- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
azt vajon lehet e már tudni hogy a 730 aktív vagy passzív dual sim lesz e ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
új képek..és bemutató
nagyon szuper a 730...már csak az árazásán múlik mindeneladó: vadi új soundcore motion+
-
törölt tag
válasz nightshadow #177 üzenetére
remmélem hamarosan végre hivatalosan is bejelentik...
-
nightshadow
veterán
Fotókon a Lumia 730 és 735 [link]
-
veterán
Ez mar jobban hangzik, de akkor is ott van a reakcioido tobblet, habar igy mar nem sokkal tobb.
Nekem eddig annyi, hogy a zsebembe nyulok a telefonert, mikozben kiveszem, mar nyomom a gombot, rezeg egyet es mar csak meg kell nyomnom, megint, hogy loje a kepet fokusz utan. Ezt szerintem hianyolni fogom.Everybody lies.
-
-
Blyan
félisten
válasz Pttypang #171 üzenetére
Action center lehúzható kódfeloldás nélkül is és onnan indítható a kamera, szintén kódfeloldás nélkül (legalább is a gyári, a Nokia Cameranak kell a kódfeloldás akkor is, ha kameragombbal indítod)
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Pttypang #171 üzenetére
ja arra mondod.
azt hittem úgy érted, hogy amikor már tárva nyitva a kamera app.
azt nem írtad, hogy közben le is van zárva a telefon /vagy csak az én figyelmemet kerülte el/Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
veterán
válasz sz.balazs.95 #170 üzenetére
A megnyomom a gombot es fenykepezek, valamint a megnyomom a feloldogombot, bepotyogom a jelszot, elinditom a kameraappot kozott szerinted nincs idobeni kulonbseg? ROFL!
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
veterán
válasz sz.balazs.95 #168 üzenetére
Nincs gondom a virtualis gombokkal, szerintem megszokom majd. A kameragomb hianya nalam a reakcioido miatt fajo dolog.
Everybody lies.
-
sz.balazs.95
veterán
Igen, arra én is emlékszem.
Csodálkoztam is mindig, hogy a virtuális gombok miért nem jó nekik, ami ráadásul nagyobb, mint a fizikai, és nem valahol a képernyő alatt van, hanem a képernyő közepén, azaz olyan elhelyezésben, ahol a feature phone-oknál is volt.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
veterán
Nekem eddig minden kameras telefonomon volt kameragomb, igy erosen zavar, ha nincs esetleg a kovetkezon. Persze, majd megszokom, de a kepernyos tapicskolos fenykepezes nekem nem jon be, ki is kapcsoltam eddig mindig, sokkal tobbszor mozdult be emiatt, mint a gombos verzioval.
Everybody lies.
-
Gusztáv
addikt
válasz Pttypang #162 üzenetére
Én még emlékszem, amikor anno kezdtek eltűnni a fizikai híváskezelő gombok. Minden egyes tesztben le volt írva, hogy sajnos nincs fizikai gomb, a fórum meg tele volt a kétségbeesett hozzászólásokkal, hogy vesszük majd így fel a telefont. Érdekes mód mostanában ezt már senki nem kérdezi meg, a kamera gomb hiányát is majd megszokjuk (különben is a WP hozta vissza, addig jól megvolt a többség nélküle).
Én személy szerint csak a kamera indítására használom a gombot, fotózáskor nem, mert sok bemozdult kép született vele (plusz a tap to focus egy jó dolog).
Laci
-
Ricardo
titán
-
Blyan
félisten
válasz Pttypang #158 üzenetére
Egyetértek, de nyilvan ezek is okkal történtek. Bar a lehet atsiklottam felette, biztosan nem lesz rajta kameragomb. Képen emlékeim szerint mintha a fickó keze takarna azt a részt, ahol a kameragomb lenne.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
margithid
veterán
Az árra leszek azért kiváncsi, ha azt veszem, hogy a 930 140-150k, 630 40-50k, akkor 730nak valahol 70k körül kell ennie, 830nak meg 100k-nak.
De majd kiderül. -
BazsiBazsi
aktív tag
A szoftveres gombok bejönnek. Várós telefon, jó ideje nem volt hír 8XX szériáról!
-
törölt tag
Mivel Carl-Zeiss optikával érkezik azért nagy hangsúlyt fog kapni a kamera...
Valószínűleg nem kap speciális fotós hátlapot (nem jut eszembe a pontos neve) de azért szerintem egy dedikált gombot azért megérdemelne... -
DarthRoni
tag
Viszont még így is ezerszer gyorsabban tudok elsütni képet windows phone-al, mint szutykolni a lassú bug-os androidos telómmal...
Meg a gyártó fejével gondolkodva, ha csak azért kell a kameragomb, hogy lezárt képernyőnél tudja a felhasználó elérni a kamerát, és semmi más előnye nincs, akkor én se tenném rá egy ilyen készülékre, nem ér annyit az egész, maradhat a magasabb kategóriáknak. -
sz.balazs.95
veterán
Én a Nokia Camerát.
woland_y2k: jólvan, igazad van, ahhoz is kell kameragomb.
(csak azért nem jutott eszembe, mert eddig csak egyszer használtam, akkor is csak azért, hogy kipróbáljam, van-e benne ilyen funkció... )[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Воланд
titán
válasz sz.balazs.95 #137 üzenetére
intezd mar el azt, hogy lezart kijelzo mellett elinditod a kamerat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
HKorn
veterán
válasz sz.balazs.95 #139 üzenetére
ja, én mondjuk az alap kamera appot használom, Nokia Camera kicsit körülményesnek tűnt nekem+lassan is indul.
Én szeretem ha rábökök, fókuszál és lő is.
Run&Ride
-
sz.balazs.95
veterán
én úgy szoktam csinálni, hogy a kijezőre rábökök, de én magam lövöm el a képet, a szélen levő virtuális gombbal. Azt nem igazén szeretem, ha a fókusszal együtt már lövi is a képet.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
HKorn
veterán
válasz sz.balazs.95 #137 üzenetére
detto, ezért nem is értem, hogy miért jajonganak annyian hogy nincs kameragomb, sokkal jobb úgy fotózni, hogy odaböksz a képernyőre ahova a fókuszt akarod.
Run&Ride
-
sz.balazs.95
veterán
válasz DarthRoni #136 üzenetére
Amúgy tényleg nem olyan fontos a kamera gomb, mivel a Nokia kameraszoftverének a felületén mindent el lehet intézni, sőt, még többet is, mint egy kameragombbal. (pl. manuális fókusz)
Elég profin lett megcsinálva a felülete, én nagyon imádom.
gyakorlatilag csak a kamera szoftver elindításához használom a dedikált gombot a Lumia 820-amon.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
DarthRoni
tag
Ha piroséknál lesz, akkor megvan az első tényleg okos telefonom
Egyébként pedig én egyáltalán nem hiányolom a kamera gombot, ha auto fókuszos a kamera, hiszen kb. csak akkor volt rá égető szükség, ha magad akartad lefotózni a telefonnal arra meg már ott van az előlapi kamera.
Remélem eltalálják az árazást, és lesz egy remek középkategóriás telója a Microsoftnak, a középkategória fontos lesz nagyon ha át akarják csábítani a csalódott androidos felhasználókat, akik nem akarnak rootolni meg tökölni, hanem olcsóbb telefontól is megbízható gyors működést várnak. -
sz.balazs.95
veterán
low-end készüléknek szánják, és többnyire csak 1-2 gsm fogja behouni Európába, így nekünk kb. tökmindegy. Ahova szánják, oda meg ez is bőven elég.
-
azopi74
addikt
válasz sz.balazs.95 #131 üzenetére
Érdekes jószág ez a Canvas W121, de az a MSM8212 Snapi 200 egy kicsit kevés szerintem bele. Hogy hajtja az meg a 720p-s kijelzőt?
-
sefan67
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #131 üzenetére
bazz... akkor ezért tetszett ennyire mert nem nokia formájú
[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
válasz bluemirage #123 üzenetére
Való igaz, valamiért hanyagolják a snapi 600-at mostanában, igazán nem is került be a felső-középbe soha, hanem az előző generációs csúcskategória kedvelt procija volt, de azóta néma csend. Így nincs is igazán jelenleg a qcomm-nak felső-középkategóriába való SoC-ja. MTK támogatás meg biztosan nem lesz WP-n. Majd a snap 610 és 615, de azok WP-n a thresholdig nem várhatóak, a 8.1-ből pedig már biztos nem csinálnak ARMv8-as verziót.
Egyébként én az 1520 utódját várom nagyon, de az is biztosan már a threshold generáció első, 64 bites tagja lesz, így jövő tavasz előtt nem érdemes rá számítani. De nem baj, úgyis akkor tervezek valami ütős phabletet venni. Szerintem Snap 810 lesz, 4 GB RAM társaságában, QHD felbontással, stylussal, full MS Office-szal Gemini felülettel
-
sefan67
aktív tag
Sokan írtatok hogy végre 1GB ram, ezért megkérdem:
636-osról mi a véleményetek? Valaki látta már, tud róla valamit?
Elég szimpi 45-50-ért[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
sz.balazs.95
veterán
a kiszivárogtatott képek alapján a 830-nak pöpec kis kamerája lesz. - gondolom az lesz a fő különbség.
ha a 920 - 1020-nál bevált...Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
én a Microsoft helyében inkább azt tartanám szem előtt, hogy minél kevesebb féle felbontás legyen a piacon, így inkább a 720p a nyerő, ráadásul erősebb hw-val, és sokkal jobb kamerával lehet annyival jobb a 830, hogy drágább legyen, mégha azonos is a kijelző felbontása.
-
razzorr
őstag
Jó kis gép lesz ez a 730. Remélem az akku több lesz mint 2000,mert a nagyobb felbontás gyorsabban felzabálja. Ezekkel a kijelzőbe integrált gombokkal meg majd valahogy megbarátkozok, bár jobb lenne úgy mint most. Én tutira erre fogom a 720-at lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Lumia 73x "Superman"
•4.7-inch 720P (likely FWVGA at 854 x 480)
•1 GB of RAM
•Quad-core processor (unknown speed)
•8GB internal storage
•Micro SD expansion up to 128 GB
•6.1 MP rear camera
•5MP front-facing camera
•Dual SIM"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
azopi74
addikt
válasz sz.balazs.95 #104 üzenetére
Már bejelentették, hogy elkaszálják a Nokia X-et, sőt az Asha-t is.
-
azopi74
addikt
-
sz.balazs.95
veterán
De akkor utána Nokia X-re hogy lehet majd appokat leszedni?
Vagy akkor már ezek alapján tudni lehet, hogy azt is elkaszálják?
(Mondjuk nem lenne baj, nem azért kérdezem, csak azt hittem, hogy a Lumiákon kívüli telóknak több időt hagynak.)Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
B1T3
addikt
Kár, hogy egyre gyakrabban látni a dedikált kapacitív gombok helyett ezt a megoldást, hogy a kijelző részét képezik a rendszergombok, kicsit ócskának tűnik (főleg 630-on, ahol kilométeres hely van a kijelző alatt, és ha oda teszik azokat, akkor nem lenne ízléstelen a telefon). Inkább lenne elhanyagolhatóan (1-2 mm-rel) hosszabb a telefon, ha ez az ára, hogy normálisan oda tudják tenni a kapacitív gombokat, mint az előző generációknál.
Persze most csak hangosan gondolkodom, nyilván nem az én igényeimnek akarnak megfelelni a gyártók. -
azopi74
addikt
Nem a "mini" jelző kell ahhoz, hogy könnyebben eladd, hanem az, ami utána következik. A "mini" előtag csak azért kell, mert mégsem nevezheted pontosan ugyanúgy a butított verziót, mint a nagy testvért, mert az már a fogyasztók megtévesztése lenne. Persze így is az, (legalábbis hülyére vétele) de így nem lehet annyira belekötni :-)
Az a kivétel pedig egyébként szándékosan nem mininek, hanem Compact-nak hívja a "kistestvér"-t
-
azopi74
addikt
válasz sz.balazs.95 #96 üzenetére
Nokia már mindenhez csak a nevét adja, ami készülékgyártással kapcsolatos, így természetesen az Ashákhoz is. A Nokia Store a Microsofté, de bezárja, jövő április óta új appok már kerülnek fel, és 2015 decemberében végleg bezár.
-
ctvagyok
őstag
Naja ezzel nemis vitatkozom.
Csak azt mondom hogy a minik nem azt jelentik, hogy a telefon kicsi is lesz, hanem hogy egy kisebb ( és álltalában gyengébb) kiadásai az eredeti modellnek.Szóval a mini jelző az csak azért kell, hogy jobban eladd.Igy meglovagolva az erősebb és nagyobb előd reklámját.Igazából az egész minizés csak marketing.Tisztelet a kivételnek.
4,7 meg alig kisebb mint az 5.Ezt lehetett látni sgs3-4 között.Persze minden a kerettől függ.Nekem nem is a kezelhetőséggel van baj, hanem hogy nagy a zsebben.
Amúgy bírom a nagy telókat, mert jobb rajtuk netezni,olvasni.Télen vígan elvagyok, mert berakom a kabátzsebembe.De sajna nem öltönyben dolgozom, így nyáron már nem jó annyira.[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
"A miniknem nem azért minik mert kicsik, hanem mert kisebbek mint a nagytestvér.pont."
És ami kisebb, mint a nagyobbak, arra nem azt mondjuk, hogy kicsi? Ami meg nagyobb, mint a kisebbek, arra azt mondjuk, hogy nagy. Tudod, a "kicsi" meg a "nagy", az relatív fogalom, Ilyen ez a magyar nyelv ...
"Persze ha az emberek szerint a 4,7 kicsi akkor biztos ugyis van..."
Ha az átlag 5,1-5,3 körül van, akkor a 4,7-re azt mondkjuk, hogy kicsi, az 5,5-ra vagy 6-ra meg azt, hogy nagy.
-
sz.balazs.95
veterán
-
Megfelelő árazással, fehér színben, lehet meg van az egyik vevője
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
törölt tag
1 giga ram? Lehet meg van a következő telefonom
Azért még várok egy 830 bejelentést, hátha. -
őstag
Huhh... végigolvastam, mind a 90-et... Androidról váltottam L925-re és nagyon jó döntés volt. De ahogy WP-nek is megvannak a jellegzetességei, úgy megvan az ideális célközönsége is. Tehát mindenkinek én sem ajánlom ész nélkül. 18 éves kor alatt meg semmiképp. Ott az epénisz, az iskolai kollektív tudat és a sajátos telefonhasználati szokások (kvázi konvencionális módon nem telefonálnak vele és nem is telefonnak használják elsősorban) miatt pl. nem ajánlanám.
A 4,7-es kijelzőméret -sajnos- teljesen rendben van 2014-ben. És sajnos ez akkor is igaz, ha sokaknak ez nagy. Most egyenlőre ebbe az irányba halad a mobilmánia. Volt, időszak, amikor a miniatürizálás jellemezte a mobilokat... hogyan lesz féltéglából,diszkért kicsi... néhány éve megfordult a trend. Az ázsia piacokon már spirálfüzet nagyságú eszközöket szorítanak a fejükhöz... De aki látott japó turistát mostanában, az élőben is meg tudta csodálni. A Lumiák rekordrossz, más szóval borzasztó inch / telefonszélesség mutatóval rendelkeznek. Ezt fontosabban tartom kiemelni, mint a lenti gombsor mizériát. Ezen szerintem a 730 sem fog változtatni.
A Snapi 400 lett lassan a SOC-ok Suzukija... nagyon elterjedt és jelenlegi az átlagigényeket tökéletesen és takarékosan egészíti ki.... a 4 butácska' A7-es mag. Szerintem egy 2000-es akksival vállalható, átlagos üzemideje meglesz. Bár a nagyobb kijelző azért itt egy kicsit többet fog kérni.
Az egész WP közösség nagyon várt már egy 1 Gigás középkategóriás telefont. Szerintem ezt kezdetnek nem lesz rossz.
Hajrá !Meliora sunt bono inimica
-
westcoastog
veterán
Na ez tetszik, remélem nem lesz túl vastag az árcédula.
-
sz.balazs.95
veterán
de te azt írtad, hogy a nagy kijezőkre való igényt a gyártók generálták marketinggel, szerintem viszont az emberek egy nem elhanyagolható részének tényleg kell nagy kijelző, csak eddig nem tudtak venni, mert nem voltak nagy kijelzős modellek a piacon.
-
vince
őstag
válasz sz.balazs.95 #75 üzenetére
én sem írtam, hogy ne lenne
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Pali1119
tag
Na, végre lehet látni az új középkategóriás telókat, bár már kb. a boltok polcain kéne lennie ennek is meg a Teslának is, ha konkrét új 1020-as utód most nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
veterán
Hetfore a telekomhoz!
Everybody lies.
-
Hadrian
tag
Dudoros a kamera körül a ház. Érdekes lenne, ha az említett 6,5 megás kamerához valami ütős stabilizátort kapna.
-
Ádám16
addikt
Ha elhagyják az on-screen gombokat, akkor meg talan tetszene is, de a 720hoz lepest a dizájn jelentősen rosszabb szerintem. A hardver viszont tenyleg jo, ha jol bearazzak, vegre lesz kozepkategoria WP fronton iden.
-
HKorn
veterán
Ennek már lehet tudni a fizikai méreteit? 925-höz képest mennyivel nagyobb?
Run&Ride
-
helixP
nagyúr
-
maddogsilver
csendes tag
Ez a zöld szín nagyon metroszexuális. Ettől függetlenül ha a Carl Zeiss optika jól teljesít, akkor ez lesz az első WP-s mobilom.
-
veterán
Örülök neki,hogy a Nokia kezd kilábalni a gödörböl,és egyre több windows telefonnal rukkol elö.Jó lenne ha a többi gyártó is növelné a win telók számát.Szerintem körökkel veri az Androidot.
duree54
-
tittipecci
csendes tag
Ezt megelőzően Nokia E7-esem volt, az is okostelefon tudomásom szerint, a maga korában méghozzá az egyik legjobb, és a méretével tökéletesen elégedett voltam. Számomra a 4, max 4,5" közötti telefonok a kompaktok. Másnak meg ezek a kis telók, és 5" alatt kézbe sem vesz semmit.
Természetesen egyetértek azzal, hogy minden valamirevaló cégnél dolgoznak piackutatók, akik a fogyasztói igényeket fürkészik, és -ideális esetben - az alapján állítják össze termék portfóliójukat, és nem is állítom, hogy a 730-al a Nokia mellényúlna, sőt, ellenkezőleg.
Ezzel együtt tartom a véleményem, hogy egy olyan fogalom, hogy "kompakt" nem általános egyenértékes, hanem mindenki számára mást jelent. Már csak egy olyan egyszerű dologból kiindulva, hogy pl kinek mekkora a keze
Kicsit olyan ez, mint az autók világa: van, akinek Opel Astra Kombi egy böhöm nagy kocsi, míg másoknak az autó ott kezdődik, hogy Dodge RAM Pick up. -
vince
őstag
teljesen off, de - a témában abszolút laikusként - azt gondolom, hogy masszív kereslet generálható a kínálattal, szerintem erről szól a reklámpiac
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
helixP
nagyúr
válasz tittipecci #65 üzenetére
Hagyjuk már ezt, ismét leírom, hogy NEM a kínálat befolyásolja a keresletet, hanem fordítva. Közgazdaságtan alap.
-
azopi74
addikt
válasz tittipecci #65 üzenetére
"Szerintem azt, hogy egy telefon kompakt, vagy nagy nem az dönti el, hogy a gyártók milyen trendeket erőltetnek rá a fogyasztókra, meg hogy 2014-et írunk, hanem hogy mi a felhasználó igénye."
És történetesen a tittipecci nevű felhasználó fogja ezt eldönteni? Hidd el, minden gyártónál dolgoznak piackutatók, és pontosan azokat gyártják, amire kereslet van. Ha tömeges lenne a kereslet a 4", vagy az alatti telefonokra, akkor azt gyártanák. Látod, végül még az Apple is beadta a derekát a piaci nyomás alatt, pedig ő sok mindent megengedhet magának, és el tudja hitetni a felhasználóikkal, hogy pont arra van szükségük, amit ő gyárt, a többi meg hülyeség... De előbb-utóbb még az ő részesedésük is elolvadt volna, ha ragaszkodnak a 4"-hez.
4,7 inch teljesen kezelhető méret, ha az neked sok, akkor ne okostelefonban gondolkozz szerintem, mert lehet, hogy nem is arra van szükséged...
-
BiP
nagyúr
Ez igaz, de azon kívül mindent megkapott. (na jó, az akksi is kisebb lett, de ez érthető)
És a kisebb fizikai méret miatt a kisebb felbontás kevésbé volt fájó. (a ppi csökkenés kisebb, mint az abszolút felbontáscsökkenés). 4,3"-on a HD pedig szerintem bőven elegendő.
Ha megnézed a többi gyártó "Mini" jelzésű termékeit, akkor ég és föld a különbség a 2 szemléletben a kicsinyítésben.(#70) azopi74: Korábban én is határozottan állítottam, hogy nekem a 3,5"-os Nokia C7/701 után max. 4"-os okostelefon kell, nagyobb szóba sem jöhet.
Ma meg a 4,5"-5"-t sem tartom óriásinak, kb. ez most nálam a lélektani határ. (Azért egy 6"-os 1520 nekem is nagynak tűnik)
Szóval változunk. Szerintem ha ő is használna egy 4,3-as, 4,5"-ös telefont huzamosabb ideig, és megszokná, a 4,7-et sem tartaná furcsának.[ Szerkesztve ]
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz dreamdancer #48 üzenetére
Szerintem a 82 kap kapacitív gombokat, és dedikált kameragombot... plusz valami extra feature-t...
-
helixP
nagyúr
válasz Sonyimádó152 #42 üzenetére
Ha a célod a roham előidézése, akkor azt lehet direktebb eszközökkel is csinálni...
-
halkow
őstag
Tömeg soc ez a s400+1gb ram, 60-70k ért egész jó lenne
Alcatel onetouch idol2s the king
-
tittipecci
csendes tag
Szerintem azt, hogy egy telefon kompakt, vagy nagy nem az dönti el, hogy a gyártók milyen trendeket erőltetnek rá a fogyasztókra, meg hogy 2014-et írunk, hanem hogy mi a felhasználó igénye.
Számomra pl a 4,7 coll konkrétan kizáró ok. A napi telefon használatomhoz, tárolásomhoz, magammal cipelésemhez teljesen elfogadhatatlan, kezelhetetlen méret. Picivel ugyan, de pont annyival lesz nagyobb a 720-nál, ami - nekem - már nem jó.
De ezzel én vagyok így, vannak, akiknek már a Phabletek is kicsik, ők büszkén fotóznak a sportrendezvényeken is tablettel - bármilyen szánalmasan is néz ki. Nem vagyunk egyformák.
Most vagyok készülék váltásban, és bár a 730 technikai újításai (RAM proci, stb) több, mint imponálóak, sőt, hajlamos az ember azt mondani, hogy "Na végre, ez az", sajnos méret miatt inkább felhajtok egy elfekvő új 720-at.
-
HKorn
veterán
ez érdekes kérdés, bennem is felmerült. Valszeg a 830 kamerában jobb lesz sokkal, meg talán 5" kijelzőt fog kapni, esetleg amoleddel.
Soc-t meg fene tudja mit kap, ha megkapná a 930-ét akkor már tényleg kannibalizálhatná azt, szerintem ezt nem lépik meg.
Run&Ride
-
Matada2.3
veterán
Nekem azt hiszem ez az első wp-s nokia ami tetszik a középkategoriában 4,7-Hd-snapi400-1giga ram
Finn the human
-
ddaydome
senior tag
válasz Fancy-boy #50 üzenetére
Sajnos ez a trend, de tegyük hozzá, hogy az Androidnál is elég fosul néz ki szerintem (persze ez ízlés dolga, ebben pedig nem vitázhatunk). A telefon jöjjön csak ki és amikor majd jövő árpilisban lejár a hűségem, akkor végre szakítok a belépő szintű androidos Sony telefonnal (meg úgy az egész Androiddal) és a választásom erre fog esni, ha max 16-ért adják előfizuban. Mostanság konkrétan kb. fél perc, mire bejön a tárcsázó szóval, ha ezen múlna az életem, akkor már nem írnék. Eddig minden, egymást nem ismerő Wp-t használó ismerősömtől azt hallottam: Soha többé Android.... Ez nekem elég meggyőző.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
margithid
veterán
Arról nincs valami hír, hogy nokián kivül más gyártók kiadnának valami olcsóbb készüléket? Akár kínai gyártók, lenovo, huawei, zte stb...
-
azopi74
addikt
Van még hely szerintem bőven a 730 és a 930 között. Én valami ilyesmire tippelnék: Snapi 600, FullHD, 13 MPixel kamera, 16 GB háttértár, 1 GB RAM.
-
törölt tag
gratulálok az MS-nek a "Debian Red" elnevezéshez!
-
Gusztáv
addikt
válasz #14841344 #30 üzenetére
Kiindulva abból, hogy eddig csak a csúcs Lumiák-ból kapott pár beépített QI töltőt, nem hinném, hogy pont ebbe kerülne bele.
@sz.balazs.95: azért a QI töltés még mindig egy elég exkluzív dolognak számít, kár ezért a MS/Nokiát ostorozni. Már azzal is elég előremutatók voltak, hogy a legtöbb modellnél opcionálisan meg lehetett oldani a dolgot, és nem az ebay-ről kellett vadászni valami kínai hátlapot.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
elmepocok
tag
Az, hogy lehetőség van virtuális gombok alkalmazására azt jelenti, hogy kötelező is lett? :/
Elég gagyin néz ki. -
satz18
őstag
Ez a telefon jó leváltója lehet az előző generációs csúcsmodelleknek. (pl HTC 8X) Ebből az is következik, hogy 60k alatt fogja csak megérni beruházni rá, legalábbis addig, amíg kapható az előző gen. Mondjuk mire azok teljesen eltűnnek, addigra sztem ennek is 60k alá esik az ára.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Fancy-boy
addikt
Ezek a szoftveres gombok elég gagyin hatnak, szerintem.
Remélem nem ez lesz a trend. -
Lomha 8V
addikt
Jó kiállású, de azt hittem nagyobb a kép alapján.
(#46) Plazmacucci: Van baj a gyereknél, kézen foghatja a másik hsz gyűjtőt, FATtila78-at...
[ Szerkesztve ]
-
dreamdancer
őstag
Én csak azt nem értem, ha ebben ott van a 720p meg az 1 GB RAM, akkor hol lesz a 830 helye? A Snapi 800, az FHD meg a 2 GB RAM ugye a 930, a Snapi 400 és a 720p mellé a 2 GB RAM öncélú és értelmetlen lenne, szóval kíváncsi vagyok, mivel lesz több a 730-nál úgy, hogy a 930-ba "ne harapjon bele"?
Amúgy meg szvsz ez a legkiegyensúlyozottabb 8.1-es Nokia, az átlagjúzernek a legjobb választás.
Nem a lényeg a fontos.
-
kengyel
nagyúr
Ez így elsőre jól hangzik. Reméljük jó árazással köszönt
kengyel
-
félisten
-
azopi74
addikt
válasz Sonyimádó152 #42 üzenetére
Ez azt hiszem, hamarosan törölve lesz, két napos ban kíséretében
-
m1lan
őstag
342 ppi azért nem kevés.
@Sonyimádó152: ezért a smileyrengetegért mit fogsz kapni...
@azopi74: ezek szerint nem volt egyértelmű a kommentem azt írtam, hogy már a 630/635 is Snapi 400-at kapott, a 730-ban meg biztosan nem Snapi 200 lesz, amikor azt az 530 kapta, ami a legalja Lumia.
[ Szerkesztve ]
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
Sonyimádó152
csendes tag
Gyönyörűségem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 60 ezerért jönne! Sony Xperia M2 ellen... HD kijelző!!!!
Ezt ne csináld! Ez nem kifestő!
[ Módosította: CoolMan ]
-
m1lan
őstag
válasz Energie X #37 üzenetére
Ha már a 630/635-ben is Snapi 400 van, kizártnak tartom, hogy ebbe ugyanazt a procit tegyék, mint a legalja kategóriás 530-ba.
Ezek a szoftveres gombok szvsz nem kellenének. Gondolom alul is marad a káva, és azok még plusz teret is vesznek el a kijelzőből...
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
sz.balazs.95
veterán
amúgy az mekkora köcsögség már...
1. egy nyamvadt tekercset kellene felrakni a hátlapra (A Lumia 925-ről pl. vannak fent videók a neten, hogy lehet utólag belerakni)
2. külön tok kell a töltéshez? nemár... nem pont az a qi lényege, hogy egyszerűbb legyen vele a töltés?amit a Lumia 820-nál csináltak, hogy külön hátlapot kell venni, az eredeti helyére, az még rendben van, de ez már teljesen elbénázott így. persze a 100+-os kategóriában ez is normálisan meg van oldva.
Jó lene, hogyha csak a legalsó kategóriából száműznék a qi-t, akkor esetleg mév véletlenül el is terjedne a technológia.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
ghost364
senior tag
Szerintem ez tetszetős lett. Ez már az a kategória, amire majd lecserélném az 520-at.
-
őstag
Nincsenek kapacitív gombok? 6,5 MP-es kamera? nem látok kameragombot sem... Az 1GB ram jó dolog, kérdés, milyen proci lesz benne? Sanpi 200? Egyenlőre nem látok benne semmi olyat, amiért érdemes lenne cserélnem... Talán majd a 830
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
HKorn
veterán
válasz sz.balazs.95 #29 üzenetére
jah, a 720 az valahogy nem igazán volt jól pozícionálva, vagyis árazva. Ez valszeg jobban át lesz most gondolva.
Mindenestre kiváncsi leszek az árára, eddig kellemes meglepetés volt a 630 és 930 árazása.
Run&Ride
-
törölt tag
Totál a 920-as háza.
-
BiP
nagyúr
Tudom, hogy a kompakttal nem a konkrét Compact-ra jeleztél, de hogy ne keveredjen meg senki, hadd kanyarodjak el ide:
A Compact, mint típusjelző a Sony "sajátja", és ők legalább valóban csúcskészüléket préseltek össze kisebb méretre. Ez az, amit minden vevő várna. (lsd. Z1 vs. Z1 Compact)
A Mini jelzés az, amit elkorcsosítottak. Millió példát lehetne hozni. (szerencsére, ezt legalább következetesen használják, így meg lehet ismerni, hogy itt szó sincs apróbb méretű csúcskészülékről ).
Nem feltétlenül kicsi méret (4,3 és nagyobb verziók), és biztosan nem csúcskészülék.
Annyiban jogos a dolog csak, hogy az aktuális csúcsra hasonlító középkategóriás gépet adnak ki kisebb méretben. -
sz.balazs.95
veterán
A Debian alapú Ubuntum mellett jól mutatna. persze ha nem csak egy belső név lenne.
azt mindenképp jó látni, hogy most már normálisan el vannak különítve a kategóriák.
a régiből kiindulva az 5xx egy új, legalsó, a 6xx a korábbi 5xx helyére lépett, a 7xx a 6xx felé egy kicsit, és a 8xx meg remélhetőleg maradt egy szinten, így nincs az, mint korábban, amikor is a 720 a 620 szintjén volt, jobb kamerával, de a 820 árán.
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem úgy volt, hogy minden sorozat újabb tagjait eggyel lejjebbi árszegmensbe pozicionálják? Pl: az 520-nak a 630 az utódja, és nem az 530.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Blyan
félisten
Amúgy komoly, hogy a virtuális gombsor már feltűnt a legelső Nokia WP7-es prototípuson és három év kellett, hogy ez végleges kiadáson is szerepeljen.
-
törölt tag
Vajon a 720-hoz hasonlóan a 730-t is lehet majd vezeték nélkül tölteni?
-
helixP
nagyúr
Ja, de valahogy az emiatt sírók ebben a topicban elmaradnak. Ez a telefon kb. így néz ki.
-
M3oH
addikt
Jó árazással ez üthet. Nekem bejönnek a Nokiák ás a Win is egyre "okosabb". Bár a Nexus vonalat még nem adnám felérte.
-
félisten
-
Blyan
félisten
Azért az akksin dobhattak volna még....
-
azopi74
addikt
SoC ezek szerint 8x26, ami nem feltétlenül előrelépés a 720-hoz képest. Az 1 giga ram viszont dicséretes. Alsóközép kipipálva, várom a 830-at, mert még mindig elég nagy az űr a 730 és a 930 között.
-
ctvagyok
őstag
Érdekes hogy ide senki nem irja be, hogy nincs csúcsvindóz kisebb kijelzőmérettel.Ezis jó bitangnagy lesz mán, me a kijelzőméret növelés az fícsörBár 4,7 még elmegy, a káva sem akkora nagy.Nem kijelzőmérettel kéne a készülékeket pozícionálni.Mert ha jó kamarás vindúzt akarok akkor legyen legalább 5 ös, me a nagyobb jobb Az meg hogy a villanó pluszpont nevetséges.Remélem lesz valami kisebb jóáras windoz, nagy hiányosságok nélkül, mert ki szeretném próbálni a rendszert.
-
wozzy
tag
Formabontó és merész design Ezek a Nokiák is egy kaptafára készülnek. Én nem tudnám megkülönböztetni őket. (1-2 kivétellel)
Egyébként a fiatalabbakat biztos megfogja ez a rikító nokiás színvilág.[ Szerkesztve ]
-
C$abi
aktív tag
Ez kvázi egy 630-asnak a felturbózott verziója, mert javítja azokat a hiányosságokat, amit a felhasználók a 630-nál észrevettek, pl. itt 1GB RAM van benne vakuval jobb kijelzővel, de a chipset meg ugyanaz a Cortex-A7-es, Quad-core Snapi 400-as.
Én várom, mert WP8.1-es mobilokból még nem készült középkategóriás modell.
Ja még valami. Miért nek lehet normális, kapacitív gombokat használni a WP-nél? A költségcsökkentésen kívül van ennek értelme. Meg egyébként ennyire számít 50-60¢?[ Szerkesztve ]
-
Maxentius
addikt
Debian...
Annak örülök, hogy az előlapi kamera felbontása nő, de a "szelfi" szótól kiráz a hideg.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
tothmaxy182
őstag
Jé, ebbe már jutott villanó? Ki gondolta volna...
Minden szavam magánvélemény!
-
unyadavid
senior tag
Ha a 925 alá áraznák (pl. 65 kártyásan) szerintem egész jó vétel lenne. Korrekt külső, kijelző, teljesen normális hardver (windows phone - több nem is kell) és jó kamerával jó lesz ez.
-
margithid
veterán
Árról nincs valami infó?
Aksiból nagyobb azért elfért volna.
Nekem bőven elég lett volna a 630 is, vakuval és 1 GB Rammal. -
jacis
nagyúr
Elég semmit mondó szegénykém...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Cruzolka
aktív tag
Ez tetszik Anno a 720 is tetszett. Ha jó áron kezd, lehet váltok WP-ra!
Zolka
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest