Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
Csak a teljesség kedvéért: minden bogár rovar, szóval... továbbra is tartom, hogy a "fátyolka" egy megfelelően egzakt iránymutatás volt...
Az autós példa pedig nem teljesen ül, de akkor aki kívánja, tanulmányozza át az ide vonatkozó rendszertani ábrát
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
bigsee
addikt
-
MODERÁTOR
-
bigsee
addikt
válasz Viktor0610 #51 üzenetére
Tessék:
"A fátyolkák (Neuropterida) az ízeltlábúaktörzsének és a rovarok osztályának egyik csoportja."
by Wikipédia
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
justmemory
senior tag
válasz Viktor0610 #51 üzenetére
A rovar egy nagyon tág halmaz, én szűkítettem, és igen, kemény vagyok, leírtam, hogy fátyolka, szóval ha úgy van, még guglizni sem kellett volna, mindegy De beszélhetünk még róla hosszasan.
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
MODERÁTOR
válasz justmemory #50 üzenetére
justmemory:
Ja, értem! Nem könnyíted meg a cikkíró dolgát!
Kemény vagy,Csokijustmemory!somogyib:
Igen, ezt is kigugliztam, de arra utaltam, ha leírta, hogy nem bogár, akkor azt is leírhatta volna, hogy rovar.Mindegy, már jócskán túlbeszéltük.
Xiaomi 13T
-
justmemory
senior tag
válasz Viktor0610 #48 üzenetére
Leírhattam volna, de mivel nem én írtam a cikket, feltételezem, hogy a cikkíró is utána tud nézni és igénye/mondanivalója szerint javítani. Leírtam, hogy "ez egy fátyolka" - a dolog lényege ez volt.
-
somogyib
őstag
válasz Viktor0610 #48 üzenetére
Rovar.
-
MODERÁTOR
válasz justmemory #47 üzenetére
A bogár egy rend, a fátyolka egy csoport.
OK, hogy a fátyolka nem bogár, de leírhattad volna, hogy akkor mi.(Nem értek ennyire a dolgokhoz, csak rágugliztam. )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
justmemory
senior tag
Bocsi, némi javítandót szeretnék említeni, mert szúrja a szemem (meg végzettségem is): "A fenti bogár se nagyobb teljes hosszában egy babszemnél [...]". Az nem bogár, hanem egy fátyolka. A bogárnak más jellemzői vannak.
-
pikszel
addikt
válasz Sztyepadzso #37 üzenetére
Nyilván nem mind makró, de gondolom egyértelmű, hogy melyek azok. A röntgenkép a kerékpárbalesetem eredménye. Részben megterminátorultam
(#38) Plazmacucci
Volt valami leállás ott is, de már megy az oldal.[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
juuzer
addikt
-
félisten
-
pikszel
addikt
válasz Plazmacucci #34 üzenetére
Ezeket a képeket leamortizált kompaktokból (pl. Canon A75) és távcsövekből mentett lencsékkel készítettem. Itt nem igazán fogsz találkozni azzal az irdatlan szférikus aberrációval, mert addig kísérleteztem, míg meg nem találtam a számomra megfelelő lencsét és annak a kamerától való távolságát. Eszembe nem jutna ilyen hulladékokat vásárolni és nem az anyagi oldala miatt.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
modulus
aktív tag
válasz Plazmacucci #32 üzenetére
Nem. Üveg meg üveg között óriási különbségek vannak a kialakításból adódóan. Sőt a mai lencsék, objektívek kapcsán nem is üveg feltétlen esik már szóba.
Attól, hogy valami olcsó nem mentség arra, hogy gyenge minőséget produkál. Pláne nem fényképezés terén. -
félisten
-
pikszel
addikt
válasz Plazmacucci #27 üzenetére
Hogy mi?
-
félisten
-
Ricardo
titán
válasz Blizzardking #25 üzenetére
Sajnos nincs linkem, mert nem mentettem el. ha rákeresel a klip lens szavakra, rengeteg lehetőséget kiad. Az enyém nem emelkedik ki ezek közül. Lehet hogy egyszer ki kellene próbálni egy drágább, minőségi darabot.
-
modulus
aktív tag
Nem, nem kell ilyennek lennie, mert ebben a formában borzalmas, olyan mintha egy vastag üvegű úszószemüvegben néznéd.
Azt még jobban el lehet fogadni, hogy egy telefon esetében nem tud többet a rátét lencse.A korábban említett lensbaby sem szuper, és se nem menő. Egyedi.
De ettől még egy multipla sem lesz 'menő'. -
juuzer
addikt
Tudom, bár szerintem azért ennyire torzulnia és ocsmánynak nem kéne lennie pl egy levél szélének. Nyilván nem is DSLR minőséget várok el egy telefontól meg egy arra rakható obitól, de na. Ezek nálam tönkrevágják az élményt.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
félisten
-
juuzer
addikt
Nagyon szép képek, gratulálok hozzájuk! :)
A makrólencsékkel egy gondom van: a bokeh a legtöbb esetben borzalmas és pl a vízcseopes képen a levél szélei valamj borzalmasan néznek ki. Nyilván nem egy Canon L Lens minőséget várok el én sem ezektől a felcsíptethető obiktól, csak egy minimálisan jobb minőséget.
Egyébként meg a méregdrága Zeiss készlet iPhone-ra se sokkal jobb, ott is ugyanez a bajom.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
-
GoldhandRent
őstag
Az ilyen random Fototrendes, hulyenemvagyokos palyazatoknal pont ez a problema.. ha van egy semmitmondo kep, de 15millas geppel keszult, akkor az 10/10, ha van egy tok jol elkapott, jo hangulatu kep, de a sarka nem eles, mert amugy nem toppos a telod kameraja, akkor az 3pont..
Gyakran a minoseg van ertekelve, nem pedig maga a pillanat 🤷-
-
somogyib
őstag
Lehet, hogy profi fotós szemmel égbekiáltó a különbség, de nekem - mint fotózáshoz laikusnak - tetszenek ezek a képek is (pedig már láttam én is egypár profi gépes, nem mobilos fotót).
Talán az lehet, hogy egy fotósnak/fotózáshoz értőnek egyből a minőség tűnik fel egy kép láttán, egy laikus meg elsősorban a hangulatát nézi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Már pár évvel ezelőtt is lehetett egész jó makró fotókat készíteni, amíg volt idom, én is próbálkoztam, némely egész jó lett.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
MODERÁTOR
-
félisten
-
Doki42
őstag
Nem rossz, de jobb lenne maga a telefon tudná, optikai zoom...
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
bigaatis
csendes tag
Ez a fajta makró lencsézés annyit is ér, amennyibe került. Persze ha ló nincs, jó a szamár is.
Erősen látszik a torzulás, a lencsehibák okozta gyengeségek.
Nagyon ritka az a makrólencsés fotó, ami értékelhető, a legtöbb esetében csak digitális szemét a végeredmény -
Ricardo
titán
Én makróhoz makró lencsét használok. nem kell semmi komolyra gondolni. Egy no name felcsíptethetős darab. Már azzal is lehet szép képeket csinálni.
-
törölt tag
Egy pillanatra megijedtem, hogy nem Vavej reklám lesz.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Az objektívek fókusztávolságának növekedésével (a P30 Pro ultraszéles optikája 16mm-es, az S10 zoomkamerája 52 mm-es, a P30 Pro 5x-os telés egysége 125mm-es) megnő a minimális tárgytávolság is, azaz a legrövidebb távolság, amilyen messze kell a tárgytól helyezkedj, hogy a telefon sikeresen fókuszáljon.
Ez apró, pár centis vagy milliméteres tárgyak esetében azzal jár, hogy míg a virágról a 16mm-es mobiloptika a fenti képet lőtte, csupa részlettel, szinte az egész látóteret betöltve, addig a 125mm-es telés képnek lent csak parányi része a virág, közelebb hajolva pedig teljesen homályos lenne ezzel az optikával.
-
nozs23
addikt
Ez az ultraszéles makró mód mivel jobb, mint egy 2x-es nagyítást kínáló lencse használata? És azt még bele sem kell tolni 2 centire a tárgyba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Delta Force (2024)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk