- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebeago
tag
A ChatGPT ezt mondta:
Igen, pontosan az átméretezés kavarta össze a mentést.
A Hasleo (meg sok más image-elő program) az inkrementális/növekményes mentéseknél nem fájlszinten dolgozik, hanem a partíció szektorstruktúráját követi. Ha a partíció kezdőszektora, mérete vagy azonosítója megváltozik (mint most, hogy megfelezted a C:-t), akkor a program már nem találja a korábbi referencia-képet → ezért dobja a hibát: „A megadott partíció nem található”.
Miért nem követi le automatikusan?
Mert az inkrementális backup az eredeti partíció metaadataihoz kötődik. A változtatás után a régi lánc megszakad, és az új partíciót a program új, teljesen különálló partíciónak látja.
Mit lehet tenni?
Sajnos nincs más lehetőség, csak új teljes image készítése az átméretezett C:\ partícióról.
Innentől ismét tudsz inkrementális mentéseket csinálni, de már az új bázis-image-re épülve.
A régi backupokat természetesen vissza tudod állítani addig az időpontig, amíg a régi partíciólépcső létezett, de az újhoz nem kapcsolhatók.
👉 Tehát: teljes mentést kell indítanod, mert a partícióméret-változás megszakította a növekményes láncot. -
ricsip
addikt
Igen, de nem mindegy h. a Google-t, Microsoft-ot meg tudod fogni, mert méretüknél is piaci poziciójuknál fogva nem tudnak elbújni egy világraszóló -akár bírósági- felelősségre vonás elől.
Ha meg a DiskGenius-ban van bármi disznóság, hogyan kéred számon a
1) DiskGenius weboldalán az About szerint:
EASSOS Technology Co., Ltd.
Address: 4F, Building 6, Guangshunhouxiandaicheng, Yanshan Street, Qinhuangdao, China.2) Az .exe installer-ben levő aláírás szerint meg:
Qinhuangdao Yizhishu Software Development Co., Ltd.
nevű cégen? Lehet holnap már nincs is ilyen cég (ugye melyik a 2 közül?) a kínai népköztársaság cégregiszterében. -
Megy a levelezés a hasleo-val, most leírtam/javasoltam nekik 2 lehetséges megoldást is, remélem kivitelezhetőnek ítélik és megvalósítják
2 megoldás is lehet, az egyik hogy a feladatokat tároló állományok hiányoznak a WINPE ISO-ból/USB-n boot-wim-ből, ezért oldják meg, hogy létrehozáskor adják hozzá a WINPE ISO-hoz vagy USB esetén a boot.wim-hez... (ha lesz időm, magam is kipróbálom, legyártom a WINPE-t, hozzáadom a fájlokat és újrakreálom az ISO-t)
A másik, hogy egyszerűen egy import/export funkciót kellene beletenni a HBSF-be, és akkor be lehetne tallózni a feladatokat tároló állományokat.
Ezt próbáltam, OS alatt működik, azaz van 2 fájl aC:\Program Files\Hasleo\Hasleo Backup Suite\bin\
mappában
TaskConfig.xml és OperationLog.db (SQlite3 adatbázis), ezt a 2 fájlt kell elmenteni bárhova, aztán ha újra kell telepíteni az OS-t/HBSF-t, akkor csak vissza kell őket másolni a korábban említett mappába. Mondjuk ennek így önmagában "nagy értelme" amúgy nincs, mert ha nulláról kell visszaállítani mindent, akkor OS alatt és WINPE alatt is van lehetőség betallózni korábbi, akár különbségi mentést is, szóval inkább csak + infóként írtam le. -
-
Ja, így már értem mi a kérdés.
Most már nem nézek rá, mert ma ebben a hidegben csoportosan haverokkal erdőn fát termeltünk, aztán egy "kicsit" át vagyok fázva, meg "kellemesen" elfáradtam. Majd holnap megnézem, aztán ha tényleg gebasz van WINPE-ről boot-olva, akkor írok Hasleo-nak megint. Gondolom az lehet a gond, hogy WINPE-ről mindig egy FULL-t akar készíteni, nem lehet megadni korábban készített FULL vagy INCREMENTAL backup-t neki, amolyan BASE-nek, hogy azt vegye alapul...
Windows alatt -ezt most látatlanba írom- 100%, hogy megy a dolog.Szóval OK, "intézkedem" ha kell, de most betakarózok, aztán megyek tollas bálba...
-
Anakin007
aktív tag
"A Hasleo-nak (is) van direkt Windows klónozásra készült programja." Eleve win-en próbáltam klónozni mindennel, ami futó rendszeren működik. A célom SSD klónozása és az EFI partíció növelése a win túlélése mellett, a linux másodlagos (linuxot "kézzel" is lehet "klónozni", nem kunszt és bármilyen Live linux jó hozzá, mint az köztudott).
Talán a PQ magic v. az aomei kifejezetten azzal reklámozza magát, hogy már a win11 EFI-jét is támogatja az ingyenes verzió, még YT videó is van a használatról. Kiderült, hogy nem, a videón meg csak partíciókat huzigál össze-vissza, létrehoz, stb., kivéve az EFI-t és a C-t. Az [aomei] ingyenese klónoz, fűt, zenél, világít...vagy mégsem? Konvertálni, nyújtani, zsugorítani, stb. a DiskManager is tud, tök ingyen, mivel a Windows rendszer része. Erre céloztam, hogy a legtöbb ingyenes program felesleges/fake. Bezzeg a régi szép idők, amikor x napig vagy három indításig fullosan lehetett használni fizetős progikat freeware...
"A tesztben szereplő programok többsége nem is állítja magáról, hogy Windows-tól eltérő (fájl)rendszert is képes kezelni. " Nem is vártam el.
De azt, hogy egy C drive átméretezéssel egybekötött klónozást követően induljon már el a win, azt igen. Nahát..
Egyedül a minitool végzett BCD frissítést a klónozást követően, legalábbis ő ki is írta és utána el is indult a win, ami másoknál nem mindig jött össze.
Azért méreteztem át, hogy legyen hova nyújtani az EFI-t. Később kiderült, hogy a minitool ezt automatikusan megtudja csinálni az expand-al egyetlen lépésben és még működik is a win utána.
Összefossa magát: elindul, csinálja a klónozást. Magára hagyod, mert nem ülsz előtte órákig, aztán mikor vissza nézel 30-40-akárhány perc múlva, azt látod, hogy "Sikertelen". Minden esetben a C-drive klónozása közben. Néha 30% -nál épp, néha 75, rapszódikus. Nem hardver-hiba, mert végül a minitool megcsinálta. LOG-ban mindig az volt, hogy nem tud írni az eszközre. Egy régi rack-al csináltam, amin USB2.0 és eSATA van. Mivel több száz giga USB2.0-án mire átcsurogna, eleve eSATA-n próbáltam. Ezt a Hasleo is támogatja, amikor USB-n akartam próbálni, akkor derült ki, hogy azt már nem támogatja. Nem írt semmi mást, nem célzott rá, hogy fizetősben van USB support . Én vmi Write-cache/driver hibára gyanakodtam az eSATA-n, ezért akartam USB-n is kipróbálni, hátha úgy nem fossa össze magát.8 éve klónoztam utoljára SSD-t, amikor 128Gb-ról költöztem 256-ra, úgyhogy hiába folyik bármi is a csapból, ha az ember fia nem szomjas
A problémám még mindig nincs megoldva amúgy, bármilyen segítséget és kizárólag bomba-biztos megoldást szívesen fogadok! (lásd OFF -ban).
-
Maladar
tag
Paragont laptop kijelzőn vagy monitoron próbáltad ? Nálam a monitorra volt allergiás.
A laptopom dokkolón van monitorra kötve és Ventoyból indítva a paragon csak villogott majd szétesett kép volt. Ha kinyitottam a laptopot és annak a képernyőjén kezdtem , akkor gond nélkül indult. (Az aomei és diskgeniusszal nem volt ilyen gondom) -
Ilyen esetben, amikor készítesz egy mentést, aztán megváltozik a partícióstruktúra (mert módosítsz rajta, mert pl. Linux-t telepítesz stb), akkor a visszaállítás fokozott figyelmet igényel, mert szoftvere válogatja, hogy mit enged/mit csinál visszaállításkor. Bele lehet futni abba is, hogy simán az eredeti partícióstruktúrát állítja vissza, ilyenkor meg megy (mehet) minden a levesbe (ha nem figyel vagy tapasztalatlan a versenyző), amit a backup meg a restore közt "mókolt" az ember...
Az átlag felhasználókra azért nem jellemző, hogy backup után telepít Linux-t, Windows mellé, nyilván Te tisztában vagy vele, hogy mit és hogyan csinálsz...
-
-
Jó lenne, ha nem csak az Aniversary változatban javították volna, hanem minden más érintett szoftverükben...
A kevés szabadidőmben, erőltetett menetben készült a teszt, ha USB-t használtam volna, akkor nem végeztem volna vele ~1,5 nap alatt, akkor ennél több kellett volna jócskán...
Kösz, a tesztet meg használjátok egészséggel!UI: Épp levelezgetek a Hasleo Support-l, mert találtam ezt a hibát ([link]), készségesnek tűnnek, bekértek LOG-okat meg más infókat, remélhetőleg a következő build-ben már javítva lesz az a bug (más gépen is kipróbáltam, ott is jelen van a hiba)
-
-
Nem a Te készülékedben van a hiba, leszedtem ezt: Partition Manager Community Edition
Nem mértem, de 2-3 percig villogott a pendrive mire elindult a progi (addig ennél is csak mennek a pöttyök a spalsh screen-n), ha lehúztam a pen-t, akkor egyből továbbment és indult... Szóval pont ua. mint Nálad... (gondolom ha Te is várnál több percet, akkor nálad is elindulna)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így használod a ChatGPT-t
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse RX 6600 XT - eladó!
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest