Fotón a Lumia 730

A Microsoft piacszerző stratégiájának legfontosabb alappillére a Windows Phone modellek egyre agresszívebb árazása lehet, mely a platform licencdíjának eltörlésén túl a saját portfólió egyre mélyebb árazásában is megfigyelhető. A szoftveróriás hosszú távú célja természetesen a prémium szegmens meghódítása, ám a hatalmas pénztartalékának és a többi divízió jelentős bevételének köszönhetően bőven van ideje lépésenként haladni előre. A mindössze nettó 85 eurós áron debütáló Lumia 530 után a Carl-Zeiss optikával felvértezett Lumia 720 utódja is bemutatásra kerül, mely az előzetes információk szerint a mérsékelt ára ellenére minden paraméterében felülmúlja elődjét.

A fenti képen látható Lumia 730 egyik legszembetűnőbb újítása a 4,3 hüvelykes WVGA megjelenítő cseréje, így az idei frissítésben már 4,7 hüvelykes, 720 × 1280 képpontos panel teljesíthet szolgálatot. A „Superman” belső néven fejlesztett modell igazi különlegessége az önarcképek készítésére optimizált 5 megapixeles előlapi kamera lesz, míg a hátlapon egy 16:9 és 4:3 oldalarányú fotók esetén is maximális látószöget biztosító 6,5 megapixeles szenzor kerül. Az 1,2 GHz-es négymagos processzorral, 1 GB RAM-mal, 8 GB belső tárhellyel és 2000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt készülék már a Nokia „Debian Red” nevű szoftverével érkezik majd, mely abc sorrendben követi az Amber, Black és Cyan frissítéseket.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Készül a Lumia 530

  Egy vietnami online áruház kínálatában bukkant fel a Nokia 520 bejelentés előtt álló legújabb ráncfelvarrása.

 • Elérhető a Lumia Cyan rendszerfrissítés

  Számos új szolgáltatással és az olcsóbb Lumia modellek tulajdonosainak szánt kellemes meglepetéssel debütált a Microsoft kezében lévő Nokia telefonos részlegének felturbózott Windows Phone 8.1 frissítése.

 • Nokia Lumia 930 - ablak, fém tokozásban

  Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.

 • Lumia 520 – túl a tizenkétmillión

  A Microsoft első ízben hivatalos számadatokat is közölt a legolcsóbb Windows Phone modell piaci szerepléséről.

Hirdetés