- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Miért csak a Kínai programokról feltételezel ilyet? Az nem zavar, hogy az MS a Google, a FB,.... többet tud rólad mint a barátaid?
Ezek a cégek (a mentést készítő programok gyártói) kb. ebből élnek. Tényleg kockáztatnák az üzletüket egy ilyen húzással?
Miért nem használsz nyílt forráskódú programokat (és tanulsz meg programozni, hogy megértsd mikor mit és miért)?
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #82 üzenetére
Köszi!
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #79 üzenetére
Igen, pontosan ez a problémám. Telepítve, persze hogy megy (gondolom, most nincs fent), de a live-ot próbálgatva belefutottam. Pl. nagyon jó lenne olyankor, ha nincs telepítve, de időnként készítenék egy offline mentést.
Előre is köszi a segedelmet! Jó pihenést! -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #77 üzenetére
Mondom a _live_ verzió. Tehát amikor pendrive-ról indítom a gépet. Ekkor nem jelenik meg a már létező teljes mentés, szűz beállításokkal indul a rendszer.
Pl. O&O mentő programjában felajánlja a növekményes mentést is.
Ráklikkelek, bekéri a teljes mentést, és már mehet is a növekményes mentés. A Hasleo-nál nem találtam ilyen lehetőséget. -
cigam
titán
Létezik, hogy a Hasleo live verziója nem tud növekményes mentést? A "Home" mappába hogyan húzom be az alap lemezképet?
-
cigam
titán
válasz
Anakin007 #72 üzenetére
A Hasleo-nak (is) van direkt Windows klónozásra készült programja. [link] Támogatja az USB-t is, de csak a fizetős verzió. Ki is írja, hogy nem támogatja, de próbáld meg egy másik termékükkel.
Miért nem jó az, hogy készítesz egy teljes mentést, amit visszatöltesz az új lemezre?A tesztben szereplő programok többsége nem is állítja magáról, hogy Windows-tól eltérő (fájl)rendszert is képes kezelni. Némelyik fel van készítve eltérő fájlrendszerre, de többségük azokat a partíciókat (pl. Hasleo is), csak szektor szinten kezeli. (FAT12, FAT16, FAT32, NTFS, Other File Systems (in the sector-by-sector mode))
Az összef*ssa magát elég tág fogalom, kicsit konkretizálhattad volna.
Biztos hibát dobott? Nem lehet, hogy csak szólt, hogy az ismeretlen fájlrendszerű partíciókat csak "forensic mód"ban, szektorról, szektorra tudja lemásolni?sokszor már a Win-es C partíció klónozása közben is
Ott valami teljesen más hiba lehet, pl. hibásan érintkező táp/adatkábel, fájlrendszerhiba, haldokló eszköz,...Ez egy év(tized)ek óta működő üzleti modell. Rajtad kívűl mindenki tisztában van vele, hogy patikamérlegen van kiválogatva az ingyenes és fizetős verziók tudása. Mindegyik gyártónak van összehasonlító oldala, pl. [link] Nincs zsákbamacska. Ha megfelel az, amit az ingyenes kiadás nyújt, örülj neki, ha több kell, vedd meg azt amelyik megfelel neked.
Az, hogy nem hallottál róla nagyon fura, mert évek óta a csapból is a Macrium programok imádata folyik. Nem rossz program, de több a túlajnározottsága, mint amit a valós tudása alapján megérdemelne.
Nem értem miért gond, hogy a nagy lemezt nem tudja átklónozni picire. Honnan tudná, hogy melyik partíción mennyi valós adat, és szabad hely van? Persze menetközben kiderül, de nem egyszerűbb a jelenlegi partíció(ka)t átméretezni úgy, hogy ráférhessen az új lemezre?! Persze használhatod a Clonezilla-t is az -icds opcióval és valamelyik -k paraméterrel, de dőreség elvárni azt, hogy náladnál jobban tudja melyiket kell/lehet átméretezni.
-
cigam
titán
Kb mindegyik tesztelt progival megoldható, de ez sok mindentől függ. Ugye pont nemrég írtam, hogy a bekapcsolt Bitlocker megzavarja némelyiket, szóval azt még a klónozás/másolás előtt kikapcsolnám.
Én továbbra is a RescueZilla-t ajánlom. -
cigam
titán
Az normális, hogy a Bitlocker zavarba hozza a live, pendriveról indított mentőket? A Paragon gyanúsan hamar, pár mp alatt letudja a ~30GB mentését, de nem szól semmit, hogy nem sikerült, vagy bármi gondja lenne.
Az EaseUs észreveszi, hogy BitLocker-er van dolga, ezért átállítja a mentési módot, így az üres szektorokat is lementi.
Érdekes, hogy az itteni teszten nem tündöklő Aomei programja szó nélkül lementi ahogy a titkosítás nélküli lemezképeket.Miért akkora gond a Bitlocker kezelése? Pláne annak tükrében, hogy az MS mostanság automatice bekapcsolja.
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #47 üzenetére
Köszi!
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #10 üzenetére
Még egy érdekesség a Paragonról: Látszólag nem menti le a partíciós táblát, csak magát a partíciókat. Ha a mentés óta módosult egy vagy több partíció mérete, pl. a C: meghajtót megfeleztem, és az üres helyre Linux került összezavarodik. A csak Windows-t tartalmazó mentés visszatöltésekor egyeztetni kell melyik partíciót, melyik jelenlegi partícióra töltse vissza. Plusz ezután a C meghajtó maradt megfelezett méretű, hiszen a partíciós táblát nem módosította!
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #41 üzenetére
Félreértettél, vagy rosszul fogalmaztam. Nem az Anyversary-ban javították a hibát, az régebbi kiadás mint a CE, és egyik sem frissül! A fizetős verzióban javították ezt a hibát.
Amúgy meg eleve érdekes a Home verzió vásárlása, hiszen "buy" gombra bökve egyből egy 3PC-s verziót kínál eladásra, és nem is találok opciót hogyan tudnék 1 gépes kiadást vásárolni. -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #39 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást. A 17.32.0 kiadásban javították. Tudom még több időt kellene rászánnod, de legközelebb talán USB-re mentsél, és több turpisság kiderül.
Ja, és ezzel kellet volna kezdenem: Köszi a tesztet és az image fájlokat! -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #37 üzenetére
Köszi! Pedig szerintem nem lenne ritka alkalom, hogy külső lemezre ment valaki. Pláne azért furcsa, mert a célmeghajtó kiválasztásakor különbséget tesz helyi, külső, és hálózati meghajtók között.
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #35 üzenetére
A 17CE (Paragon-1083-FRU_WinInstallDemo_x64_17.9.3_000), ill nekem van régebbről van egy 25.Aniversary kulcsom (Paragon-1081-FRU_WinInstallDemo_x64_17.9.1_000)
De mindkettő ugyanúgy allergiás az USB meghajtókra, vagy a Defender a Paragonra...Igen, csakhogy nem dob hibakódot. Induláskor csak menek a Loading pöttyök
Persze olyan is előfordul, hogy egy idő után valamiért "megunja", és bejön a program felülete. -
cigam
titán
Használja valaki a Paragon Hard Disk Managert-t?
Lehet, hogy mindent jól, és szépen lement, de ha induláskor USB eszköz (pendrive, HDD) is rá van dugva, csak tölt, csak tölt,... miközben a Defender ~20%-on pörgeti a profit (kimaxol egy teljes magot?)
Amint kihúzom az USB meghajtót egyből bejön a program kezelőfelülete, és a terhelés is megszűnik. Amíg vissza nem dugom a az USB HDD-t, mert akkor megint "zombi" lesz. Kiírja, hogy újratölti a lemez és partíció információkat, és a Defender újra rázendít ...Ez bug, vagy feature? Esetleg csak az én laptopomra allergiás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest