőt, ha 3 napot birna akkor lenne szívás, hisz akkor nem lennél rakenyszeritve hogy toltore dugd minden este, akkor fog cserbenhagyni mikor nem kéne, szóval szerintem jó ez így ahogy van
nagyobb akksi egyébként nehezebb, bunkobb készüléket is jelent
3. ez dragitja a gyártást, így is nagy a választék, vagy nem? különben presztízs keszulekeknel biztos van ilyen 1 milla körül
4. minek? mint egy asztali számítógép? és a gari? az emberektől nem lehet elvárni hogy otthon szerelgessenek, forrasztgassanak
különben is, mire elavulna egy készülék, addigra a külseje is megkopik
nem is beszélve a szoftveres gondokrol, bugokrol, vagy a csillio valtozathoz majd a gyártó fog szoftvert optimalizálni? ugyan már
ebből egyedül az összecsukható telefon ami értelmes fejlesztés lenne
-
TaS1kaaa
tag
Keltsetek fel ha értelmes újítások történnek.
1. Valódi hajlítható telefonok != hajlított.
2. Üzemidőben történik előrelépés.
3. Egyéni igények szerint testre szabhatóak lesznek a készülékek (szín, felhasznált anyagok, kijelző méret, hardver, os).
4. Megjelenik az első valódi moduláris telefon cserélhető komponensekkel.
5. Valami valódi innováció történik amire egyáltalán nem gondolunk jelenleg -
Remus389
veterán
így van, van választék a 4 col körüli keszulekekbol is
csak nem elég nagy
de az s4 minit Szerintem jól eltalaltak
igaz nem HD -s, de kisebb mérete miatt szerintem OK a képminőség
és elég gyors, meg elég kicsi, olyasmi méret mint az iphone
vagy ott van a Sony Ericsson, azok között is van kisméretű de jó
-
Borote
addikt
Azt ne felejtsd el, hogy notebookot kb kétszer akkora távolságról nézel, mint egy telefont, tehát összességében a kétszer akkora felbontás még indokolt is lehet.
A probléma inkább ott kezdődik, hogy notebookokban miért ilyen siralmas a felhozatal, 200k alatt szinte kizárólag 1366x768-as TN panel van, abból is a válogatottan legocsmányabb darabok.(#15) bob.zxr: ez a szomorú, de végül is érthető, hiszen minek adjanak jobb panelt, ha a szarral is veszik - költségcsökkentés előtérben. (Az már más kérdés, hogy egy fHD IPS panel-nek egyáltalán nem lenne milliós felára....)
Így lehet több pénzt legombolni a drágább modellekért, amikbe már olyan kijelzőt tettek, amitől nem hányja el magát egy jobb érzésű ember. BosszantóAmúgy van notebookok terén is fejlődés, a 2014-es prémium modellek többsége már elérhető IPS kijelzővel (egynémely gép 3200x1600-assal), csak annak ugye megkérik az árát is.
-
Matada2.3
veterán
Ez a konstans fejlődés kezd egy picit pointless lenni, de megállítani nem lehet..
-
wolfman
veterán
Ismét egy készülék, amikor megalkotnak valamit és hozzá igazítják a trendet, mondván, erre lesz igazán szükséged.
Olyan nevetséges szinten vagyunk már mint a TeleShop, ahol reklámoznak valamit fél évig, aztán jön egy következő "fejlettebb" termék, és hogy még barátibb legyen a vásárlás, hozzáteszik, hogy "hozza vissza régi elavult, elavult termékét, bezúúúzzuk!" mellékelve az ő általuk korábban árult termék fotóját! -
TeeJay
félisten
6"-ig meg sem állnak szerintem, az más kérdés hogy fullHD-tól nagyobb felbontás is felesleges
hajam hullik ki így is mikor azt látom hogy 5"-os telefonba fullHD van, 15,6"-os laptopoknál meg 1366x768...
ha fordítva lenne akkor minden rendben lenne de sajnos nem így van -
Zso2
őstag
Már jó ideje megindult a Samu,de nem áll le. legalább visszavesz az arcából az alma,meg az áraiból is,mert már régen nem érnek annyit,mint amennyiért a már csak nevével kardoskodó cég gondolja és él vissza a fanok miatt.
-
Steve1207
veterán
Addig már nem fog menni remélem. 5" nálam is nagyon max, ami telefonnak mondható. Viszont csak abban az esetben, ha a formaterv is rendben és alig van pereme, mert baromi kényelmetlen afelett használni. Pedig volt olyan időszak, amikor erre mintha rájöttek volna, erre megint növekednek...
-
-
fityesz9
tag
Én nagyon növekedés ellenes vtam, mondván 3.2 inch elég, akkora votl az első érintősöm. Most h már sok tlefon volt a kezemben, tom, h nem ez az optimális méret, talán a 4 inch ami nekem jó. Ami az általad leírt listán az első szériás Galaxy S.... Tudom, vannak emberek nagyobb kézzel, más igényekkel, de ha nekem ilyen méret kell, akkor már ne is akarjak egy jobb hardverű telefont?
-
Maacaw
tag
Egyébként szerintetek mekkora lesz mondjuk a Samsung Galaxy S7? 7inch? Mert:
Samsung Galaxy S: 4"
Samsung Galaxy S2: 4,3"
Samsung Galaxy S3: 4,7"
Samsung Galaxy S4: 4,99"
Samsung Galaxy S5: 5,25"Azt biztos hogy egyre nő a Galaxy sorozat kijelzőmérete. Nem lenne "menő" egy jobb telefonba, kisebb képernyő
Egyébként szvsz a 4,7" az még ideális, de attól fölfelé már inkább a tab
Bár megértem azokat is akik az 5" fölöttieket kedvelik, de szerintem ez a 4,7", 4,3"-es tábor nagyobb
-
satz18
őstag
Remélem ez fog adni egy jókora lökést a QHD felbontás elterjedésének a laptopokban is.
-
h3lios
addikt
Ez király, csak dobjanak be a csomagba egy zsebre vágható 10000 mAh-s aksit, mert ez a panel úgy nyeli majd a szuflát, mint kacsa a nokedlit.
-
kell a qhd ekkora méretbe mint egy falat kenyér
, hogy is élhettünk qhd nélkül eddig ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest