- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OS alatt telepített és futtatott Hasleo-ban ez alapból venne van, viszont a WinPE boot-ba nem teszik bele. Leírtak egy hosszabb indoklást, amiért ezt nem módosítják. Amúgy nagyon korrektek voltak, nem intézték el annyival, hogy nincs és nem is lesz ilyen funkció és kész, hanem szépen levezették, hogy miért nem (amúgy teljesen érthető és logikus okai vannak).
-
Sajnos semmi időm nincs PH-ra, kb. aludni járok haza, non-stop mókuskerék van most (meg még jó ideig).
Hasleo Free tudja: Hasleo V5.4.2.0 - FiltersSzvsz más ingyenes alkalmazásban is elérhető ilyen opció, de most nincs időm megnézni minden progit, amit teszteltem. Talán benéz(nek) valaki(k), aki(k) segíteni tudnak ebben.
-
Az a nagy helyzet, hogy a backup/restore progik piacán (meg idevehetem a particionáló progikat is) a kínai cuccokkal szép számmal lehet találkozni és a legjobbak közt vannak.
Aomei, Easeus, Hasleo, DiskGenius, Macrorit, NIUBI stb stb mind-mind kínai fejlesztés.
Van, amelyeket ezek közül megjelenésük óta használom, nem tapasztaltam biztonsági problémát. Természetesen ha nagyon "parázol" kínai szoftverektől, akkor keresni kell mást...PS: Engem nem érdekel politikai agymenésen alapuló megközelítés/megítélés egy szoftver esetén, pont ezért mai napig Kaspersky-t használok, hiába állította Trump bácsi (már az előző ciklusában), hogy kémkedik/szivárogtat Ororszország számára (és száműzte USA-ból meg egyéb "fejlett országok" is beálltak ebbe a sorba, pl. MO. is), szakmailag a mai napig nem bizonyította senki, semmilyen biztonságtechnikai cég, hackercsoport stb, hogy ez így lenne. Hülye lennék a piac legerősebb védelmi progiját csak politikai agymenés miatt lecserélni...
-
Megy a levelezés a hasleo-val, most leírtam/javasoltam nekik 2 lehetséges megoldást is, remélem kivitelezhetőnek ítélik és megvalósítják
2 megoldás is lehet, az egyik hogy a feladatokat tároló állományok hiányoznak a WINPE ISO-ból/USB-n boot-wim-ből, ezért oldják meg, hogy létrehozáskor adják hozzá a WINPE ISO-hoz vagy USB esetén a boot.wim-hez... (ha lesz időm, magam is kipróbálom, legyártom a WINPE-t, hozzáadom a fájlokat és újrakreálom az ISO-t)
A másik, hogy egyszerűen egy import/export funkciót kellene beletenni a HBSF-be, és akkor be lehetne tallózni a feladatokat tároló állományokat.
Ezt próbáltam, OS alatt működik, azaz van 2 fájl aC:\Program Files\Hasleo\Hasleo Backup Suite\bin\
mappában
TaskConfig.xml és OperationLog.db (SQlite3 adatbázis), ezt a 2 fájlt kell elmenteni bárhova, aztán ha újra kell telepíteni az OS-t/HBSF-t, akkor csak vissza kell őket másolni a korábban említett mappába. Mondjuk ennek így önmagában "nagy értelme" amúgy nincs, mert ha nulláról kell visszaállítani mindent, akkor OS alatt és WINPE alatt is van lehetőség betallózni korábbi, akár különbségi mentést is, szóval inkább csak + infóként írtam le. -
-
Ja, így már értem mi a kérdés.
Most már nem nézek rá, mert ma ebben a hidegben csoportosan haverokkal erdőn fát termeltünk, aztán egy "kicsit" át vagyok fázva, meg "kellemesen" elfáradtam. Majd holnap megnézem, aztán ha tényleg gebasz van WINPE-ről boot-olva, akkor írok Hasleo-nak megint. Gondolom az lehet a gond, hogy WINPE-ről mindig egy FULL-t akar készíteni, nem lehet megadni korábban készített FULL vagy INCREMENTAL backup-t neki, amolyan BASE-nek, hogy azt vegye alapul...
Windows alatt -ezt most látatlanba írom- 100%, hogy megy a dolog.Szóval OK, "intézkedem" ha kell, de most betakarózok, aztán megyek tollas bálba...
-
Ha elolvasod a tesztet, akkor az AOMEI-t felejtsd is el, de nagyon...(tesztben szerepelt verzió leszerepelt)
Ez a 2 mentési mód -nagy általánosságban- egységes, a különböző backup/restore progik esetén, azaz kb. ugyanazt jelentik, ugyanúgy értelmezik a dolgot és ezáltal ugyanazt is "csinálják".
1. Különbségi (differential) és növekményes (incremental) mentés is egy TELJES mentésre épül. (Ha egy szoftverben nem a teljes mentés az alapértelmezett, az akkor is -elsőre- egy teljes mentést fog készíteni)
2. A fent említett 2 mentési mód között az a különbség, hogy míg a különbségi mentés mindig az utolsó TELJES mentés óta/után megváltozott fájlokról készít mentést, addig a növekményes a legutolsó mentés óta (ami lehet nem TELJES mentés is) megváltozott fájlokról készít mentést.
3. Mivel mindkét mentési mód alapvetően egy TELJES mentésre támaszkodik, ezért alapvető fontosságú, hogy az a bizonyos teljes mentés maradjon is meg (nem lehet pl. törölni), ellenkező esetben TEMU szopóálarc rendel...
-
A Hasleo Backup Suite Free eddig is a leggyorsabb ingyenes backup/restore alkalmazás volt a piacon, mivel ún. multi-threading technológiát használ.
Nagyobb sebességgel csak a Macrium Reflect X rendelkezik ill. már csak rendelkezett, mivel a Hasleo is áttér a jövőben az ún. Zstandard tömörítési algoritmus használatára, ami majd a V5-s verzióban debütál.Most azonban rendelkezésre bocsátottak egy V5-s tesztverziót, kizárólag a sebességtesztelés céljára, épp ezért nagyon fontos, hogy ezt a verziót:
NE HASZNÁLJÁTOK RENDSZERMENTÉSRE, mert nem garantált, hogy vissza is lehet állítani belőle (hivatalos, végleges V5 megjelenéséig maradjatok a V4.x változatnál)
Ebben a változatban az új tömörítési algoritmus, kizárólag backup készítésekor működik, klónozás és fájl biztonsági mentése funkciókban nem.2 dolog, amit be kell állítani a V5 tesztverzióban
1. Tömörítési hatásfokot közepesre (medium)
2. Teljes (full) mentési módotKonfigom: adatlapom
Rendszermeghajtóm: Samsung 970 EVO Plus NVMe 250GB, 52GB foglalt hellyel
Backup mentési helye: Samsung 870 QVO 1TB
(backup-t rendszer alá telepített Hasleo-val készítettem, nem WinPE-ről boot-olva)Csak összehasonlítás képpen: Amikor a tesztet készítettem, akkor a foglalt hely a rendszermeghajtón ~25GB volt, akkor, a V4.9.0-nak 00:02:51 idő kellett, most meg az ~52GB foglalt hellyel meg 00:01:03
Azt kell mondjam, hogy meggyőző!
-
A tesztben szereplő progik és ezek tesztben szerepelt verziói nem triál-ként voltak megjelölve, hanem Freeware-ként. Nincs tudomásom arról, hogy 30 nap múlva meg kiírnák, hogy mégsem freeware-k.
Az természetesen benne van/lehet a pakliban, hogy a jövőben (nekem sincs üveggömböm ugyebár) egy újabb verziótól kezdve esetleg fizetőssé teszik valamelyik progi(ka)t, épp ezért töltöttem fel őket MediaFire-re (meg van osztva a blogban, bárki, bármelyiket letöltheti) és ezen verziókat nem fogom frissíteni. (Hasleo-t frissítettem, mert találtam benne egy hibát) ill. a DiskGenius-t, mert ott is találtam hibát, de az a particionálással volt kapcsolatos, de ha már jeleztem nekik, meg ki is javították, akkor gondoltam frissítem ezt is) -
Mert a Linux dual boot-os masinákat küldte el elsőre(laposokat rendesen) ez a frissítés, alapvetően innen vették észre, hogy valami nem oké. Augusztus közepe-vége fele kezdtek el szitkozódni a Linux-osok rendesen...
Windows 11, version 22H2 known issues and notifications (23H2 is érintett, 24H2-ről nem írtak) -
-
-
-
"Arra figyeljetek hogy valaki poénból hiddenre állította a fileok attribútumát."
A DG hozza létre így a pendrive-t, hogy minden fájl attribútuma rejtett.
A boot-os pendrive létrehozása nem takarítja le a pendrive tartalmát (nem formázza), gondolom azt akarták elérni így, hogy a user ne tudja letörölni ezeket a fájlokat (ha nem látja alapból). Persze az érme másik oldala, hogy ha nem látja, hogy vannak ott fájlok, akkor simán le is formázhatja, mivel nem tudja, hogy vannak ott fájlok... -
Noha -ebben a pillanatban- a reference oldalon még nem módosították a kiadási dátumot, de a letöltésnél már a Hasleo Backup Suite Free V4.9.3 töltődik le, amiben a korábban említett hibát orvosolták.
MediaFire-re feltöltöttem az új programverziót ill. az általa létrehozott Boot Media-t is.
-
Eredményes volt a Hasleo Support-l a levelezés, tesztelés. Megkaptam az új telepítő build-t, kijavították az itt említett hibát.
Elméletileg hamarosan hivatalosan is meg fog jelenni a honlapjukon. -
Ilyen esetben, amikor készítesz egy mentést, aztán megváltozik a partícióstruktúra (mert módosítsz rajta, mert pl. Linux-t telepítesz stb), akkor a visszaállítás fokozott figyelmet igényel, mert szoftvere válogatja, hogy mit enged/mit csinál visszaállításkor. Bele lehet futni abba is, hogy simán az eredeti partícióstruktúrát állítja vissza, ilyenkor meg megy (mehet) minden a levesbe (ha nem figyel vagy tapasztalatlan a versenyző), amit a backup meg a restore közt "mókolt" az ember...
Az átlag felhasználókra azért nem jellemző, hogy backup után telepít Linux-t, Windows mellé, nyilván Te tisztában vagy vele, hogy mit és hogyan csinálsz...
-
-
Jó lenne, ha nem csak az Aniversary változatban javították volna, hanem minden más érintett szoftverükben...
A kevés szabadidőmben, erőltetett menetben készült a teszt, ha USB-t használtam volna, akkor nem végeztem volna vele ~1,5 nap alatt, akkor ennél több kellett volna jócskán...
Kösz, a tesztet meg használjátok egészséggel!UI: Épp levelezgetek a Hasleo Support-l, mert találtam ezt a hibát ([link]), készségesnek tűnnek, bekértek LOG-okat meg más infókat, remélhetőleg a következő build-ben már javítva lesz az a bug (más gépen is kipróbáltam, ott is jelen van a hiba)
-
-
Nem a Te készülékedben van a hiba, leszedtem ezt: Partition Manager Community Edition
Nem mértem, de 2-3 percig villogott a pendrive mire elindult a progi (addig ennél is csak mennek a pöttyök a spalsh screen-n), ha lehúztam a pen-t, akkor egyből továbbment és indult... Szóval pont ua. mint Nálad... (gondolom ha Te is várnál több percet, akkor nálad is elindulna) -
válasz
King Unique #27 üzenetére
"...egyéb opciók is, ahol pl. a "partíció mentésénél" eleve kijelölhetők egyesével a menteni kívánt partíciók, azaz belefoglalható ezáltal a mentésbe az MSR partíció is, + ha több db WinRE partíció van akkor a másikak is, stb."
Ó, 'asszed nem gondoltam Én erre?Végig is zongoráztam: [01] | [02] | [03] | [04] | [05] | [06]
Csak éppen amikor vissza kellene állítani a partíciókat, akkor azt meg egyesével akarta visszarakni, nem engedte, hogy az összes partíciót kijelöljem egyszerre... Na akkor mondtam magamban, hogy 'emennek ezek a 'csába, azt hagytam is a dolgot (biztos nem fogok 4x "futtatni" partíció visszaállítást a 21. században, az hot ziher(még ha így jó is lett volna minden, akkor sem))...
"...a C mellett a működéshez szükséges főbb segédpartíciók (ESP, WinRE) át lettek másolva..."
WinRE sem lett másolva, csak az EFI meg a rendszer (mondjuk ez a 2 biztosan kell) -
válasz
King Unique #22 üzenetére
Ha van kedved és időd (meg bárki másnak) akkor hajrá.
AOMEI Backupper Professional és AOMEI Cyber Backup Premium 1év licenc
Le kell csak tölteni, a ZIP-ben egy TXT fájlban ott a serial, aktiválástól számítva 365 nap.
(biztosan nem tudom, de szvsz a visszaszámláló lejártáig lehet aktiválni)Amúgy az OS elindult és működött 2db partícióval is, csak ugye a tesztnek az volt a követelménye, hogy 4 db partíció legyen átvíve és a méretük se változzon (100MB-osat 99 MB-ra méretezte, a hiba képen látható)
Lehet, hogy a Pro-ban lévő ficsőrökkel (amik a Free-ben nem elérhetőek) más eredmény születik.
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
De az alábbiakat tudja? (ami a tesztben is lett vizsgálva)
"SSD1-n adott 5 db partíció, 4 db tartozik a W11-hez és 1 db adatpartíció. A feladat az, hogy az adatpartíciót kivéve, mentés-visszaállítás és/vagy klónozás segítségével SSD2-re vigyük át a működő rendszert."
Tehát az OS partíciókat (és csak azokat) le tudjam menteni és egy másik meghajtóra visszaállítani... Ha azt mondod, hogy igen, akkor valamikor szakítok rá időt és letesztelem, de feleslegesen nem szeretnék vele foglalkozni.
-
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
Vista-nál használtam a beépített funkciót először, meg utoljára is, mert megszivatott, nevezetesen elkészítettem egy full mentést, legyártottam az indítólemezt (akkor még CD-t), aztán vettem egy nagyobb kapacitású merevlemezt, gondoltam akkor arra állítom vissza a Vista-t... Hát azt nem engedte, csak az eredeti helyre...
Azóta (W7-től) nem követtem a beépített backup-restore funkcionalitását, valóban gőzöm nincs róla, hogy most mi a helyzet vele, ezért nem is tettem bele a tesztbe...
-
Azon nem módosítok, mert a siker oszlop arra hivatott, hogy a teszt követelményeinek eleget tett az adott progi avagy sem.
Az, hogy felhasználói interakció kell egy boot lemez legyártásához, az nem egetverő probléma, megosztottam a szükséges ADK/PE csomagot, amit kb. nextnextfinish módszerrel fel lehet varázsolni (a legyártott ISO-k meg vannak osztva, hogy ne kelljen ezt eljátszani)Az Active disk image ingyenes szoftverénél, ami nem készít boot eszközt, ott is van kerülő út (teljesen legálisan), csak nem írtam bele a blogba, ez az Én hibám, mindjárt pótlom..
Mentségemre szolgáljon, hogy -mint ahogy írtam is a blog elején- a kevés szabadidőm (max. 2 nap) jelentős részét áldoztam a tesz elkészítésére, ami így is rohamtempóban készült, már hullafáradt voltam és pár fontos megjegyzés lemaradt... -
"Esetleg ahol bármilyen megkötés van a visszaállításra..."
Milyen "megkötésre" gondolsz konkrétabban?"Engem még a differenciális backup érdekelne..."
Az adott progi honlapján tudsz ennek utána nézni. Sajnos ingyenesekben tipikusan ilyen korlátozások szoktak lenni, hogy pl. a különbségi és/vagy növekményes mentés nem elérhető bennük...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Windows Insider Program
- Milyen notebookot vegyek?
- Yettel topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest