- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
De GAI vajon azóta se vett robotváltós kocsit?
-
Paxker315
veterán
válasz
Blindmouse #6 üzenetére
fogyasztásügyileg teljesen rendben vannak a DSG-k és a ZF8 megoldása is, hibrid toyotából meg soha nem létezett "nem automata" váltós. Sőt, mai váltóprogramok amúgy a kézi váltós sofőrök túlnyomó részétől takarékosabban tudnak menni. Szvl a fogyasztás pont nem releváns immáron (kivéve a régebbi típusoknál).
szerk: csak fyi, az "ős-dsg" DQ-250-el szerelt csipszelt 2.0 crtdi-s bódém rendszeresen 48-55 liter gázolajat nyakal be 1000 km-en. Szerintem, ez nem egy katasztrofális érték
Szerk 2: ha most kellene elsőautót vadászni, 2007-2008 körüli Toyota Camry HSD. 2M alatt megáll a mutatvány, és egész korrekt a fenntarthatósága.
ami figyelemre méltó: 700ezer km után megkérdezte a tulaj, kell-e váltóolajat cserélni. Nem tudta a szerelő, megcsinálta.
pár cella halt meg az akkupakkban, de cellánként cserélhető, és van belőle dögivel, így néhány tízezer ft-os tétel
ha hozzávesszük, hogy 250-350ezer km-esen 2M alatt megáll. Ideális még kezdőként is, bár a 4.8m hossz, 1.82m szélesség miatt városban sz.r, az átlagos fiat 126-ra méretezett garázsajtón meg nem jut át -
danih
veterán
A magyar 3F szabály helyesen: fordot, fiatot, franciát ne...
Igazi múltszázadi autós-vérpista gondolkodásmód, kimondottan jellemző a nyugdíjkorhatár küszöbén lévő, jellemzően suzuki swift-ekkel és rohadó asztrákkal csámborgó urakra.Egy Citroen C4 GP tulaj, aki imádja a robotváltót és 100k km felett sincs semmi gondja (és ismerőseinek sem, ami, mint tudjuk, mindenkinél marhára reprezentatív minta.)
-
VS461
tag
Főnököm a 4.2-es, V8-as turbódízel Land Cruiser, "céges" verda után döntött úgy, hogy a következő Passatja automata lesz. DSG-t vett, és csak dicséri.
Azóta én is kipróbáltam pár amerikai automatát, Mercitől a Charger Hellcat-en át a Fusion-ig (otthon Mondeo lenne). A legnagyobb ajándék a kúszás, amit már egy Szolnok méretű város dugóiban is mérhetetlen könnyebbség. Viszont a Chargert (a simát is) kivéve lomhák a kézihez szokott embernek, még kézi üzemmódban is. Bennem folyamatosan ott van egy zavaró érzés, hogy "mi lesz már", pedig semmi versenyszitu, csak a megszokott reakciót hiányolom. A Peugeot-m kézi váltója kéne, de nagyon, pedig az ő váltóikat mindenki szidja.
Mindamellett családi/városi autónak automatát vennék mai ésszel, mellé meg egy Mustangot, hatgangos kézivel, csak az íze miatt
-
DEJVID
őstag
Lassan 14 éves lesz a Selespeed 156-osunk, soha, semmi baj nem volt a váltóval.
-
válasz
Mulderpapa #19 üzenetére
Igen, sajnos ezek mind nagy autók, ezért a hossz limit miatt nem férnének be... én is tudnék a nagy szedánok közül találni olyat ami tetszik, pl a felsoroltak közül a cápa orrú Galant szerintem gyönyörű, de sajnos a fizikai határokat nem lehet átlépni
-
Mulderpapa
aktív tag
Nekem már az első autóm is automata váltós volt és annyira megszerettem, hogy azóta is kivétel nélkül mindegyik az.
Opel Kadettal kezdtem, utána volt 2 db B Vectrám, Daewoo Leganza, Mitsubishi Galant, most meg egy Audi A6.
-
-
Viszlát
addikt
Köszönhetően a meglebegtetett luxusadónak, az Accord ára is meredeket zuhant pár éve, azóta se tért magához, de nem kisautó az biztos.
Amúgy a tiédhez hasonló csodához lehetett szerencsém egyszer egy ismerősnek tesztvezetett Astrában, írtad is a bejegyzésben az Easytronic váltókat, szóval meg tudom érteni a kínodat. Én csak negyed órát vezettem, de bőven elég is volt.
-
-
Viszlát
addikt
A hagyományos automata váltók között is van ám olyan, aminek nem ilyen hosszú a reakcióideje, csak nyilván nem ebben az árkategóriában. Nem arcoskodni szándékozék a kijelentéssel, de mivel 2006 nyarán én is eldöntöttem, hogy a következő automata lesz (ami két év múlva meg is valósult), rengeteget kipróbáltam vásárlás előtt. A választott Accordban végül olyan váltóra találtam, amivel semmiben nem kell kompromisszumot kötnöm a hagyományoshoz képest.
-
-
myteve
tag
furcsa egy szerkezet ez a Stilo.
Amúgy, ha jól tudom, pont az általad leírt lejtős problémára megoldás a pl. újabb Renault-okban megtalálható automata kézifék, amit az autó mindig behúzva tart, és indításkor automatikusan felengedi... Fura, hogy erre nem gondoltak a Fiat szakemberei, gondolom annyira nem lehet nehéz kivitelezni.
-
-
-
-
Blindmouse
senior tag
Én egy Nissan Altimát vezetgettem kint az usákoknál. Először nagyon fura volt, folyton satufékeztem, de igazából rá kellett jönnöm, hogy sokkal kényelmesebb vezetni. Már csak a fogyasztásukon kellene faragni, illetve jó lenne ha nem kellene böhöm motor hozzá. Jó lenne egy full hibrid autómatát kipróbálni egyszer, az biztos más élményt adna.
-
zoo8800
veterán
Örülj neki, hogy még működik a váltó. A Selespeedről jót még nem hallottam.
A Stilot viszont annál jobban szeretem -
Tálydi
senior tag
A DSG-t és a hasonló dupla kuplungos váltókat még ne szídd, ha csak nem vezettél egyet és az alapján állítod, mert egyébként borzasztó fejlett, és kényelmes váltók.
-
lapa
veterán
vicces volt, odaadták a céges automatás hondát, hogy menjél el innen oda. az első 10 kereszteződésben elég hülyén éreztem magam, akkorra leesett, hogy nem bal lábbal kell (satu)fékezgetni.
-
bambano
titán
F-est soha...
én vezettem próbaképpen automata váltós opelt, ami papíron 15 lóval erősebb, mint az enyém, csak azért nem röhögtem ki vonyítva, mert rokoné volt és nem akartam családi belháborút... ráadásul abban még turbó is lassította a haladást...
egyébként lehet, hogy egy jobb dsg/pdk váltót meg lehetne szokni (a duplakuplungosokat), nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest