- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #169 üzenetére
Neked is ajánlom, hogy nézz utána az innováció szó jelentésének
vagy talán véletlenül lettek vilagelsok eladott mobilok számában
Azért lettek, mert megszórták a piacot mindenféle készülékkel. Sajna a felsőbb kategóriás eszközeiken kívül a többi nagyjából hajítófát sem ér, de a többség azt veszi, mert olcsó (aztán anyáznak, hogy lassú, lefagy stb.).
tán véletlenül van neked is Nóta -d?
Ha bármelyik másik cég kiad egy hasonló méretű, wacom-cerkás készüléket jobb anyaghasználattal és kevesebb hulladék szoftverrel, akkor gondolkodás nélkül váltani fogok (ha valamiben világelső a Samsung akkor a bloatware mennyiségben és az olcsó műanyagok prémiumként történő eladásában garantáltan az
).
a népszerű amoled kijelzők fejlesztése nagymértékben köthető a Samsung -hoz, vagy a hajlithato kijelzők
Érdekes, hogy mégis az LG-nek sikerült ezt jobban felhasználnia.
mondjuk ők csinaltak először 4+4 magos procit is
Olyan is lett, még maguk sem használták fel tömeggyártásban
jut eszembe ők voltak az elsők akik a kijelző üveget integraltak a kijelzobe, azelőtt külön volt, ezt is átvette később az Apple és mások, tessék, ugyan nem látványos de fontos
Az időrendiségben nem volnék teljesen biztos, de igazából nincs is sok jelentősége.
Fontosnak meg egyáltalán nem fontos ez az újítás, sőt. Ezzel az érhető el, hogy vékonyabbak lehettek fél-1 mm-el a készülékek, ellenben sérülés esetén jócskán megdrágítja a javítást. -
Parallaxis
addikt
válasz
Dr.FantastiK #162 üzenetére
Sorolj már fel pár innovatív megoldást, amit a Samsung tett le az asztalra (de előtte olvass utána, hogy mit is jelent ez a szó
).
-
Parallaxis
addikt
Hát a Google-nél és sok tech cégnél nem így gondolták..
A Nokiánál és Microsoftnál hozzád hasonlóan gondolkodtak, nos ők picit lemaradtak a játékban.
Ugye emlékszel mit nyilatkozott 2007-ben Balmer az iPhone-ról?
Olvass utána, hogy mit tartott leköszönésekor az egyik legnagyobb hibájának amit pályafutása alatt elkövetettEgyébként csak neked, a Google ezt gondolta az Androidról, mielőtt látták az iPhone-t: [link]
Új feladatként utána olvashatsz, hogy mit gondolt a Google vezér az iPhone bemutatása alatt és miért nem láttad a fenti készüléket soha sem a boltok polcain
Ha ezekkel megvagy, akkor esetleg rájössz, hogy mekkora ostobaságot írtál.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Fitzgerald #137 üzenetére
Steve Jobs olyanokat mondott, hogy az iPhone 4-ben rengeteg olyan funkcio debutal majd, amit eddig nem lathattunk mashol.
És ez igaz is volt, mi a problémád ezzel?
Ez valahol igaz is lehet, mert ugy ahogy ok csinaljak, addig meg nem lathattuk ugyanazokat a dolgokat, amiket mas gyartok mar joval korabban megcsinaltak
Mondjuk mondhatnál példákat is, mert mondjuk 300 PPI feletti kijelzőt én nem tudnék mondani az i4 előttről, rendszerszintű videó konferencia szoftver sem igazán létezett más platformokon (az Androidba azóta bekerült ilyen a Hangout révén, de minőségben a mai napig nem érte utol a Facetime-ot). A GSM alapú videóhívást ne keverd ide, teljesen más tészta, nem véletlen, hogy speciel nem ismerek senkit aki valaha is használta volna. Az egyébként baklövés antennadesignt sem használták mások.
De a hangos rohoges akkor kezdodott, amikor a projektoron mogotte olyan szovegeket kezdtek el vetiteni, hogy "2007: the iPhone reinvents the phone" - es hasonlokat.
Tetszik vagy sem, ez is igaz, a ma ismert smartphone-ok forradalmát az iPhone indította el 2007-ben, aki ezt vitatja az nagyon nincs tisztában az elmúlt évek technológiai történetével.
-
Parallaxis
addikt
válasz
jozso1989 #104 üzenetére
Azt meg ne felejtsük el, hogy 4 magos az i5s gpu-ja, és alacsony felbontást hajt meg.
Ezzel két apró probléma van:
- Az A7 két magos
- Ugyanaz a GPU van az iPad Air-ben és az iPad Mini Retina-ban is, azokra meg nem mondanám azt, hogy alacsony felbontásúaknem mintha sűrűn lagolnának az új 4 magosok s4 óta
Kapaszkodj meg, a Note 3 lényegesen izmosabb, mint az S4, mégis tud lagolni
ami meg zárt, az ég világon semmit nem tudsz csinálni vele.
Azt ugye tudod, hogy a Nexusokon kívül nincs túl sok Androidos mobil ami ténylegesen nyílt rendszert futtatna. Pl. a Samsung mobiljai is rengeteg zárt kódot tartalmaznak, amihez külsős fejlesztők nem férnek hozzá.
-
Parallaxis
addikt
Az OLED csak akkor fogyaszt kevesebbet, ha sok a sötét tartalom.
Böngészésnél, e-book olvasásnál, ahol a világos felületek dominálnak, akár 2-2,5x annyit eszik, mint a IPS.Pl.: fehér felület, max fényerő: Note3 2W, Note2 2,71W, HTC ONE 1,05W, Xperia Z 1.21W
a.sebi:
Semmi gond, majd a 7"-os phabletekbe belefér akkora akku, amivel elketyegnek ezek akár 1 napig is
-
Parallaxis
addikt
1: Sajna itthon minden piszok drága és az Apple cuccokra ez hatványozottan igaz. (iPhone-t egyébként inkább szolgáltatótól érdemes venni, akkor ha megfelelő csomagban vagy, akkor elfogadható áron be lehet szerezni. Spec én olcsóbban kaptam volna az i5s-t, mint a Note 3-at
)
2: Egyetértünk, bár ott legalább büntetlenül lehet machinálni, ami ma már nem mindegyik Androidos készüléknél megoldható (HTC-s bootloaderes okosságok, Samsung Knox
)
3: Ez egyénfüggő.
4: Elvileg van lehetőség külső kártyaolvasó illesztésére (de csak korlátozottan használható képek beolvasására), microSD a rendszer felépítése miatt nem igazán lehetséges (ellenben a droidos készülékeknél, ahol értelme nincs, hogy kihagyják, ezért nem vettem Nexus 5-öt).
5. Ez is egyénfüggő, nálam eddig szinte mindegyik készülékemben volt rádió, de meg nem tudnám mondani, hogy mikor használtam utoljára.
-
Parallaxis
addikt
Te sem olvasol...
Engem per pillanat egy Samsung készülék szolgál ki a legjobban.
Nem hit-térítek semmire, max elismerem, ha a konkurencia valamiben jobb, de ez sokaknál problémát okoz, mert ha megvásárolnak egy készüléket, akkor máris úgy érzik, hogy egy életre szóló elkötelezettséget és vak imádatot kell fogadniuk új kedvencük gyártója mellett.
Ahogy CsuCsu is kifejtette, ideális készülék nincs, azt csak több eszközből lehetne összegyúrni, aki nem elvakult hívője egyik oldalnak sem, az ezt kész elismerni.
Én speciel imádnám a Note 3-am A7-es SOC-al, mert megkapnám ugyanazt a teljesítményt, amit most is, viszont a lényegesen kisebb fogyasztása miatt 1,5-2-szeresére nőne az üzemidőm.
IOS-t mobilra köszi, de nem kérek, a Samsung Knox-os baromsága is éppen elég kötöttség, viszont tabletre meg Androidot nem kérek, mert tabletes használatra az iOS-es iPadre optimalizált szoftverek a jobbak.Szóval semmi sem fekete, vagy fehér, ahogy ezt te elképzeled.
-
Parallaxis
addikt
a régi Galaxy s tud 4.5 óra kijelzőt
Elfelejted, hogy olyannak írsz, aki szinte az összes Galaxy S-t és Note-ot használta már
Az S4 is jó, ha 3-4 óra kijelzőidőt fel tud mutatni általános használat mellett (a Note 3-am 5-6 órára képes).
De nyugodtan menj az S4 topicba ezt megvitatni, ha nem hiszedA Nexus 5 2,5-3 órás kijelzőidőkre képes, csak hogy érzékeltessem a dolgot...
-
Parallaxis
addikt
válasz
Fitzgerald #69 üzenetére
Ha ez igy van, akkor a 3200-as aksival szerelt tabletem miert bir csak fele annyit ugyanazon a felbontason, mint 1500-as aksival a telefonom,
Te jó ég, tényleg ennyire nehezen megy a szövegértés?
Szerinted ha van 10 db 100 W-os izzód, akkor az többet fogyaszt, ha elosztod őket 10 m2-re, mint ha 1 m2-en világítanak? Mert páran itt úgy látom ezt képzelik.
Amit írtam, az azonos technológiára vonatkozott, eltérő fizikai méretnél (lásd izzólámpás példa, ha már máshogy nem értitek meg
-
Parallaxis
addikt
Kiváló példája vagy az elvakult Samsung fannak
De ha szerinted ennyivel jobb a szifon vessük össze erőben az I-9500-as exyno octo-s S4-el...
Barátom, azért forgalmazzák S600-al, mert az Exynos-os variáns többet fogyaszt és kisebb a teljesítménye.
Az i5s meg az erősebb S4-et is megeszi reggelire és nem azért mert bárki elvakult fan lenne, hanem azért mert lényegesen újabb technológia van benne.IGEN, az A7-nek van megfelelő ellenfele az Androidos készülékek által használt SOC-ok közül, mégpedig az S800, amit pl. megtalálsz a Nexus 5-ben és a Note 3-ban is.
Nem linkelem be még egyszer, olvass vissza, vannak szép videók, amiket megnézhetsz, amíg lenyugszol
-
Parallaxis
addikt
akkor ezek szerint a super amoled takarekosabb mint az IPS, hisz 4 colra lekicsinyitve kevesebbet fogyaszthat
NEM!
Még mindig nem érted
Nem a kijelző mérete a lényeg, hanem a felbontás és az alpixelek száma.
Leegyszerűsítve: lényegtelen, hogy 5 millió led 10"-on, vagy 4"-on világít, ha ledenként azonos a fogyasztásuk.ugyanígy ha egy nagy IPS kijelzőt rakunk a mobilra többet fogyaszt
Ismét nem.
Ha az IPS kijelző felbontása azonos és az azt megvilágító ledek száma és technológiája is azonos, akkor hajszálra ugyanannyit fog fogyasztani 4"-on, mint 10"-on.Ezekben az esetekben csak a kijelző fizikai felbontása (PPI) változik, minden más változatlan.
szerintem a telefon egészét kell nézni, pl mint írtam gyári adatok szerint az sgs4 mini többet bír mint a tőle csak kicsit kisebb iphone 5
Azért azt valljuk meg, hogy a Samsung gyári adatai nem egészen fedik a valóságot, ha az S4 mini 4-5 órát elkocog bekapcsolt kijelzővel átlagos használattal, akkor az egy nagyon jóindulatú feltételezés.
Az i5 meg azért össze tud ilyet is hozni: [link] ami a Note 3-mamnak is nehezen megy.ha samsungnal ezt az uzemidot erősebb, jobb akksi technológiával érik el, apple-nal pedig tweak -elik a szoftot, miért tenné egyiket másikat jobbá?
A Samsung erősebb aksit rak a gépébe, az Apple meg saját SOC-ot és hardvert fejleszt, hogy minél energiatakarékosabb legyen a készüléke (messze nem csak a szoftverről van ott szó).
a vegfelhasznalot kevésbé érdekli
Már, hogy a rákba ne érdekelné??
A végfelhasználók egy jelentős része szeretne emberi méretű, de bivalyerős készüléket elviselhető készenléti idővel. Az Apple ezt tudja nyújtani, a Samsung meg csak péklapát méretben.
Az más kérdés, hogy aki eleve péklapátot akar (pl. én), annak ez csak annyiból érdekes, hogy ha a gyártó kicsit is jobban odafigyelne erre, mint ahogy az Apple teszi, akkor elég lenne 3-4 naponta töltőre tenni a készülékét. -
Parallaxis
addikt
A picivel több a 0.90 W/0.74 W, a 2 W-nál én is a sokkal többet írtam (ugyebár, ha nem csak írnál, hanem olvasnál is), de nem sok embert ismerek aki teljes fényerőn járatja a készülékét, teljesen fehér tartalommal.
Még egyszer megkérnélek, hogy olvass vissza, az eredeti hozzászólás miért is született és mit is írtam benne...
A magok száma és az órajel témájában ugyanazt írjuk fogyasztás szempontjából mindketten, senki nem cáfolta, hogy a kevesebb mag és a kisebb órajel miatt kisebb is a fogyasztás.
Én éppen arra világítottam rá, hogy ezen a téren van elmaradva a Samsung, mert hasonló teljesítmény eléréséhez nekik 4 magra és 2 GHz feletti órajelre van szükségük, ami nagyobb fogyasztást is eredményez. -
Parallaxis
addikt
ezt nem mondtam, de a note3 kijelzője egész biztosan jóval többet fogyaszt az iphone zsebkendőnyi kijelzőjétől
Ez nem egyértelmű, ha megnézed, akkor átlagos használatnál mind az S4, mind a Note 3 kevesebbet fogyaszt, nagyobb fényerőn, fehér tartalomnál az S4 picivel többet, az Note 3 már sokkal többet (de speciel én is automata -1-es fényerővel használom, ami eléggé átlagos használatnak minősül) .
S3/S4/i5:
[link]Note 3:
[link]Érdemes megnézned az alpixelek számát is, főleg az S3 viszonylatában, mert hiába 1280x720/1136x640 a felbontás arány, az S3-nál meghajtott alpixelek száma lényegesen kevesebb a technológia miatt.
(Erre utaltam, mikor azt írtam, hogy a fizikai méret semmit nem jelent, mert nem az határozza meg a fogyasztást.)Sajnos i5S-ről nem készült teszt a Displaymate-nél, más hiteles tesztet meg nem ismerek ebben a témában.
-
Parallaxis
addikt
Még egyszer:
A FIZIKAI MÉRET NEM JELENT SEMMIT!!!!!!A fogyasztást a kijelző esetén a meghajtott alpixelek száma és a háttérvilágítás technológiája határozza meg!
A Note 3 1080P-s kijelzőjű, de pentile mátrix technológiájú, emiatt bár valóban több az alpixel, mint az 5S-ben, de egyrészt nem kétszerese, másrészt lényegesen takarékosabb technológiát használva. Így a majd 2,5x akkora akkuval lényegesen jobb üzemidőnek kéne kijönni.
A magok száma és az órajel persze, hogy komolyan meghatározza a készenléti időt, de ha nem csak write only lennél, akkor már rég eljutottál volna ide, hisz én is éppen ezt írtam
megnézném azért egy ekkora ios készülék hasonló tudással, és hardverrel mire lenne képes
A bökkenő az, amire már az elején rámutattam, hogy azért fejlettebb az Apple vasa, mert két maggal, fele akkora órajellel és ezzel a gyíkfing akkuval is hasonló teljesítményre képes, mint a Note 3.
Ha meg csak a teljesítményt nézzük és eltekintünk az akkutól, akkor nézd meg az iPad Air-t/Mini Retinát, hogy annak mekkora a felbontása és milyen teljesítményre képes ugyanezzel a SOC-al.
A teljesítményre ott vannak a linkelt benchmarkok, kissé nehéz ezt cáfolni.A benchmarkokat meg ne söpörjük félre, mert ha a felhasználói élményt vesszük alapul (lagmentes, folyamatos működés, alkalmazások/játékok működtetése), akkor még az i5 is lazán hozza a Note 3 sebességét (a jó öreg iPad 3-am lényegesen gyengébb vassal képes jobb grafikai részletességgel futtatni a játékokat minden akadás nélkül, mint a Note 3, amit csak és kizárólag az optimalizáltabb szoftvernek lehet betudni).
ha lenne egy ekkora iphone, nagyon hamar lemerülne 1400 mah-s akksival
Ha lenne nagyobb iPhone, akkor nagyobb aksi is lenne benne, egy 3200-as akkuval meg az 5S vasa lazán elketyegne akár 3-4 napot is átlagos használattal (De erre térjünk majd vissza akkor, ha lesz nagyobb iPhone, addig felesleges erről vitáznunk
).
-
Parallaxis
addikt
hiába kétszer akkora az akksija, ha a mérete és tudása is majdnem kétszeres, a magok számában is kétszeres, a GPU-ja is erősebb, RAM is duplája... stbstb
Látom write only üzemmódban vagy.
Az S4 SOC-a gyengébb, mint az 5S A7-es SOC-a. Nem kicsit, nagyon.
A Note 3 és a többi S800-as készülék képes megverni csak, de csak kétszer akkor órajellel és dupla magszámmal.A RAM méretét nem illik ilyenkor összevetni, mert a két rendszernek eltérő memóriaigényei vannak.
Az iOS 1 GB RAM-al hasonlóan teljesít, mint az Android 2 GB-al. -
Parallaxis
addikt
Az iPhone 5 nem a legfrissebb iPhone, csak szólok
kijelzője is nagyobb valamivel
Ahha..
S4 Mini: 540 x 960
iPhone 5/5s: 640 x 1136Tényleg nagyobb az S4 mini
(Lehet, hogy újdonságként fog hatni, de egy kijelző fogyasztását nem a fizikai méret, hanem a felbontás és a megvilágítás technológiája befolyásolja)
most jön az hogy a Samsung "csal", az apple legalább "őszinte"
Az, hogy a benchmarkokban csal a Samsung, az nem újdonság, hanem tény (de nem izgat).
Az viszont, hogy a Note 3-am 3200-as akkuval csak beszélgetési időben veri le az 5s-t, böngészésben és videó nézésben meg kevesebb időt produkál, no az jobban zavar.
Mielőtt előjössz ismét a felbontással, a Galaxy S3 kevesebb subpixellel, jóval erősebb akkuval alulmarad. -
Parallaxis
addikt
csak felhívtam a figyelmet rá hogy nem éppen igazságos egy majdnem kétszer akkora és fejlettebb tudással rendelkező telefont összevetni az iphone-al, és így osszehasonlitgatni a fogyasztását
Még egyszer:
Az A7 SOC-al összevethető teljesítményre csak a Snapdragon 800 képes.
Innentől kezdve egy S600-al szerelt készüléket (amit az 1 éves A6 is képes beérni) nagyobb tudásúnak nevezni enyhén humoros.Szoftveres tudást meg hagyjuk, mert az Android maximum a testre szabhatóság szintjén fejlettebb, minden másban egy szinten, vagy alatta van az iOS-nek.
az iphone tudás és meretbeli androidos megfelelője a Galaxy s4 mini
Így igaz, ha iPhone alatt az iPhone 4S-t érted. Mert az van egy szinten teljesítményben az S4 Minivel.
Bár arra azért kíváncsi volnék, hogy mi alapján próbálod összemérni a készülékeket, ha a sebességüket és hardveres tudásukat nagyvonalúan figyelmen kívül próbálod hagyni
-
Parallaxis
addikt
Az S4 Mini egy gyíkfing a jelenlegi csúcshardverekhez képest.
Az első valóban értelmes méretű és teljesítményű jószág Android fronton a Sony Z1S.Nem csak a magok száma a lényeg, hanem az órajel is, meg a fogyasztás is (bár a kettő eléggé összefügg).
Az i5s bár kisebb felbontású, de mivel valós RGB modellt használ így nincs akkora eltérés a meghajtandó alpixelek mennyiségében, ami ezt a fogyasztásbeli különbséget indokolná (ráadásul az OLED technológia elég szépen képes takarékoskodni, ha megfelelő a megjelenítendő tartalom).
A valódi ok a takarékosabb SOC és az ahhoz lehetőség szerint maximálisan optimalizált rendszer.A Samsung ezen a téren nem rúg labdába, a saját SOC-ai egyelőre nem igazán versenyképesek és sajnos a szoftverek optimalizálása terén sem mondhatjuk őket élvonalbelinek.
Ami miatt mégis sikeresek az nem a parasztvakító, innovációnak csúfolt pislogásérzékelés és társai, hanem az, hogy a róka kilencedik bőrét is lenyúzzák és adott modellből kiadnak 8-10 variánst, amik közül valamelyik csak megfelel a vásárlónak. No meg minden árszegmensben jelen vannak a tényleg hajítófának sem alkalmas gagyitól kezdve a csúcsmodellekig.
Valódi technológiai fejlődést én csak a kijelzőiknél látok, minden más tucatmegoldás, amit bármelyik konkurensük meg tud oldani.
A gond az, hogy ezeket a fejlesztéseket sem képesek értelmesen hasznosítani.
Ott a hajlékony kijelző, ahol értelme lett volna, ott nem használták (Gear), ahol meg teljesen értelmetlen, ott igen (Galaxy Round, aminél az LG G Flex lényegesen értelmesebb megoldás és az legalább tényleg flexibilis).
Inkább belemennek az ilyen idióta megapixel háborúba, aminek az ég világon semmi haszna.
Én az 5,7"-es Note 3-on sem látok az 1080p-s felbontásnál pixeleket, semmivel nem adna több élményt az ennél nagyobb felbontás.Inkább gyúrnának rá a saját SOC-ra, meg fejlesztenének valami brutális új akku technológiát, az tényleg hasznosabb lenne.
Igaz nem lehetne olyan hangzatos marketingkampányt keríteni az egy hetes üzemidő köré, mint a QHD kijelző köré -
Parallaxis
addikt
Már jó ideje megindult a Samu,de nem áll le. legalább visszavesz az arcából az alma,meg az áraiból is,mert már régen nem érnek annyit,mint amennyiért a már csak nevével kardoskodó cég gondolja és él vissza a fanok miatt.
Hát a Samsung éppen az Apple malmára hajtja a vizet, mert értelmes méretű készüléket bivaly vassal szinte csak Ők adnak a piacon.
A megindulással meg várjunk még egy picit, mert amíg az iPhone 5s 1.3 GHz-el, meg két maggal közel azonos teljesítményre képes, mint a 2 GHz feletti 4 magos Androidos vasak és a gyíkfingnyi 1400 mAh-s aksival hasonló üzemidőt produkál, mint a Samsung flagship 3000 mAh felettivel, addig nincs mire túl büszkének lenni Samsung fronton (mondjuk az sem véletlen, hogy a jelenlegi Samsung csúcskészülékek zöme nem a Samsung saját SOC-át kapta meg, ott is elkél még némi fejlesztés).
A fanság szintén érdekes dolog, mert biza fanság kell ahhoz, hogy valaki megvegyen közel 200 eFt-ért egy Note 3-at, tekintve, hogy milyen anyagokból van összerakva és milyen minőségben.
(Nehogy nekiállj megvédeni a mundért, mert én is ott állok eme sorban egy N3-al)
-
Parallaxis
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest