Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
 - Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
 - Fotók, videók mobillal
 - Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - Mobil flották
 - Légből kapott hírünk van képekkel
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly

Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

- 

cigam
titán
Közben ránéztem a lemezkezelővel, és fura dolgot láttam:

A mentésbe nem a Windows recovery partícióját tette be, hanem egy másik lemezkép készítő/mentő program recovery partícióját.
 Szóval ezeket a programokat is könnyű zavarba hozni, ha nem a gyári telepítő partíció kiosztásával találkozik. - 

cigam
titán
Az Aomei sem bukott el. Azt írja, hogy: minden egyes tesztelt szoftverben, a klónozás ill. mentés-visszaállítás menetéről, lépésről-lépésre képernyőképeket készítettem
Aomei esetén a "Rendszer biztonsági mentése" lett kijelölve, nem pedig a "Lemez biztonsági másolata", vagy a "Partíció biztonsági mentése".
Oké, a lemez másolata vitte volna az adat partíciót, is, de miért nem a partíciók mentése lett kiválasztva? Sokkal közelebb ált volna a kijelölt feladat teljesítéséhez, mint az Aomei Rendszer biztonsági mentése opciója. Már a mentéskor mutatja, hogy "csak" 3 partíciót ment el:
Ezért aztán esélytelen feladat, hogy az "az adatpartíciót kivéve, mentés-visszaállítás és/vagy klónozás segítségével SSD2-re vigyük át a működő rendszert."
A képen is látható, hogy ilyenkor nem menti el, a 4. 16MB-os MSR-t. (Microsoft Reserved Partition)
Ugyanakkor elég meglepő, hogy visszaállításkor már csak két partíciót ajánl fel visszatöltésre.
Szóval valóban furán működik ezen a verzión a rendszer mentése/visszatöltése menüpont. Bár ha kicsit másképpen értelmezem, a rendszert valóban visszaállította, hiszen az indító, és C: partíciót is visszatöltötte. Vagyis bekapcsoláskor tényleg a lementett rendszer fog elindulni.
Mi lett volna, ha a partíciók mentését választja, és úgy teszteli le?!
Most a telepített 8-ason belenéztem a Rendszer mentésével készült lemezképbe. Ezen meg is van mindhárom partíció. A visszatöltésre kicsit később nézek rá, mert USB-s lemezre mentettem, amin két partíció van. Na ezt a live rendszer nem látja. A mai napig nem értem miért álnak fejre programok attól, hogy egynél több partíció van egy külső lemezen, vagy éppen pendrive-on. Most másolom NAS-ra a lemezképet...
 - 

Soma01
veterán
És ez a verzió átmegy a teszten vagy elbukik mint a Standard?
 - 

cigam
titán
Ha jól látom akkor ez egy AOMEI akció. A letöltött ZIP-ben van a telepítő exe, és az aktiváló kódot tartalmazó txt

- 

cigam
titán
A mai napon ingyen bezsákolható az AOMEI Backupper.
 - 

válasz

GEPESZ66

üzenetére
						A BIOS az más tészta.... Tehát ha valaki készít egy mentést, aztán frissíti a BIOS-t, majd a régi mentést állítja vissza, akkor lehetnek anomáliák...
100/99 gép megoldja (mármint az OS). Sokan nem tudják -ezért leírom- hogy a BIOS (nagyon fapadosan) azért felel, hogy a hardverelemek (amik az alaplapon vannak, portok, interfészek, wifi, LAN, audio meg kb. minden stb stb) fizikai tulajdonságait átadja a szoftvernek (pl. OS-nek, ami ezeket le tudja kérni)Amikor valaki BIOS-t frissít, akkor előfordulhat, hogy úgy módosul a BIOS (hozzáteszem általában BIOS frissítéskor "alapra áll" a BIOS, sokszor mindent újra be kell állítani benne), hogy nem- vagy másképp ad át infót az OS számára.
Ilyen estben az szokott lenni, hogy a restore utáni indításkor az OS elkezd "mazsolázni", új eszközként azonosít régi eszközöket is akár, és telepíti/konfigolja az új (vagy akár régi) hardvert is. Ezt ki is írja és többször újra is indul, majd a Windows Update-ről telepít megfelelő új, vagy módosított driver-t. De ez normális dolog amúgy.Nagyon ritka, hogy egy gép beálljon mint a gerely, csak azért, mert BIOS frissítés előtt készült a mentés, aztán meg egy BIOS frissítés követően lett visszaállítva.
UI: Természetesen az "normális", ha valaki MBR(legacy) módban mentett rendszert, utána meg a BIOS-t UEFI-re(GPT) állítja (vagy maga a BIOS frissítés teszi ezt meg automatikusan vagy a user baxa el), akkor persze, hogy nem fog indulni a rendszer, de ez user error kategória...
 (a BIOS nem játék, mint ahogy a STOP tábla sem csak egy ajánlás) 
 - 

GEPESZ66
veterán
válasz

Fire/SOUL/CD

üzenetére
						Köszönöm a segítséget!
Nálam egyszerű a dolog, mert a partíciókkal nem variálok.
Az SSD -ről készítek mentést (4 partíció ), s szükség esetén ezeket rakom vissza.
Tehát akkor nem kell variálnom, megcsinálja magától.
A múltkor jártam a következőképpen.
A Gigabyte alaplapnál frissítettem BIOS-t, majd újraindult a gép.
Azután újra beléptem a BIOS-ba, s megcsináltam a szükséges beállításokat:
pl. a memória a megfelelő frekvencián dolgozzon, a ventilátorok csendes módban legyenek.
A gép újraindulásakor a WIN11 kiírta, hogy javítani akarja magát.
Most nem volt elég a normális betöltődéshez, hogy párszor megpróbáljam a gépet újraindítani.
Emiatt csináltam a Macrium-al visszaállítást.
Volt a Hasleo-val készült mentésem is, s legközelebb ezzel csinálom a visszaállítást.
Ha lesz ismét BIOS frissítés, előtte készítek mindkettővel mentést. - 

válasz

GEPESZ66

üzenetére
						Hali!
Nem szükséges, de lehet. Restore esetén (OS alól saját magára is meg tudja csinálni) ha a Backup partíciószerkezet eltér attól, amit a Restore-kor visszaállítanál, akkor legyalul mindent (kérdezi, nem automatikus, ez fontos).
Pl. készítettél egy mentést, de közben létrehoztál új partíció(ka)t, vagy átméretezted a partíciókat stb stb, akkor meg fogja kérdezni, hogy mi legyen.
Alapszintű partíciószerkesztés van benne, tehát meg tudod azt csinálni visszaállításkor, hogy pl. "megmondod neki" , hogy ezt meg ezt állítsd vissza, többi partíció mehet a levesbe, avagy állítsd vissza, de úgy, hogy ezt meg ezt a partíciót hagyd békén avagy méretezd át (mert pl. egy nagyobb kapacitású meghajtót vettél stb) avagy új partíciót hozhatsz létre ill. régit törölhetsz.Bármi kérdésed van, kérdezz. Adok megfelelő szoftvert(Ingyenes partíciónáló progit (portable)), meglévő partíciószerkezetről készített képernyőkép alapján, plussz a korábban készített ÉS felcsatolt mentésben látható partíciószerkezetet összehasonlítva tudunk segíteni.
Nyugodtan írj ide, jó pár "szakmabeli" topiktárs is be szokott nézni (ha Én nem esetleg) tuti választ kapsz (megfelelő infók alapján persze)

UI: Pl egy rendszermentést visszaállítani 5 kattintás (lásd cikkben a screenshot-okat), ha kisebb meghajtóról egy nagyobb meghajtóra kell visszaállítani, akkor meg nem 5, hanem 6 klikk...

- 

GEPESZ66
veterán
A Hasleo esetében amikor visszaállítást csinálok, a régi partíciókat lehet törölni, mint a Macrium-nál?
Vagy alapból törli a régieket? - 

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
 - Fejhallgató erősítő és DAC topik
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Opel topik
 - Milyen asztali médialejátszót?
 - WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Fejhallgatós találkozó
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Disney+
 - További aktív témák...

- 4K ÉRINTŐS Dell,15,6"core i7 (8x3,3Ghz)GT750 2/4GB VGA,8-16GB RAM,Vil.bill,SSD,jó akku,Win.11,SZÉP
 - -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház
 - Acer 15.6",FullHD,core i3 8145U(4x3,9Ghz)MX230 2/4GB DDR5VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD,szép állapot,Win.11
 - Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
 - Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar

- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
 - Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
 - Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
 - Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
 - BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Szóval ezeket a programokat is könnyű zavarba hozni, ha nem a gyári telepítő partíció kiosztásával találkozik.

(a BIOS nem játék, mint ahogy a STOP tábla sem csak egy ajánlás)