Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

válasz Soma01 #120 üzenetére

Az Aomei sem bukott el. Azt írja, hogy: minden egyes tesztelt szoftverben, a klónozás ill. mentés-visszaállítás menetéről, lépésről-lépésre képernyőképeket készítettem
    Aomei esetén a "Rendszer biztonsági mentése" lett kijelölve, nem pedig a "Lemez biztonsági másolata", vagy a "Partíció biztonsági mentése".

Oké, a lemez másolata vitte volna az adat partíciót, is, de miért nem a partíciók mentése lett kiválasztva? Sokkal közelebb ált volna a kijelölt feladat teljesítéséhez, mint az Aomei Rendszer biztonsági mentése opciója. Már a mentéskor mutatja, hogy "csak" 3 partíciót ment el:

Ezért aztán esélytelen feladat, hogy az "az adatpartíciót kivéve, mentés-visszaállítás és/vagy klónozás segítségével SSD2-re vigyük át a működő rendszert."
    A képen is látható, hogy ilyenkor nem menti el, a 4. 16MB-os MSR-t. (Microsoft Reserved Partition)
    Ugyanakkor elég meglepő, hogy visszaállításkor már csak két partíciót ajánl fel visszatöltésre.

Szóval valóban furán működik ezen a verzión a rendszer mentése/visszatöltése menüpont. Bár ha kicsit másképpen értelmezem, a rendszert valóban visszaállította, hiszen az indító, és C: partíciót is visszatöltötte. Vagyis bekapcsoláskor tényleg a lementett rendszer fog elindulni.
    Mi lett volna, ha a partíciók mentését választja, és úgy teszteli le?!
    Most a telepített 8-ason belenéztem a Rendszer mentésével készült lemezképbe. Ezen meg is van mindhárom partíció. A visszatöltésre kicsit később nézek rá, mert USB-s lemezre mentettem, amin két partíció van. Na ezt a live rendszer nem látja. A mai napig nem értem miért álnak fejre programok attól, hogy egynél több partíció van egy külső lemezen, vagy éppen pendrive-on. Most másolom NAS-ra a lemezképet... :)

Új hozzászólás Aktív témák