- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez így van, a leányvállalatok beleszámítanak az anyavállalatba
de értem, hogy arra akarsz kilyukadni, hogy a MÁV-ot több kisebb darabra szedték, és ezért egy darab MÁV nevű cég nem létezik, de ez meg nem igaz
önálló cégként létezik a MÁV Zrt, és birtokolja MÁV Csoport fentebb felsorolt leányvállalatait. -
olyan, hogy MÁV van
ez az anyavállalata a Startnak, a Trakciónak,, FKG-nek, stb.
Cargo viszont nincsen, a MÁV Cargo-t évek óta Rail Cargo Hungaria-nak hívják, ami a Rail Cargo Austria leányvállalata (ami meg az ÖBB tulajdona)(#51) Crystalheart erre a BKV-s trolis nyereségre tudsz nekem linkelni egy forrást? köszi
(#47) 8th leírtam, hogy hol kellett volna panaszt tenned? le. ehhez képest egy fórumon írod le a nyűgöd, holott meg volna a lehetőséged a szolgáltató elleni fellépésre, tehát hisztizel. a megoldáshoz pedig egy centivel nem kerülsz közelebb.
-
Vladi
nagyúr
Itt vannak a bérletárak.
2 diák 2 felnőtt: 20 k. Egy tank benzin. Olyan napi 30 km kocsikázás jön ki belőle. Hétköznapra számolva, városi fogyasztás mellett. -
8th
addikt
Nem én egyáltalán nem hiszem azt. Viszont amióta itt lakom 2x volt olyan, hogy egy csekket duplán akart kifizettetni velem az áramszolgáltató. Ez már csak azért is vicces mert mióta az eszemet tudom sosem fordult elő olyan, hogy azt határidő után késve fizettem volna be, soha. Hogy az informatikai rendszerük egy kalap x@r vagy szimplán csak egy szellemi fogyatékos idiótát ültettek oda hová nem kellett volna azt nem tudom. Mikor az orruk alá dugtam a már hetekkel korábban befizetett villanyszámla csekket bőszen vakargatták a fejüket, hogy hát az ő rendszerükben ez akkor sincs benne. És akkor ül a nő mint egy rakás szerencsétlenség meg telefonál jobbra balra hogy mit csináljon. Nekem kellett mondani, hogy nem először fordul elő fénymásolja le a csekkemet vigye be a rendszerbe. Nevetséges. Ezt 2x játszották el VELEM. Már elnézést de jobb dolgom is van délutánonként mint, hogy az Ő trehányságuk miatt az ügyfélszolgálati irodába rohangáljak a szabadidőmben. Az meg, hogy a pénzünkért nyújtott szolgáltatás a béka segge alatt van nem kérdés hanem tény. Energiatakarékos izzók sorba mentek tönkre egyik sem bírt ki egy évnél többet. Először azt hittem azért mert az egyik legolcsóbb noname nagyáruházi vackot vettem. Azóta kipróbáltam már a tungsramtól az osramon át mindent hát azok sem bírják semmivel sem tovább. Villanyóra csere megvolt a helyzet továbbra is változatlan. Az udvaron lévő hagyományos villanykörte szinte folyamatos vibrálásán tökéletesen látszik hogy ingadozik az áram. Valóságos csoda, hogy az itt töltött 1,5 évtized alatt még sem a hűtő sem a mosógép nem ment tönkre. Személyeskedés? Khm... nem én nyitottam beszólással hanem ő. "ehelyett egy fórumon hisztizel..." Nem. Abszolút nem hisztizem csupán leírtam a saját tapasztalatomat egy nyilvános fórumon.
-
Brumi
senior tag
Köszi, meg tudom védeni majd magam
Amúgy meg vannak olyanok, akikkel szemben nem is érdemes védekezni, annyira reménytelenek...
Az érdekelne, hogy mi történne, ha a hőbörgő emberek vennének a tőzsdén energiaszolgáltató részvényeket és nem lenne sem osztalék sem árfolyamnyereség. Akkor bezzeg pattognának, mint kecskeszar a deszkán.
-
az olcsóság is relatív. egy diák, illetve a szülei terheihez képest ez mondjuk egy elfogadható ár.
természetesen nem azt mondom, hogy ez így jó, mert ez attól nagyon távol áll, nagyon sok mindent lehetne csiszolni az egész rendszeren, csak neki kéne fogni, meg bevállalni, hogy a nyugdíjasok a végén nem fognak ingyé' buszozni.
ajánlom a témában a következő cikksorozatot:
A vasúti utazási kedvezmények szövevénye - bevezető, 1, 2, 3, 4. rész -
Bird
addikt
Általánosságban fókuszálva: Belülről látva évek óta a rendszert (államigazgatás) azt kell, hogy mondjam évről évre rosszabb minden. Megjelennek a különféle médiákban a létszám leépítésről szóló hírek aztán rá fél évvel később sorra veszik fel az embereket holmi VIP listákról. Ilyen mentalitással az állami cégek soha a büdös életben nem fognak jobban működni. Ja és ne felejtsük el, hogy teljesítmény értékelés csak papíron létezik ebben a szektorban. A jóléti állam pedig örök illúzió marad kicsin országunkban. 20 ezer mrd államadósságot 9 millió ember nem képes "visszafizetni" mindezt úgy, hogy a lakosság elöregedő, a többségük ilyen vagy olyan okokból nyugdíjas, nem kereső képes.
-
töm.köz: a jegyár sehol a világon nem fedezi a költséget, és ezzel nincs is baj, erre van az állami és (önkormányzati cég esetén) az önkormányzati normatíva.
a magyarországi probléma az, hogy az állami normatíva eddig is főleg csak papíron létezett*, mostmár úgy se nagyon, az önkormányzatoknak meg másra sincs pénzük.néhány hónapja volt egy töm.köz. konferencia itt Szegeden, ahol különböző EU-s közlekedési társaságok fejesei jöttek el beszélni, és bemutatni a cégük működését, és nem értették, hogy a magyar ágazat miért van ennyire a béka segge alatt. aztán utána az állukat keresték a földön, és elképzelni sem tudták, hogy mi az, hogy a szolgáltató köteles szolgáltatni, a megrendelő meg cserébe b*szik fizetni!?
az itteni kollégák pedig széttárták a karjukat...* pl ha te 67%-os kedvezménnyel buszozol, akkor az állam elvileg kipótolja a jegyed árát a Volán / MÁV felé. gyakorlatilag inkább nem, de ha mégis akkor is hiányosan vagy sok évvel ezelőtti "árfolyamon"
-
mivel az állam az őt átszövő korrupció miatt képtelen bármit is nyereségesen csinálni, így másoktól kénytelen elvenni azt. értelemszerű, hogy először a nyereséges ágazatoktól veszik el a pénzt, mert ők később fogják ezt megérezni, és mert gusztustalan demagógiával könnyű elmesélni a népnek, hogy "a mocskos bankok meg multik..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest