- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #168 üzenetére
a Samsung -hoz talán nem fűződik annyi újítás, vagy nem tudunk róla, de az biztos amit legyartanak az jó, vagy legalábbis jó ár /értékű
vagy talán véletlenül lettek vilagelsok eladott mobilok számában(és tevekben is ), tán véletlenül beszállítója az apple-nek, tán véletlenül van neked is Nóta -d?
különben lehet olyan újításokat csináltak ami nem olyan látványos, pl kijelző technológia, vagy processor technológia területén, vagy akkumulátor technológia
a népszerű amoled kijelzők fejlesztése nagymértékben köthető a Samsung -hoz, vagy a hajlithato kijelzők
mondjuk ők csinaltak először 4+4 magos procit is
jut eszembe ők voltak az elsők akik a kijelző üveget integraltak a kijelzobe, azelőtt külön volt, ezt is átvette később az Apple és mások, tessék, ugyan nem látványos de fontos
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #163 üzenetére
tudom hogy szerinted mindent az Apple talált fel, de ebben a telefonban van pár innováció
"öngyógyító" burkolat (tudom kezdetleges, de jó ötlet)
hajlított és hajlékony kijelző
átlagon felüli akksi vékony telefonban (3500mah)újszerű multitasking és egyebek
mondjuk az LG volt az aki az első kétmagos és 3D-s telefont is készítette, utóbbi nem vált be mondjuk
az LG fejlesztette ki az Apple-nek a retina kijelzőt is
-
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #131 üzenetére
mondjuk Ezt elismerem hogy szimpatikusabb két erős mag vs 4 gyengébb mag, hisz az egyszalas teljesítmény döntő a mai szoftverek világában
szerintem notebookok esetén is jobb, nem csoda hogy az Intel azzal verte le az amd-t hogy egyszalas teljesítményben erősebb
volt pénzük kifejleszteni az biztos
egy ilyen ketmagos kéne, jó magas orajellel androidba, vagy legalábbis valami hasonló (idővel biztos lesz, persze addigra az alma még előrébb jár )
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #84 üzenetére
az előző linken érdekes 10:12 és 10:01 volt a videolejatszas ideje
de gondoltam elovarazsolsz egy újabb linket ahol már nem úgy van, gondolhattam volna
na és az s4 vs i5s?
bár most látom itt is így van, csak nincs kipirositva, észrevettem, lebuktal
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #81 üzenetére
Oke, de mi ennek a gyakorlati haszna?
elviheted magaddal, nézed, nyomkodod tíz órát egy bevásárlóközpont -ban és hazamesz
a luzer Samsung -os csak 7 órát tudja nyomkodni egy nap, szegény
ja igen a munkaidő 8 óra és abból 10 órát el lehet potyogni
amíg ki nem folyik a szemed, vagy amíg a főnök közli hogy holnap már ne gyere. xD
ott van a Galaxy s 3, ugyanezt tudja nagyobb kijelző mellett, bár sok értelme nincs.
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #76 üzenetére
jó de én 1650-es akksit használok, úgy már tudja, 1800-as a max gyári akksi bele, úgy talán meg a szűk 5 óra is menne(átlagosan )
az s4 mini pedig 7 óra videolejatszast tud, ami jobb mint az i5, 1900-zas akksival, nagyobb kijelző mellett
szóval fejlődik a Samsung is, az Android is
7 óra még sok is egy napra, hacsak nem egész nap a telefonját baszkuralja valaki amíg ki nem rugjak, sőt a 4.5 óra is elég
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #64 üzenetére
na jo, de általában a kisebb pixelek kevesebbett is fogyasztanak, egy 4.7 colos HD kijelző (hox ) , illetve a htc one full HD kijelzője közt, bár valószínűleg lehet fogyasztás különbség, de nem annyi, amennyivel több a pixel
illetve azért egy 10 colos kijelző és 4 colos kijelző között, hát több fényt bocsát ki a nagyobb
a régi Galaxy s tud 4.5 óra kijelzőt, valószínűleg azzal kevered, 7 óra videolejatszast tud biztosan a mini , erre linkelsz egy szerencsés, alacsony fényerő mellett mért iphone értéket (bejött amit josoltam, a Samsung "csal "), tehát azonos méret mellett jobb a Samsung, pluszba még a kijelzője is kicsit nagyobb (ugye emlékszünk milyen vastag az iphone 5 kerete összehasonlítva )
hát igen erősebb és fejlettebb akksitechnologiat kapnak a galaxy-k, nem azt a kínai akksit amit az iphone kap, van aki így van aki úgy fejleszt erről beszéltem
ezt a 3-4 naponta tölteni dolog pedig baromság, minek? vagy nem mész haza este?
ha 3-4 naponta kéne tölteni egy.nagy bunkofonod lenne vagy kis teljesítményű, és tuti elfelejtened tölteni amikor kéne (ha nem rakod rá rutinszerűen minden este )
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #58 üzenetére
akkor ezek szerint a super amoled takarekosabb mint az IPS, hisz 4 colra lekicsinyitve kevesebbet fogyaszthat
ugyanígy ha egy nagy IPS kijelzőt rakunk a mobilra többet fogyaszt
szerintem a telefon egészét kell nézni, pl mint írtam gyári adatok szerint az sgs4 mini többet bír mint a tőle csak kicsit kisebb iphone 5
most hogy ezt azzal éri el hogy erősebb az akksija, vagy azzal hogy nagyon ragyurnak szoftveresen az energiatakarekossagra, vagy hardveresen (processor /kijelző technológia tovabbfejlesztese ), a vegfelhasznalot kevésbé érdekli
ha samsungnal ezt az uzemidot erősebb, jobb akksi technológiával érik el, apple-nal pedig tweak -elik a szoftot, miért tenné egyiket másikat jobbá?
mindkettő válasz ugyanarra a problémára, más megkozelitesbol, vagy nem?
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #55 üzenetére
0.74 watt iphone 5, 2 watt Note3
"picivel többet "
mondom ne ilyen feltűnően....
és akkor még hol a processor és társai
na ugye...
de persze szerinted továbbra is annak köszönhető hogy az Android energiaehes (ami nem igaz ), jó lehet benne valami, de nem 100% a különbség ahogy elkepzeled, inkább 10-15%, hiszen az androidnak sokféle processoron kell tudnia futni, így nehéz egy adott hardverre raszabni
különben az i5S kijelzője hasonlóan kicsi és takarékos mint az i5-é, valószínűleg teljesen ugyanaz, szóval felesleges mericskelni
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #53 üzenetére
ezt nem mondtam, de a note3 kijelzője egész biztosan jóval többet fogyaszt az iphone zsebkendőnyi kijelzőjétől és az iphone kis kétmagos procija is feltehetően takarékosabb (alacsonyabb magszám és jóval alacsonyabb órajel, logikus vagy nem?)
ezért is igényel nagyobb akkumulátort a note
nagyobb készülék, nagyobb akku
teljesen logikus, vagy nem?
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #50 üzenetére
A FIZIKAI MÉRET NEM JELENT SEMMIT!!!!!! ha te mondod és nagybetűvel biztos úgy van, biztos
túlzásba viszed a ferdit, sokkal hatásosabb ha nem ilyen feltűnő
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
Az viszont, hogy a Note 3-am 3200-as akkuval csak beszélgetési időben veri le az 5s-t, böngészésben és videó nézésben meg kevesebb időt produkál, no az jobban zavar.
és ezen még csodálkozik
"ugyanannyit tud az iphone az 1400-as akkuval mint a nóta a 3000-essel"
és még mindez nem lenne elég 4 magos vs 2 magos, 2 akárhány ghz vs 1,3 ghz, 3 giga ram vs 1, valós multitask vs kamu multitask stbstb
ember, most te biztos szivatsz
megnézném azért egy ekkora ios készülék hasonló tudással, és hardverrel mire lenne képes, gyanítom hasonló lenne az üzemidő, jaj kár is volt mondanom, adom a múníciót
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
Az S4 mini szintje kb az iphone 5
se nem a legújabb, se nem a kis 4S
a nagy S4 sem vethető össze igazságosan az iphone-al (semelyikkel sem), hisz jóval nagyobb és nagyobb tudású készülék
hiába kétszer akkora az akksija, ha a mérete és tudása is majdnem kétszeres, a magok számában is kétszeres, a GPU-ja is erősebb, RAM is duplája... stbstb
ha lenne egy ekkora iphone, nagyon hamar lemerülne 1400 mah-s akksival
ezt kéne már megérteni, jó hogy nem egy LCD Led tv az összehasonlitás alapja
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #35 üzenetére
tessék, két hasonló méretű és hardveres tudású telefon az egyik androidos a másik ios
S4 mini [link]
Li-Ion 1900 mAh battery
Stand-by (2G) / Up to 300 h (3G)
Talk time (2G) / Up to 12 h (3G)
Music play Up to 49 hiphone 5 [link]
Non-removable Li-Po 1440 mAh battery (5.45 Wh)
Stand-by Up to 225 h (2G) / Up to 225 h (3G)
Talk time Up to 8 h (2G) / Up to 8 h (3G)
Music play Up to 40 hjobb az S4 mini, igaz az akksija is jobb, kijelzője is nagyobb valamivel
megnyugodtál?
most jön az hogy a Samsung "csal", az apple legalább "őszinte"
plz kímélj meg
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #35 üzenetére
nem érdekelnek a benchmark csalások
csak felhívtam a figyelmet rá hogy nem éppen igazságos egy majdnem kétszer akkora és fejlettebb tudással rendelkező telefont összevetni az iphone-al, és így osszehasonlitgatni a fogyasztását
az iphone tudás és meretbeli androidos megfelelője a Galaxy s4 mini
ennyi, azzal már.valamivel reálisabb képet kaphatunk, hogy vajon hány % írható az Apple szoftvere javára, fogyasztás szempontjából
és inkább az i5-el kéne összevetni, azzal hardveresen is közelebb áll
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #32 üzenetére
ez butaság, az s4 kijelzője és hardvere is lényegesen nagyobb erősebb mint a mai iphone-é, nem egy kategória sem méretben, sem tudásban
az iphone-t az s4 minivel érdemes összevetni, az kb az androidos megfelelője, szerintem tényleges uzemido eltérés max 10-20% lehet, kb ennyit lehet irni az ios javára, az is lehet ennyit se
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #32 üzenetére
.
-
Remus389
veterán
válasz
Parallaxis #30 üzenetére
kicsit ferditesz, egyrészt mert az s4 mini értelmes és kompakt készülék
két magos processorhoz képest a negymagos annyival nem jobb érezhetően (a szoftver nem képes optimálisan kihasználni )
az uzemidorol pedig annyit, hogy egy S4 -nek egy nagy 5 colos Full HD kijelzőt kell meghajtania, erősebb hardverrel, úgyhogy jogos az erősebb akksi
-
Remus389
veterán
az én i9000-esem kb 4-4.5 órát bír bekapcsolva (kijelzohasznalat), egy sgs3 többet 5-6 óra nyomkodast bír, mégis minek ettől több
egy munkanap vagy tanítási nap mondjuk 8 óra + utazás, a munkahelyen mást is kell csinálni mint folyton a telefont nyomkodni
illetve iskolában is, jó esetben
4 vagy 6 óra kijelzohasznalat több mint elég, vagy akkor se nem dolgozol, se nem tanulsz, csak azért mész oda hogy babrald folyton a telefonod(az eredménye is meglesz.
)
különben akinek ez sem elég vehet még egy akksit, azt kész, nem kell ehhez nagy elme
vagy ha irodista, vesz egy micro USB kábelt ezer Ft -ért és délután tölti (bár ugye ha dolgozik le sem merül )
4. van szoftver optimalizacio, nyilván egy ilyen GPU vagy CPU csere csak rontana rajta
pl egy s4 mini ahogy nézem egész szépen működik, ha kicserelnem egy 4 magosra, más felépítésű procira, lehet tuzforro lenne, és tiszta lagg
semmi értelme, csak tonkretenned
újat kell venni, ilyen egyszerű
a másik az hogy a cserélhető komponens -ek hiba forrás is, illetve a kontakt se tuti
pláne serulekenyebb is lesz leejtes hatására
nonszensz...
-
Remus389
veterán
1. ez jó lenne ha összecsukható lenne, egy 4 colos méretű telefon kinyitva 6 colos lenne
zseb barát megoldás
2. fejlődnek az akkuk csak lassan, illetve ha mégis, erősebb hardvert kap es ugyanannyi uzemidot tud
nekem elég az ha minden este toltore dugom, szerintem ez nem baj, sőt, ha 3 napot birna akkor lenne szívás, hisz akkor nem lennél rakenyszeritve hogy toltore dugd minden este, akkor fog cserbenhagyni mikor nem kéne, szóval szerintem jó ez így ahogy van
nagyobb akksi egyébként nehezebb, bunkobb készüléket is jelent
3. ez dragitja a gyártást, így is nagy a választék, vagy nem? különben presztízs keszulekeknel biztos van ilyen 1 milla körül
4. minek? mint egy asztali számítógép? és a gari? az emberektől nem lehet elvárni hogy otthon szerelgessenek, forrasztgassanak
különben is, mire elavulna egy készülék, addigra a külseje is megkopik
nem is beszélve a szoftveres gondokrol, bugokrol, vagy a csillio valtozathoz majd a gyártó fog szoftvert optimalizálni? ugyan már
ebből egyedül az összecsukható telefon ami értelmes fejlesztés lenne
-
Remus389
veterán
így van, van választék a 4 col körüli keszulekekbol is
csak nem elég nagy
de az s4 minit Szerintem jól eltalaltak
igaz nem HD -s, de kisebb mérete miatt szerintem OK a képminőség
és elég gyors, meg elég kicsi, olyasmi méret mint az iphone
vagy ott van a Sony Ericsson, azok között is van kisméretű de jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest