- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
De ha jól emlékszem folyamatosan be van lengetve, hogy a Windowsba épített el is fog tűnni. Ezért sincs ajánlva a Windows 11 topicban sem. Igazából nem nyúlt a Microsoft hozzá nagyon a Windows 7 óta
-
King Unique
titán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Most pontosan melyik fajta mentésre is célzol a linkeltek közül?
Más programoknál a visszaállításnál talán nem állítható be, hogy mely partíciók legyenek visszaállítva, fájlszintű mentésnél mely fájlok, mappák? -
King Unique
titán
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
• Az megvan, hogy itt a "backup-restore" a rendszer, a partíciók képfájlba mentését jelenti és nem a partíción belül a fájlok, mappák külön mentését?
Ennek alapján pedig eleve más a lemezképfájl létrehozása és a biztonsági másolat / fájlelőzmények szolgáltatás. + Van még a hibrid Windows Backup, aminél lehet külön vagy egybe a fájlokat / mappákat és rendszerpartíciókat menteni, de ott is a jelen cikk szempontjából a partíciók képfájlba mentése és visszaállítása lenne a lényeg.• A felsorolt funkciók a Windows 8.x-ben lehet nem feltétlen, de a Windows 10 és 11-ben ugyanúgy benne vannak, vagyis a "nyolctól kezdve" ilyen normában nem egészen pontos.
• A Windowsok beépített lemezképfájl létrehozó eszközét (SIB) már évek óta nem fejleszti a Microsoft és eleve 3rd party program használatát javasolják helyette, amiről a Windows topikokban is már volt szó (példa).
• Az hogy a "virtuális meghajtó" hogyan kapcsolódik az előbbiekhez, nem igazán világos
Vagy max. az elkészült mentés, lemezképfájl felcsatolásaként lehet reális.
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
Nekem olyasmi emlékeim voltak róla, hogy vagy nem minden telepített programot (csak az általa ismert "nagyokat"), és/vagy nem a teljes registry-t, és/vagy a teljes profil könyvtár helyett csak annak speciális részeit (pl. Dokumentumok, Képek) volt képes visszaállítani, szóval nagyon-nagyon messze volt a szektor szintű backuptól.
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
De az alábbiakat tudja? (ami a tesztben is lett vizsgálva)
"SSD1-n adott 5 db partíció, 4 db tartozik a W11-hez és 1 db adatpartíció. A feladat az, hogy az adatpartíciót kivéve, mentés-visszaállítás és/vagy klónozás segítségével SSD2-re vigyük át a működő rendszert."
Tehát az OS partíciókat (és csak azokat) le tudjam menteni és egy másik meghajtóra visszaállítani... Ha azt mondod, hogy igen, akkor valamikor szakítok rá időt és letesztelem, de feleslegesen nem szeretnék vele foglalkozni.
-
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
Vista-nál használtam a beépített funkciót először, meg utoljára is, mert megszivatott, nevezetesen elkészítettem egy full mentést, legyártottam az indítólemezt (akkor még CD-t), aztán vettem egy nagyobb kapacitású merevlemezt, gondoltam akkor arra állítom vissza a Vista-t... Hát azt nem engedte, csak az eredeti helyre...
Azóta (W7-től) nem követtem a beépített backup-restore funkcionalitását, valóban gőzöm nincs róla, hogy most mi a helyzet vele, ezért nem is tettem bele a tesztbe...
-
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Nyilván időnként van teljes backup is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest