- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
ctvagyok
őstag
Naja ezzel nemis vitatkozom.
Csak azt mondom hogy a minik nem azt jelentik, hogy a telefon kicsi is lesz, hanem hogy egy kisebb ( és álltalában gyengébb) kiadásai az eredeti modellnek.Szóval a mini jelző az csak azért kell, hogy jobban eladd.Igy meglovagolva az erősebb és nagyobb előd reklámját.Igazából az egész minizés csak marketing.Tisztelet a kivételnek.
4,7 meg alig kisebb mint az 5.Ezt lehetett látni sgs3-4 között.Persze minden a kerettől függ.Nekem nem is a kezelhetőséggel van baj, hanem hogy nagy a zsebben.
Amúgy bírom a nagy telókat, mert jobb rajtuk netezni,olvasni.Télen vígan elvagyok, mert berakom a kabátzsebembe.De sajna nem öltönyben dolgozom, így nyáron már nem jó annyira. -
-
tittipecci
csendes tag
Ezt megelőzően Nokia E7-esem volt, az is okostelefon tudomásom szerint, a maga korában méghozzá az egyik legjobb, és a méretével tökéletesen elégedett voltam. Számomra a 4, max 4,5" közötti telefonok a kompaktok. Másnak meg ezek a kis telók, és 5" alatt kézbe sem vesz semmit.
Természetesen egyetértek azzal, hogy minden valamirevaló cégnél dolgoznak piackutatók, akik a fogyasztói igényeket fürkészik, és -ideális esetben - az alapján állítják össze termék portfóliójukat, és nem is állítom, hogy a 730-al a Nokia mellényúlna, sőt, ellenkezőleg.
Ezzel együtt tartom a véleményem, hogy egy olyan fogalom, hogy "kompakt" nem általános egyenértékes, hanem mindenki számára mást jelent. Már csak egy olyan egyszerű dologból kiindulva, hogy pl kinek mekkora a keze
Kicsit olyan ez, mint az autók világa: van, akinek Opel Astra Kombi egy böhöm nagy kocsi, míg másoknak az autó ott kezdődik, hogy Dodge RAM Pick up. -
BiP
nagyúr
Ez igaz, de azon kívül mindent megkapott. (na jó, az akksi is kisebb lett, de ez érthető)
És a kisebb fizikai méret miatt a kisebb felbontás kevésbé volt fájó. (a ppi csökkenés kisebb, mint az abszolút felbontáscsökkenés). 4,3"-on a HD pedig szerintem bőven elegendő.
Ha megnézed a többi gyártó "Mini" jelzésű termékeit, akkor ég és föld a különbség a 2 szemléletben a kicsinyítésben.(#70) azopi74: Korábban én is határozottan állítottam, hogy nekem a 3,5"-os Nokia C7/701 után max. 4"-os okostelefon kell, nagyobb szóba sem jöhet.
Ma meg a 4,5"-5"-t sem tartom óriásinak, kb. ez most nálam a lélektani határ. (Azért egy 6"-os 1520 nekem is nagynak tűnik)
Szóval változunk. Szerintem ha ő is használna egy 4,3-as, 4,5"-ös telefont huzamosabb ideig, és megszokná, a 4,7-et sem tartaná furcsának. -
m1lan
őstag
342 ppi azért nem kevés.
@Sonyimádó152: ezért a smileyrengetegért mit fogsz kapni...
@azopi74: ezek szerint nem volt egyértelmű a kommentem
azt írtam, hogy már a 630/635 is Snapi 400-at kapott, a 730-ban meg biztosan nem Snapi 200 lesz, amikor azt az 530 kapta, ami a legalja Lumia.
-
BiP
nagyúr
Tudom, hogy a kompakttal nem a konkrét Compact-ra jeleztél, de hogy ne keveredjen meg senki, hadd kanyarodjak el ide:
A Compact, mint típusjelző a Sony "sajátja", és ők legalább valóban csúcskészüléket préseltek össze kisebb méretre. Ez az, amit minden vevő várna. (lsd. Z1 vs. Z1 Compact)
A Mini jelzés az, amit elkorcsosítottak. Millió példát lehetne hozni. (szerencsére, ezt legalább következetesen használják, így meg lehet ismerni, hogy itt szó sincs apróbb méretű csúcskészülékről).
Nem feltétlenül kicsi méret (4,3 és nagyobb verziók), és biztosan nem csúcskészülék.
Annyiban jogos a dolog csak, hogy az aktuális csúcsra hasonlító középkategóriás gépet adnak ki kisebb méretben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest